TRÄNING

Dagen började i vanlig ordning med ett gympass med fokus på rygg samt 1 h cardio. Efter det slank en tallrik med gröt ner till frukost och fram till nu när jag tog lunchpaus har jag pluggat som en tok inför tentan. Snart ska jag plugga vidare och ikväll väntar mys med några tjejkompisar hos Nella. Imorgon bär det av till Stockholm med Tobias då vi firar 2 år ihop imorgon.❤ Troligtvis blir det ingen update förrän efter helgen igen. Så ha en jättefin helg goingar! KRAM

Ber om ursäkt för skicket på uppläggningen av maten men det gick inte att få det snyggare när det legat i matlåda över natten (glömde ta kort igår efter tillagningens haha..) Jag gjorde iallafall ett nytt recept igår som var såå enkelt och blev GRYMT lyckat!

För 4 portioner:

4 x 125 g laxfiléer

5 dl (en stor förpackning) Milda mat 4%

2 msk senap

4 msk fryst dill

Potatis

Salt, svart - och vitpeppar

2 tsk olivolja

1. Sätt ugnen på 225 grader och klyfta potatisen. Lägg på en plåt med lite olivolja och flingsalt och stoppa in i ugnen.

2. Lägg laxen i en ugnsfast form, salta/peppra och stoppa in i ugnen i 10 min.

3. Blanda under tiden ihop såsen på Milda mat 4%, senap, dill samt ev. lite mer peppar och salt. Häll över fisken och stoppa in laxen i ugnen ytterligare 10 minuter. Klart!😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

TRÄNING

Alltså for real - denna skålen är ALLT. Kombon mellan havregrynsgröt, vanilj-proteinpudding, lågkalori äppelmos och osötad mandelmjölk är fantastisk! Skulle kunna äta detta till frukost, lunch, middag, mellanmål, ja varenda måltid.

Ett pass på gymmet är avklarat med fokus på mage och nu ska jag strax bege mig till skolan för ett seminarium. Efter det väntar plugg resten av dagen inför den stora tentan nästan vecka - jag är ihjälstressad och har ångest deluxe inför den.

Ha en fin onsdag fina ni!🌟

Likes

Comments

TRÄNING

Sitter i denna sekund och slänger i mig en matlåda samtidigt som jag tar en liten paus från plugget. Tänkte att det passade bra att samtidigt bjuda på ett nytt recept - en matig och proteinrik (36 g protein per portion) köttfärssoppa med glutenfri kikärtspasta. Denna soppa gjorde jag för första gången igår efter egengjort recept och det blev himla bra! Förresten, var inte rädda för att krydda mycket i denna maträtt (!).


För 4 personer behövs:

1 hackad gul lök och 1 pressad vitlöksklyfta(går att skippa)

2-3 rivna morötter

500 g nötfärs 12%

200 g (torrvikt) glutenfri kikärtspasta (jag använde Risentas)

4-5 dl mjölk (t ex mandelmjölk som jag använde, eller lättmjölk)

6 dl vatten

2 msk tomatpuré

2-3 msk ketchup stevia

Salt, paprikapulver, oregano och svartpeppar.

1. Sätt på vattnet till pastan och börja sedan steka lök och köttfärs i kokosolja eller annat matfett.

2. Tillsätt de rivna morötterna, tomatpuré och stevia-ketchup. Häll därefter i mjölk och vatten, krydda soppan och låt koka på lite lägre värme tills pastan har kokat klart.

3. Häll över den avrunna pastan i soppan. Servera!😊

Likes

Comments

TRÄNING

Denna slank ner snabbt som sjutton i lördags. Om det finns något jag älskar så är det hamburgare, jag kan seriöst inte få nog av det? De godaste hamburgarna jag nånsin ätit hittills är från American Steakhouse här utanför Uppsala. Alltså de är seriöst de bästa nånsin. Bor ni här/har vägarna förbi Uppsala måste ni förbi detta ställe! Och deras sötpotatispommes med dippsåsen, alltså mmmh... Jag anser att man under helgen får unna sig god och onyttigare mat när man alltid äter nyttig och clean mat på vardagarna och tränar 5-6 dagar i veckan! Det är balans för mig.😊 Är man för hård/strikt mot sig själv blir det till slut inte roligt längre, och nyttig mat och träning ska vara något man mår bra och blir glad av tycker jag. Tillåt er att njuta av god mat och låta bli träningen ibland också om ni känner för det! Alla behöver balansen. Kvällen med Tobias avslutades med film och- godismys. 💞

Likes

Comments

TRÄNING

En Barebells och en påse sockerfritt godis från Pandy protein. Så bra fredagsgottis när man vill äta nåt lite extra gott men inte alltid vill stoppa i sig socker och massor av kalorier!😋

Likes

Comments

En bild på världens bästa Uppsala från tidigare i veckan. Vad jag älskar denna stad alltså!

Nu mina vänner; ett helt nytt recept. Nämligen blomkålspizza! Eller ja, en pizza med botten gjord på blomkål.
Jag vet att det inte låter speciellt roligt eller gott.. alls.. Men det var det vill jag lova! Och så mycket nyttigare än en vanlig pizza med botten gjord på bl a vetemjöl och onödigt mycket fett. Perfekt till nästa fredagsmys eller varför inte till imorgon kväll?

För en pizzabotten/ en portion behövs:
200 g rå blomkål
2 äggvitor
1,5 msk fiberhusk (finns på glutenfria hyllan), pofiber funkar också
1 msk linfrön

1. Sätt ugnen på 225grader
2. Mixa blomkålen i en mixer tills den blir mosig. Lägg sedan blomkålen på hushållspapper och pressa ut relativt mycket av vätskan.
3. Blanda blomkålsmoset med resterande ingredienser i en bunke, krydda med lite salt och peppar eller annan valfri krydda och lägg sedan smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma smeten tunn och fin i rund form.
4. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut pizzabotten och toppa med det du vill ha på. Grädda sedan i ytterligare 5-10 minuter tills den är klar.

På min pizza hade jag:
Tomatsås gjord på passerade tomater, en liten vitlöksklyfta, salt, peppar och oregano.
Lök
Paprika
Lite pepparsalami (ICAs egna är den mest kalorisnåla)
Banan
Arlas magra rivna ost 12%
Lite oregano och curry på toppen.
Till pizzan slängde jag även ihop nån slags "kebabsås" som jag bara höftade fram, men ca 50 g naturell laktosfri kvarg, chilisås och lite sambal oelek, en liten vitlkösklyfta, italiensk salladskrydda, svartpeppar och lite salt! Supergod som topping på pizzan. 😊 Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på Let´s dance som får förgylla min fredagskväll!

Likes

Comments

TRÄNING

Gårdagen bjöd på frukostmys med min fina vän Nella på stocken (Stockholms nation). Jag har aldrig käkat frukost på någon nation innan och hade verkligen noll förväntningar, men oj (!) så positivt överraskad jag blev av allt gott som fanns att välja på! Och dessutom för ynka 55 kronor. Så. himla. värt. Är ni Uppsalabor/studenter i Uppsala får ni absolut inte missa denna frukost! Det fanns allt från smoothies och scones till pannkakor med nutella och croissanter. MUMS.

Likes

Comments

TRÄNING

Godkväll fina läsare! Igår gjorde jag ugnsbakad torskfilé i folie tillsammans med nyttigt potatismos. Det blev som vanligt himla lyckat och gott! Och det bästa är ju att måltiden är både nyttig och kalorisnål. Bra va?!

Till 5 portioner behövs till torsk i folie:
1000 g torskfilé (200 g per portion).
200 g morötter i stavar
100 g sparris
1 purjolök
Cocktailtomater
Citronsaft
5 tsk olivolja
Svartpeppar
Kryddblandning "Örter"
Citronpeppar
Flingsalt

Till potatismoset:
1 kg skalad potatis, mjölig (200 g per person)
2,5 dl mandelmjölk eller annan valfri mjölk
Salt
Vitpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och lägg i vatten under tiden du skalar och skär upp alla grönsaker till fisken.
2. Skär och väg torsken så att det blir ca 200 g fisk till varje portion. Lägg varje portion fisk i varsitt stort aluminiumfolie. Sätt på potatisen.
3. Strö över purjolök, morötter, sparris och cocktailtomater över torsken. Häll över lite citronsaft och 1 tsk olivolja i varje folie. Krydda med svartpeppar, örtkrydda, citronpeppar och flingsalt. Stäng/knyt igen varje aluminiumfolie noga och stoppa in alla paket på en plåt i ugnen i ca 20-25 minuter.
4. Låt all potatis koka i ca 20 minuter eller tills de känns mjuka, häll sedan av vattnet och värm 2,5 dl mjölk i en mugg i micron. Mosa all potatis med hjälp av elvispen och häll sedan i mjölken lite i taget under tiden du vispar. När allt är vispat till ett mos; häll i salt och vitpeppar efter smak och vispa ytterligare lite. Ta ut fisken och servera tillsammans med potatismoset. Häll gärna över "saften" (från olivoljan och fisken) som ligger i foliepaketet på tallriken, det blir supergott!

Varje portion inklusive potatismoset landar på 370 kcal, vilket är toppenbra för en så rejäl portion som dessutom är så god! Detta är verkligen något ni borde testa. 😊
Protein: 39 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 5 g

Likes

Comments

TRÄNING

Hittade detta recept på någon matblogg för ett par veckor sedan (minns dock tyvärr inte vilken blogg) och bestämde mig för att göra matlådor av detta i måndags. Det blev såå himla gott! Jag försöker laga en vegetarisk maträtt i veckan och detta var supergott! Ni måste verkligen testa. 😊

För ca 5-6 portioner behövs:
480 g kikärtor avrunnen vikt (2 burkar)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 msk curry
1-2 msk kokosolja (eller annat matfett) till stekning
1 tsk torkad gurkmeja
2-3 burkar kokosmjölk
Saft från 1 lime
7 potatisar (ca 700 g)
2-3 skivade morötter
1 blomkålshuvud
3 nävar fryst broccoli
Ca 2 dl vatten
1 tsk salt och ev. lite peppar

1. Hacka löken, pressa vitlöken och skär potatis i tärningar. Fräs i kokosoljan tillsammans med curry, gurkmeja, chiliflakes och salt i några minuter.
2. Tillsätt kokosmjölk, vatten & limesaft. Smaka sedan av med salt och peppar.
3. Tillsätt blomkålsbuketterna, morotsslantarna, broccoli och kikärtor. Låt koka tills morötter och potatis är mjuka. Smaka av med salt, peppar och limesaft. Klart! 😊

Likes

Comments

TRÄNING

Godkväll kära ni! Det har varit fullt upp både igår och idag för att hinna med träning, plugg, matlådefix med mera. Nu fick jag i alla fall en ledig stund över för bloggen innan jag ska sova. Tips på ett av världens godaste mellanmål: yoghurtkvarg (favoriten är från Skånemejerier) toppat med granola, linfrön, hallon och färska jordgubbar. Mums alltså! Fick nästan sommarfeeling när jag åt det i solen på balkongen idag.

Likes

Comments

Instagram@iidafransson