TRÄNING

En av mina favoritmaträtter just nu fick bli dagens matlådor! Kycklinggryta med kokosmjölk och röd curry. Såå gott! Receptet finner ni HÄR . Jag hade i två burkar kokosmjölk idag vilket blev perfekt för en sås-älskare som jag hehe. 🙈 Är nyss hemkommen efter en mysig stund på Waynes med Matilda och nu inväntar jag Tobias. Ha en fin torsdagskväll 🌟

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

TRÄNING

Min lediga dag påbörjades med ett tidigt och långt pass på gymmet följt av en drömgod frukost: havregrynsgröt med lågkalori äppelmos, hemmagjord granola, frysta hallon och mandelmjölk (samt kalkonsmörgås). Det finns ju allvarligt inget bättre än en perfekt frukost efter ett träningspass.

Likes

Comments

TRÄNING

Hej vänner! Imorse väntade ett axelpass följt av 40 min gång på löpband. Drygt halva skolveckan är avklarad och idag fick jag reda på att jag fått VG på båda delarna i senaste hemtentan vilket gjorde mig otroligt glad och lättad! Såå skönt att kunna lägga ledarskapskursen bakom mig och bara fokusera på den stora tentan som väntar om några veckor.
Tips på ett nyttigt, gott och extremt proteinrikt mellanmål: 250 g keso (mini eller vanlig), lite steviaströ, banan och tinade hallon. Jättegott verkligen!
Imorgon är jag ledig vilket innebär en lugn morgon med gofrulle följt av ett pass på gymmet med fokus på biceps och triceps. Jag ska även hinna med att laga matlådor och plugga innan jag ska träffa Matilda på stan för en kaffe/te och massa prat. På kvällen kommer Tobias förbi en sväng och myser lite.

Likes

Comments

TRÄNING

Helgens tacos-rester blev dagens smidiga och nyttiga lunch: tacosallad! En supergod sallad på endast 400 kalorier bestående av isbergssallad, gurka, majs, rödlök, banan, 100 g tacokryddad köttfärs (12%), fetaost 10%, laktosfri lättkvarg samt tacosås.

Likes

Comments

TRÄNING

Jag älskar måndagar! Vet att jag är lite ovanlig som gör det, men bland det bästa som finns är att vakna upp till en ny vecka med nya chanser och möjligheter. Sitter i skrivande stund i sängen framför ett avsnitt av Breaking bad efter att ha smällt i mig denna goa frukost. En föreläsning väntar senare i eftermiddag, så fram tills dess ska jag först ta mig till gymmet för ett magpass och sedan plugga för fullt. Ha en fin måndag! Kram

Likes

Comments

TRÄNING

Lite dålig uppdatering under helgen, det ber jag om ursäkt för. Lördagen började med en stadig frukost i form utav havregrynsgröt med Propud vanilj, lågkalori äppelmos, jordgubbar, linfrön och mandelmjölk samt en kalkonsmörgås. Kombinationen av gröt och vanilj-proteinpudding är fantastisk! Efter frukosten väntade gymmet där jag körde 1 h cardio och lite rygg på det.

På kvällen var det tacomys med Tobias som gällde som sedan avslutades med godis framför en film. Till tacosen gjorde vi en svingod (!!!) mangosalsa som jag fått inspiration och recept till av en kompis från förra helgens taco-kväll. Om ni också vill testa denna mangosalsa (klart ni vill) så behövs för ca 2-3 portioner:

1 mogen mango

1 schalottenlök

Chili efter tycke och smak

Fryst koriander

1,5-2 st lime (saften)

Salt och peppar


Skär mangon i mindre tärningar/bitar och blanda sedan med resterande ingredienser. Låt gärna stå i kylen en stund före servering! Denna salsan är toppen då den både är nyttig och jättegod. Sötman kommer endast från mangon, lite hetta från chilin och syrlighet från limen. Såå gott! Ni borde verkligen testa. 😊

Likes

Comments

TRÄNING

Alltså mums måste jag bara säga!! Den nyttiga jordgubbspajen blev lika lyckad som jag hoppades på, över förväntan t om! Har gjort en liknande paj innan med blåbär och hallon, men jag tror faktiskt t om att denna slog de tidigare nyttiga pajer jag har bakat. Antingen kan man göra pajen i en större form för sex portioner, eller så kan man göra i en liten form (som jag gjorde ikväll), och då gjorde jag ca en och en halv portion stor paj.
Till denna lilla paj för en person behöver du:
60 g havregryn
75 g kvarg vanilj från Lindahls
Steviaströ (eller annan valfri sötning)
100 g frysta jordgubbar som du tinat ett par timmar innan
Valfri mängd kardemumma
Eventuellt en skvätt mandelmjölk (eller vilken annan mjölk som helst)

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär jordgubbarna i slantar och lägg i en liten osmord form. Strö över lite steviaströ.
2. Blanda havregryn, kvarg, kardemumma och lite steviaströ ordentligt. Tillsätt lite mjölk vid behov.
2. Strö blandningen över jordgubbarna och sätt in formen i övre delen av ugnen. Tid varierar beroende på hur stor form du använder, jag hade inne min lilla pajform i ca 12 minuter. Ta ut när översta lagret har fått färg!

Jag åt pajen med 25 g vaniljkasein utblandat med vatten vilket var såå gott, det smakade nästan exakt som vaniljsås!! Mums. Annars funkar det säkert jättebra att äta ihop med vaniljkvarg, eller varför inte glass från t ex Propud eller Add icecream?! 😊

Näringsvärde paj:
287 kcal
Protein: 17 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 4 g

Likes

Comments

TRÄNING

Har under kvällen lagat en av mina favoriträtter of all times; fiskgratäng med kokosmjölk.. Så extremt smidigt att laga då gratängen sköter sig själv i ugnen den största tiden. Alltså den är såå god! Ni måste verkligen testa den. Dessutom funkar den jättebra för alla med IBS (sålänge man inte är känslig för broccoli, då kan man bara skippa det!). Idag gjorde jag potatismos (gjort på potatis, lite mandelmjölk samt salt och vitpeppar) till gratängen vilket var supergott, annars funkar t ex jasminris jättebra till. 😊

Recept på thai-inspirerad fiskgratäng för 4 portioner:
En paprika, vanlig eller spets
150 g morötter
En färsk broccoli
400 g torskfilé
En burk (400 ml) kokosmjölk light (eller vanlig)
1 tsk Sambal oelek
Drygt 1 tsk citronsaft
Salt, svart- och vitpeppar.

1. Sätt ugnen på 225 grader och skär paprika, broccoli samt riv morot i "blad" med en potatisskalare eller liknande.
2. Blanda kokosmjölk, Sambal oelek och citronsaft i en bunke.
3. Lägg torskfilén/filéerna i en ugnsfast form, krydda med salt och peppar.
4. Strö alla grönsaker över fisken och häll sedan över kokosmjölksblandningen.
5. In i ugnen i 20-25 minuter. Klart! 😃

Näringsvärde per portion:
180 kcal
20 g protein
8 g kolhydrater
6 g fett

Servera gärna med jasminris, quinoa, potatis eller potatismos då rätten i sig är extremt kalorisnål och inte håller dig mätt särskilt länge! Men en sak kan jag lova er, gratängen är hur god som helst! Jag älskar verkligen kokosmjölk.
Nu ska jag alldeles strax göra en nyttig paj med jordgubbar inför kvällsmyset i soffan till Let´s dance. Recept kommer självklart upp! Ha en härlig fredagskväll. Kram 💗

Likes

Comments

TRÄNING

Dagens frukost är i magen tillsammans med lite slappande i sängen och ShapeUps tidning i handen; nu är jag redo för denna fredag! Idag står mage och cardio på schemat, jag har varit lite dålig på att träna just mage den senaste tiden så det ska bli ändring på det nu.
Ända sedan jag började träna och äta mer hälsosamt för drygt ett år sedan har jag undvikit allt mjukt bröd eftersom det är lätt att få i sig både för mycket kalorier och (ofta snabba) kolhydrater och jag har därför levt på knäckebröd. Knäckebröd är jättegott, men jag har förätit mig lite på det haha. Jag är "självdiagnostiserad" med IBS, vilket innebär att min mage reagerar starkt på bl a gluten och därför har jag försökt hitta så bra glutenfria alternativ som möjligt. Speciellt då vanligt bröd ofta innehåller bl a vetemjöl (snabba kolhydrater) som egentligen inte är speciellt bra för någon i stora mängder.
För ett par månader sedan hittade jag ett glutenfritt mjukt bröd från Schär som heter Vital. Det är ett mjukt gluten- och laktosfritt surdegsbröd som är gjort på bl a quinoamjöl, kastanjemjöl och rismjöl. Om man jämför detta bröd med ett glutenfritt knäckebröd från t ex Friggs med sesam- och linfrön kan vi se att dessa per 100 g innehåller:

Schär mjukt bröd:
262 kcal
9,2 g fett varav 1,1 g är mättat fett
36 g kolhydrater
0, 9 g socker
8,8 g kostfiber
4,5 g protein
1 g salt
En skiva bröd väger ca 30 g och ger dig 79 kcal, 8.9 g kolhydrater, 2.8 g fett och 1.3 g protein.

Friggs knäckebröd med sesam- och linfrön:

440 kcal
17 g fett varav 6,3 g är mättat fett
49 g kolhydrater
0,5 g socker
13 g fiber
14 g protein
1,5 g salt
En skiva väger ca 11 g och ger dig 48 kcal, 5.4 g kolhydrater, 1.9 g fett och 1.5 g protein.

Om vi jämför en skiva av vardera bröd med varandra ser vi att du får fler gram mjukt bröd och större mättnadskänsla för ca 30 kalorier mer energi än en knäckeskiva. Dessutom, ofta när man (eller jag iallafall) äter knäckebröd äter jag två stycken vilket istället skulle innebära 100 kalorier, 10. 8 g kolhydrater, nästan 4 g fett och 3 g protein (dvs lite mer kalorier, kolhydrater och fett än en skiva mjukt bröd som ger en större känsla av mättnad).
Båda dessa bröds näringsvärden är bra enligt mig, jag bara uppmanar er att inte blint lita på att allt mjukt bröd är dåligt! Detta glutenfria bröd har ett otroligt bra näringsvärde för att vara mjukt bröd (det är t ex väldigt lite socker och mättat fett i), men det är viktigt att alltid jämföra själv och inte bara lita på att det alla andra säger är sant. Självklart kan du lätt få i dig för mycket kalorier och kolhydrater om du äter väldigt många skivor av detta mjuka bröd, men håller du dig till, låt säga två skivor om dagen är det inte en speciellt stor mängd av ett dagligt kalori- eller kolhydratsintag. Det jag uppmanar er till är framför allt att undvika bröd som är gjort på bl a vetemjöl då det är en snabb kolhydrat som vi alla mår bra av att äta lite mindre av! Tänk även på att alltid jämföra och titta i innehållsförteckningar själv. Mjukt bröd behöver inte alltid vara något vi går upp i vikt av mer än hårt bröd! 😊

Likes

Comments

Instagram@iidafransson