Header

Bakning/ Mat

Vardag, Foto

Hej på er!
Hoppa att ni haft en superfin helg 😊 Själv har jag spenderat helgen på västkusten med H, jag åkte dit i fredags och stannade tills igår. Superfint väder har de varit där och det är jag glad för, idag snöar de ju...
Vi åkte till Fjällbacka på lördagsmorgonen och på vägen stannade vi vid hans familjs sommarstuga. Sen fortsatte vi till Uddevalla och käkade på Torp och kikade lite i affärerna där innan vi drog vidare norrut.
Vi var framme runt 14:00 tiden och då gick vi upp på Vetteberget och kollade på utsikten ut över husen och havet. Så fint och perfekt väder för de 😊
På första bilden nedan ser ni Kungsklyftan som går rakt igenom berget. Det är även där Ronja Rövardotter är inspelat

Efter att vi varit uppe på Vetteberget gick vi till Badholmens vandrarhem som låg en bit ut i vattnet och satte oss vid solväggen. Kan säga att de typ kändes som sommar då för solen sken och de var varmt när inte vinden kom åt liksom.
Så mysigt och sitta där och lyssna på när vågorna slog mot klipporna.
Hittade en snäcka som jag var tvungen att fota bara för att när man hade chansen att få en fin bild liksom, ni som fotar vet vad jag menar 😃

Vid 15:00 checkade vi in på hotellet och så här såg rummet ut.

Efter de bytte vi om och gick ner i lobbyn och tog var sitt glas bubbel innan vi fortsatte ner mot hamnen där vi köpte var sitt glas med gott o dricka och sen satte vi oss på bryggan vid en solvägg och bara njöt av de fina vädret som vi fick. Perfekt liksom 😊

Vid 19:00 hade H bokat bord på skaldjursweekenden de hade denna helgen. Vi fick in det här på bilden. Fattar ni hur gott de var? Jag älskar verkligen skaldjur 😃
Man kan inte säga annat än att de blev en lyckad kväll och dag. Och desserten var så sjukt GOD!! Lätt en av de bästa jag ätit. De var någon brownie liknade kaka som smälte i munnen och de gula ni ser är päronpuré typ.
De fanns bara två efterrätter att välja på och den andra var med rabarber. Så jag tänkte choklad och päron låter gott så de tar vi sen tittade jag inte så mycket mer på menyn liksom 😊 Men gott var de!

Utsikten från hotellrummet på morgonen 😊

Supergod frukost 😊 Omgång 1 kan jag säga de var haha

Sen efter frukosten checkade vi ut och tog en promenad i de fina vädret runt Fjällbacka. Vi gick upp till kyrkan där vi tänkte att vi skulle kunna kikat in en sväng men den var inte öppen för Gudstjänsten var inte innan på eftermiddagen tyvärr.
När de är så fint väder så visar sig verkligen kusten från sin fina sida och man blir helt kär i de 😊
Sen åkte vi hem till H och kollade på "Singelliv" innan jag åkte hem.
Och idag var de tillbaka till verkligheten med jobb.
Ha de gött så hörs vi 😃

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Bakning/ Mat

De blev nästan lite för bra med sol på bilden, tyvärr 😒

Du behöver:
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl grädde, surnad grädde eller crème fraische 40%
rivet citronskal, från 1 citron

Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke.
Blanda mjöl, bakpulver och rör ner.
Blanda ner grädde och citron.

Smörj och bröda en avlång form, 1 1/ 2 liter, och häll ner smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
Lägg eventuellt på en bakplåtspapper på kakan mot slutet om den börjar bli för brun.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.

Lycka till! Och hoppas ni får en fin helg 😄

Likes

Comments

Övrigt
Vill bara påminna er om att ni kan följa mig på @gosans_godsaker på instagram för fler bilder :D
Så missa inte det.

Likes

Comments

Bakning/ Mat

ugnstemp: 250 oC

Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Fyllning:
2 dl fast sylt

Garnering:
Grädde
Persikor

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölken och rör runt.
Häll smeten i en långpanna och grädda i ca. 5 min i mitten av ugnen.

Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Stryk på sylten och rulla ihop rulltårtan.
Låt den svala innan du skär upp den i bitar.
Garnera med grädde och persikor.

Supersmidigt och lätt 😃

Likes

Comments

Bakning/ Mat

Hej!
Jag tänkte bara lite snabbt kika in och önska er glad påsk. Det har blivit lite dåligt med uppdateringar och recept här nu i veckan man de kommer att komma ett recept idag 😊
Så håll utkik.

Hoppas ni haft en bra påsk såhär långt och att resten av helgen blir minst lika bra.
Kram på er så hörs vi senare!

Årets påsktårta 😊🐤

Likes

Comments

Bakning/ Mat

En doptårta som var beställd förra helgen till en liten tjej. Översta bilden har inte så klara färger som de ska vara ser jag nu när jag laddade upp den. Men färgerna är egentligen som den på nedersta bilden 😃

Likes

Comments

Veckans blogg
Grattis till de här två bloggarna som skrev vad kärlek betyder för dem :)

http://zyllah.com/ --> "Kärlek för mig är väldigt viktigt eftersom att jag anser att det finns för lite kärlek här i världen. Jag promotar kärlek till allt och alla alla dagar i veckan. Kärlek för mig är att dela med sig av glädje å lycka, respektera människor och göra sitt bästa för att göra andra människor glada.<3"

http://tovanz.blogg.se/ --> "Kärlek för mig är ganska kort och enkelt. Min familj, finns inget i världen som gör mig lyckligare än dom 😊"

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!
Igår var jag och min kollega och kikade lite några butiker i Borås och då passade vi även på att ta en fika på Divine Presse Cafe. Är de någon av er som varit där? 😊
Om ni inte har de så säger jag bara att ni måste dit och fika någon gång. Inredningen var superfin och den gillades skarp och även deras sortiment av fikat. Kolla liksom bara på min cheesecake som är på bilden 😍 Den hade smakerna vitchoklad och mango. MUMS säger jag bara!!

En bild på mig, kolla stolen 😃

Likes

Comments

Bakning/ Mat
Morotens dag 

Ugnstemp: 175 grader

Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1 dl matolja
2 dl finrivna morötter
2 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Glasyr:
75 g philadelphiaost
30 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker

Dekoration:
kokos
röd och gul karamellfärg

Gör så här:
Börja med att smörja en form. Fint riv morötterna. Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd ner de torra ingredienserna och matoljan.
Tillsätt sist morötterna och blanda till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 20-30 min.

Medans kakan kallnar blandar du till glasyren. Blanda philadelphiaosten och smöret först och tillsätt sedan florsockret. Blanda kokosen med lite karamellfärg i taget tills den fått den färgen du önskar.
När kakan kallnat bred på glasyren och strö över den färgade kokosen.

Tips: Jag brukar göra dubbel satts och grädda den i en långpanna.

Likes

Comments