Musik, Vardag

Hej på er!
Hoppas ni haft en fin helg kära läsare. Min helg har varit riktigt bra, på fredagen jobbade jag och sen blev de hem en snabb sväng innan jag drog till Göteborg och mötte upp H. Så vi började kvällen med att käka på Vivaldi, det var en mysig restaurang tycker jag. Liksom mysig miljö och god mat. Både jag och H beställde Tagliatelle med strimlad oxfilé, bacon, skogssvamp, tryffelsås, ruccola och parmesan. De blev en så bra start på kvällen.
Sen drog vi vidare mot Liseberg, de platserna vi hade var riktigt bra, man satt nära och man hade inte massa folk framför sig som var i vägen.
Vid halv åtta började förbandet "All is left" spela och körde några låtar sen gick "Stiftelsen" på. De blev en del pauser eftersom de skulle byta ut instrumenten mellan liksom. Innan "Takida" sjöng en kille som hette "Ryan Star". Han var riktigt bra faktiskt och fick med hela publiken att ställa sig upp på läktarna. Någon som hört om honom innan? 😊

Jag bokade ju biljetterna för flera månader sen så detta var verkligen så kul när de äntligen blev den datumen då var de dags 😃 Jag såg ju Takida i höstas och så ville jag se Stiftelsen också och nu blev de båda på samma gång. De kunde inte blivit bättre om ni frågar mig. Deras musik har varit med liksom under mina tonår eller senare tonår om man säger så. Så deras musik betyder mycket för mig skulle jag säga 😊
Har ni någon artist som betyder mycket för er just själva musiken?

Stiftelsen

Takida

De höll på rätt länge för vi var inte där ifrån innan vid 12 och sen tog de ca. en timme till innan vi kom i säng och jag som inte hann sova något på eftermiddagen, så de blev nästan att jag dygnade. Och de känner jag av idag kan jag lova, vill typ bara gå och lägga mig och sova nu men jag ska försöka hålla mig vaken 😊

Igår blev de en lugn hemma dag med lite fika och pannkaksbak, mums 😍 Sen på kvällen kollade vi på Mello, jag trodde aldrig att Owe skulle gå vidare direkt men de gjorde han, haha. Ingen bra låt tycker jag men folket gillade tydligen honom 😊
Idag har jag vart ute och gått, de var inte något kul väder men ändå skönt att få lite frisk luft och röra på sig.
Nu ska jag kika på Unga mammor och sen svara på era fina kommentarer. Imorgon är de ny vecka med jobb som gäller. Ha de gött så länge så hörs vi!

Likes

Comments

Övrigt

Hej på er!
Hoppas ni sovit gott och att ni ätit en riktigt god frukost nu när de är helg 😊
Lördag igen och de betyder att det är melodifestivalen ikväll och tredje deltävlingen. Jag tror att FO&O kommer gå vidare för det är nog många mindre tjejers favorit, de andra har jag knapp hört talas om innan om jag ska vara ärlig. Eller inga jag kan förknippa till någon låt mer än Robin. Så jag chansar på FO&O och Robin.
Vilka tror ni kommer gå vidare eller vilka håller ni på? 😃

Ha en fin lördag så hörs vi!

Robin Bengtsson
Krista Siegfrids
Anton Hagman
Jasmine Kara
Owe Thörnqvist
Bella & Filippa
Felix, Oscar & Omar / FO&O

Likes

Comments

Veckans blogg

Här är de tre som fick chansen att synas på min blogg denna veckan.
Klicka på nallarna för att komma till deras bloggar, en blogg bakom varje nalle 😊

Ny chans att få synas här kommer snart upp här på bloggen. Missa inte de!
Kram på er så länge

Likes

Comments

Övrigt

Hej!
Jag vill bara ge er alla som följer mig här en STOR kram. Tack, för att ni är så underbara och läser min blogg och kommenterar den med era fina kommentarer. Jag blir så glad av det 😃
Hoppas ni haft en fin alla hjärtans dag med nära och kära!
❤❤KRAM ❤❤

Likes

Comments

Bakning/ Mat
Visst är de romantiskt att de en ask med geléhjärtan men om man vill göra det ännu mer romantiskt kan man ju göra dem själv :)

Ingredienser:
2 dl stark jordgubbssaft
6 gelatinblad
1,25 dl strösocker
50 gram glykos

Garnering:
Strösocker

Du behöver även:
Mjuka iskubsformer i hjärtform
Rapos-/matolja
Godis- eller kökstermometer


Gör så här:
Blanda socker, jordgubbssaft och glykos i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och koka tills dess att blandningen når 110 grader, dra då av från plattan.
Under tiden sockerlagen kokar på spisen, lägg gelatinbladen i blöt.
Pensla insidan av dina mjuka iskubsformar med smakfri olja, använd en bröd eller grillpensel.

När sockerlagen nått 110 grader, krama ur gelatinbladen och blanda ner i sockerlagen, rör noga tills all gelatin löst sig.
Häll upp blandningen i iskubsformarna och ställ att svalna i rumstemperatur.
När de inte är varma längre kan du ställa in dem i kylskåp över natten.


När dina geléhjärtan stelnat (dagen efter):
Häll ca 3 dl strösocker i en djup skål.
Tryck ut dina geléhjärtan och rulla runt dem i sockeret tills de är helt täckta av socker.
Klara.
Lycka till!

Likes

Comments

Bakning/ Mat
Rosa och kärlek, kan de bli bättre såhär dagen innan alla hjärtans dag?

Du behöver:

175 g smör
75 g mandelmassa
1 st ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1⁄2 dl mjölk
2 1⁄2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1⁄2 tsk bakpulver

Hallonglasyr:

1 dl florsocker
1⁄2 dl hallonsylt

Garnering:

Hallon


Gör så här:

Sätt ugnen på 150°.

Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något.

Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan.
Garnera med hallon.

Likes

Comments

Vardag

Go morron!
Hoppas ni sovit gott, de har jag gjort fast jag vaknade lite väl tidigt och var pigg. Det vill säga 3:30... Men men jag har bara legat och tagit de lugnt nu nån timma så jag kände att jag kan ju lika gärna skriva ett inlägg till er när jag ändå inte har så mycket att göra liksom 😊

Denna helgen är min lediga helg vilket är så skönt, vi jobbar bara var tredje helg nu så det är så skönt att få två helger i rad med två dagars ledigt. De gör sån skillnad tycker jag 😊
Gårdagen spenderades till största del ute i de fina soliga vädret med H som kom till Falköping. På Mösseberg finns de bra spår som man kan gå och samtidigt får man se den fina utsikten bitvis över Falköping. Och de kunde inte varit bättre väder. Sol, snö och lagom kallt med nån minusgrader.
Vi gick även till den lilla djurparken som finns där och hittade de här sötnosarna 😊


Efter de gick vi vidare till Mössebergsgården och fikade lite och satt och kollade ut över stan, det är verkligen så fint när man har den utsikten över stan så. Men ett måste till sommaren sen är ju att äta uppe på Bredablick, där snackar vi fina vyer 😉

På kvällen sen gjorde jag och familjen egen pizza, den blev supergod om jag får säga de själv. Och senare på kvällen kollade vi på mello, vilket är ett måste typ så man vet vad alla pratar om på jobbet på måndag. Kollade ni?
Jag trodde Lisa och Benjamin var de som gick vidare direkt, vilket delvis stämde iallafall 😊
Däremot tror jag Roger Pontares låt kan bli bra om man lyssnar på den några gånger. Eller vad tror ni?
Jag tänker typ på filmen "björn bröder" när jag hör den låten och även på när vi var i Nordkap i somras.

Sen David uppträdande i pausen var ju både bra och roligt tyckte jag haha. Han gick verkligen med många låtar på kort tid och gjorde de bra 😊

Dagen för mig idag ser ut som så att jag ska upp och äta frukost sen ska jag baka så jag har något gott till er tills nästa Veckans helgfika här på bloggen. Hoppas det blir så bra som jag tänker för jag tror verkligen ni kommer ÄLSKA det här receptet 😃
Sen efter de ska jag vattna blommorna och efter middagen blir de den vardagliga promenixen.
Hoppas ni får en superfin söndag så hörs vi!
Och missa inte att vara med i VECKANS BLOGG lite längre ner.

Kram på er!

Likes

Comments

Film/Tv

Go morron!
Hoppas ni sovit gott?
Vad tror ni om veckans bidrag i melodifestivalen, har ni någon favorit eller vem tror ni kommer gå vidare? 😊
Jag tror att Benjamin och Lisa har en bra chans ikväll.
​​
Ha en fin lördag så hörs vi.

Mariette
Roger Pontare
Etzia
Allyawan
Dismissed
Lisa Ajax
Benjamin Ingrosso

Likes

Comments

Bakning/ Mat
Nu är det inte många dagar kvar till alla hjärtans dag, så varför inte baka med kärleks tema till helgens fika?

ca. 16 stycken
Ugnstemp. 200 grader

Mördeg:
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
200 g smör

Vaniljkrämsfyllning:
1 1/2 dl grädde
1 äggula
2 tsk socker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
Florsocker

Gör så här:
Blanda samman de båda mjölsorterna och sockret.
Finfördela smöret i blandningen och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Låt den ligga svalt en stund.

Blanda samman alla ingredienser utom vaniljsockret i en tjockbottnad kastrull.
Sjud under omrörning tills krämen är tjock. Kyl den och smaksätt med vaniljsocker.

Kavla ur degen ganska tjockt. Klä formarna och fyll dem med vaniljkrämen.
Täck sedan med ett lock av mördeg. Ställ formarna på en plåt.

Grädda i nedre delen av ugnen ca. 15 minuter.

Stjälp upp kakorna försiktigt medans de är varma.
Låt dem kallna och pudra med florsocker.

Recept från: Sju sorters kakor

Likes

Comments