Header

Bakning/ Mat

Dill- & västerbottensostbröd

Chokladbollsrulltårta med baileys

Drömrulltårta

Följ gärna @gosans_godsaker på instagram 😃

Likes

Comments

Foto

Hej!
Förra veckan var jag på Gotland och kikade runt på verkligen hela ön 😊 Superfint var de där, vi hade ändå rätt tur med vädret. De regnade och sen var de strålande sol nästa stund.
Skriver lite om bilderna lite snabbt tänkte jag bara 😊

Domkyrkan och glass från Glassmagasinet

Glass från Gute glass och raggmunk på H10

"Bergakungenssal" ingången och Almedalen

Gotlands störta rauk "Jungfrun" och Ringmuren

En rauk jag tycker ser ut som en kanin och "Kärleksporten" i ringmuren

Fika på Smakrike krog och logi

Två valrossar?

Hoburgsgubben och Närs fyr

Saffranspannkaka och mini-fika på Sylvis döttrar

Grå Gåsen där Så mycket bättre är inspelat

Från ett kalkbruk

Kalkruk och Blålagunen

Solnedgången utanför Visby och Ringmuren

Likes

Comments

Vardag

Idag var de dags för smaka på Ulricehamn som har vart i några år nu. Och det är lite som en matfestival, man köper ett kuponghäfte med fem kuponger som man sedan "betalar" med när man kommer till ett av ställena som är med.
Hos oss fick man citron/lime cheesecake i år.
Riktigt god kan jag lova 😊

Gillar ni cheesecake?

Likes

Comments

Bakning/ Mat

Ett bröd med dill och västerbottensost som passar perfekt till kräftskivan.

2 limpor eller 15 små bröd

Du behöver:
50 g jäst
6 dl vatten, rumstemperatur
14 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 krukor dill
2 dl riven västerbottensost

Gör så här:
Hacka dill och riv västerbottensost.
Smula sönder jästen i en bunke. Häll på vatten och rör tills jästen lösts upp.
Rör snabbt i vetemjöl och salt, tillsätt även dill och västerbotten osten. Degen ska bli ganska lös. Den ska inte gå att forma.

Låt jäsa under plast eller jäsduk en timme.
Sätt ugnen på 250 grader. Smörj valfria brödformar och fördela degen i formarna utan att förstöra dess jäsbubblor, degen ska ej bakas ut!

Baka i 15 minuter i 250 grader, sänk sedan till 225 och baka i ytterligare 30 minuter, för småbröd gäller 250 grader varm ugn, sänk till 225 när brödet sätts in. Baka i 20 minuter.


Likes

Comments

Vardag

16/8

Hej!
Smögen med dess kända "Smögen brygga", japp där var vi i onsdags. De hade lovat fint väder och de höll dem som tur var för oss, de hade ju inte varit så kul om de regnade när man skulle gå längst bryggan.
Något som jag tycker är så skönt är att de nästan inte var något folk alls när vi kom dit, de blev fler sen vid lunchtid men de gjorde inte oss något liksom, vi hade hunnit med och se de vi ville innan.

När vi var där så kikade vi i butikerna längst bryggan först och hittade lite roliga grejer bland annat ett ställe som sålde egengjord glass och ett ställe som sålde mkt shabby chic- prylar.
Lunchen blev en räkmacka med utsikt över havet på Skärets krog, ett måste när man är ute vid kusten är ju nästan en räkmacka tycker jag 😊
Håller ni inte med?

När vi suttit i solen en stund så gick vi tillbaka till glasstället och köpte var sin bägare där. Jag tog vanilj- och björnbärsglass och H tog lakrits- och bryntsmörglass. Kan lova att smakerna var så klockrena och den med brynt smör var att dö för typ. Så sjukt god 😃

Och en helt perfekt dag i Smögen avslutades med att klättra på klipporna och sedan sitta med ett glas vin och kolla ut över vattnet och klipporna. Så bra blev denna dagen 😊

Likes

Comments

15/8

Ja... eller kräftskiva vet ja inte men de var gott iallafall.
Räkor, kräftor, krabba, västerbottensost paj, baugett mm. Och en solig eftermiddag på det, de kunde inte bli bättre 😊

Likes

Comments

Safta/ Sylta

Du behöver:
1 kg plommon
ca 1/2 dl vatten
1 kg syltsocker
2 kanelstänger

Gör så här:
Skölj plommonen och lägg dem i en gryta med vattnet. Låt dem koka sönder och bli mosiga. Fiska upp kärnorna med en hålslev. Ett tips är att räkna plommonen innan du börjar koka, så du vet hur många kärnor du ska hitta.
(Eller så kärnar du ur dem innan du lägger de i grytan)

Tillsätt syltsockret och kanelstängerna. Koka 2-5 minuter. Skumma av och häll upp marmeladen på varma och rena burkar. Tillslut dem. Öppnad burk förvaras i kylskåp. Oöppnad bör förvaras mörkt och svalt.


Likes

Comments

Vardag

13/8

Idag var de en rätt lugn dag och på kvällen passade vi på att åka ut och fiska på kvällen samtidigt som vi badade.
Så jag tog mitt första dopp för i år och troligen sista 😜
Är verkligen en badkruka när man vet att de finns gäddor som simmar där, vilket är de man fiskar sen... Och de är inte trevliga 😝
Andra gäddan för mig och den vägde runt 6 hg😊

Likes

Comments

Vardag, Övrigt

12/8

Hej på er!
De har blivit lite dåligt uppdaterat här nu de sista dagarna men de ska vi ändra på nu 😊

Jag började som sagt min semester förra lördagen efter ett jobbpass på morgonen, sedan åkte jag raka vägen typ till Uddevalla där jag fixade mina naglar. Eftersom jag inte kan ha långa naglar när jag jobbar så tänkte jag passa på nu när jag är ledig några veckor.
Jag blev verkligen nöjd med dem och kommer göra mina naglar där nästa gång jag ska göra dom också 😃
Innan jag fixade naglarna hann vi luncha på konditori Snäckan som ligger utanför Uddevalla, vi tog var sin hamburgare. Lite torra var de men de var ändå supergoda 😊

Efter naglarna var klara så åkte vi till några av H:s släktingar och spenderade kvällen där, riktigt trevligt. Så det var den första dagen på min semester, sen var de raka vägen i säng när vi kom fram dit vi bodde.

Kram på er så hörs vi mer imorgon, ville mest bara in och säga hej liksom😊
Missa inte att följa @gosans_godsaker på insta

Likes

Comments