Det var ett tag sedan jag skrev, men som alltid så kommer livet emellan... 

Jag har fixat en del i vårt badrum, helt enkelt rensat bort saker och resultatet blev vackert och luftigt i all enkelhet. För mycket grejer blir plottrigt i mina ögon och då kan det kännas som att rummets väggar ska ramla ner över mig. Inredning kan både lyfta och sänka ett rum, nyckeln till framgång och ett lyckat resultat är helt enkelt BALANS.

Som ni vet så är jag oförskämt förtjust i gamla möbler och har nu placerat en avlutad Bellmanstol i vårt moderna badrum. En riktigt lyckad stilkrock!

Jag skulle vilja att ni tittar, läser och njuter av de 16 vackra badrum som finns i tidningen Sköna Hem

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vackra gamla antikviteter från skilda tidsepoker är alltid väldigt omtyckt i inredningssammanhang. Det är en konst att sätta samman rätt antikvitet med moderna inslag. Det är denna inredningssymbios som jag älskar. Jag mår bra när jag kommer in i ett hem som har funnit den rätta balansen mellan t ex en gustaviansk 1700-tals spegel och en modern Georg Jensen ljusstake. Ett besök hos ett antikvariat kan bli till en fin inredningsdetalj i ditt hem, i form av en modern bokhylla fylld med gamla fina inbundna skinnband med guldkant. Ett sådant hem är ett levande hem, där gångna tider får fritt spelrum i den nya tiden.

Intresset för antikviteter visar sig inte minst i tv-programmet Antikrundan som sänds på torsdagskvällar på SVT. Här kan ni läsa om programmets programledare Anne Lundberg, i en artikel från bloggen Grannliv.

Likes

Comments

En mycket viktig ingrediens i ett smakfullt hem är vad som hänger på väggarna. När jag kommer hem till vänner och bekanta är det väggarna som mina ögon faller på först. Talesättet "En bild säger mer än tusen ord" är så sant! Det härliga med konst är att smaken är högst personlig och att det just är det individuella tyckandet som berikar konsten. Allt är helt enkelt rätt! 

I vårt hem har vi mycket konst på väggarna, där kan man hitta allt från Bengt Olson, Peter Dahl, Franco Costa, Bengt Lindström, Inge Schiöler, Lagula, Ian Rusth, Henri Matisse, Pablo Picasso, Marc Chagall, Georges Braque, Anders Zorn, Carl Larsson och några fler. Vi har några originalmålningar, men desto fler litografiska blad. Personligen är jag mest förtjust i våra litografiska tavlor på grund av dess enkelhet, nätthet och lättplacerade utseende. Ett vackert litografiskt blad i all sin renhet och med rätt passepartout och ram blir en stilfull inredningsdetalj i varje hem.

Lennart Jirlow är en mycket känd svensk konstnär som målar underbara naivistiska och vardagliga motiv, gärna i Parismiljö. Ni som känner mig förstår att denna konst tilltalar mig väldigt mycket. Tyvärr har jag ännu inte lyckats införskaffa mig en Jirlow-tavla, men det är på gång! Titta på länken så får ni se hans underbara tavlor i en sagofylld parisisk värld.

Likes

Comments

...att följa. Själv har jag bestämt mig för att söka efter "vackrigheter". Leta efter allt som är vackert och som får mig och kanske även andra människor att må bra. Man kan prata om fysiskt och materiellt vackra saker, men man kan också hitta vackra känslor och egenskaper. Jag vet att vackra prylar i förlängningen kan frambringa vackra känslor och egenskaper, så det materiella är inte så ytligt som man kan tro.

Jag är överförtjust i miljöer som har funnits och sedan försvunnit med tiden. Som tur är finns det en hel del vackra gamla saker kvar även idag. Allt är inte borta även om dåtidens atmosfärer, fyllda med den tidens människor, för länge sedan gått vidare. Kort sagt, jag älskar gamla saker, konst, hus, trädgårdar och antikviteter och det är jag inte ensam om. Min pappa var precis likadan, han hade en fantastisk känsla för det vackra i gamla ting och var inte blyg att förmedla detta till andra.

Idag vill jag bjuda på en artikel från tidningen Lantliv En fläkt från svunna tider, som bjuder på just svunna vackra tider som fortfarande lever kvar. Läs, titta och njut!

Likes

Comments

Idag får ni lyssna på en fantastisk sång, Lät du henne komma närmre, som min dotter Emma-Karin Mattsson sjunger och spelar på Kulturhuset Fyren i Kungsbacka.

 


Likes

Comments

Det börjar närma sig slutet på semestern och denna skolstart är inte lik alla andra. Jag är ju lärare sedan många år tillbaka och ska nu ta ett nytt kliv i karriären. Jag började min yrkesbana som lärare i svenska, engelska, SO-ämnen, musik och bild och gick sedan vidare med en ren musiklärartjänst. Den lämnar jag nu bakom mig och antar med glädje utmaningen att arbeta som franskalärare. Jag ser verkligen fram emot detta och hoppas att jag ska trivas i min nya roll. Det franska språket och landet Frankrike har intensivt upptagit min tid och mina tankar och nu ska jag få utlopp för detta på nästan heltid, fantastiskt roligt! Att lämna något känt bakom sig och ta ett kliv in i det okända nya är nyttigt och utvecklande. Jag känner att det också är en aning spännande att inte riktigt veta vad som väntar.

Jag måste ju få bjuda er på lite fler bilder från vår fantastiska resa till Korsika:


Likes

Comments

Ja... så var det dags att ta nya tag med bloggandet. Vad är väl bättre än att starta om med något alldeles nytt och fräscht, som till exempel en ny bloggportal! När jag ser mina gamla inlägg så förstår jag att jag måste ha varit oerhört upptagen under våren och sommaren. Men efter en stunds funderande så blir jag ändå inte klokare på vad det är som har upptagit min tid så till den milda grad, att jag inte skulle hunnit skriva några rader då och då! Det är väl antagligen vardagens alla måsten som har rullat på i ett högt tempo, inget fel med det, men en stilla reflektion då och då mår jag bra av. Jag befinner mig dessutom fortfarande i en härlig och ledig sommartid, där jag precis kommit hem från ett underbart Korsika! La Corse är en fantastisk fransk ö, ständigt påpassad av den varma solen och härliga bad i Medelhavet!Likes

Comments

Söndagen 27 januari 2013
 
Idag har jag varit på Kungsmässan och shoppat med två av barnen. Dagens inköp resulterade i en Sonia Rykiel-mössa till Emma-Karin från Raglady och två tröjor och ett par chinos till Karl-Johan från Zara. När jag skulle betala mössan på Raglady frågade jag expediten om det var en designmössa, eftersom att den kostade en hel del. Då säger hon: - Javisst, det är en Sonia Rykiel-mössa! Som om det vore det mest självklara, vilket det säkert är för många, men inte för mig. Men nu har jag lärt mig något nytt igen! Nöjda åkte vi hem i snöstormen och sedan vidare till tennisträningen på kvällen!
 
 
" Kod för att importera min blogg till Nattstad: 2924575193 "

Likes

Comments

Vintern är verkligen förunderligt vacker! Idag har jag haft en härlig, lugn och skön söndag. Träning och min hund Baltazar har som vanligt hållit mig igång och för all del, i form. Vi har gått en solig långpromenad " runt havet" här i Hanhals och möttes av frisk kyla, snö och vackra svanar! En ny vecka ligger framför oss och jag hoppas att den innehåller någon form av förändring kryddat med trevliga överraskningar!
 
Baltazar & Jag
 

Likes

Comments

Idag har Lina och Emma-Karin varit i ishallen sedan tidig morgon och tränat konståkning. Lina jobbar ju som konståkningstränare vid sidan av sina universitetsstudier, så idag har lillasyster blivit tränad av storasyster. Hon har kört hårt med dem! Anders och jag har varit med Karl-Johan på tennisturnering. Herregud vad duktig han är! Det har helt enkelt varit en intensiv och spännande dag med massor av trevliga människor!
 
Ha det bra allihop!
 
Den lille gubben är min!

Likes

Comments