View tracker
View tracker

Mode & inredning

​Hej på er!

Tänkte att jag kunde visa lite inspo-bilder som jag älskar. Dessa är tagna från olika instagramkonton. Kan sitta i timmar med att kolla in såna här bilder.

Har slutat på mitt sommarjobb i söndags och sedan dess har jag varit tillsammans med mamma och pappa och fixat i vårt nyköpta sommar/vinterhus. Det kommer bli så fint och mysigt! 

Har även pysslat med alla förberedelser inför skolstart på högskolan, det är så mycket att komma ihåg... Men det kommer nog bli jättebra. Känns som om jag har valt ett program som passar mig och som också har goda förutsättningar för framtida arbete. Har kikat in hur klassen är uppbyggd och lite sånt och hittills känns det bra!

Farfar Erik har somnat in och vi har begravt honom också. Den 22 juli somnade han in och i fredags, den 12 augusti, begravde vi honom i kapellet i Norberg. Tuffa veckor och dagar har det varit men samtidigt känns det som om att farfar har kommit till en lugn och fin plats där han inte längre har ont. Det var det viktigaste. 

Hoppas ni får en fortsatt fin kväll. 


Likes

Comments

View tracker

Vardag, Tankar

Hej!

Alltså vet inte i vilken ände jag ska börja? Är så glad över livet.

Jag har kommit in på sjuksköterskeprogrammet i Västerås till hösten, kan knappt fatta det? Så nu vet jag vad jag ska göra i minst tre år framöver! Det enda negativa är väl att jag kommer få flytta ifrån min Karl vilket är jättetråkigt. Vi har ju provat på att bo ifrån varandra i några månader nu på grund av att jag blev sjuk förra hösten... (finns ett inlägg om detta längre ner i arkivet)

Men förhoppningsvis kommer vi kunna ses litegrann i alla fall. Han har ju sin hockey och sitt plugg uppe i Dalarna att pyssla med. Men vem vet han kanske står där en dag och ska prova på något nytt inom hockeyn som förhoppningsvis inte blir jättelångt ifrån mig. Ska väl inte gnälla på avståndet nu heller, tar ju max en och en halvtimme att åka tåg från Västerås upp till honom.

Well nog om det. I lördags var vi ju på bröllop i Fläckebo/Västerfärnebo. Det var en av Karls kusiner, Evelina, som gifte sig med sin Peter. Det var ett fint bröllop med många gäster! Bröllopsfesten hölls på Gammelgården i Västerfärnebo i en stor loge, mysigt! Har redan börjat reka inför mitt och Karls bröllop, hihi. Vi vill så gärna gifta oss i Västerfärnebo kyrka och ha festen där på Gammelgården. Men det lär dröja några år till.

Har suttit och antecknat i min nyinköpta kalender inför den hektiska höst som jag kommer ha, massor av datum att hålla koll på nu! Har inte många skift kvar på sommarjobbet nu heller. Blev dock sjukskriven den här veckan eftersom jag åkt på feber och halsont.

Nu inväntar jag Karl som kommer hem från hockeyträningen och sen ska vi kanske äta lite god tapas, mums!

Ha en fin kväll!


Min super snygga kille och jag på Bruce Springsteen i Göteborg den 27 juni <3

PS. Vi åker ner nu igen på fredag för att se honom på Ullevi på lördag den 23 juli, fantastiskt! 

Likes

Comments

Resor, Intressen

Hej!

Det händer så mycket i mitt liv just nu så jag hinner inte med själv knappt.

Under midsommarhelgen var jag i Göteborg tillsammans med Karls familj och vänner till dom. Vi var på konsert på Ullevi, Bruce Springsteen. Alltså vet inte ens om jag kan förklara hur underbart det var? Två helt magiska spelningar. Fick även hålla Bruce i handen?! Haha svävar som på moln fortfarande...

Ännu bättre kommer det bli eftersom jag och Karl har fått biljetter till sista spelningen som han gör den 23 juli på Ullevi. Ståplats fick vi så vi lär vara där i god tid!

Efter det har jag jobbat ganska mycket men även fått varit ledig. Hade fyra långa dagar ledigt den här veckan men nu ligger jag sjuk i UVI...

Imorgon ska vi på 20-årskalas hos Cassandra, hoppas på fint väder!

Hoppas ni har haft en bra midsommar och fina dagar efter det.


Likes

Comments

Foto, Vardag, Intressen

Hallå!

Längesedan det var aktivt här.
Börjar bli standard tyvärr.

Det har hänt så mycket sen senast jag skrev här det är just därför det har varit tomt länge. Jag har klarat av matematik 2b med ett E i slutbetyg, ingen är gladare än jag! Kände bara att det enda som var viktigt var att få ett godkänt i kursen. Har tidigare också läst in en kurs som inte var tillgänglig på gymnasiet, naturkunskap 2 med ett väldigt bra betyg. Så nu är jag behörig till allt jag har sökt på högskolan!

Har även fyllt 20 år, helt overkligt!
Fick massor av fina presenter från nära och kära. Tack igen!

Jobbet rullar på och jag är nöjd!

Har väl inte så mycket mer att berätta. Hoppas ni har haft en fin månad än så länge!

Lite bilder från månaden hittills. Utflykter, bilåkande, kalas och mys!

Likes

Comments

Vardag, Foto

Hej!

Lite bilder från de senaste två veckorna. Åkte till Västerås med föräldrarna och åt på K9, sjukt goda Smögenräkor och öl i solen! Älskar sådana stunder med personer man tycker så mycket om.

I måndags gjorde jag mitt första pass på Nybo (demensboende) som fortsatte till onsdagen. Gick bra och träffade mina nya kollegor, fina och snälla människor.

Igår åkte jag upp till Borlänge för att överraska Karl som var påväg hem från Warszawa i Polen. Han har varit där på avslutningsresa med hockeyn. Han vart jätteglad och rädd när jag hoppade fram i hallen. Hade gjort thaimat och köpt öl och cider till oss.
Hade myskväll framför Eurovision men somnade ganska snart framför det.

Nu är jag hemma i Fagersta igen eftersom jag ska jobba som lärare imorgon på en skola här.

Hoppas er dag varit bra!
Kram

Likes

Comments

Vardag, Tankar

Hej!

Detta inlägg kommer handla om en sak som många av oss någon gång drabbas av, nämligen ångest eller depression som i värsta kan leda till andra sjukdomar.

Anledningen till att jag publicerar detta inlägg är för att jag både vill dela med mig av min upplevelse och erfarenhet av detta samt för att öka förståelsen bland människor. Det kan ofta vara svårt att hantera situationen både för den som faller offer för detta samt för de närstående personerna. Vill också poängtera att det kommer förekomma en del prat om vikt men det är inget som ska spegla själva inlägget mer än att det tas upp ett fåtal gånger. Själva inlägget handlar först och främst om psykiska besvär som kan leda till fysiska besvär. 

Det var i början av år 2014 som jag började märka att saker och ting inte stod rätt till med mig själv. Jag orkade inte ta tag i skolarbeten trots att jag alltid varit en ambitiös och målmedveten tjej med stora drömmar. Jag orkade inte heller umgås med andra människor, isolerade mig från att behöva träffa andra förutom mina allra närmaste. Jag som alltid varit en otroligt social tjej som sökt vänner och konversationer. Även jobbet som politiker kändes avlägset vilket det tidigare aldrig gjort då jag varit säker på min sak gällande hur världen och Sverige ska bli bättre, ville alltid vara engagerad i samhällsbyggande men nu hade allt slocknat.

Jag slutade äta bra mat som jag alltid varit noga med tidigare. Vissa dagar åt jag inget alls och andra så var det enda som var bra nog chokladbollar och andra godis sorter. Jag fick en chock eftersom jag aldrig tyckt om socker och godis.  Ökade i vikt från 44kg till 48kg på någon månad vilket aldrig har hänt tidigare. Vill poängtera ytterligare en gång att vikt inte är det viktiga i detta inlägg. 

Kärleken med min dåvarande pojkvän tog slut och jag ville helst av allt vara ensam med personer jag tyckte om. 

Detta beteende fortsatte några månader tills jag träffade en helt fantastisk människa som jag idag kallar pojkvän, Karl var min "livräddare" under denna period utan att jag förstod det, kan se mönstret idag i efterhand. 

Även mina föräldrar och bästa vän har varit mina "livräddare" under den här perioden. Tack för att ni alla finns! 

Vi började träffas mer och mer under våren och bestämde oss i juni att det var VI på riktigt fast vi båda vetat om det hela tiden. Karl flyttade till Fagersta i juli 2014 då han skulle spela hockey den kommande säsongen där. Jag började bo hos honom mer och mer samtidigt som jag kommit på benen igen.

Under hösten 2014 gick skolan bra igen och jag blomstrade, betygen var fina och jag mådde äntligen bra igen.

I november vände det igen. Vet inte varför men jag började noja för mina betyg och hur jag var utåt mot andra människor, var jag hemsk? Var jag inte social längre? Det var några av frågorna jag ställde mig själv.

Denna period pågick tills jag en dag i februari 2015 bestämde mig att gå till en terapeut. Jag träffade en duktig kvinna med huvudet på skaft. Hon ställde bra frågor och jag fick svara i min takt. Jag brast ut i gråt och i skratt under våra möten. Jag var nervös samtidigt som jag visste att detta skulle hjälpa lite i alla fall.

Jag fick diagnosen lätt depression. Behovsmedicin skrevs ut för de tillfällen allt blev för mycket.

Jag tog studenten den 13 juni 2015 med fina och välförtjänta betyg och ett fint stipendium för mitt engagemang i Elevrådet på skolan och för mitt arbete för en demokratisk skola där alla skulle trivas.

Hösten fortsatte som vanligt. Jag sökte jobb och fick två stycken. På Waynes Coffee och sen inom barnomsorgen i Borlänge. Jag skulle jobba en tidig tisdagmorgon i oktober på förskolan när hela min värld vändes upp och ner. Kunde inte somna på måndagskvällen och fick någon slags magsjuka som pågick under hela natten och morgonen. Mailade kommunen om att jag inte skulle kunna komma till jobbet. Timmarna gick och jag hoppade in i duschen och fick en sådan panik över att jag såg så konstig ut. Jag var så mager så jag höll på att kräkas av åsynen av mig själv. Kom ut efter att jag gråtit ett tag i duschen och mötte Karl i hallen och frågade honom hur han bara kan vara tyst om allt. Han blev förvånad av min fråga och bad mig förklara vad jag menade och då skrek jag att jag ser ut som ett jävla lik.

Ringde sjukvården i Borlänge där jag blev avvisad första gången av en irriterad kvinna. Hon menade att min panikångest och vikt inte var något fel att ha. Blev så klart irriterad på henne då jag kände att det var något fel och ringde upp en annan vårdcentral där en förstående kvinna svarade att hon skulle fixa en akuttid samma dag.

Min pappa fick komma upp och hjälpa mig till sjukhuset. Var helt apatisk och knäpp i huvudet rent ut sagt. Flyttade hem till Fagersta samma dag med de nödvändigaste sakerna plus en liten kattunge som jag och Karl hade hämtat samma vecka. 

Sov i 7 dagar i sträck med några vakna stunder för dricka och toabesök. Den andra veckan tvingade mamma i mig lite mat. Var så hungrig samtidigt som jag var så sjuk så att äta var så himla jobbigt, ville kräkas hela tiden. Fick en tid i januari hos läkaren i Fagersta alltså två månader senare. Hon konstaterade att jag hade en ätstörning. Jag blev ledsen och helt tom samtidigt som jag kände en sådan lättnad att få veta vad det var för fel. Blev skickad vidare 3 veckor senare till Västerås och ätstörningsenheten dit min svärfar följde med mig. De tyckte att vi skulle försöka fixa detta utan mediciner och andra metoder.

Idag mår jag mycket bättre. Jag har gått upp i vikt till samma som jag brukar ligga på. Vägde 38kg när jag kom till Västerås. Jag äter och mår bra. Gör saker som jag tycker om att göra och jobbar på ett ställe som passar mig. Pluggar lite också och har under våren sökt in till högskola/universitet!

Varför jag skriver om just detta är för att jag vill uppmärksamma denna typ av dåligt mående, din bästa vän, förälder, ledare inom idrott eller annan aktivitet eller den där personen du ser upp till kan lida av detta. Det märks ofta inte utåt men när det gör det så hoppas jag att DU ställer dig upp och hjälper personen. Det kan handla om att följa med personen till ett möte med en läkare som stöd eller små enkla men ack så viktiga saker såsom att ta en fika eller shoppa en grå dag för att personen i fråga ska få skina upp en dag av alla de andra hemska och jobbiga dagar som finns. Detta kan göra mycket.

Om du redan vet om att denna människa har det jobbigt så kan DU hjälpa genom att bara fråga hur det är. Men var beredd på att du kanske inte får ett svar eller så får du svar genom ett sammanbrott i gapskratt som sedan slutar i tårar eller hur det blir uttryckt. Men bli inte rädd för det.  Vet att det kan kännas konstigt att en person beter sig konstigt och man kan få en känsla av att inte veta vad man ska göra och det är helt OKEJ! Alla människor reagerar olika men i slutänden är det inte det som är viktigast. Det som är viktigast är att du visar att du finns. 

Idag är jag frisk men går på en tunn lina till att tippa över igen.

Jag är glad och skrattar, det är det som är viktigast.

❤️



Likes

Comments

Vardag, Tankar

Hej!
Nu är intron gjord på nya jobbet som jag ska arbeta på i sommar. Ska jobba på ett demensboende i Fagersta. Har varit där sen i måndags och provat på, känns bra!

Sa upp mig på Waynes i Borlänge i måndags efter 7 månader som timanställd. Har trivts väldigt bra men kände att det var dags att prova på något nytt.

Har förresten fått ett till jobb fram tills sommarlovet, ska jobba som extra lärare/elevassistent. Kommer nog bli kul.

Hoppas ni har haft en bra vecka hittills!

Imorgon ska jag iväg på ett möte och sen plugga inför ett prov på fredag. Kanske åker ut till svärfar och svärmor och hjälper till att snickra på stugan till helgen. Karl åker till Warszawa i Polen imorgon och kommer hem på lördag. Det är avslutningsresa med hockeyn.

Nu ska jag snart sova. Godnatt och kram.

Likes

Comments

Resor, Tankar

​Hej! 

Här kommer några bilder från Yasuragi. Karl och jag var där i helgen som var för att fira två år. Hur snabbt går tiden egentligen? Känns som om vi träffades för max ett år sedan. 

Iallafall, vi tog tåget från Avesta på lördagsmorgonen till Stockholm. När vi kom fram runt 11-tiden så var det mesta stängt runt Hötorget så vi gick in på Espresso House för att ta en extra frukost. Deras bagels är så goda! Sen gick vi runt i affärerna där och sen vidare ner mot Stureplan. Vi åt lunch vid 12 på Tysta Mari inne på Östermalms saluhall, de har absolut den godaste fisksoppan i Stockholm. Efter att vi hade ätit gick vi ner mot Kungsträdgården för att kolla på körsbärsblomningen och ta lite bilder. Kungen fyllde ju 70 år så det var fullt med folk på stan. 

Vid tvåtiden tog vi båten ut till Hasseludden som tog 30 minuter. Jättemysigt eftersom det var så fint väder hela helgen. När vi kom fram till Yasuragi så fick vi ett fint rum med utsikt över vattnet och de stora färjorna som åker förbi. Vi fick en introduktion till det japanska badet och fakta om vad bad och renlighet betyder för japaner. Vi kom ut i simhallen och badade i deras inomhuspool till lugn musik och fortsatte sen ut mot de varma källorna utanför under tallarna på klippan som hotellet ligger på. Vi provade även på isvaken och bastun, häftigt. På eftermiddagen gick vi upp till loungen för att äta lite smått och vila i deras tysta avdelning i en stor fåtölj med utsikt över vattnet. Så mysigt med lugn och ro tillsammans med personen man tycker om. 

På kvällen var det dags för middag. Fyra rätters. Kan ju säga att hela middagen och servicen var magisk i restaurang Tokyo! Karl tog två olika sushi till förrätt och jag tog en av dem samt tempurafriterad sparris med majonäs. Till varmrätt åt Karl ugnsbakad lax med dumpling och ris och jag åt lamm med vårprimörer och skysås plus ris. Till efterrätt tog Karl en chokladkaka med kolasås och kanderade nötter och jag tog asiatisk fruktsallad med mangosorbet. Kan vara det absolut godaste vi båda två någonsin har ätit!

Vi gick till spat en stund på kvällen för att bada i de varma källorna men var helt slut i kroppen båda två så vi gick tillbaka upp runt 22 till vårt rum. 

Frukostbuffén var helt fantastisk. Det fanns typ allt, internationell frukost, hälsofrukost och japansk frukost. Vi tog lite av varje. 

Efter frukosten badade vi lite mer i spat och sen kom mamma och pappa och hämtade oss eftersom båtarna tillbaka till Stockholm inte skulle gå på exakta tider. 

Rekommenderar alla att någon gång besöka Yasuragi. Verkligen ett ställe för lugn och ro. God mat och service plus ett helt fantastiskt bad. Jag och Karl är supernöjda och vi kommer absolut åka tillbaka inom kort för vi fick inte nog av det!

Lite långt inlägg men kände att jag verkligen måste dela med mig. 

Hoppas er dag har varit och fortsätter bra.


Likes

Comments

Foto, Vardag

Hej!
Lite bilder från senaste månaden.

Ligger nedbäddad med feber och huvudvärk. Så typiskt att man ska bli sjuk precis innan jag och Karl ska åka till Stockholm och Yasuragi den här helgen för att mysa på spa.
En annan sak som smått irriterar mig är att Waxholmsbolaget som kör båtarna mellan Strömkajen och Hasseludden där Yasuragi ligger, strejkar just nu.. Därav kan jag inte boka tågbiljetter för att jag inte är säker på att det ens kommer gå någon båt och då blir det svårt att ta sig ut dit.

Förlåt för tråkig uppdatering med massa gnäll. Ni får ett bättre inlägg framöver!

Kram

Likes

Comments