9 februari

Vårt första stopp mot Westport var Nelsons lake, där vi stannade för att bli attackerade av änder då vi försökte äta lite picknick. Otroligt fint ställe med spegelblankt vatten som speglade bergen i bakgrunden. Tydligen fanns det ålar i sjön vilket gjorde det allt för lockande att ta ett dopp. Men vi satt och njöt av utsikten i ändernas sällskap.

Sedan åkte vi vidare till westport där många bestämde sig för att surfa då det inte fanns så mycket annat att göra på detta ställe. Vi som valde att inte surfa bestämde oss därför att ta en lite (läs lång) promenad till strande för att se våra kära vänner göra bort sig på vågorna. Det visade sig att det var vi som gjorde bort istället, då vi gick och gick och gick tills vi efter drygt en timmes promenad äntligen kom fram till stranden, som visade sig vara helt fel strand.... Det var då bara att börja traska tillbaka till vårt lilla hostel igen. Problemet var bara att vi knappt hade ätit något denna dag då änderna attackerad än så fort man tog fram mat. Vi var så låga på energi efter vår lilla promenad som vi väntat oss vara mycket kortare än vad den faktiskt var, att vi så fort vi fick syn på ett matställe, stannade och köpte oss pommfritt. Lyckligtvis var den lilla skopan som vi beställde extremt mycket större än väntat, och vi hade lite snacks att smaska på tillbaka till hostlet som visade sig ligga 2 kvarter bort...

Vi har väl haft bättre dagar än denna, men vi fick iallafall se vad den lilla staden Westport hade att bjuda på. Vi köpte oss till kvällen en pizza att dela på framför första filmen av Sagan om ringen, som var mycket mer intressant att kolla på nu när vi faktiskt har besökt The Hobbiton

Likes

Comments

8 februari

Här måddes det fortfarande inte jätte bra så vi gjorde ett försök till att äta tacos och senare satt vi alla i köket och bara umgicks och hade det allmänt trevligt.

Likes

Comments

7 februari

Nya Zeelands huvudstad, här stannade vi inte mer än en natt och det enda vi gjorde här var i princip att gå ut i det kalla blåsiga vädret för lite mat och kaffe/choklad. Mot kvällen gick vi ner mot baren en stund, men det blev ingen varken sen kväll eller hårt festande då Julia började bli sjuk, samt att vi skulle med färjan över till sydön tidigt morgonen efter.

Likes

Comments

6 februari

Från Taupo begav vi oss sedan vidare till River Valley. På vägen dit stannade vi till vid Tongariro National Park för att gå cirka en och en halv timme till det kända vattenfallet Taranaki. Hiken bjöd även på utsikt över tre stora vulkaner.


Några timmar senare kom vi fram till River Valley som skulle kunnas beskrivas som en liten dal mellan berg, helt avlägset från all annan civilisation. Detta innebar alltså ingen service på mobilerna vilket resulterade i en enda stor folkfest, där vi alla var tvungna att socialisera oss med varandra. Kvällen bjöd på allt ifrån galna fylle-lekar till tända ljus och lite gitarrspelande nere vid floden. En kväll helt i våran smak! Något kallt nattdopp blev det inte för oss, dock så kände många andra för att gå all in och köra på nakenbad. Förmodligen väldigt uppfriskande, av skriken att döma.

I nödfall fanns det alltid en liten telefonkiosk man kunde använda sig av om man kände att man inte kunde vara utan service i ett dygn.

Likes

Comments

4 februari

Taupo, stället vi äntligen fick lite vila och en liten sovmorgon som var så behövligt. På vägen till Taupo stannade vi till vid det berömda vattenfallet Huka Falls för lite fina foton. Här var det även många från våran grupp som valde att hoppa fallskärm, men då vi redan planerat att hoppa i Queenstown, strosade vi bara runt i staden, åt middag på bargatan nere vid sjön och lät huden suga in lite d-vitamin som den inte fått så mycket av sedan australien. Andra dagen bestämde vi oss för att gå mot "The Hot Pools" vilket är varma pooler med vatten som kommer uppifrån bergen med vatten som värmts upp av vulkanerna. Här låg vi och tog det lugnt i princip hela dagen tillsammans med en vän från England, medan resten av gruppen tog sig igenom en av de svåraste vandringarna man kan göra, Tongario Crossing. 19 km hike bland vulkanerna plus extra 3 timmar för att ta sig upp allra högst till toppen. Vi kände helt enkelt att det inte var vår grej så vi njöt av att bara ligga i det varma vattnet i the hot pools, på toppen av det unnade vi oss en pizza innan vi hade lite fördrinkar på rummet och sedan gick ut på klubben brevid.

En väldigt mysig stad, som vi snart kommer tillbaka till då vi ska hela vägen tillbaka upp till Aukland igen där vi startade vår resa.

Likes

Comments

Vilket är en hälsningsfras på Māori. Vi har nu rest runt i Nya Zeeland i snart 3 veckor och vår tid här börjar gå mot sitt slut. I stort sätt hela våran grupp som vi rest runt med här på NZ med Kiwibussen har åkt vidare i världen för nya äventyr. Själva är vi nu påväg upp norr igen mot Aukland där vi den 2:a mars flyger tillbaka till vår älskade stad, Sydney.

Vi har tidsinställt en del inlägg från våra dagar här i NZ som kommer dyka upp kontinuerligt den kommande tiden.

Hoppas allt är bra med er där hemma, med oss är det toppen!

Många kramar,
Julia & Isabell

Likes

Comments

3 februari

Vi stannade påvägen till Rotorua för en promenad vid Chasm´s caves. På eftermiddagen åkte vi mot Hobbiton som vi bloggat om tidigare och kvällen spenderades i Tamaki Maori Village. Där lärde vi oss om Maori kulturen och åt av en buffé av deras taraditionella mat, mycket speciell må jag säga. Maten tillagas nämligen under jorden med hjälp av värme från vulkanerna.

Det fanns även möjlighet att stanna kvar över natten i deras Village, men vi gjorde det vi, tillsammans med de flesta andra från våran grupp är bäst på, nämligen åkte tillbaka in till stan igen för att gå till baren/klubben brevid vårt hostel.

Likes

Comments

2 februari

Tidigt morgonen efter lämnade vi hot water beach för Waitomo. Vi stannade som dom flesta dagarna för en kort liten morgon promenad vid Karangahake. Eftermiddagen bjöd på en uppfriskande adrenalin upplevelse. Vi gjorde en utflykt som heter " Black Abyss, Black Water Rafting Co", här tog vi oss rakt ner i ett 35 meters djupt hål rakt ner i en grotta innan vi sedan vandrade runt i grottorna, åkte linbana i mörkret som lystes upp av de unika lysmaskarna som endast existerar i NZ. Vi drack varm choklad i försök att värma oss något innan vi hoppade ner i det cirka 13 grader kalla vattnet där vi flöt runt på badringar och kollade på lysmaskarna, lite vacker allsång tillsammans och vi hade en helt underbar (men otrolig kall) upplevelse. Vi avslutade med att klättra upp i små vattenfall i grottan vilket inte var det lättaste när kroppen var så nedkyld att den vägrade röra sig.

Allt som allt spenderade vi drygt 5 timmar nere i grottorna med lysmaskarna, och jag tror aldrig vi har fryst så mycket som vi gjorde där och då. Vi var rejält nedkylda. Men det var det helt klart värt för denna häftiga upplevelse. Skulle starkt rekommenderas om man åker till Waitomo.


Så mycket mer än grottorna var det inte att se i Waitomo, så på kvällen samlades vi några stycken och gick till den lilla baren som fanns i området och dagen där på rullade vi vidare

En bild från google på hålet vi firade oss ner i.

Ytterligare bild från google, då vi inte fått tag på våra egna bilder än. Men denna bild ger en ungefärlig bild av hur det såg ut inne i grottorna.

Likes

Comments

1 februari

Detta var vårt första stopp och början på vår resa genom NZ med Kiwi experience. Vi började med en liten hike till Catheral cave och senare fram mot kvällen gick vi ner till stranden Hot Water Beach som precis som namnet avslöjar har varma källor. Så dit gick vi alla med små spadar för att gräva upp små gropar och skapa oss våra små pooler av varmt vatten. Vattnet var så varmt att man var tvungen att skapa små kanaler av havsvatten för att inte bränna sig. Det varma vattnet rinner i en underjordisk å ner mot the Pasific ocean och Hot Water Beach. Här gäller det sedan att pricka in antingen ebb eller flod för att kunna gräva sig en liten pool och njuta av det varma vattnet som är cirka 64 grader Celsius.

Kvällen avslutades sedan med fish and chips och kortspel med gruppen. Dessvärre tog vi inte alls många bilder från Hot Water Beach. Men för att få en bild av hur det ser ut, lånar vi en bild från google.

Likes

Comments

Där vi fick känna på kultur, lära oss om deras invandring till Nya Zeeland, äta buffé av mat som tillagats på väldigt speciellt sätt under jorden. Kanske inte det godaste vi ätit på denna resa. Men det var helt klart en häftig upplevelse!

Bild från Base hostel i Tapou som var ett av de bättre base-hostel som vi bott på än så länge. Rymliga rum, balkong och även pool utomhus.

Likes

Comments