Header

Jag vet att många av oss tjejer är osäkra i eller med sina kroppar, jag är en av er.. Det är väldigt många gånger jag tittar mig själv i spegeln och tänker "vem vill ha mig?" "Vem vill vara med mig?" "De måste vara blinda eller dumma" osv. Och jag vet själv att jag verkligen inte borde tänka så om mig själv. Hela mitt liv har jag nästan alltid haft de minsta storlekarna på kläder men om det står XS eller L i tröjan man bär, det ska inte spela någon roll så länge man är nöjd med sig själv.

Vad ska jag göra för att jag ska bli nöjd?
Det är faktiskt inget jag själv ens kan svara på. Jag vet dock vad jag skulle vilja ändra på eller förbättra. Och då vet jag vad som krävs av mig, flera timmar på gymmet och rätt kost. Det kanske inte låter som ett stort problem för vissa men för mig är det faktiskt det. Flertal gånger har jag försökt att gå in helhjärtat med träningen och kosten men framförallt träningen, många gånger har jag kommit igång rätt bra, varit iväg flera gånger under en vecka under någon månads period. Till slut möter jag en "vägg" där allt bara tar stopp. Jag har ingen ork eller någon motivation längre. Jag vilar en dag, två dagar och tre dagar, det slutar alltid med att jag återigen blir för lat och slö för att gå iväg. Jag hittar på bortförklaringar eller försöker boka upp mig på annat för att slippa.
Maten är jag heller inte bra på, jag gillar inte onyttig mat så speciellt mycket men äter det ofta och efter varje måltid av skräp säger jag till mig själv att jag måst.e bli nyttigare, dagen efter får jag tillbaka det där sötsugen och köper mig godis eller liknande. En ond jävla cirkel är det bara, som aldrig tar slut!

Jag är för dålig att säga nej till mig själv!

Finns det någon där ute som känner igen sig? Som har kommit förbi alla hinder och lever det liv du vill? Jag behöver verkligen all hjälp och inspiration jag kan få! Snälla..

Likes

Comments

Det finns så sjukt mycket näthat bland folk, det skrivs flera tusen onödiga kommentarer på sociala medier varje dag. Och varje dag går någon runt och mår dåligt över en elak kommentar. Varför?
Det är inte coolt eller tufft att kalla någon för hora eller bög, det är inte häftigt att skriva en kommentar så som "du borde dö", det är inte okej att hoppa på någons utseende eller andra personangrepp. Kan vi snälla sluta med det? Genast tack! Lyft det som är bra istället, har man inget snällt att tillägga, strunta i det och lägg dig tid och energi på något du får ut av istället. Man lever och mår bättre av glädje.
Om du gör någon glad kommer du själv bli glad. Vill du ha snälla eller hatkommentarer på dina sociala medier? Ställ dig den frågan innan du gör din handling, för vissa handlingar kommer få konsekvenser.
Kärlek till alla!

Likes

Comments

Enda sen i lördagsnatt har jag haft sjukt svårt att sovit, har haft svårt att somnat och vaknat flertal gånger under samma natt. Är det någon som känner igen sig? Hjälp mig då snälla. Ge mig alla tips ni har! För jag vill kunna sova bra igen.

Likes

Comments

Jag tror att alla någon gång känts sig att man är på fel plats, utanför.
I fredags var det ett sånt tillfälle för mig, då jag kände mig utanför trots att alla de människor är helt underbara. Hur kan det bli så? Den största anledningen i fredags för min del är för att den grupp människor är så stark och tajt, de har hållit ihop i år och jag är helt ny. Jag har inga minnen med dem, inga framtida planer, egentligen inget alls med dem at göra utan att vi alla har en person gemensam. Grejen är den också att trots alla anledningar till varför jag känner mig utanför så vill jag vara med dem, passa in och umgås.
Jag försökte och försökte, det gjorde dem också och det kanske var därför alt blev fel. Att känna sig utanför är en ganska normal känsla, tyvärr. Det är något många känner ofta eller kanske till och med varje dag, hela tiden. Alla människor är olika och därför passar man inte ihop med alla men man ska ändå vara med de människor som gör en glad trots sin känsla, kämpa emot den för till slut kommer den att försvinna.
Jag hoppas min utanför känslan släpper strax.

Likes

Comments

I en tjejs huvud är en blogg om hur vissa tankar och funderingar kan ta över vissa delar i vardagen, ett försök att vara anonym men med stöd till andra tjejer. Även killar också men framför allt är jag rätt säker på att många tjejer, unga som äldre känner igen sig i den tanken som jag kommer försöka förmedla vidare.
Självklart finns det chans till att ta kontakt med mig för att eventuellt ge mig någon tanke, behöva stöd eller hjälp och kanske till och med bara vill relatera till något. Glada som ledsna, allt som kan förvirra en tjejs huvud kommer ni finna här.
Ta hand om er.

Likes

Comments