Onsdag idag vilket innebär vilodag för Alva. Egentligen var tanken att rida dressyr idag men då hon både skoddes och vaccinerades fick hon istället vila. Jag har faktiskt inte varit i stallet idag utan mina snälla föräldrar tog hand om skoning + vaccination. Så snällt! Känns riktigt konstigt att inte åka till stallet-med undantag för familjesemestrar har jag varit där varje dag sedan jag fick Alva, haha :)

Skönt för henne med vila idag i alla fall! Imorgon däremot blir det dressyr. Hörs då! <3
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hjärtat sväller av kärlek till min lilla ponny! <3

Hon må vara tjurig, svårlastad, busig och lite allmänt tjafsig ibland, men hon är också en fantastisk individ. Speciell och personlig helt enkelt!

Älskade Alva, vilken tur att vi köpte just dig <3Likes

Comments

Hej!
Måndag idag vilket känns segt, men jag har bara två "prov" kvar och sedan är det höstlooooov! Ska bli så himla skönt.

Idag var planen att rida dressyr men jag la om lite i planeringen (ovanligt för att vara mig, hehe) och vi red istället ut. Vi red en kortare runda och hade sällskap halva vägen vilket Alva tyckte var väldigt skoj :) Hon var för i övrigt otroligt pigg och busig idag, sötnosen.

Nu ska jag plugga lite för att sedan gå och lägga mig.

Godnatt!


En bild från i somras då solen sken och gräset var betydligt grönare...

Likes

Comments

Såhär ser kommande vecka ut för Alva:

Måndag: Dressyr

Tisdag: Uteritt med klättring

Onsdag: Träning Pernilla (?). Skoning + vaccination.

Torsdag: Longering

Fredag: Uteritt

Lördag: Pay & ride

Söndag: Vila


Likes

Comments

Idag red vi i ridhuset och Alva kändes, till en början, rätt tjafsig. Hon körde upp huvudet och var svår att få lösgjord liksom.

Jag försökte att inte bli frustrerad vilket jag lätt blir när det inte går som jag tänkt, hehe. Istället jobbade jag konsekvent på för att få henne med mig. Med hjälp utav många halvhalter ihop med en stadig skänkel blev hon mycket bättre i slutet, även om hon ibland slog sig fri. Saken är den att när hon kör upp huvudet blir jag lite stum och stark i handen, vilket bra förvärrar det, förstås. Jag blir dessutom lite flaxig och då blir Alva ännu starkare i handen. Nej, när hon blir så där måste jag istället vara stadig och följsam i handen, även om hon varken känns mjuk eller stadig ;)

Ett sådär-bra pass men som ändå hade sina ljusglimtar :) Hon är svår ibland, min lilla ponny!

Imorgon är det måndag och än en gång har helgen bara flugit förbi. Jaja, jag ser framemot höstlovet i alla fall!

Ha en fin kväll <3

Likes

Comments

Tävlingsäsongen denna höst gick ju, som ni vet, inte riktigt som planerat...

Vi hann åka på en tävling (LB:1) men på andra tävlingen visade det sig att vi hade missat vaccinationen. Så himla klantigt!

Eftersom vi hade missat den med såpass många dagar förlorar vi ca två månader på detta...Galet segt! Detta innebär att det inte blir så många tävlingar som önskat denna säsong. Rättare sagt blir det typ två stycken ;) Mitt mål var att starta en LA på godkänd procent innan årets slut, men tyvärr ser det inte ut att bli så. Jaja, klantigt misstag av mig. Istället får vi ägna hösten åt att träna ordentligt så att vi är redo inför 2017's tävlingar :) Då kommer nya mål sättas och förhoppningsvis bockas av i slutet av nästa år!

Nästa helg är det i alla fall dags för pay & ride för mig och Alva, taggad!Världens absolut bästa och sötaste ponny <3

Likes

Comments

Så skönt!

Nu är dessutom de flesta proven gjorda vilket innebär att jag kan slappa lite i helgen istället för att (nästan) bara plugga...

Idag vilade Alva så jag åkte bara ut och mockade och pysslade lite med henne. Mysigt tyckte hon!

Nästa helg ska vi för i övrigt rida en pay & ride på hemmaplan. Det blir kul! Vi ska rida en LB:1, vilket vi ju har gjort några gånger vid det här laget ;) Mitt mål är minst 62 %, men jag önskar förstås högre. Nu känns det ändå som att vi har börjat få koll på formen någorlunda, även om det såklart är myyycket annat att jobba på.

Hoppas även att hon inte är sådär seg och spänd som sist, det är så svårt att påverka henne då. Men oftast blir hon bara piggare vid tävling-sammanhang och då släpper jag iväg henne för mycket, så det gäller väl att jag hittar en bra balans mellan dessa :)

Hoppas ni får en fin kväll!Likes

Comments

Idag var Alva...inte på humör helt enkelt!

Vi red i ridhuset och tanken var att arbeta med lite programdelar, men redan från första början kändes hon riktigt bråkig och höll på och joxade som bara den med munnen. Hon tjurade när jag la an skänkeln, kastade med huvudet och var bara allmänt bråkig. Idag red vi på remont-nosgrimma vilket vi har gjort i tre dagar nu, och Alva har känts ganska fin på det. Men idag konstaterade jag att det inte är en nosgrimma för henne! ;)

Trots att hon tjafsade fullföljde jag passet, och mot slutet hade vi en ganska bra känsla ändå. Min busiga lilla ponny!

Imorgon blir det lite lätt longering och då kör vi på vanliga tränset igen, hehe.

Nu-plugg. Vi hörs imorgon! <3


Likes

Comments

Så här ser Alvas träningsplanering för kommande vecka ut:

Måndag: Dressyr

Tisdag: Uteritt

Onsdag: Dressyr

Torsdag: Longering

Fredag: Vila

Lördag: Uteritt

Söndag: Dressyr


Likes

Comments