View tracker

Jag är tillbaka! Sorry för uppehållet, men skolan och stallet har tagit all min tid.
Nu är de jobbigaste skolveckorna någonsin snart över i alla fall, och om några veckor är det jullov! Äntligen!

I söndags tävlade jag och Alva en LC på Väsby ridklubb, men det skriver jag mer om i ett senare inlägg. Den här veckan får Alva en välförtjänt vila. Hon har faktiskt aldrig vilat längre än två-tre dagar på raken under den tiden jag har haft henne, så nu tycker jag att hon har gjort sig förtjänt av lite paus. Vi har, som ekipage, utvecklats massor de senaste månaderna, och jag är supertaggad på att fortsätta vinterträningen! Men nu blir det alltså en veckas fullkomlig vila, vilket jag tror Alva tycker är ganska skönt. Hon går ju i en stor hage med kompisar hela dagarna så hon kommer motionera sig själv lite ändå.

Idag mockade min snälla mamma åt Alva, så jag har faktiskt inte åkt dit (!), ovanligt för att vara mig, hehe.

Men nu ska jag sätta igång och plugga matte inför morgondagens prov. Vi hörs senare!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Alva kändes jättefin idag och jag fick en mycket bättre känsla än igår, så skönt!
Skriver mer imorgon-nu måste jag sova. Godnatt!

Likes

Comments

View tracker

Dagens pass gick....sådär faktiskt. Alva kändes ganska fin till en början men blev sedan lite orolig i formen, jag fick henne inte riktigt lösgjord. Som vanligt när det tar emot lite tappar jag tålamodet och blir frustrerad, vilket gör att jag rider mycket sämre. Istället måste jag försöka att vara tålmodig och bara vara stadig och lugn, för då blir det oftast bra. Att jag aldrig lär mig! ;)

Hoppas på bättre känsla imorgon och tar med mig följande:

  • Vara stadig i handen hela tiden
  • Halvhalter när hon springer iväg
  • Tålamod


Jaja, jag antar att man måste ha sådana här pass då och då!

Kram <3

Likes

Comments

Hej!
Måndag idag och uteritt stod på schemat. Jag slutade halv tre och var i stallet kvart i, så jag fick verkligen vara snabb för att hinna ut innan mörkret föll. Men hann gjorde vi, även om det började mörkna lite grann vilket gjorde Alva lite spänd. Men pigg och glad var hon i alla fall! <3

Igår anmälde jag mig för i övrigt till 2017's första tävling, en LB den sjätte januari! Kul va? Jag var dock andra reserv men jag kom med i LC:n också, så den får vi rida om vi inte kommer med i LB:n.

Längtar verkligen efter att tävla och hoppas på ett roligt och framgångsrikt tävlingsår nästa år!

Min kväll har i alla fall varit lugn och nu ska jag strax gå och lägga mig, är faktiskt riktigt trött. Imorgon blir det skola och stall som vanligt, hörs då! <3


Bild ifrån några veckor sedan. Alva var livrädd för vattnet, haha!

Likes

Comments

Söndag idag, helgen har bara flugit förbi!

Idag red jag faktiskt barbacka som jag sa att jag skulle, och det gick väl...sådär ;) I skritten kändes Alva jättefin och rund i formen och jag kom verkligen åt henne, men i traven och galoppen var det så svårt att sitta still att jag bara hoppade runt, hehe. Hon har ju sådana rörelser! Mitt skuttande irriterade helt klart Alva som drog öronen bakåt så fort min skänkel åkte lite fram. Det var lite svårt för mig att sitta rätt då benen lätt åkte fram eller bak och jag aldrig riktigt hittade balansen, därav hittade vi aldrig riktigt en bra känsla. Men men, nu vet jag det-barbacka är inget för oss! ;)

Nu ska jag planera Alvas vecka och sedan hoppa i säng, godnatt!


Likes

Comments

Hej!
Har haft fullt upp med skolarbete den här veckan, därav den dåliga uppdateringen...

I alla fall; idag red jag ut Alva tillsammans med mamma och hennes kompis, mysigt! Imorgon blir det däremot lite dressyr. Funderar faktiskt på att rida barbacka, haha, det är ju så mysigt och dessutom tycker jag att man ofta kommer åt dem bra utan sadel. Vi får se! 

Vi hörs imorgon, trevlig kväll <3

Likes

Comments

Alva tappade en sko idag så det blev tyvärr ingen ridning ikväll...
Så hon får vila tills dess att hovslagaren kan komma ut och slå på skon. Väldigt segt, jag som var så ridsugen! Jaja, det är sånt som händer och jag tror inte att Alva är alltför ledsen över att slippa ridningen idag ;)
Men nu är klockan på tok för sent och jag måste sova, godnatt!

Likes

Comments

Söndag idag och som vanligt har helgen gått alldeles för fort ;) Jaja, det har varit en skön helg trots att jag har varit tvungen att plugga en hel del.

Igår red jag ut Alva en sväng i snön, otroligt mysigt!

Idag stod det däremot dressyr på schemat. Hon kändes fin till en början men blev efter ett tag lite tjafsig i munnen. Jag red med en väldigt mjuk och stadig hand så jag tror att hon helt enkelt höll på så för att jag krävde lite av henne. I övrigt kändes hon fin och lösgjord. Vi jobbade framförallt med skänkelvikningarna som har blivit lite ringrostiga på sistone. Vi har inte tränat på dem på några veckor och detta märktes tydligt idag. De var inte katastrofala men inte heller så bra som de kan vara. Vi får träna på det med andra ord!

Galoppen var idag svår. Jag drev på henne lite mer idag för att hon skulle gå mer framåt, men då tappade hon bakbenen lite och blev hög i nacken. Jag fick kämpa ordentligt med halvhalter och stadig skänkel men efter en stund lossnade det lite. Efter det jobbade vi lite med att "samla" traven, på vår nivå om man säger så ;) Det gick bra-hon behöll formen och energin i steget men det märktes att hon tyckte att det var jobbigt. Mer styrka och balans är vad som krävs!

Jag är nöjd med dagens pass trots att Alva var lite besvärlig, så kan det vara ibland! :)

Nu ska jag strax sova, vi hörs imorgon <3

Likes

Comments

En throwback till för ungefär ett år sedan då jag hade haft Alva i ca tre-fyra månader. Då var hon under igångsättning efter sin skada. Kul att se tillbaka på gamla bilder!

Likes

Comments

Torsdag idag och fredag imorgon, äntligen!

Igår red jag ju Alva i ridhuset vilket gick...bra! Hon kändes fin i uppvärmningen och likaså när jag började arbeta henne i nedsittning. Hon var lösgjord och stabil i formen, men något joxig med munnen. Så kan hon vara ibland och eftersom hon ändå gjorde det hon skulle så var det inget problem, även om det förstås är trevligare att rida när hon inte håller på och joxar. Vi jobbade med lite delar ur LC:2 och som väntat var trav-galopp övergången svår, men mest för att Alva inte är van vid det, tror jag. Det får vi alltså träna på!

Annars var det inga större svårigheter förutom att det kändes väldigt märkligt att rida på en femtonmetersvolt i trav, det var nog första gången, haha! Oftast rider man ju på antingen en tjugometers-eller tiometersvolt liksom.

Galoppen kändes ganska bra, men jag fick driva en hel del. Hon gick visserligen framåt men var inte helt framme för skänkeln vilket resulterade i en något "fyrtaktig" galopp. Det handlar nog bara om ostyrka tror jag, hon har verkligen börjat jobba ordentligt i galoppen nu. Så jag får jobba på med halvhalter och en stadig skänkel där för att hon ska orka med att både galoppera i form och samtidigt framåt. Blir lätt antingen eller ;)

Men ett bra pass helt enkelt, trots en lite tjafsig ponny, hehe. Idag vilade Alva och jag åkte faktiskt inte till stallet för en gångs skull, snälla mamma mockade åt Alvis<3

Hade egentligen velat åka ut ändå, det bara kliar i fingrarna på mig, men då bussarna inte är helt pålitliga med snökaoset osv ville jag inte riskera att inte komma hem. Aja, antar att det är bra för mig att släppa på kontrollbehovet lite ibland ;) Alva var nog rätt nöjd ändå skulle jag tro.

Men nu ska jag strax gå och lägga mig, godnatt!

Bild från i Mars. Titta så söt hon är! <3

Likes

Comments