Träning

Gypsy väckte mig klockan 5 imorse genom att smälla en studsboll i sovrumsdörren, Sådär lagom perfekt när jag äntligen hade en ledig dag och skulle få sova länge.
Försökte somna om men fick ge upp och 8 tiden plockade Malena och Niilo upp mig och så tog vi morgonkaffe vid Emmas. Skönt att det finns andra morgonpigga människor ibland!

Sen fortsatte vi till Alices och efter en stund kom även Erica, Esra och Elli dit! En helt trevlig onsdagsförmiddag med andra ord :)

Ikväll har jag även bränt av ett benpass med högreps vilket var det svettigaste jag gjort på länge, dessutom hade jag glömt vattenflaskan hemma men spaghettiben fick jag ändå! :)

Upplägg:

- knäböj 4x20 reps
- benpress 4x20 reps
- Leg cursl 3x25 reps
- leg extensions 3x25 reps
- Kettebellsving 3x20 reps

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Recept

Gårdagen jobbade jag 7-15 och resten av dagen spillde regnet ner men jag tyckte bara det var skönt med lite mysväder efter en dålig nattsömn.
​Jag somnade nästan direkt efter jobbet och sov tills Ted ringde och sa han och Kevin skulle iväg till Pappas på kaffe och för att bada bastu. Bastu och bad kände jag inte för men kaffe och sällspap säger man väl inte nej till, speciellt inte när pappa bakat blåbärspaj med vaniljsås ;)

Hittade även Lohiloglass vid S-market härdomdagen som jag velat testa hur länge som helst så jag köpte hem tre förpackningar. Jag och G avnjöt varsin framför Game of thrones på kvällen och dom var verkligen supergoda men en hel förpackning blev nästan lite för mycket då dom är väldigt söt i smaken. Rekommenderas dock varmt! :)

Den sista glassen fick åka på dagens plättar som mannen i huset önskat sig i en hel vecka nu. Och visst passar det perfekt med plättar till frukost innan ett benpass! :)

CA 6 STORA PLÄTTAR:

2,5 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk smält smör

- vispa ihop och låt gärna stå 30 min. Eftersom smör finns i smeten behövs inget fett till stekpannan.

  • Filed under: Recept

Likes

Comments

Recept

Jag har alltid svårt att hållas hemma när jag är ensam, en liten stund njuter jag av egentiden men sedan blir jag snabbt uttråkad. Då är det tacksamt att ha tre systrar som oftast är lediga och hemma med småbarn.
Så idag spenderades hela förmiddagen vid Emmas! :)

Hemma igen kunde jag inte bestämma mig vad jag skulle laga till mat så då bad jag G önska sig en maträtt. Han svarar alltid ''laga vad du vill'' men idag fick han så lov att önska sig något eller bli utan. Köttbullar blev svaret.

KÖTTBULLARNA:

700g nötfärs
1 stor gul lök
3 dl matlagningsgrädde
1 dl skorpsmulor
1 ägg
1 msk kalvfond
salt & vitpeppar

- Blanda skorpsmulor, grädde och kryddor och låt dra 10 min.
- Hacka löken och stek tills den blir genomskinlig. Låt svalna
- Rör sedan ihop alla ingredienser och låt smeten stå och vila 10 minuter till.

- Rulla till köttbullar och grädda i ugn i 200 grader ca 20 min. Jag stekte även bullarna i het stekpanna efteråt för att få en ännu knaprigare yta.

  • Filed under: Recept

Likes

Comments

Recept, Träning

Jag har antagligen vänjt mig vid att sova bättre efter nattskiften så nu sover jag lugnt ca 6 timmar efteråt vilket gör att jag inte behöver sätta in vilodagar längre efter varje natt. Så skönt! :)

Idag var det axlar på schemat och i jag kunde lugnt öka i vikt eller reps i varje övning :)
Passet blev kort och effektivt med upplägget:

- Militärpress
- Sittande axelpress
- hantellyft åt sidan (1 arm/gång)
- hantellyft åt sidan, lutande kropp (kabelmaskin)
- Sittande Hantellyft åt sidan med benen upp.

Jag försöker även ha lite koll på kosten inne i veckorna nu då jag märker hur träningen lider om jag inte ätit tillräckligt med bra mat. Dock har jag tröttnat på allt som heter kvarg nujust vilket gör det ganska svårt för mig att få i mig tillräckligt med protein enbart via kosten då kvarg alltid funnits med.

Så idag gjorde jag kvargsemlorna som jag haft på bloggen förut: Så mycket godare sätt att få i sig kvargen! (Dom blir ännu godare med keso men jag hade bara kvarg hemma.)
Dessa semlor är så enkla och snabba att göra och man kan blanda ner lite vadsomhelst efter eget tycke. Oftast tillsätter jag frön av olika slag men idag fick en riven morot åka ner i smeten.

För två stycken semlor:

- 250 g kvarg (ca 2,5 dl)
- 2,5 dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 riven morot

Rör ihop och forma två semlor på en bakplåtspapperklädd ugnsform. Grädda i 200 grader ca 25-30 min. Skär sedan semlorna på mitten, (Dom lämnar lite kladdiga inuti) och rosta dem i brödrosten för att få knaprig yta på båda sidorna.

Likes

Comments

Imorse vaknade jag genomtrött och var tvungen att köra G till jobbet kl 7 trots att jag började jobbet 13. Åkte därför till Mammas däremellan och somnade igen på soffan.

När jag vaknade var halva vänstra ögat igensvullet, alltså hade jag fått ett fint nässelutslag igen. Det är flera månader sedan jag senast fick nåt utslag så jag har inte ätit allergimedicinen heller sen våren. Dock hjälper det inte att ta medicinen efter att utslaget brutit ut så det var bara att glatt gå till jobbet och igen förklara att jag inte varit i slagsmål.

Utslagen kliar inte eller liknande, ibland blir det dock riktigt ömt om det varit jättesvullet men annars stör dom inte så mycket. Men just då dom kommer över ögat, (detta är tredje gången) så vill jag bara stanna hemma och inte gå ut genom dörren alls.

Detta är ca 5 timmar efteråt då svullnaden på ögonlocket gått ner och flyttat sig mer under ögat istället. 5 timmar senare var det så gott som borta!

Likes

Comments

Idag hade vi egentligen vilodag men då jag ändå vaknade tidigt efter nattskiftet så blev det lite tråkigt att sitta hemma. Det slutade med att vi drog iväg på en kaffe till strandis och sen vidare till gymmet. Jag älskar helgdagar då gymmet är så gott som folktomt och idag fanns dessutom energin och styrkan där trots lite sömn! :)

Då jag oftast bara har bilder på mat så ska jag försöka skärpa mig och få in lite människor också framöver ;)

Dagens lunch blev något så enkelt som omelettrulle med köttfärs. Jag svängde in till Snellmansbutiken med Sara igår så nu är frysen full med nötfärs eftersom det är så tacksam och man kan variera maten så mycket med det. Så framöver blir det en hel del pajer, makaronlådor, grytor, tortillapizzor, köttbullar osv.

Omelettsmet:

7 ägg
6 dl mjölk
1 dl Vetemjöl
1 tsk salt
svartpeppar

- Vispa ihop och häll i en bakplåtspappersklädd ugnsform. Grädda ca 15 min i 225 grader.
- Stjälp sedan upp omeletten på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna lite.

Fyllning:

800g köttfärs
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
2 köttbuljong
chiliflakes
ca 4 msk creme fraishe
riven ost

- bryn löken och tillsätt köttfärsen och vitlök. Smula ner buljongerna och chilin.
- Stek klart och tillsätt creme fraishen.
- Bred ut fyllningen på omeletten och strö över riven ost.
- Rulla ihop som en rulltårta och ha skarven neråt. Strö riven ost över rullen och sätt i ugn ca 10 min.

Innan jag skulle iväg till nattjobb igen så svängde jag in till Pappas. Han höll just på sätta igång en stor brasa så syskonen och deras barn svängde också in. Strax efteråt hade vi även polisbilen på besök.
Någon hade anmält att det rökte så dom kom och kollade att inga hus brann och tog sig även tid att stanna kvar en stund för att prata med barnen och visa när blåljuset gick. Såna Poliser får verkligen tummen upp!
Ungarna fick en riktigt bra dag och framöver tror jag inte dom är ''rädda för att polsen ska ta dom'' ;)

Likes

Comments

Veckorna går så otroligt snabbt och jag tycker det är helg precis hela tiden nu! Dock befinner jag mig i turkiet nästa helg som jag är ledig, så att det är helg spelar inte så stor roll egentligen men man har iallafall bättre möjligheter att hitta på någonting och vara lite social trots lite jobb på helgdagarna.

Idag har det däremot känts som en ledig dag då jag ska först till natten i jobb så startade därför dagen med att åka till Loppis med Alice, Saga&Tyra och sen vidare till Alices med Sara och Malena :)
Vi satt där tills vi blev hungriga och jag hittade extra stora havregryn i deras skafferi vilket är favoriten nujust så ja, dagens lunch blev gröt och ägg ;)

Nåja, Helgen lär iallafall bli bra då Ted kommer hem imorgon. som jag saknat honom!
​Ha en bra helg ni också :)

Likes

Comments

Helgen gick mest åt att umgås med familjen, hjälpa mamma att måla sommarstugan och bara ta det lugnt. Fick en början på förkylning så det blev flera vilodagar från gymmet också.

Jenimah fylllde även 3 år i måndags så henne firade vi i måndags! :) Tänk att för lite över 3 år sedan hade ingen av mina syskon några barn, nu har jag hela 6 stycken syskonbarn! Så härligt ❤

Nu sitter jag och fördriver tiden här medan jag väntar på att G ska komma hem så jag får hugga in på laxen och potatismoset som står klart på matbordet. Sen ett efterlängtat axelpass! :) 

Likes

Comments

Sitter och slöar i soffan efter ännu ett nattskifte och överväger om jag ska ta mig ut på en promenad eller inte. Senast slutade det ju med att jag fick springa som en dåre undan alla myggorna och avslutade sedan fint med en flygtur vilket jag ännu påminns av när jag kollar mitt blåa ben. Men å andra sidan skulle det ju vara att låta myggorna vinna om jag stannar hemma och det vill man ju inte..

Längtar så till Turkiet där jag aldrig sett skymten av en mygga och kan springa/gå helt ostörd!

Likes

Comments

Recept

Imorse kändes det lite tråkigt att gå och sova efter nattskiftet när vädret såg ut att bli perfekt sommarväder men jag vaknade tre timmar senare och kunde inte sova vidare så jag hann njuta av dagen tillräckligt ändå! :)

Idag var det också vilodag på schemat så jag lyxade till det med en Tacopaj som jag inte ätit på läänge!

Botten:

2 dl Vetemjöl
1 dl havregryn
125 g smör
1 msk vatten
lite salt

- Blanda snabbt ihop till en deg. tryck ut i en pajform och förgrädda i 200 grader 10 minuter.

Fyllning:

1 Gul lök
400 g nötfärs
1 tacokryddpåse
½ burk krossade tomater
½ burk majs

- Hacka löken och bryn, tillsätt köttfärsen och bryn färdigt.
- Tillsätt kryddorna och tomaterna och låt sjud en stund.
- Häll i majsen och rör om. Häll över pajskalet.

Topping:

1 brk Creme fraishe
ca 2 dl riven ost
örtsalt

- Blanda ihop och häll över pajformen. Toppa men tomatskivor och riven ost.
- Grädda ca 15-20 min i 225 grader.

  • Filed under: Recept

Likes

Comments