Regn dagen innan och vårvärme dagen efter resulterar i ett magiskt väder men mjukglass när det kommer till snön som var kvar i spåret.

För några år sen hade jag blivit frustrerad över att ha en flåsade schweizare i hälarna på mig första halv timmen på passet som stannade till även när jag skulle dricka. När jag tittade bak på honom, tog han ett extra andetag och sa hej, du är en bra farthållare. Du är väldigt tränad. Jag kunde inte låta bli att skratta och tänka jag är ju väldigt otränad just nu. Men valde istället att säga, kul häng på uppvärmningen är klar nu sen såg jag tyvärr inte han mer.

Ibland är det så fruktansvärt viktigt att stanna upp och se att solen skiner, du är ledig och kan få hjälpa en annan människa du aldrig träffat tidigare. Bara genom att vara här och nu och släppa vart du är påväg någonstans. Jag var världsmästare förut på att vara påväg till nästa mål. Nu försöker jag vara mer turist i mitt egna liv, börja från noll varje morgon och se vad du sett innan dagen är slut.

Likes

Comments

Vad händer när vi möts av framgång? Alla vill vi någon gång möta framgång, ja vi vill leva i den. Känna på den, se den, njuta av den och visa den. Men ser framgång verkligen ut som vi tänker oss? Som liten får man lära sig att framgång är något alla ska eftersträva, det är ett resultat på att du gjort något av värde.

" Hade någon berättat vad framgång innebär och sätter för press på en när jag var liten hade jag aldrig vågat släppa mammas hand. "

Som liten när jag började förstå vad jag ville, sa jag till mig själv att jag ska bli det bästa jag kan bli men jag vill inte bli känd. Att besitta en väldig kunskap såg jag som en självklar del i livet men varför andra skulle ta del av den kunskapen förstod jag inte. Och med åren som kom även framgångarna. De kom faktiskt så hastigt att jag hade svårt att ta in de. Jag levde efter min vision som liten att lära mig allt grundligt att jag försvann i nuet. En dag dratta jag på ändan och förstod inte riktigt varför jag såg mig själv i tidningar. Jag var ju inte känd eller tillräckligt duktig ansåg jag. Inte hade jag åldern inne för att vara något heller. Men ändå fick jag höra att jag var framgångsrik. Det där som man fick höra om som liten att man skulle bli.

Men några år till i livet sedan jag faktiskt tänkte den här tanken har jag börjat förstå vad min framgången har gett mig. En del av den slängde mig rätt ner i gruset när jag tog den på för stort allvar men den andra delen har gjort mig stadig nog för att starta nästa projekt, jag ska leva för mottot att vara Sveriges mest vältränade kock.

Kan man skapa en restaurang värd michelin stjärnor och samtidigt utmana sig i lopp som Ironman, jag tror det kan vara möjligt.

Likes

Comments