Funderar på vad syftet med den här bloggen egentligen är. När jag kollar runt på nouw är det så otroligt mycket ytligt- mode, inredning, shopping och festande... som visserligen kan vara kul men det är inte sådant jag vill fokusera på. Jag har några bloggar jag följer och jag ser mycket positivt med den här bloggportalen men. Jag vet inte om jag inbillar mig men det känns som att nouw är mer yta och mindre liv liksom, om ni förstår vad jag menar. Inte att alla bloggare här är ytliga, verkligen inte, men det känns som att det är modebloggar och liknande som den här portalen passar bäst för. Jag har ju min blogg på blogg.se som jag haft i över ett år och som jag trivs med. Finns det nån poäng med att ha två bloggar, mer än jag kanske får fler läsare? De som verkligen vill läsa kan väl lika gärna läsa min andra första blogg. Har lätt att fastna i att kolla runt på en massa bloggar här, det är som Instagram eftersom man kan se vilka som gillat och gå in på deras blogg, sen kan man fortsätta med turnén i evighet... Det tar så mycket tid som jag borde använda till annat.

Massa flummiga tankar här men det jag vill komma till är att jag vet inte om jag fortsätter vara aktiv på nouw. Jag vill att mitt bloggande ska ära Gud, men här blir det lätt att jag räknar läsare, gillningar och till och med intjäning (inga stora summor över huvud taget- varför?? Hälsosamt?). Det blir fel fokus. Gud ska vara med i allt jag gör, och jag vet inte vad Han tycker om den här bloggen. Kalla mig galen, men så tänker jag. Hans vilja är viktigast, och vi får se vart den tar mig!


Likes

Comments


Jag har inte riktigt lyssnat på era åsikter om vad ni vill läsa om . Det vanligaste var min vardag och åren i Nepal, och jag har knappt skrivit någonting om något av de två ämnena. Så idag tänkte jag dela med mig lite av min vardag just nu.

Skolan rullar på, sista året innan friheten och det finns alltid saker att göra. Utanför skolan också förstås- städa, planera hemgrupp och andra aktiviteter, passa barn... Jag har inte haft så mycket tid för att slappna av med Barnmorskan i East End eller Unga mammor framför mig den senaste tiden. Men snart är det ju jullov, faktiskt exakt en månad kvar idag! Jag längtar så till jul men det bästa är ju nästan när det fortfarande är innan... Att ha Jesus i fokus när man firar advent och jul i detta sekulariserade land är inte det enklaste, men det är målet eftersom Han ÄR anledningen till att julen existerar. Han offrade allt för att bli en människa som oss, uppleva allt skit som finns här på jorden och till slut torteras och dö på ett kors- allt för vår skull. För att vi skulle bli förlåtna för allt vi gjort och gör fel och få leva nära Gud, som älskar oss SÅ mycket. Det är fantastiskt!

I helgen taggar jag och ett gäng vänner Oslo! Efter en fredag med skola, två olika ungdomssamlingar och förhoppningsvis några timmars sömn i kyrkan, tar vi nattbussen kl 03.30 och kommer fram till Oslo när morgonen gryr. Vår kära vän Alice bor där sedan några månader tillbaka och det ska bli jättekul att hälsa på henne. Och få öva lite på all norska man kan nu efter Skam... eller? ;)

Apropå absolut ingenting kommer här en tanke från min vardag: att ha en kristen gemenskap i skolan är en superbra grej!! I en miljö där Gud annars inte får så mycket utrymme kan man samlas som lärjungar och läsa Bibeln tillsammans, uppmuntra varandra, utmana varandra, fundera tillsammans, be och söka Gud tillsammans. Vi har en kristen skolgrupp på mitt gymnasium och wow vad glad jag är för det! Att få dela en kristen gemenskap mitt i vardagen är så viktigt- och det blir ju inte mer "mitt i vardagen" än under en skoldag. Dessutom är det en uppmuntran att påminnas om att man inte är ensam varje gång man ser en av sina kristna syskon i skolan, vi är många som gör vårt bästa för att följa Jesus i den här miljön, där det ofta är svårt att gå mot strömmen. Tack Gud för syskon i Kristus!


Likes

Comments


Du behöver inte avstå från godis för att du känner dig tjock.

Du behöver inte ha platt mage och thigh gap.


Du behöver inte gå till gymmet idag igen.

Du behöver inte ha sixpack och biceps som syns genom tröjan.


Du behöver inte fixa spray tan och fillers i läpparna.

Du behöver inte se ut som en modell.


Du behöver inte köpa märkeskläder och nya skor.

Du behöver inte vara snyggast i klassen.


Du behöver inte täcka ansiktet med concealer.

Du behöver inte vara fläckfri.


Du behöver inte.

Du behöver inte vara perfekt.

Likes

Comments

Tro

Guds kärlek. Han är vår Pappa, det är så fantastiskt!

Likes

Comments

In cooperation with Metapic


Jag är lite delad i det här med att göra reklam för produkter på nouw. Jätteenkelt sätt för företag att tjäna pengar förstås, och kul att tipsa andra om bra produkter. Samtidigt tycker jag det är jobbigt med bloggar som har maaassa reklam och det känns också som att det är lätt att bara lägga upp en massa random produkter för att tjäna pengar. Jag vill inte hamna där, men samtidigt tycker jag det är lite kul. Så jag tänker att jag delar tips om produkter då och då men bara de jag verkligen tycker om och kan rekommendera!


Idag blir de produkterna de två bästa nagellacks-märkena enligt mig plus Urtekrams ekologiska + veganska kokos-schampo och balsam. Jag gillar hårprodukter som är miljö- och djurvänliga och naturliga, och jag tycker att Urtekram är ett bra märke. Speciellt balsam-sprayet använder jag ofta! Det doftar fräscht och inte för starkt. Båda de flaskorna kostar här 49 kr/styck.


Nagellack är något jag haft konstant i flera månader nu tror jag. Det har nästan blivit ett beroende, det känns så ovant att se fingrarna utan någon färg. Jag ska försöka vänja mig av vid det, däremot har jag alltid tyckt att nagellack är väldigt kul! När man köper själv är det lätt att välja de billiga märkena, men jag har fått en del nagellack i present och då har jag upptäckt de med bättre kvalité. L'Oreál och China Glaze är mina favoriter! De torkar snabbt och skavs inte av så mycket, enligt min erfarenhet :)


Likes

Comments

Nio dagar ledigt från skolan, så välbehövligt. Jag har visserligen pluggat lite men också kollat på Barnmorskan i East End, varit ute och sprungit med mamma & Juni, spelat piano, träffat vänner och bara tagit det lugnt.

Imorgon åker jag till Sandvikengården på ett kristet läger som håller på tills söndag. Umgås med massa fina människor och mycket tid i Guds närvaro. Det ska bli jättemysigt! Skönt att komma ifrån vardagen lite.

Jag tycker det är kul att ha en profil och en liten blogg här på nouw, men den kommer fortfarande att vara lite vid sidan av min huvud-blogg, Idaelisas . Där skriver jag just nu några gånger i veckan, men i arkiven finns det massa inlägg om min kristna tro, adoptionen av min yngsta syster, mina tankar och åsikter, min vardag osv. Så där får ni gärna kika in :)

Badrumsselfies. Juni ville inte le, men hon fick mig att skratta i alla fall <3

Likes

Comments

Flera har velat läsa mer om Nepal, så idag tänkte jag publicera ett inlägg om det. HÄR kan ni läsa om mitt liv, där berättar jag att jag bodde i Nepal mellan att jag var 8 och 13 år. Tiden jag bodde där var fem av de absolut bästa åren i mitt liv, och nu tänkte jag försöka förklara vad min kärlek till Nepal beror på.

För det första: människorna. Medan svenskar generellt är självupptagna och reserverade är nepaleser välkomnande och generösa. När vi var i Nepal sist och vandrade var det till exempel en kvinna som visade oss vägen helt frivilligt, och en som ville bjuda in oss på te.

För det andra: naturen. Ni får kolla på bilderna, men Nepal måste vara ett av världens vackraste länder. Kullar, gröna dalar (under regnperioden...) och snötäckta berg.

För det tredje: maten. Det låter inte så gott med ris, linser och grönsaker, men det är en av mina favoriträtter. Oj vad jag saknar det!

Sen är det också så att jag tillbringade fem år av min barndom i Nepal, och många minnen skapades där. När John tog sina första steg, när jag och Moa fick våra första kaniner, när vi lekte Nepali hide & seek med kompisarna på lördagskvällarna, när vi satt i vårt lilla klassrum och lärde oss om rymden och det antika Egypten... Barndomsminnen är alltid speciella och att så många av mina utspelar sig i Nepal gör landet ännu mera speciellt för mig.

Nepal är ett sådant fantastiskt land och jag längtar verkligen tillbaka. Förhoppningsvis åker hela familjen dit och hälsar på ganska snart, men på längre sikt hoppas jag också få flytta dit igen. Det är mitt andra hemland och jag älskar det så mycket.

Det är svårt att beskriva ett land man bott fem år i bara sådär, så om ni har mer specifika frågor får ni jättegärna ställa dem!

Här kommer en massa bilder! Cred till mamma <3


Klicka för att stänga bilden

Klicka för att stänga bilden

Klicka för att stänga bilden

Klicka för att stänga bilden

Klicka för att stänga bilden

Jag i dörröppningen i min lilla skola, på lekplatsen vid den andra skolan

Klicka för att stänga bilden

Klicka för att stänga bilden

<3

Likes

Comments