Just nu känns det som om jag helt fastnat i vardagen. Det känns som om jag har helt för mycket som borde göras varje dag och att jag omöjligt kan hinna med allt. Vi har massor som borde göras på huset, både ute och inne, målas, lagas lister, städa, organisera, handla nytt och sköta om gården. I min familj har det aldrig varit så viktigt att städa eller sköta om gården, vi åkte hellre till sommarstugan eller på resa än att sköta om huset. Så att rensa ogräs och trimma buskar är helt nytt och ovant för mig. Att jag dessutom e jätte lat hjälper ju inte heller.

Förutom allt man borde göra hemma så är det mycket förändringar på jobbet, har svårt att släppa jobbet när jag går hem och funderar hela tiden på hur man kan lösa de problem som uppstår och vem jag egentligen kommer att jobba med i höst då vi kommer att anställa en ny person.

Sen borde man ju motionera, vara ute i det fina vädret så att man kan bli brun och sen också ha tid att umgås med sina vänner. Hur fan hinner folk med allt?

En festbild, en vardagsbild och en borttappad Rambo.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Börjar så småningom återhämta mig efter veckoslutets resa till Göteborg. Det var så lyckat och jag hade såå roligt. Vi hade hyrt en lägenhet via Airbnb som låg 13 spårvagnsstopp från centralstationen så det gick rätt så smidigt att ta sig omkring. På fredagen gick vi runt och såg lite på stan och gick sen till Liseberg. Det var en jättefin kväll, vi gick runt, stannade och åt, testade en berg och dalbana och lyssnade på ett band.

På lördagen vaknade vi rätt så tidigt och åt morgonmål på balkongen i solen. Sen hoppade vi på spårvagnen och åkte ut till skärgården, därifrån tog vi sen en färja ut till Brännö ("dans på Brännö-bryggan", den Brännö). Det var jättefint där men vi hann tyvärr inte stanna så länge eftersom vi ville hem och göra oss klara för kvällen (läs: dricka cider och lyssna på Håkan-musik).

Innan konserten satt vi i en park och drack några kalla drycker, det var sån otroligt bra stämning i hela staden och på alla uteserveringar och i alla parker spelades det Håkan Hellströms musik. Konserten var helt otroligt bra, sån stämning att sjunga med i alla sånger tillsammans med 70000 andra. Han spelade både gamla godingar och lite nyare sånger och kvällen avslutades med fyrverkerier över hela stan.

Efter konserten fortsatte vi till en uteservering och sen dansade och sjöng vi hela natten i en Schlager-bar. Hela lördagen var helt underbar och vi kunde inte ha haft roligare. På söndagen var vi lite trötta men gick ändå ut på stan och shoppade lite och gick omkring. Fint väder, super konsert och det bästa resesällskapet gjorde den här resan helt oförglömlig!

Likes

Comments

I slutet av förra veckan så var jag och mina kollegor på studiebesök/arbetsresa till Stockholm. Vi åkte tidigt på torsdag morgon och var tillbaka sent på fredagen. Tanken med resan var att få inspiration och nya idéer för år verksamhet.

På fredag besökte vi ett Kulturhus som hette Dieselverkstaden, där fanns en hel del likheter med Borgås konstfabrik som också är en gammal fabriksbyggnad som gjorts om till Kulturhus. Personalen var jättetrevlig och deras verksamhet var fin och mångsidig. Efter det besökte vi ett lite mindre Kulturhus i Skarpnäck vars verksamhet var lite mer som vår, fastän själva husen inte kunde ha varit mer olika.

På torsdag kvällen var vi på show and dinner på Wallmans. När man kom in i lokalen presenterades man för sin egen servitris/servitör, vår servitör såg till att vi hade mat och dryck under hela kvällen och att allt var bra med oss. Redan i baren så ställde sig servitörerna upp på bord och bardiskar och sjöng och det fortsatte sedan genom hela middagen, det sjöngs och dansades vid borden, på scenen, på bardisken osv. Det var en jättebra show, maten var inte så extra, men show och dryck njöt vi desto mer av! Efter en lång dag med besök på olika Kulturhus så var vi ganska runda under fötterna efter det här.

På fredagen hade vi endast ett besök, det var på Kulturhuset Stadsteatern mitt i Stockholms centrum, jag har många gånger gått förbi huset men aldrig gått in och tittat. Där besökte vi ett bibliotek/ungdomsvåning som hette Tiotretton, endast barn i åldern 10-13 får komma in där och inga vuxna förutom personalen som jobbar där är heller välkomna. Jag blev jätteimponerad av det här stället och alla bra principer de hade. tänkte hela tiden att det här stället skulle jag ha behövt när jag var i den åldern. Där fanns massor med olika böcker, ett kök där de ordnade matlagningskurser, ett rum med greenscreen där man kunde göra egna filmer, pyssel och mysiga hörn och soffor där man kunde läsa eller göra läxor. Bäst av allt var att allt som ordnas där är gratis och att det är ett ställe där yttre roller lämnas vid dörren. Det här var det besöket som gjorde störst intryck på mig.

Efter det besöket hade vi fritid i några timmar innan det var dags att ge sig iväg mot flygfältet. Vi shoppade lite, fikade, gick i Hötorgshallen och njöt av lite ledig tid.

​Två fina dagar var det och mycket hann vi se och göra. Vill snart tillbaka igen.

Likes

Comments

​Lycka är nya skor! Rambo verkar vara lite skeptisk till dem men jag tycker dom är fina. 

Likes

Comments

Veckorna går så otroligt snabbt nu, två veckor har redan gått sen vi flyttade. Förra veckoslutet hade Jeppe och Shamrocks pojkarna sin första match för i år och jag å andra flickvännerna va såklart där å heja. Tyvärr blev de inte vinst den här gången.

Efter matchen kom min syster med familj på kaffe till oss. Noah och Rambo hade inte träffats på en tid så ja va lite orolig för hur de sku klara av att leka tisammans utan att de blev för spännande men de gick jättebra. Roligt med gäster!

På onsdagen började jag dagen med brunsch på Cafe Postres i gamla stan med mamma, min syster å lilla Nell. Jättefint å mysigt ställe, kan rekommandera det till alla, det doftade till nybakat bröd i hela caféet och de hade fina smörgåsar och jättegott kaffe.

Man glömmer ibland att vi har många fina caféer och restauranger i lilla Borgå.

​Ikväll har jag bjudit in mina "flickvänner" till oss å se på Eurovisionen. Skall fixa lite att äta och hoppas de blir en rolig kväll.

Ha ett bra veckoslut!

Likes

Comments

Bild från vår gamla lägenhet.

Ohho vilket veckoslut vi har bakom oss. På fredagen var jag ledig och var hela dagen i huset och målade, på kvällen hade jag planerat att vi skulle packa lite lådor färdigt för lördagens flytt men när kvällen kom så var jag så slut att jag somnade på soffan. Vi har trivts jättebra i vårt förra hem, men lite trångt har vi nog haft det med stora möbler och stor hund.

Bild av vårt nya kök. Lite halvfärdigt ännu men jag älskar det!

På lördagen for Jeppe genast på morgonen till huset för vi hade ännu inga arbetsbänkar i köket å vi hade inte kunnat städa undan byggdamm ännu före de fått dem på plats och sågade. Så hela dagen gick åt till att packa, städa och fixa det sista för att man skulle kunna bo där. Sista flyttlasset hämtade jag från gamla lägenheten klockan 10 på kvällen och lämnade tillbaka nycklarna.

Vid 11-tiden fick vi seda några extempore-gäster som ville se nya köket och kom och dricka lite skumppa. Fastän jag var jättetrött och inte hunnit äta ordentligt på hela dagen så var det roligt att ha första gästerna i nya hemmet. Det kändes som att det var dethär vi hade jobbat så hårt för en lång tid, att ha ett hem vi trivs i och ett hus där gäster e välkomna (nästan) när som helst. 

Det finns massor med saker kvar att fixa innan det är klart, men är ändå jättenöjd med vad vi åstadkommit hittills.

Bild från vårt matbord mot vardagsrummet.

På söndagen packade vi upp lådor och njöt av att ha en helt ledig dag. Och på eftermiddagen åkte vi mot Esbo till min syster och hennes familj för deras dotters namngivningsfest.

Tog en smygbild av hela familjen. Den lilla fickan fick heta Nell. Det var en fin fest med jättegoda kakor.

Likes

Comments

​Endast några dagar kvar till flytten och jag börjar bli smått stressad. Kommer vi att kunna flytta in på lördag? Kommer det att finnas golv? Kommer det att finnas tak? Har vi fungerande vatten i köket? Kommer jag att hinna städa undan byggdammet alls eller skall alla möbler hämtas in i ett kaos? Frågorna är många och svaren finns inte, jag får bara hoppas och hålla tummarna för att Jeppe och alla andra snälla som hjälper oss får mycket gjort den här veckan.

Det är nog tur att Jeppe har så många hjälpsamma vänner som har varit med och renoverat under de senaste veckorna, på lördagen när vi hade kökstalko så var där 7stycken duktiga pojkar och hjälpa oss, utan deras hjälp skulle vi ännu sitta och montera ihop köket. Håller tummarna för att tidtabellen håller och vi har golv i kök och vardagsrum på fredagen.


​2 bilder från lördagen. Man börjar se vad tanken är men ännu är det mycket kvar att göra.

Likes

Comments

Har sett bilder av liknande klockor på instagram och tyckt att dom är sjukt fina så när jag hittade den här i Glitter förra veckan så bara måste jag köpa den. Jag har alltid klocka på armen och tycker om att den här är lite mer en accessoar än bara en vanlig klocka.

Likes

Comments

Oj vad tiden går snabbt när man har mycket att göra! 2 veckor av vår renovering har redan gått och nu är det en och en halv vecka kvar tills vi borde flytt in. Så här såg det ut på "bygget" förra veckan.

Visst blir man lite skeptisk för att vi ska hinna få köket på plats innan vi flyttar in, men jag försöker hålla mig positiv. Jag vet att Jeppe nog får gjort mycket när han bestämmer sig för någonting.

Mera updates från remppan är på kommande.

Likes

Comments

Påsken kom och gick. Det var såå skönt att ha några dagar ledigt, kändes som om det verkligen behövdes. På torsdagen slutade jag tidigare från jobbet och jag och Jeppe åkte till ikea för att planera vårt nya kök. Jeppe har aldrig tidigare under de här 8-9åren vi varit tillsammans kommit med till ikea så det var ett stort steg framåt :D Jag hade redan på förhand planerat köket med ikeas köksplaneringsprogram på nätet men nu satte vi till alla hyllplan, täckskivor mm. jag är väldigt nöjd med resultatet, kommer bli fint.

På fredagen gjorde vi inget extra, var bara hemma och tog det lugnt. Jag städade lite och tvättade överdragen till våra soffor. På lördagen åkte jag till Pellinge med mina föräldrar och min syster med familj. Vi hälsade på får, lamm, höns och tuppar på gården i Suni. Min systers pojke Noah som är 2,5år väntade hemst mycket på att se alla Bää-bään och dom var verkligen söta! Några av dem hade fötts samma vecka och var så små och ulliga att ja kunde ha tagit med dem alla hem. Så söta va dom att jag helt glömde att ta bilder av dem, fotade bara några tråkiga hönor.

Sen åkte vi också på påskmarknad, och efter det åt vi påsklunch hos min famo som bor på Pellinge. Min systers lilla dotter som föddes för 3 veckor sen var också med så jag måste passa på att gosa lite med den lilla sötisen när hon var på plats.

På kvällen blev det ännu mera mat hos mina föräldrar. Dit kom också Jeppe med på mat. Jag hade gjort en kaka med kallrökt lax och rom som var supergod.

Efter middagen åkte jag sedan till en farewell-fest för min kusin Fanny som i övermorgon kommer att flytta till England. Hon har sin pojkvän där borta och har fått jobb där så hon flyttar dit på obestämd tid. Det känns lite vemodigt eftersom Fanny är den av mina vänner som jag står närmast, vi har våra stunder då vi inte kommer överrens alls och vi strider nästan som om vi vore syskon, men vi hittar ändå alltid tillbaka till varann efteråt. Fanny är den som jag alltid vill berätta alla roliga sker åt först (efter Jeppe) och den jag ringer då allt går dåligt. Jag kommer att sakna henne otroligt mycket men vet att vi kommer att hålla kontakten och träffas så ofta vi kan. 

Hur som helst så hade jag en rolig kväll med dans, drinkar och roliga människor, men shottarna skulle vi kanske ha kunnat lämna odruckna... Och hela söndagen gick i krapulans tecken.

På måndagen var mina föräldrar och titta på huset vi har köpt (då hade vi ännu inte köpt det). Och sen bjöd Jeppes mamma på "Sista måltiden" för alla barn med flick- och pojkvänner i huset. På kvällen var jag ännu ute och springa i solen med Rambo. Så skönt att det äntligen börjar bli vår.

Likes

Comments