View tracker

Hej, nu har Jag ju inte bloggat ändå, dåligt av mig... Men jag kan förklara.

Denna veckan har värdpäronen varit borta igen, i Colorado denna gång och jag har jobbat en hel del. Vi har hängt i lekparken en del eftersom att jag vill att eftermiddagarna ska gå så snabbt som möjligt. 3 kiddos är tufft ibland.

Imorse när jag vaknade kände jag mig lite utvilad för första ngåge denna vecka . Idag har jag packat resväskan, för natten till söndag så åker jag på semester. INi fattar inte hur skönt det ska bil Med 7 dagars barnfritt. Min hjärna behöver lite silence haha. Jag är så förväntansfull att se vad new Orleans' har att erbjuda och Miami såklart, fasiken vad kul det ska bli! Men jag tycker att det är svårt att packa, jag har typ packat likamycket nu som jag gjorde när jag åkte från Sverige till USA, jag måste bli bättre på att packa.

Igår räknade jag ut hur mycket pengar jag spenderat här hittills, jag kan inte fortsätta såhär säger jag bara... men jag har bestämt mig för att istället för att ha som mål att spara 100$ i veckan och bli besviken varje vecka när jag inte klarar det, så ska jag ha 50$ som mål. Kom igen en femhunka måste jag väl klara! Jag vill ju resa här i landet liksom, inte lägga alla pengar på smink, mat och kläder...

Jag har börjat kolla om på solsidan, och det är ju så bra alltså!! Skrattar så mycket varje avsnitt, älskart.

Nu kanske det blir tomt här på bloggen i en vecka igen, men denna gång förvaranar jag iallafall.

Ta hand om er!

Och här kommer mina nya naglar, de är ok. Men inte helnöjd...

Likes

Comments

View tracker

Igår kom min ipad, äntligen! Jag beställde ett tangentbord också eftersom att idag började min kurs som jag ska läsa enda fram till maj. Så för att underlätta skrivandet köpte jag ed ett tangentbord. Och det visade sig att det fungerade på svenska också. Så nu har jag liksom ingenting att skylla på egentligen, gällande bloggandet. Eller det är väl att tiden inte räcker till i så fall...

Som jag precis nämnde så var det kurs start idag, tyvärr kan jag inte säga så mycket mer än det, för att jag har ingen aning om vad det är för kurs jag ska läsa. Jag vet att den är online och att den ger mig alla de 6 credits jag behöver läsa för visumets skull Jag tror att den handlar om amerikansk historia och samhällskunskap typ. Jag hade så klart velat göra något roligare, eller typ att läsa på universitet här med det kostar för mycket tid och pengar. Så detta fungerade bäst för mig helt enkelt.

Om mindre än en vecka åker jag på semester, jag ska till new orleans en dag och sedan till florida måndag till söndag. Det ska bli skönt att vara lite barnfri ett tag och att träffa rebecka. Hoppas att vi får bra väder!

Jag är faktiskt lite nervig över att flyga själv, jag är inte jätte berest av mig och nu är liksom allt på engelska. Men har jag god tid på mig ska det nog gå bra och jag kommer ju lära mig hur det går till.

Berättade jag förresten att jag var på hockey igen i lördags, Denna gång ur ett annat perspektiv kan man säga. Min kompis är nämligen au pair i en hockeyfamilj och jag var på matchen med dem och fick hänga med dem bakom kulisserna eller vad man ska säga, haha. Det var väldigt kul, och Arizona vann för en gångs skull, så det var extra kul!

Nu ska jag fortsätta att kolla ikapp mina serier jag missat utan datorn och sedan kolla om på SKAM tror jag. Bara vara instängd på rummet hela eftermiddagen, för imorgon åker föräldrarna iväg igen och kommer inte hem förrän efter jag åkt på söndagen, en intensiv och inte speciellt lugn vecka med andra ord...

ha det gott!

Likes

Comments

View tracker

Igår läste jag en artikel som en amerikan skrivit om svenskar och det var så kul. man har ju alltid vetat hur stela vi är i sverige, vi småpratar inte med främlingar, hälsar inte på folk vi inte känner osv. och jag förstår att det kan uppfattas som väldigt stelt, ohyffsat och otrevligt för utomstÅende, fast om man ser det från en annan vinkel så kanske det inte är stelt och otrevligt utan mer ärligt typ.

Jag har många gånger tänkt på amerikaner och deras sätt att hälsa och småprata, ganska självklart eftersom jag bor här. Men jag funderar alltid på vad man ska svara, eftersom att en amerikan säger aldrig bara "hej" utan de frågar alltid om allt är bra eller något annat i den stilen. Men istället för att uppfatta det som trevligt, uppfattar jag det som att de säger det för att de måste, alltså de bryr sig inte ens vad man svarar. De frågar bara i förbi farten och man har inte ens en chans att svara. jag menar alltså att vi svenskar som inte småpratar gör det ju inte för att vara otrevliga, givetvis säger man ju hej till busschaffisen t.ex. men i övrigt så beror det inte på att man är ouppfostrad eller otrevlig utan snarare ärliga. varför fråga någon hur den mår när man inte ens stannar för att höra svaret liksom. förstår ni hur jag tänker?

Givetvis finns det såklart fördelar med både småprat och att hålla käft, men det är bara något jag ofta tänker pÅ, vad man ska svara alltså. Så jag säger bara hej oftast, om personen inte genuint undrar, för då svarar jag såklart.

igår beställde jag en ipad den blir det nog lãttare att skriva med längtar tills den kommer. Så jag kan redigera bilderna innan jag laddar upp dem igen. snart ska jag på semester också skönt!

Likes

Comments

Gott nytt år 2017, hur säger man det liksom? tjugohundrasjutton, tvåtusensjutton eller tjugosjutton. det vette 17...

Det blev en lugn nyår för min del, vilket var skönt middag och en tidig kväll. tanken var annan men vi var så trötta så vi gick och la oss istället för att gå ut.

Här kommer någa grejer som jag har tänkt på väldigt mycket, det är saker jag vill lära mig och/eller bli bättre på. inte nödvändigtvis under 2017 men någon gång iallafall.

Först och främst vill jag bli bättre på att laga mat, det är jag värdelös på. hur gör man en sås från grunden liksom? eller typ grytor, gratänger osv.jag har ingen aning, men jag vill veta och bli bra på det!

Något annat jag vill lära mig är nya språk, jag kan svenska och engelska och lite teckenspråk men det kommer man inte så långt på. jag skulle vilja lãra mig spanska, tyska, kinesiska, franska typ. men det är lättare sagt än gjort. men jag vill jag vill jag vill!!

När vi är inne på lite skolspåret så vill jag även utveckla mitt lokalsinne och mina geografiska kunskaper. jag är verkligen pinsamt dålig på både karta och att hitta. jag kan t.ex. inte peka ut typ tyskland, frankrike, spanoen, grekland, italien eller egentligen några länder utanför skandinavium på kartan... det måste jag bli bättre på! även kunskap om andra länder skulle vara intressant. j känner att jag vet så lite om min omvärld. jag vill veta typ 3 basfakta och typiska grejer om typ alla länder,men det kanske är för mycket begärt haha vad vet jag..

Jag skulle även vilja bli bättre på matte, man tappar det så fort ovh nu har jag inte läst matte på 2 år och kommer inte ens ihåg hur man räknar ut hur myvket en tröja kostar på rean.

En annan sak som inte har med hjärnan att göra är att jag skulle vilja bli vigare, jag som är så lång känner mig otroligt osmidig även om jag gärna vill tro att jag är lika liten och smidig som jag var när jag gick i fyran. kanske yoga är något för mig. jag vill även bli starkare i egentligen hela kroppen, rygg, armar, ben, mage speciellt rygg och mage så att jag får stark och stabil hållning.

Jag skulle också vilja bli bra på att spara pengar igen, jag är en fruktansvärd sparare här i USA.

Jag skulle vilja bli mee beslutsam som person och inte ha sån jävla beslutsångest hela tiden. jag vill snabbt kunna fatta bra beslut och inte tänka så förbannat jämt.

Och that's it! för nu iallafall om jag kommer på nya saker så tar vi det då!

Ha ett bra år!

Likes

Comments

hej, nu blev det ett sånt där långt uppehåll igen. jag tänker varhe dag att nu ska jag blogga men jag får inte riktigt tummen ur..

Jag ska börja med att säga att disneyland var toppen, stort och perfekt för alla åldrar. jag gick med familjen hela dagarna och några kvällar stannade jag kvar själv på kvällen för att åka mina favorit åk. Det var inte alls som jag hade förväntat mig dock, men på ett bra sätt skulle jag säga. jag trodde på förhand att det skulle vara väldigt mussepiggigt och en massa färger och små barnsanpassat over all. men det liksom inte det, vilket gjorde att det passade bra för stora som små. Det påminde mycket om liseberg faktiskt, fast större och disneybasserat såklart. Något som var lite mindre bra var att det regnade typ konstant och det var ingen av oss beredda på så vi blev blöta och kalla...

samma fredag som vi kom hem från disney, åkte jag och Liv till twin peaks för middag. herregud det är verkligen sjuka upplevelser där ibland. 3n gång var det en man som kom fram och prata med oss och från ingenstans kom en annan fram och ber den första mannen att lämna för att sedan presentera sin son så de började nästan bråka om att få prata med oss. galningar, men för det mesta är det trevliga personer och de som jobbar där känner igen oss vid det här laget och säger till oss att bara hojta till så skickas dem ut. men vi har alltid kul där!

Just denna fredag när vi var där var det en grupp män på svensexa, och när de skulle lämna restaurangen kom de fram och frågade om vi ville haka på och åka party buss och festa. haha, men vi sa nej. istället tog vi bilen till old town (party stället i stan) och gick runt lite, vi var inte där för att parta men hade en sån rolig kväll, vi såg hockeyspelare bla. oliver ekman larsson som spelar här. blev lagom starstrucked men gick aldrig fram, men det ångrar jag faktiskt!

Det blev en sen kväll och jag kom hem först kl.4, ställde klockan på 7 för att hinna skypa med familjen som hade julafton innan jag skulle åka och shoppa de sista julklapparna. samma kväll alltså den 24:e åkte jag och min värdfamilj till en restaurang och käkade och "firade" christmas eve. det blev en desto tidigare kväll, jag var sliten efter brist på sömn natten innan...

Dagen där på alltså christmas day 25.e så vaknade jag tio i 8 av att 2 barn springer in och säger att tomten varit här. jag följde med dem upp och vi fick julstrumpor och öppnade klappar ditekt på morgonen. jag fick så fina julklappar och är så tacksam. Sen kom morföräldrarna kch vi käkade frukost tillsammans och öppnade ännu mer klappar. jag fick faktiskt julkänslor och hade rn fin julafton trots att det inte alls var som det brukar vara. dagen avslutades med middag hos farmorn och farfarn.

Och nu har det snart gått en vecka sen det var jul, vad fort det går. men jag har hunnit med endel dels shopping en kväll, sushi en annan och igår hockey. coyotes spelade mot rangers och jag fick se henrik lundqvist, hur kul?!?! men han spelade tyvärr inte under matchen men jag såg honom iallafall.

Nog för nu!

Gott nytt år, sjukt ändå att ni får nytt år tidigare liksom...

Likes

Comments

View tracker

idag flyger vi till L.A och det ska bli så väldigt kul. jag och min värdfamilj ska till disneyland i 2 dagar så vi åker idag (tisdag) morgon och kommer hem på fredag. Alla jag har pratat med säger att jag kommer älska det och att det är typ det bästa stället någonsin. Så jag hoppas att jag känner detsamma, det tror jag att jag kommer göra!

Jag är så glad och tacksam över att jag får följa med dem

Jag fick packhjälp av rn liten kille igår som ni kan se, det var toppen!

Likes

Comments

den här helgen har varit väldigt lugn, tror jag... jag har som många kanske vet fruktansvärt dåligt minne så jag kommer egentligen inte ihåg vad jag gjort. men jag ska försöka, vi tar det dag för dag...

Okej så i torsdag blev det iallafall basket, jag, Liv och en kompis till henne som var på besök från danmark. vi fick fribjetter, så det var ju toppen! suns förlorade, men de mötte det andra bästa nba laget så det var inte en oväntat förlust.

I fredags hade mina värdpäron julparty med deras anställda så jag hade barnen hela kvällen. jag lagade mig "svensk"tacos och drack cola till, så jävulskt gott!! så jag har ätit taco rester de senaste 3 dagarna, mums!

I lördags tog jag en promenix i öknen och efter det var jag på dansuppvisning och kollade på etr av värdbarnen som dansade hiphop och balett, hur stqvas ballett egentligen haha, men ni förstår nog vad jag menar. hon var så söt så! efter det for jag på bio med en kompis och en au pair jag aldrig träffat förrut. Jag drack sprite jordgubb, haha vad är ens det liksom...

Igår söndag sov jag till kl.12 och gick upp typ kl.1 fixade mig och sedan plocjade upp en kompis för julshopping. så nu är jag typ klar med julklapparna. Och det är väl tur, för imorgon bitti flyger vi till L.A så kul! hoppas jag, hihi! planen var att gå på bio igår också men klockan blev för mycket så det passade inte så bra.

Likes

Comments