View tracker

resa

För ett tag sedan var jag i Kroatien på ön brač. Anledningen till att jag inte har bloggat om det är för att jag helt enkelt inte har haft tid. Men nu tänkte jag dela med mig av min vecka i Kroatien!

Att vakna upp till den här utsikten utanför hotellrummet var inte helt fel ;)

Här är en bild utanför restaurangen

100m från hotellrummet och man är på en felfri strand.

Lika fint sent på kvällen

Törstig blir man

Okej,, sötsugen blir man väl...

Tog ett tag att komma hit men det var det värt.

Detta måste vara bland det mest smädande och roligaste sakerna jag gjort.

Och såklart avslutar vi med en palmbild... in love...

Hoppas ni tyckte om det här inlägget där jag visar er min resa i Kroatien.
-kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Glad midsommar alla, hoppas ni har haft en bra dag! Här där jag bor har vi iallafall haft bra väder nästa lite för varmt haha. Runt klockan tre åkte vi till en midsommarfirande med två familjer till. Där åt vi jordgubbstårta och sedan dansade vi runt en midsommarstång som var fint pyntad. Efter det åkte vi hem och åt grillat hos oss. Efter förrätten och varmrätten åt vi efterrätt som var brownies med chokladsås som vi serverade med jordgubbar, glass och grädde (receptet på brownies med chokladsåsen finns under kategorin "recept")
Efter efterrätten körde vi femkamp med familjerna och nu sitter vi och ser på tv.
Ha ett forsatta bra sommarlov!
- kram

Likes

Comments

View tracker

recept

De här brownies och chokladsåsen blev fort en stor favorit i min familj. De var så goda och kommer absolut göras fler av. Receptet var både enkelt och gick snabbt att göra. Testa själv!↓↓



Ingredienser


Till brownies:
100 g mjölkchoklad
100 g smör
3 dl Socker
3 tsk Vaniljsocker
3 ägg
2 dl Vetemjöl
3 tsk Kakao

Till chokladsåsen:
175 g mjölkchoklad
40 g smör
2 msk sirap
1 3/4 grädde

Vaniljglass


Arbetsgång

Till brownies:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält chokladen och smöret tillsammans.
3. Rör ner socker och vaniljsocker. Låt svalna.
4. Tillsätt äggen lätt uppvispade.
5. Rör ner vetemjöl och kakao.
6. Häll smeten i en 40×20 form med bakplåtspapper.
7. Grädda i ungen 11-15 min.
8. Låt kakan svalna.
9. Dela upp kakan i lika stora delar.

Till chokladsåsen:
1. Häll ner alla ingredienser i en kastrull.
2. Låt ingredienserna koka ihop.
3. Häll upp såsen.

Servera Brownies men chokladsåsen och vaniljglass!

Lycka till!!


Likes

Comments

recept

Kolapaj 

Ingredienser (12 per)

Pajdeg
100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1 - 2 msk kallt vatten

Kolafyllning
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl sirap
200 g smör

Till servering
1 l blandade bär t ex hallon och blåbär
2 burkar kvarg (à 2 1/2 dl)
4 tsk vaniljsocker

Så här gör du
1 Sätt ugnen på 200°C.

2 Pajdeg: Skär smöret i bitar, mixa smöret med mjölet i en matberedare till en smulig deg, tillsätt vattnet.

3 Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 30 minuter.

4 Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och grädda tills den är gyllenbrun, ca 25 minuter.

5 Kolafyllning: Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till 120°C eller 20-30 minuter. Har man ingen hushållstermometer kan man göra ett kulprov för att se om kolan är klar. Droppa lite av kolan i en kopp med kallt vatten. Går kolan att forma till en kula är kolasmeten färdig.

6 Skär smöret i bitar och rör ner lite i taget i kolan. Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåp så den får stelna.

7 Till servering: Lägg på bären och servera med färskosten smaksatt med vaniljsockret.


Tips
Det går bra att frysa pajen.


-kram

Likes

Comments

recept


Marängtårta med lime och passionsfrukt

Ingredienser:

Marängbottnar
3 st äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena

Lime- och passionscurd
3 st passionsfrukter
25 g smör
0,75 dl strösocker
1 st äggula
1 st ägg
1 st lime, zest
saft från 2 lime

Garnering
3 dl vispgrädde
Exotisk frukt, t ex fikon, carambole, kiwi, banan eller physalis


Gör så här
1 Sätt ugnen på 150 grader.

2 Vispa äggvitorna till marängbottnarna riktigt hårt, bunken ska gå att vända upp och ner.
Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar.
Blanda i maizena.

3 Bred ut 2 runda bottnar, ca 12 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.

4 Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
Ta ut och känn på marängen – om den verkar krämig, grädda i 10–15 minuter till. Låt svalna på galler.

5 Koka upp vatten i en stor kastrull till ett vattenbad för att sjuda lime- och passionscurden. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, äggula, ägg, limesaft och zest.

6 Ställ kastrullen i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna.

7 Vispa grädden och skär de exotiska frukterna i tjusiga bitar.

8 Lägg en rejäl klick curd på marängbottnarna, toppa med grädde och garnera med frukt.

- hoppas det smakar!

Likes

Comments

Vardag

Glädje, skratt och tårar fick jag uppleva idag när jag slutade 6an. Dagen började med att jag vaknade 6:00 och efter 2 timmar åkte vi till skolan. När alla 7 årskurser hade sjungit klart och rektorn hade haft sitt tal var tiden på låg och mellan stadiet slut och klassen ska nu splittas. Vi kramade om varandra, lärarna och tog många bilder. Efter sommarlovet börjar jag en ny klass med många nya personer. Endast en person är med mig från förra skolan. Men nu på sommarlovet ska jag bara ta det lugnt, va med kompisar och familjen.

-Hoppas in får ett fint sommarlov, xo

Likes

Comments

recept

Här är en perfekt paj till sommaren som både är söt, fräsch och syrlig. Passar perfekt arr bjuda gäster på eller bara stoppa i sig själv ;)


Citronpaj

Ingredienser till pajskalet

3 dl vetemjöl

2 msk socker

125 g smör eller margarin

2 msk kallt vatten

Ingredienser till fyllningen
2 dl vispgrädde

1 citron, saft och skal

2 ägg

1 dl socker

Citronskivor

Så här gör du

Rör ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform med ca 24 centimeter i diameter.

Nagga med en gaffel och låt stå i kylskåp, 20-30 minuter.

Förgrädda pajskalet i 200 grader, cirka 10 minuter.

Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajskalet och grädda ytterligare 15 minuter.

Ta ut pajen och låt den svalna. Garnera gärna med tunna citron skivor och servera med glass.

-Hoppas det smakar bra!

Likes

Comments

livet just nu

Här är 10 snabbfakta om mitt liv just nu.

* jag kommer inte ha några fler prov det här läsåret

* vi har skolavslutning om en 1 vecka 9 juni (4 skoldagar)

* jag byter skola efter sommarlovet

* börjar högstadiet,, nervöst men jag ser ändå fram emot det

* kommer ändå sakna min gamla klass och skola haha

* vi får reda på våra betyg om en vecka :/

* första veckan på sommarlovet ska på tennisläger med 2 av mina bästa vänner

* veckan efter det ska jag på ett fotbollsläger

* efter midsommar ska jag på en fotbollscup

* en av de sista veckorna ska jag till Kroatien!

Likes

Comments

musik

Här är de 10 låtarna dom jag lyssnar mest på just nu.

The ocean
Mike Perry

Once in A while
Timeflies

This is what you came for
Calvin Harris

Can't stop the feelings
Justin Timberlake

Too good
Drake

This one's for you
David Guetta

Fire in the rain
Måns Zelmerlöw

Just like fire
P!nk

Send my love
Adele

Cool me down
Margaret

Likes

Comments

Vardag

Ännu en härlig fredag i övergången mot en efterlängtad helg!
Idag slutade vi redan 13:15 och där efter åkte jag och två kompisar in till stan. Där tog vi en fika och jag köpte två tröjor och en beauty blender från H&M. Nu sitter vi i soffan med choklad och chips och tittar på en film.
Hoppas ni får en bra helg!
-Kram

Likes

Comments