Igår blev det kräftskiva ute på Värmdö med familjen. Kräftorna vi åt har vi fångat själva för några månader sedan. Svingoda!

Hade en helmysig kväll med en och annan snaps till maten haha och vi blev kvar över natten. Kom hem för inte så länge sen och ska snart börja med maten. Ikväll blir det något enkelt och snabbt som ger matlåda till både mig och sambon - makaroner och köttbullar. Jag går på min 6 dagars jobbvecka med jobbhelg och längtar redan till nästa lediga helg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Här är bänken vi var och hämta igår. Passade perfekt in i rummet och nu har jag mitt egna lilla space att sminka & fixa mig. Är supernöjd!

Likes

Comments

Det blev full fart när jag kom hem efter jobbet igår. Sambon var nämligen mitt i rensning av vårt klädförråd. Så vi satte igång och gick igenom rubbet, även vårt andra sovrum som vi använt lite som en soptipp fick sig en genomgång. En hel del slängde vi. Resten åkte ner i källaren, som vi också rensade när vi ändå var igång. Så skönt när allt var klart men herregud vad trötta vi var. Nu sitter vi i bilen på väg till en vän för att hämta en bänk som jag ska ha till mitt smink och lite sånt. Kommer nog bli skitbra tror jag! Ska bli skönt att få lite ordning på grejerna. Har tyvärr inga före-bilder så ni får nöja er med
slutresultatet sen. Men ett paket från H&M kom idag. Lite nytt till badrummet som behövdes. Visar en bild på badrummet imorgon, och även berätta om besvikelse över en av sakerna jag köpte som inte alls höll förväntningarna.

Ha en fin helg!

Likes

Comments

• Jag pratar med mig själv när jag är ensam hemma.

• Jag tycker om att knapra på potatis.

• Jag sjunger alltid i duschen.

• Jag gråter när jag tittar på dokusåpor.

• Låtarna på mina Spotify spellistor består till 80% av så kallad "deppmusik"

Likes

Comments

Jag var 9 år första gången en annan människa tog på min kropp utan tillåtelse. Vi var barn, men han några år äldre. Vi lekte i trädkojan i skogen. Men leken övergick snabbt till någonting helt annat. Plötsligt var mina byxor nerdragna och han tog på mitt kön. Jag förstod inte vad som hände. Men jag minns att jag gick hem fylld med skam. Rädd för att berätta för en vuxen. Det kanske inte var så farligt ändå? Jag sa ju inte nej. Men någonting i magpartiet sade att det inte kändes helt okej. Jag tog mod till mig och berättade. Sedan pratade vi aldrig mer om det hemma.

Idag, många år senare, fylls jag med samma skam när jag tänker på den dagen när min kropp inte längre var bara min. Och varje dag sedan dess har jag fått lära mig att gå med nycklar i handen om jag går ensam hem på kvällen. Jag har fått lära mig att klösa i ansiktet för att samla bevis under naglarna. Jag har fått lära mig att inte dansa för utmanande på krogen, ha för nakna kläder. Att alltid vara noga med att säga nej, högt och tydligt, flera gånger. Och inte ens då, kan jag vara säker på att det skulle hålla i en rättegång. Jag har fått lära mig att jag kommer att bli ifrågasatt varje gång någon tar befälet över min kropp. För den är aldrig min. Min kropp har aldrig varit helt och hållet min. Det fick jag lära mig, i en trädkoja i skogen.

Likes

Comments

Kunde inte hålla mig när jag kom över den här artikeln i morse. Gud så jag skrattade. Det här är ju verkligen en hemsk situation. Kan inte ens förställa mig paniken i det ögonblicket när en stor älg tar fart och rusar mot en. Men detta ser ju himla kul ut på avstånd!

Likes

Comments

Säga nej. Att just det där ordet på tre bokstäver kan vara så djävulskt svårt att forma med munnen. Det fullkomligt sätter stopp i halsen. Jag vill så gärna vara alla till lags. Men ofta känner jag mig bara utnyttjad, tagen för givet. Så blir det en ond cirkel av det hela. Jag vet ju att det inte funkar i längden. Jag måste börja lära mig att hela världen inte går under, varken för mig eller för personen jag säger nej till. Men det är svårt. En dag i taget!Våga chansa mer. Jag är feg. Eller inte feg, men rädd. Jag är rädd för att kasta mig in i eller ut ur saker. Fast jag vet att det är precis vad jag skulle behöva göra, för att liksom få arslet ur vagnen och förändra både små och stora saker i livet som inte känns helt hundra. Men jag vågar sällan ta steget. Och det känner jag att jag skulle behöva öva mig på.


Många får uppfattningen om att jag är dryg, nästan bitchig när dom först träffar mig. Den tanken gör mig illa till mods. Det är inte alls det intrycket jag vill att andra ska få av mig. För det är verkligen inte något som jag är. Däremot blir jag väldigt osäker kring människor jag inte känner. Jag blir obekväm och otrygg och blir rädd för att säga fel eller göra fel. Då blir jag tillbakadragen, men utåt så uppfattas jag dryg. Så det vill jag bli bättre på, att öva mig på att känna mig bekvämare i mig själv i sociala sammanhang och inte tänka så mycket.


Likes

Comments

Pasta carbonara.

Hur gott? Alltså så snabblagat en tråkig måndag när ingenting annat lockar. Och varje gång tittar vi på varandra, jag och sambon, och utbrister i kör "varför äter vi inte det här oftare".

Likes

Comments

Jag älskar blommor!

Jag har inte alltid gjort det. För jag har en riktigt god förmåga att ta död på dom. Men jag tycker att det verkligen väcker liv i ett hem. Så idag fick vårt hem en liten höst update. Vi har redan ett par krukväxter här hemma som faktiskt överlevt ett bra tag nu *peppar peppar* men tycker det är så himla mysigt med lite "färska" blommor i vas.

Likes

Comments