Inlägget innehåller affiliatelänkar

1. Jeans HÄR / 2. Jeans HÄR / 3. Jeans HÄR

4. Jeans HÄR / 5. Jeans HÄR / 6. Jeans HÄR

7. Jeans HÄR / 8. Jeans HÄR / 9. Jeans HÄR


/inlägget är sponsrat

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Att bli lärd från tidig ålder att det inte var okej att älska sig själv som tjock är den största lögnen jag någonsin blivit uppfostrad med. Titta liksom, så står jag där, typ 10 år senare och är så jävla älskvärd . Och jag vet hur det svider i hjärtat på den som spenderade nästan all sin tid åt att hindra det från att ske. Jag vet att det svider i ögonen på alla som varje dag försöker hindra människor från att tycka om sig själva genom att sprida fetthat. Och jag fattar verkligen varför nu. För jag var en av dom en gång. Jag antar att jag har min brutala viktnedgång och även den där ätstörningen att tacka för den ödmjukheten som istället väcktes i mig. Jag antar att om man aldrig behövt uppleva en kris så kan man inte heller förstå eller stå ödmjuk inför någon annans kamper i livet. Vi gör alla vårt bästa, utifrån de förutsättningar vi har. Men att få tycka om mig själv, leva på lika villkor som alla andra är en rättighet och har inte ett skit att göra med om jag är smal eller tjock. Inte ett skit. Och ni som tror något annat. Jag tycker faktiskt bara synd om er. För ni lever i en lögn.

Likes

Comments

Inlägget innehåller affiliatelänkar

1. Borste HÄR / 2. Borste HÄR / 3. Borste HÄR / 4. Borste HÄR / 5. Borste HÄR / 6. Borste HÄR / 7. Borste HÄR / 8. Borste HÄR / 9. Borste HÄR /

Dom bästa borstarna jag testat hittills. Och nu har Eleven rea på alla dessa fram till den 24e. Behöver ni ens fråga om jag var snabb in för att klicka hem en av borstarna som jag suktat efter länge? Har verkligen inte blivit besviken på en enda borste. Skynda er in och fynda eran favorit!

/inlägget är sponsrat

Likes

Comments

Hej på er finisar!

Fasiken vad skönt det var med sovmorgon och att vakna upp till en ledig dag. Har egentligen ingenting planerat idag utan tänkte faktiskt sätta mig bekvämt i soffan och skriva lite. Det går verkligen i perioder för mig. Två-tre månader kan passera utan att någonting kommer. Men sen helt plötsligt, gärna också när jag är mitt uppe i någonting så bara sköljer idéerna över mig och orden bara kommer. Det är både frustrerande och vackert på samma gång. Vackert -för att, ja, skrivandet är en konst som verkligen är magisk. Och frustrerande -för att man måste vara snabb med att försök få ner precis allt på papper innan man glömmer. Det i sig är också en konst. Som jag inte riktigt lärt mig bemästra ännu.

Läste @Oliviahageus inlägg "5 tips för bättre skrivande" och det var så himla bra tips som jag definitivt kommer att använda mig av. Om ni förresten vill läsa om en person svars skrivande är magiskt, så gå in och läs Olivias texter. Den träffsäkerheten och talangen hon besitter är sjuk. Sjuk = Superopti-mopsiskt-topp- i-pang-fenomenaliskt!

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Bilder från Weheartit

Äntligen är dagen slut och jag är på väg hem. Har varit en sjukt intensiv dag och herregud vad jag är trött. Fattar inte var all energi tagit vägen. Men jag är så fruktansvärt trött. Undrar om det kan vara pollen som spökar? Känns lite väl tidigt för det eller? Har ingen koll på det där. Vet bara att jag blivit känslig för pollen på senare tid.

Måste förresten berätta en sak som hände på jobbet idag. Jag tog fast en snattare. En hemlös gubbe som hade plockat på sig mat och lagt innanför jacka . Jag tog honom i dörren och följde efter honom. Han skrek argt att "jag är hemlös och hungrig". Jag blev helt tagen och svarade bara instinktivt "jag fattar det, men du får faktiskt inte stjäla!" Då tog han upp det han hade tagit ur jackan och slängde allt vad han hade i marken och gick. I stunden var jag så inne i situationen, men sen kom det ikapp. Samvetet. Usch vad jag kände mig som världens elakaste människa. Usch vad hemskt att människor måste stjäla mat som sista utväg. Usch för att människor måste gå hungriga. Jag kanske bara skulle låtit honom gå, men samtidigt, nej. Det funkar liksom inte så. Jag har ju ingen aning om vem människan är, om han är hemlös eller inte. Allt jag vet är att han precis stulit. Och det är ju liksom en del av mitt jobb att agera när det händer. Dessa moraliska och etiska dilemman kan vara hjärtskärande och uttömmande och orättvisa på så många vis. Jag gjorde vad jag ansåg rätt i stunden. Just där och då. Jag får helt enkelt lämna det så.


Hoppas ni haft en fin dag kära ni!

Likes

Comments

Jag förstår mig inte på den här världen. Jag känner sällan en tillhörighet bland andra människor. Håller mig helst till att umgås med så få personer som möjligt. Är kanske vad andra brukar kalla för "ensamvarg". Är inte beroende av någon. Trivs i sällskap med mig själv. Att slippa småprata ytligheter. Kan räkna mina vänner på en hand. Ofta missförstådd. Förstår inte alla dessa sociala koder. Pratar ofta utan filter. Är ganska enkel egentligen, men känner mig ofta rätt svår. Och jag har under hela mitt liv känt att jag inte har någon plats, någonstans där jag hör hemma.

Och desto mer avskiljs jag när jag inte förstår mig på världen och människorna runt omkring. Jag förstår inte hur det kan vara någons ensak om man vaccinerar sina barn eller inte. Jag förstår inte hur man kan önska livet ur barn som har vaccin i kroppen. Jag förstår inte hur en kropp i underkläder på instagram kan skapa större reaktioner än en bikinibild. Jag förstår inte hur hud överhuvudtaget kan väcka så mycket hat. Jag förstår inte hur man kan säga att man är kroppsaktivist, men hata på och kritisera och bara vara allmänt okroppsaktivist i kommentarsfält för att någon väljer bort socker. Jag förstår inte hur en tjock kropp kan vara mer provocerande än en smal kropp och jag förstår inte varför man inte får använda ordet tjock. Jag förstår inte dubbelmoralen i att förespråka nätkärlek men samtidigt sprida hat om den som tänker olika. Jag förstår inte varför inte alla bara kan få leva sitt liv och dela så mycket (eller så lite) av sig själva som dom vill utan att någon ska tycka någonting om den personen eller personens livsval högt. Vad hände med att "har du inget snällt att säga så håll tyst"? Jag förstår inte hur man kan säga att man är för alla människors lika värde och rättigheter, men önska livet ur Trump eller Jimmie Åkesson eller Katrin zytomierska eller någon annan som inte tycker som du. Jag förstår inte hur man kan säga att man är emot mobbing och sen offentligt håna och mobba alla dessa människor på alla sina plattformar i sociala medier? Jag förstår inte när det plötsligt blev okej att utkämpa hat med ännu mer hat? Jag förstår inte när det slutade vara okej att ha olika åsikter och att ha rätt att ha dom utan hatstormar? Jag förstår inte en värld där man ständigt säger "var dig själv" men samtidigt finns där ett krav bakom meningen där den som inte är sig själv på rätt sätt ändå alltid förblir utanför. Sluta ljug. Stå för era fördomar, för alla har dom. Jag VET att jag dömer människor. Men det gör ni med. Varje dag. Hela tiden. STÅ FÖR DET och sluta leva i en lögn om att det inte är så. Tar du åt dig nu? Blir du förolämpad? Känner du att det blev lite obekvämt? BRA. Det blir jag också varje gång jag kommer på mig själv med att vara fördomsfull och dubbelmoralisk. Jag tar åt mig. Och skäms. Och det är liksom OKEJ. För det är en jävligt viktig början på en process till förändring.

Jag lär mig också, för varje dag som går att jag inte förstår mig på den här världen. Så jag har slutat försöka för länge sen. Jag kommer aldrig att höra hemma någon annanstans än i mig själv. Jag har insett att jag kan prata på jävligt bra, utan filter, med mig själv och med dom få människor som skiter lika fullständigt i sociala koder precis som jag. Jag är enkel. Egentligen. Så jag har slutat spela svår. Jag upplever att jag lever i en värld som kräver att jag ska vara idealisk på ett oidealiskt vis. "Goals" ni vet. När du är allt annat än perfekt men är perfekt ändå. Jag köper inte det. För det är inte verklighet för mig det heller. Ibland är livet bra och ibland är det katastrof och jag lägger upp en bild i bikini och visar min tjocka kropp och idag åt jag pasta men jag försöker äta mindre socker och ibland tycker jag förjävligt illa om min kropp och andra dagar är jag så stolt över den. Jag bråkar med min pojkvän och smäller i dörrar och jag hatar inte män men jag tycker jävligt illa om kvinnoförtryck och jag tycker inte Trump förtjänar att dö och skämten om hans utseende som alla sprider är inte ok men skulle han bjuda in till middag skulle jag förmodligen tacka nej och jag håller inte med om Katrin Zytomierskas åsikter men jag respekterar dom och är beredd att dö för hennes rätt att ha dom precis som jag skulle dö för alla människor frihet att tycka och tänka fritt. Jag önskar inte livet ur barn som vaccineras och jag önskar inte heller livet ur de barn som inte blir det. Inte för att jag inte bryr mig utan för att jag inte har ett skit med någon annans livsval att göra. Jag är emot mobbing och anser att sprida hat om den som hatat mot någon annan är att bli en mobbare själv. Jag håller tyst om jag inte har något snällt att säga. Jag står upp för alla människor och skulle gå in i strid för var enskilds rättigheter men jag har också fördomar gentemot andra människor. Många fördomar har jag under åren spruckit hål på och andra bor forfarande i mig. Och jag skäms när jag säger det. Men det är också sanningen. Den livsviktiga jävla sanningen.

Jag förstår mig inte på den här världen. Ofta känner jag att den inte förstår sig på mig heller. Men i de tre första orden i den meningen hittar jag plötsligt en plats. Någonstans där jag hör hemma. Det är okej.

För jag förstår mig.

Bild från Weheartit

Likes

Comments

Bilder från Weheartit

Vad är detta nya som jag ser överallt numera? Det ser ju verkligen gudomligt gott ut. Bara alla dessa färger gör mig typ lycklig. Det sägs ju att man äter med ögonen och jag håller verkligen med om det. Ju godare det ser ut desto bättre matupplevelse. Och det är konceptet är jag sjukt taggad på att testa. Handlade hem lite ingredienser igår så jag tänkte försöka mig på min allra första bowl i veckan. Uppdaterar givetvis med betyg och ytterligare tankar efteråt.

Har du testat att göra en smoothie bowl? Vad ska man ha i? Inte ha i? Osv osv. Help a sister out!

Likes

Comments

Hello måndag!

Äntligen var den här jobbhelgen över. Och vi går mot ännu ljusare tider. Jag fick bevittna en fantastisk soluppgång utanför vårt fönstret imorse. Det går liksom inte att bli glad då. Blev förresten sjukt inspirerad av någon tjej på youtube som berätta att hon sover utan gardiner eller persienner för fönstret, för att bli väckt av solen varje morgon istället för att ställa larm. Jag vet inte om sengångaren i mig skulle vakna, men med tanke på hur mitt humör blir så mycket bättre av sol så är det ju värt att prova att vakna av solens smekningar på morgonen?! Jag ska testa på onsdag när jag är ledig.

Idag vankas alltså ännu mer jobb. Är trött men ändå på bra humör. Hoppas ni får en fin start på veckan!Likes

Comments

Inlägget innehåller affiliatelänkar

1. Tavla HÄR / 2. Tavla HÄR / 3. Tavla HÄR


/inlägget är sponsrat

Likes

Comments

Jag har ett sjukt bra tips jag bara måste dela med mig av. Förra året när vi stod inför flyttstädning så var det jag som skulle göra rent mikron. Men jag ville inte använda rengöringsmedel som innehåller massor med kemikalier när jag skulle göra det. Jag vet inte vad andra tycker, men jag personligen tycker inte alls om att använda det. Så jag började googla runt på husmorstips och hittade ett enkelt gammalt knep med hjälp av en citron. Det var värt att testa med tanke på att det inte kostade många kronor. Och OM det funkade. Jag kan säga att jag aldrig kommer använda rengöringsmedel i mikron igen. Jag använder citron till nästan allt och tycker att det i de flesta fall rengör bättre än vanligt rengöringsmedel, och det doftar dessutom fräschare i hemmet efteråt. Men nu till det enkla knepet. Allt du behöver till det här är en citronhalva och en trasa.

Så här såg alltså mikron ut innan, vi har varit väldigt dåliga och inte rengjort den på länge. Det som syns på bilden är långt ifrån all smuts.

Så här gör du: Lägg in citronhalvan i mikron och sätt på i 60 sekunder.

När citronen varit inne i en minut så tar du ut citronen och torkar av inuti mikron med en fuktig trasa. Om smutsen sitter extra hårt, låt citronen vara inne några sekunder till eller gnugga med den redan varma citronen på området så lossnar det.

voilà!

Så smidigt och enkelt. Smutsen lossnar direkt och man slipper stå och gnugga för kung och fosterland för att få bort alla fläckar. Och det bästa av allt: Det är både billigare, fräschare och tar mindre av din tid. Win!!

Likes

Comments