Header

Postad i: Förskola, London

Igår var det Children in needs dag och då skall skolorna göra något för att skänka pengar, vet ej om alla göra samma sak. Vi gick iallafall ut och gick en runda för att sedan skänka pengar till dessa barn som behöver hjälp utav olika slag. Kändes rätt bra ändå! Här är några härliga Höst bilder från vår promenad.

//Ida Lovisa Fredrika Wetterhall <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Förskola, London

Hello!
onsdag och Torsdag.
I onsdags gick vi igenom med barnen vad man kan göra med frukter och utan att säga vad det skall bli så hjälpte barnen oss att frysa in bananer och papaya, Vi ska sedan göra glass av Detta.

Torsdag: vi gjorde glass och barnen kändes väldigt excited på att smaka. Kan säga att papaya var sådär att frysa in och göra glass av, hehe.

Nu är det däremot helg och det har redan gått 2 veckor av min praktik, 3 veckor kvar! Nästa vecka ska jag ha min vecka då jag ska ha ett helhetsansvar vilket ska bli spännande. Jag har planerat en lektion med gympa, ett eget projekt som jag ska göra mina sista veckor, en samling för att lära barnen svenska och tillslut ska jag komma på något som har med deras projekt att göra. Jag har fullt upp minsann.

//Ida Lovisa Fredrika Wetterhall <3

Likes

Comments

Postad i: Glutenfritt, London

Hello!
Som ni alla vet så är jag Gluten så igår tog jag mig till en affär som heter Whole foods market där det finns en hel del produkter jag kände till från min tid som aupair i NYC. Jag hitta mina favoritflingor som jag ej ätit på 4 år!!! Så är så spänd på frukosten imon! Jag köpte på mig lite som ni ser här 👇
Praktiken idag gick bra jag fick hålla i Läsningen för de äldsta barnen (4-5 år). Jag är lite nervös över min helhetsvecka då ska jag ansvara för ALLA samlingar hela veckan! Är så nervös för det.

//Ida Lovisa Fredrika Wetterhall <3

Likes

Comments

Postad i: Glutenfritt, London, Shopping

Hej allihopa! 😊
Helgen startade inte riktigt som jag hade tänkt mig. I torsdags natt kunde jag inte sova och jag hade riktigt ont i magen vilket resulterade i att jag låg och spydde hela fredagen med hög feber, ont i kroppen och jag kunde inte ställa mig upp i mer än 2 minuter utan att behöva spy. Okej ja ni fattar jag va sjuk men det är så typiskt att jag alltid blir sjuk. Det var så illa att jag ville åka hem! Sedan kom lördagen och jag kände mig lite bättre så jag gick till ett Köpcentrum för att underhålla mig lite men fick snabbt gå hem för jag var fortfarande svag i kroppen. Attans!
Söndag!!! Ja nu är jag iallafall helt frisk (inget mer än de vanliga..gluten, astma osv) Idag har jag gått på Oxford Street!! Och jag har shoppat lite med betoning på LITE 😉 Här kommer lite bilder från dagens köp iallafall...

Och innan ni kollar på bilderna så har jag faktiskt fått mitt Kreditkort!!!!! waaow äntligen! Kan även tillägga att jag inte haft någon aning om vart i London jag varit idag då jag faktiskt tycker det är svårt att hitta, Det är inte som min favorit stad NEW YORK!!  Now enjoy

//Ida Lovisa Fredrika Wetterhall <3

Likes

Comments

Postad i: Förskola, London

Idag på förskolan har vi haft projektdag, vilket dem har varje onsdag och torsdag. Just nu jobbar dem med ett projekt som de har valt att döpa till Frukt och Grönsaker. På förmiddagen var det Delfinerna (3-4 år) som fick lära sig om hur grönsaker och frukter blir till, hur dem växer, vart dem växer och lite av dess process. Hajarna (4-5 år) gick igenom vilka favoritfrukter dem hade och tillsammans skapade dem ett diagram. Idag jobbade dem med Matte och begreppen Högre, Lägre, diagram, staplar och statistik. Det var väldigt intressant för mig att pedagogerna jobba då verksamheten är mer lik skolan. Jag tycker pedagogerna gjorde ett bra jobb och dem fick med alla barnen på ett bra, kreativt och utforskande sätt. Barnen fick vara med och göra de mesta från grunden. Här kommer några bilder.

//Ida Lovisa Fredrika Wetterhall <3

Likes

Comments

Postad i: London, Förskola

Ja nä det var ju ingen rolig rubrik men kände att jag ändå måste skriva om det. Sedan jag kom i fredags så har jag hetsätit! På hela fredagen åt jag knappt något och nu 5 dagar senare har jag sett magen växa något otroligt. Jag har hetsätit i 5 dagar och nu kände jag att jag måste göra något åt detta! så jag tänkte välja mellan Godis och god mat... klart jag väljer god mat! så nu ska jag verkligen försöka köpa mer frukt och inga sötsaker! Det är dock roligt att prova nya saker men det kanske jag kan göra hemma? köpa hem och sedan prova med vänner och familj så jag inte äter allt själv, smart va? Jag tror att anledning till att jag hetsätit nu är för stressen av att jag tappade min plånbok, spärrade mitt kort och var tvungen att åka till London UTAN några pengar. Även om det löste sig så dämpade jag stress och ångest med mat! Att äta tills jag spricker. SÅ IDAG!!!!! bestämde jag mig för att nu får det ta slut. Jag Gick till en park och När jag kom hem körde jag ett benpass. Jag ska verkligen försöka hålla detta nu och köpa mer frukt, det kan man göra i små söta plastburkar. Lär väl knappt kunna gå imon men det kommer det vara värt! Hoppas jag kan ta löpet snart.

Lite om skolan:
Igår pratade vi om Familjer och hur olika familjer kan se ut med de minsta barnen, vilket var intressant. Många av de små barnen kan inte mycket svenska vilket gör det till en utmaning men jag tror att det kommer snart. Jag och en annan pedagog var ensamma eftersom min handledare åkte till Sverige för att gå på kurs. Igår när jag kom hem var jag så slut att jag somnade redan vid 20.30 (tror all stress har släppt och jag börjar komma in i livet här). Jag stortrivs iallafall!!!

Idag: Hade vi en halv studiedag. Mik handledare har ej varit med idag heller men det har gått jättebra! Jag läste för de minsta barnen och gick igenom lite språk, jämförde engelska och svenska ord. Barnen fick gå hem redan vid 12 och vi gick på personalmöte. När möter var klart gick vi tillbaka för att fixa det som behövdes göras på mötet.

//Ida Lovisa Fredrika Wetterhall <3

Likes

Comments

Postad i: Glutenfritt, London

Igår gick jag ut en runda på stan för att köpa det nödvändigaste som jag ej fick med mig. jag köpte en halsduk (kan man inte ha med sin Burberry så får man köpa en fake) och så behövde jag flippflopps som jag kan duscha med, vilket resulterade i att jag nu duschar med stil för ingen affär hade det så det fick motvilligt bli ett par från Armani. Jag gick även in i en matbutik och hittade Glutenfria sandwiches som var färdiga och redo att äta. wow om det ändå kunde komma till Sverige! Jag hamnade även inne på Primark där jag såg massa fina pyjamasar (jag ÄLSKAR pyjamas!!) så det lär jag nog köpa en o annan sen. När jag kom hem så råkade jag somna och sen blev det att skynda sig in till London för att äta med Betty. Var så kul att träffa henne igen och vi gjorde även upp lite planer på de kommande veckorna när båda fått sina kort, mitt är beställt! Så lite turistande kommer det bli så fort jag fått mitt kort från Nordea men det kanske är om 2 veckor. Lever på budget tills dess.

Idag ska jag iallafall ut och leta shampoo, köpa lunch och sedan förbereda inför första dagen på praktiken. Jag behöver kolla igenom alla uppgifter, skriva ner lite punkter och sedan måste jag se vart skolan ligger för det har jag inte gjort ännu. Jag ska vara där 08.00 imorgon så bästa att jag inte försover mig!

//Ida Lovisa Fredrika Wetterhall <3

Likes

Comments

Postad i: Glutenfritt, London, Utbildningen

Sådärja då var första dagen på praktiken gjord i London. Jag vaknade upp inatt vid 01 och några höll mig vaken till 02.30 genom att springa i gången, smälla dörrar, prata och blåsa upp en luftmadrass... Suger att bo på Hostel men det är bara i 5 veckor tack och lov!

För er som missat så skall jag ha praktik på förskolan Svenska Skolan i London i 5 veckor. Det kändes väldigt bra idag faktiskt. Jag har massa uppgifter att göra och det känns väldigt stressigt men samtidigt känns det bra då jag får chans till att göra det på skolan. Barngruppen känns väldigt lugn och pedagogerna jobbar mycket med språk vilket jag tycker är väldigt intressant och jag älskar att barnen pratar engelska!! Känner mig hemma helt enkelt. När jag gick hem svängde jag förbi M&S för att köpa lite sandwiches men kom istället hem med en glutenfri pastasallad! wow, haha jag är verkligen i heaven.

//Ida Lovisa Fredrika Wetterhall <3

Likes

Comments

Postad i: Glutenfritt, London

Sådärja så var första natten på mitt Hostel gjord! Tack och lov för öronproppar. Nu har jag segat i sängen hela morgonen för det behövdes minst sagt. Jag ska ut och leta efter ett par flippflopps för jag vill kunna duscha och eftersom jag ska dela dusch och toa med andra i ca 5 veckor så kan lite såna saker behövas. Jag har även kollat upp en mataffär som har mycket glutenfria produkter och den affären heter Whole Foods market och den fanns även i USA när jag bodde där så dem har bra mat och bra utbud! Är så excited för jag hoppas dem har några av mina favorit märken så blir väl att gå dit idag också om jag hinner.

Vi hörs!

//Ida Lovisa Fredrika Wetterhall <3

Likes

Comments

Hej allihopa!

Nu är jag äntligen framme i Hammersmith på mitt hostel. Tog tunnelbanan hit från Heathrow och jag bor typ 3 min från tunnelbanestationen vilket känns väldigt skönt och centralt. Har precis handlat lite mat och nu ska jag käka, varva ner och sedan sova. Det har varit en hård dag för mig idag! Imon ska jag träffa Betty så ska hon väl visa mig lite runt! så skönt att känna någon här. Så till alla mina vänner!!! fortsätt flytta utomlands så jag kan hälsa på 😍

//Ida Lovisa Fredrika Wetterhall <3

Likes

Comments