Idag så har jag haft endel att göra.
Jag startade dagen med ett pass med Kitendo. Jag red igenom programdelar ut LC:1 och LB:1 som vi ska starta på söndag... Det gick inte jättebra, han är väldigt tjafsig så fort han tycker att det blir lite jobbigt. Dels för att han är bekväm av sig och hellre vill springa ifrån arbetet men framför allt för att han inte är tillräckligt stark ännu. För utom det så är han en jättefin ponny, tycker om honom jättemycket!

När Kitendo var duschad och utsläppt så mockade jag boxarna i stallet och fixade iordning lite mer i stallet, sopa, göra kvällshinkarna osv.

På eftermiddagen så pysslade jag om Zeke i en timme, känns verkligen viktigt att göra det nu när han är skadad och inte får ridas. Min bästavän, så mysigt att vara med honom.

Sedan så skrittade jag ut Classe. Vanligtvis innan tävling så brukar jag rida igenom honom lösgörande i ridhuset och känna på lite programdelar men jag ändrade upplägget lite idag. Igår var han så himla fin och jag ville inte förstöra känslan och "rida bort den". Dessutom så ska han ha motivation till att tävla intre dagar så då tyckte jag att han var värd att få en långpromenad i skogen. ;)
Jag ägnade resten utav kvällen till att duscha Classe ordentligt, putsa min utrustning och packa allt inför morgondagen.

Dagens outfit

Zeke<333

Laddar upp ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har har ridit både Kitendo och Classe.
Kitendo var först ut, han fick gå ett relativt lätt pass. Jag red honom mestadels i en väldigt måg och rund form. När jag joggade fram så red jag skänkelvikningar och förvänd sluta och försökte gymnastisera honom. Han ser väldigt lätt och smidig ut men han är rätt så stel i sina bogar så det är mycket lösgörande arbete som gäller för honom. Så som sagt tanken var att rida ett lätt pass och mjuka upp honom och imorgon ska jag rida igenom lite program delar.

På eftermiddagen åkte jag och mamma till ett ridhus ungefär 25 minuter bort med Classe. Jag red igenom programmen vi ska starta i helgen och checkade av allt på rätt mått.
Classe var väldigt pigg och glad idag. När jag värmde upp så red jag öppnor,slutor och "skänkelvikningar" i både trav och galopp i en rund jogging-form. Igår hade Classe vilodag, 40 minuters promenad i skogen. Han brukar vaa lite stel det första passet efter vilodag men idag var han väldigt mjuk och elastisk!
Efter jag värmt upp honom så red jag direkt igenom programmen, MSVB3 och msvb4. Jag har aldrig ridit igenom dem innan men det är två roliga program som passar mig och Classe helt okej! Travdelen kändes bättre än vanligt idag. Jag var verkligen mycket mer nöjd med formen idag, det var bara i ökningarna som han kröp ihop lite! Skritten är Classes svagaste sida. När han blir spänd så tappar han takten och går i passgång. Den ökade skritten var okej idag men han blev lite spänd i den samlade.
Galoppen kändes också bra! Jag är glad över hur fräsch Classe är just nu!

Alltid lila kul att träna, oavsett vilken häst. Så kul med variation!

Trött ponny efteråt..

Min Drömhäst<3

Dagens outfit.

Min fina kille, så fin idag!

Likes

Comments

Idag så tränade jag för Jenny med både Classe och Kitendo.

Classe var fin. Vi jobbade på att ha honom i en hög och bärande form då han vill lägga sig någon centimeter bakom lodplan för att underlätta för sig själv ;). Vi red mycket öppna, sluta på lite olika linjer, så som de ligger i MSVB2, B3 och B4, som vi ska tävla i helgen!
I galoppen så red vi sluta på diagonalen och kände lite på piruetterna. Jag hade ingen toppenkänsla på träningen men när jag kollar på filmerna så var han väldigt fin bitvis.

Med Kitendo så jobbade vi bara lösgörande, försökte att verkligen mjuka upp bogarna och få honom att bära sig i en bra arbets-form. Han har blivit mycket starkare och lydigare de senaste månaderna, men det är mycket kvar. Övergångarna är hans svaghet, dem är långt ifrån bra. Han spänner till i övergångarna och gör sig rak och stark. Men jag är nöjd över Kitte, han gör fina framsteg!

Trött kittis efteråt.

Likes

Comments

Igår så var Agnes hos oss i stallet och fotade hästarna! Vi red ut en tur ned till vattnet så hon följde med och tog super fina bilder!
Här kommer några av dem:

Så fina!!!

Älskar den här bilden, Ella, Kitte och Zeke!

Härliga vatten-bilder.

Kolla dehär coola bilderna!!! Classe fick en dusch efteråt;)

Och sedan gick han ut och rullade sig :)

Tack Agnes!

Likes

Comments

Nu tränar jag och Classe mot nästa nivå som är MSVA. MSVA1 ser riktigt rolig ut och jag längtar tills jag hittar ett bra tillfälle att debutera det! Jag kommer inte göra det i Jönköping eller lilla Edet som är de närmsta tävlingarna men sedan får vi se!

Jag red ett pass i paddocken tidigt i morse, det var smart att rida på morgonen då det har blivit så varmt nu. Jag red igenom delar ut MSVA1, vilket dock är lite svårt då paddocken inte har rätt mått...

Jag började i uppvärmingen med att verkligen försöka ha honom kvick med utan att han bara spänner till och lägger sig i en form där han inte jobbar över rygg och med bakbenen. Jag värmde honom i trav och galopp och försökte verkligen känns att jag hela tiden kunde reglera formen, handen rundare, högre, lång, lägre osv.

I travarbetet så red jag öppnor och slutor på lite olika linjer. Skolorna kändes fina idag, dock så var jag inte riktigt nöjd med formen, jag hade velat få fram nosen lite till. Jag tycker han var lite kort i halsen hela passet men det är något vi jobbar på! Det finns korta filmer på min instagram @ idaviljanendressage .

I galoppen så gjorde jag slutorna så som de ligger i programet. Man rider in ifrån långsidan in till X, sedan rakriktar man och byter. Galoppslutorna kändes lite sådär, jag fick inte riktigt till dem. Jag ska träna för Jenny på söndag så det ska bli skönt att få hjälp med dem lite, det är svårt att sitta själv och få till dem.
Jag gjorde även piruetterna. Dem är verkligen inte perfekta men vi har inte jobbat så mycket på dem ännu, men som sagt vi tränar hårt för att få till allt i MSVA snart💪🏻.

Byte. Nu får det blir lite suddiga mobilbilder tyvärr. Kameran var inte med.

Kände på lite ökningar. Dem var bra idag, men som sagt, han är lite kort i halsen men vi jobbar på det!

Likes

Comments

Idag så red jag ett lösgörande pass på Classe efter två lugnare dagar. Han kändes i största del fin men han var lite loj och "tung", det är mycket roligare och rida honom när han är energisk och lätt i framdelen!

Jag började passet med att jogga fram väldigt låg och lång efter en lång framskrittning. Jag varvade med att gå längs med långsidan och sedan gå in och stretcha igenom sidorna ordentligt på stora volter. Sedan så red jag långsidorna med antingen lite öppna-tänk eller förvänd sluta-tänk. Alltså gjorde jag mycket svaga böjningar när jag joggade fram. När han kändes varm och mjuk i kroppen så satte jag mig ner och började göra lite brantare öppnor och slutor, både på diagonal och långsida. Jag red öppnan och slutan som den ligger i MSVA1 vilket kändes bra. I detta travarbete hade jag honom i en rund form, inte alls uppe i tävlingsformen utan en rund och stärkande form.

I galoppen så började jag med att rida in på diagonalen och flytta honom för ytterskänkeln in till X där jag rakriktade. Sedan red jag ut i samma varv och längs med långsidan, varannan gång red jag "öppna" på långsidan och varannan gång förvänd sluta. Sedan bytte jag varv och jobbade på samma sätt. Hela passet hittills kändes väldigt bra, Classe var med mig och gjorde övningarna bra! Det var eter detta när jag skulle börja göra galopp-slutan på diagonalen det blev lite kämpigare ;). I vänstergaloppen går det bra, förutom att han ibland blir lite överambitiös och nästan bara galopperar upp och inte fram. Men i högervarvet är det svårare! Där han jag väldigt svårt att ha kvar och rida honom på yttertygeln, han gör sig gärna rak och stark. Jag gjorde så att jag bara red några steg i sluta, sedan innan han hann göra sig rak så red jag en liten volt med mycket böjning och ur den så red jag några steg sluta till, och upprepade tills jag fick igenom det.

Likes

Comments

Idag var jag i stallet hela dagen och fick massor av saker gjorda.
Jag fixade först hela stallet, mockning, Hö, vatten osv. Sedan red jag min systers ponny Kitendo. Han fick ridas ut i skogen och galoppera av sig ordentligt, det är en riktigt liten räcer-ponny. Han är så fin!
Jag borstade och pysslade om Zeke en timme och sedan passade jag på att städa och röja upp lite i vår sadelkammare. Jag kollade igenom utrustningen och putsade den ordentligt. Det blir efter ridpassen om man har lite bråttom att man bara drar av tränset lite snabbt så idag gjorde jag en noggran och grundlig putsning av all utrustning. Jag började även rensa och sorters inland alla våra täcken och imorgon tänkte jag skylta upp vart de olika täckena ska ligga så att det blir lättare att hitta och lägga tillbaka sakerna rätt.
Jag tänkte att jag skulle skritta ut Classe en ordentligt promenad idag och stretcha igenom honom men.... Han hade dragit av sig en baksko i hagen och han är känslig om fötterna och kan inte ridas utan sko. Så han fick stå helt idag tyvärr, som tur är kommer hovslagare imorgon och slår på skon igen. Jag vill inte ha en massa oförberedda vilodagar nu mitt uppe i tävlandet.

Mysigt att ha en hel dag på sig att fixa och gå runt och mysa i stallet. Jag gillar att göra stallet i min takt.;)

Likes

Comments

Classe kändes väldigt fin idag! I LA4 så har jag inget direkt att klaga på, så klart finns det ju alltid saker att förbättra men i det stora hela så var det jättebra! Jag hade en väldigt trevlig känsla genom hela programmet och kunde rida noggrant. Ska jag peta på något så är det ju som vanligt bakdelsvändningarna som fortfarande inte sitter. De belönades med en 6,5 och 5,5.. Ritten slutade i alla fall på 70%.

I MSVC1 så hade jag inte riktigt lika bra känsla. Hela ritten kändes lite spänd och jag hade velat få fram nosen lite. Travdelen var det sämsta i programet men galoppdelen satt fint och belönades med flera 7,5 och 8or! Vi slutade på 72%


LA4:

Lite ifrån framridningen. Anläggningen låg så fint med utsikt över Vättern!

1a mellantraven, en 7,5.

Skänkelvikning, en 7a. Domaren tyckte att jag res skänkelvikningarna med lite för mycket böjning i halsen. Personligen tyckte jag att de var bra;)

Mellantrav, en 7a.

Arbetstrav en 7a.

Mellangalopp på långsidan, en 7a

Arbetsgalopp.

Samlad galopp, 10 meters volt. 7,5.

Samlad förvänd galopp. 7,5.

Ökad galopp på långsidan. 7,5.
Vi har mycket svårare för att få till den ökade i högervarvet.

Går in i 10meters volten i samlad galopp. En 8a.

Samlad förvänd galopp, en 8a.

Arbetstrav, 8a.

❤️

Halt, en 8a.

Klapp och beröm efteråt!!

MSVC1:

Inridning. Samlad galopp- halt- framridning i samlad trav. En 7a.

Mellan trav, en 8a. På
Övergångarna ifrån samlad till mellan fick vi 7,5.

Höger öppna, en 8a.

10 metersvolt, 7,5. Skulle vilja få fram nosen någon centimeter.

Höger sluta, en 5a. Vi har svårt för slutorna just på tävling! Hemma börjar de sitta riktigt fint nu.

Vänster öppna, en 6,5. Vänster sluta också
En 6,5.. som sagt traven var vår svagaste sida idag! :/

Volt, 6,5.

Ökad skritt, 7a.

Mellangalopp, 7,5.
Det blev inga fler bilder på galoppdelen tyvärr så kamerans minne tig slut och Ella var tvungen att radera bilder under ritten;) men galoppdelen var det bästa och den belönades med många 7,5 och 8or bl.a på de enkla bytena och förvända galoppen.

En suddig mobilbild ifrån den ökade galoppen. Bra uppförsbacke och mycket POWER!

Halt, 7a.

Min fina kille!!! <3

Likes

Comments

Nu är vi påväg hem efter en tävlingsdag på en jättefin anläggning med utsikt över Vättern!
Det blev 2 vinster med oss hem.

Inlägg om ritterna kommer senare!

Fina hästbrickan ifrån design by Kiiwi satt på mitt turarmband<33

Min fina!

Likes

Comments

Just nu känns det som att jag och Classe är nere i en svacka... Både igår och idag har ingeting funkat. Jag har haft väldigt svårt i högervarvet att få till det och saker som förra veckan kändes så lätt har nu känts så svårt. Sånna här dagar får jag blicka tillbaka till alla superträningar som Classe levererade förra veckan och ta nya tag!

På söndag ska vi åka och tävla, jag har ju inte så bra känsla men vi ska åka och rida en LA4 och en MSVC1 bara för att hålla igång tävlandet. Men det känns väldigt skönt att rida lätta klasser nu när vi inte är på topp!

OUTFIT! Brun och guld!

Likes

Comments