Den här veckan har jag varit i Göteborg. Nästan ett helt år sedan jag sist åkte härifrån, då för att flytta hem. Nu vet jag inte längre vad som är hem. När jag landade på Landvetter tog bussen in till stan, och gick i mina gamla kvarter där Sabina nu bor, så var det precis som att komma hem. Oj vad jag omedvetet har saknat den här platsen.
Inte nog med det, så bor hon i samma hus som jag bodde i, med samma utsikt över centralen och posten, även om min var från takvåningen.
Hursomhelst så är jag glad över att jag kommer få spendera så många veckor här under våren, även om det innebär att P lämnas kvar uppe i Luleå. Men ingen av oss lär nog någonsin bo här nere, med tanke på de jobbmöjligheterna som finns, och i detta fall inte finns. Så då får jag helt enkelt passa på.
Vi har gått hårt in med examensarbete och försökt jobba varje timme, och det har gett resultat. Vi är väldigt igång med hela arbetet och att göra vissa delar på distans lär nog inte vara världens svåraste grej!
Nu ska jag precis byta om till träningskläder och promenera till mitt gamla gym för sprint och intense core innan veckans sista lektion och jag åker till Landvetter för att ta flyget hem igen.
På återseende Göteborg.

  • 11 readers

Likes

Comments

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Oj, jag gjorde väl en hel del nya saker. Bland annat började jag jobba som tandtekniker, köpte en helt egen liten hund, och gjorde slut med mitt ex.

Vilka länder besökte du?

Grekland, tror nästan att det var det enda landet jag var till. Sedan var vi ju även på Gotland vilket kändes som vilken utlandssemester som helst.

Är det något du saknade år 2016 som du vill ha år 2017?

Vid många tillfällen saknade jag faktiskt att gå i skolan, ha klasskompisar, men även att bo i Göteborg. Hade det legat några hundra mil närmare Luleå hade jag inte tvekat en sekund på att flytta dit.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

Kanske 21 april främst, då jag tog flyget ner till Stockholm för att hämta min lilla bebis. Sedan 2,3 juli eller något, haha så minns jag inte ens datumet, men då jag träffade P för första gången, och fortsatte ses varje dag för resten av hösten.

Vad var din största karriärsmässiga framgång?

Det största var nog att jag faktiskt fick börja jobba som tandtekniker efter mitt sommarjobb, trots att jag inte är färdigutbildad och det är en bransch där det är relativt svårt att få jobb.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat kanske allra mest om man räknar ihop allt, men i engångssummor så var det utan tvekan Holly. Det är högt kilopris på damen.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag var nog väldigt mycket mindre ledsen än jag varit alla andra år. Nästan inte alls skulle jag säga. Däremot var jag nog väldigt likgiltig under det första halvåret. Jag brydde mig inte och hade nog kunnat göra det mesta utan att det hade känts något. Jag var helt enkelt definitionen av obrydd, och det skrämde mig lite. Jag har alltid sett mig som en känslomänniska. Det senare halvåret efter att jag flyttat hem till Bensbyn kändes däremot bara väldigt mycket hemma. Nu är jag hemma i det mesta, och jag trivs så bra med det.

Vad önskar du att du gjort mer?

Att jag skulle ha tränat mer. Detta år är nog det året jag tränat som minst. Efter att jag flyttade hem blev det liksom bara bortprioriterat, förutom promenader. Men nu är det dags att försöka ta tag i det igen.

Den maträtt du åt oftast under 2016?

Lax i ugn med grönsaker, det och tacopaj har under hela studietiden varit mina maträtter som jag varvat mellan. Idag försöker jag mig på en del nytt, jag är inte lika lat längre och det finns ju faktiskt en hel uppsjö av goda LCHF-recept.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Jag hade precis börjat min praktik, och om jag ser tillbaka så trivs jag så mycket bättre nu. Då var jag ny, och blyg, som jag alltid är i situationer där jag inte är helt bekväm. Men idag tycker jag att vi har väldigt roligt, ibland, på jobbet.

Högsta önskan just nu?

Att jag får tjänsten jag vill ha, då det är något jag ser mig själv jobba med i framtiden. Sedan att mitt exarbete ska gå så smärtfritt det går, och att vi får det i rullning rätt fort.

Vad fick dig att må bra?

Att få ha nära till familj och vänner igen, och att bo i en by där man kan varenda stig utantill. Sedan att jag även får tillbringa en massa tid på hästryggen igen.

Vem saknade du mest?

Detta var inte svårt, helt klart Ellen. Detta är nog det år vi setts som allra minst, och ibland saknar man henne så det gör ont. Bara att veta att hon allt som oftast är på andra sidan jordklotet och jag kan inte göra någonting om något skulle hända henne. Men sen är hon nog den enda som det kan gå många månader mellan gånger vi hörs, men när vi väl ses är det som när vi bodde ihop i Oslo. ILY

Vad är du mest stolt över?

Inte en aning. Detta var svårt. Att komma på en grej. Jag kan inte komma på en sak där jag är specifikt stolt över mig själv. Däremot är jag numera snäll mot mig själv och mitt huvud, och kan ofta tänka att det där gjorde jag bra. Även om det är en så liten grej som att laga en ny maträtt väldigt bra. Jag tror på att vi ska "framhäva" oss själva i våra egna ögon. Om vi tror på att vi kan göra saker, och vet om när vi gör något bra, så mår vi nog mycket bättre i den här världen och kanske inte tänker lika ofta att vi inte duger som vi är. Sedan kan man alltid sträva framåt, men vi ska se oss själva som duktiga på det vi kan.

Och där har ni årets lista för 2016. Jag har såklart lånat den från någon annan bloggare, kommer dock inte ihåg vem då den har legat ett tag i utkast. Nu kör vi 2017!!

Likes

Comments

Well, det här året började bra här på bloggen. Tanken var att jag skulle bli så mycket bättre på det här, men tyvärr så har inte det nya året gjort någon skillnad.

Hursomhelst, jag lever, Holly lever, osv. Allt väl.

I måndags startade jobbet igång igen. Jag jobbar dock bara en vecka innan jag flyger ner till Göteborg för lite föreläsningar. Det är alltså såhär min vår kommer att se ut. Några veckor jobb i Luleå, några veckor i Göteborg. Men jag är faktiskt väldigt taggad. Ska bli super,superkul att få komma ner till skolan, mina klasskompisar, staden, men framförallt Sabina, som jag även kommer bo hos. Vi ska även skriva exjobbet tillsammans vilket förhoppningsvis ska gå galant. (!!).

Förövrigt så har jag börjat kika på lite kurser på distans. Är man dum i huvudet som direkt anmäler sig till något nytt precis när man blir utexaminerad efter 3 års studer? Ajja, dum eller inte så har jag lite stress över att jag bara ska jobba efter våren. Vad ser man fram emot då? Att få semester? Jag vill ju bli bättre på något, vilket man såklart blir, men alltså pluggmässigt. Så om jag känner mig rätt så lär jag vara nöjd med det här yrket i några år innan det är på't igen. Men det ser jag bara framemot. Sjölvklart ska man kunna vara nöjd med vad man har, men man ska inte nöja sig med något man kan och vill bli bättre på, vilket faktiskt har två olika betydelser i min bok.

Dock har jag några år kvar tills dess, så jag får fortsätta fundera i sömnen för nu måste min dygnsrytm vändas. xx

Likes

Comments

Tack 2016 men nu ses vi aldrig mer. Och visst är jag glad för det. Mina mest likeade bilder från 2016 är alla från det senaste halvåret och det säger mig så mycket. Det är då jag faktiskt känt mig precis som Ida ska vara.

Jag flyttade hem till min stad igen. Bröt med människor som inte alls tog fram det mesta och bästa i en själv, lärde känna nya, fantastiska, som idag tar en stor del i vardagen, fick hem min lilla donna Holly, och helt enkelt började uppskatta livet för vad det är. Det är jag så tacksam för och nu är jag redo för ett nytt spännande år. Ett år där jag blir färdigutbildad, förhoppningsvis börjar jobba på riktigt, får spendera massor av tid med P, och göra klart ett stort projekt som nu precis är satt i rullning. För att inte glömma den överenskommelse jag och P har. - Inget socker eller onyttigt fram till sommaren/augusti. Jag kör lchf och han något annat, tydligen behöver man mer mat än så när man tränar så som han gör haha. Så ja, nu har jag skrivit det här också, vilket betyder att jag verkligen måste fullfölja detta.

Good luck till mig själv.

Likes

Comments

Jag och Mathilda som nu är hemma över jul, hittade en hel drös med gamla foton. Så kul att se!
Som när vi hade show på skolavslutningen, när mamma och pappa fick mig, alldeles för unga haha, när vi hade små hundvalpar, när jag äntligen fick min efterlängtade symaskin i julklapp och såklart när jag har pinat mina småsyskon.

  • 954 readers

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag haft fullt upp. Vilket inte är helt ovanligt såhär ca en vecka innan jul. Jag har alltså trott att det var tre veckor kvar till jul, minst. Vet inte riktigt hur det kunnat undgå mig. Men när jag kollade alla jobb som skulle göras klart innan den 22, så planerade jag rätt många dagar framåt innan jag insåg att det var redan nästa vecka. Det blir alltså att köra full fart fram till jul. Då jag har ledigt till den nionde januari, fick en förlängd ledighet vilket känns guld.

Annars hänger jag mest utomhus, som syns rätt bra i denna blogg. Antingen är det med Holly ute på isen eller i stallet på hästryggen. Men jag klagar inte. Såhär mycket har jag nog inte varit igång sedan jag var i tolvårsåldern och red ponny.

Nu framöver är det de sista julklapparna som ska fixas, en födelsedagspojkvän som ska firas och häng med min besti som äntligen är hemma i norr. Oavsett hon vill eller inte.

  • 1235 readers

Likes

Comments

Okej nu kommer jag i vanlig ordning hypa sönder, som jag ofta gör. Men detta är alltså något utöver det vanliga. Jag antar att väldigt många utav er har hört talas om det norska serien Skam, som går på NRK, alltså deras motsvarighet till SVT.

Hursomhelst, efter att ha lyssnat på en podd bestämde jag mig för att se den. Och jag kan bara konstatera att det är tur att P har varit bortrest den här veckan för jag skulle inte haft tid med honom. Jag har alltså suttit klistrad direkt jag kommit hem från jobbet, och plöjt mig igenom tre säsonger. Jag som alltid lägger mig rätt tidigt har varit vaken till kl ett och varit en zombie nästa dag.

Men oj vad detta är bra. Den har allt. Ni vet när man gick gymnasiet, och många serier försöker återskapa de känslorna och händelserna som är rätt vanliga där. Något som sällan lyckas fullt ut. Förutom nu. Allt, allt, allt som finns med i serien är saker man kan relatera till. Helt plötsligt blev jag 14, 15, och 16 åriga Ida. Ni vet hur man kunde få fysiskt ont i hjärtat när något hänt. T ex om man blev dumpad av killen man gillade, och man trodde på riktigt att man skulle dö, för det här var det värsta som hade hänt. Tills man efter några månader insåg att okej, det kanske inte var så farligt, jag överlevde ju.

Alla de känslorna framkallas och jag kommer ihåg allt. Sedan är avsnittet slut och man inser hur mycket man faktiskt har vuxit som person, även fast man många gånger känner sig som 16 år. Skillnaden idag är att jag aldrig skulle låta någon annan människa få mig att må så dåligt. Mitt botten idag, är ändå så mycket högre upp nu än då man var 16 år och nuddade i bottnet.

Så oavsett vad som händer idag, så överlever vi. Det vet vi ju. Man tar sig igenom det. Det visste man inte då, och absolut inte jag.

Hursomhelst, vad ni än gör, ge serien ett försök! Och känner ni inte igen er i detta, så kommer ni att förstå precis varenda ord jag skrivit efter att ni sett säsong 1 och 2.


Likes

Comments

Den här helgen spenderade jag och P i Umeå. Framförallt för julklappsshopping och hälsa på syrran och Hennes pojkvän.
Då vi åkte lördagmorgon blev det en riktig snabbvisit, men vi hann med en hel del ändå. En massa shopping på lördag vid deras galleria Avion. Fanns en del butiker som inte finns här hemma.
Kvällen avslutades på pinchos, bara han och jag. Såå god mat och även ett rätt annorlunda koncept där man beställer allt utifrån en app på mobilen. Tror absolut att detta är något som kommer synas mer och mer framöver.
På söndagen började vi dagen med en, för engångsskull, riktigt bra hotellfrukost. Vi bodde på ett hotell precis vid älven som tydligen skulle föreställa en björk. U&Me, hette det iallafall, och utsikten var nog den allra bästa.
Nu ligger jag äntligen i sängen efter en låång bilresa hem i ett tråkigt snöväder.

Tänkte ge den väldigt omtalade tonårsserien Skam en chans innan jag somnar.

  • 1510 readers

Likes

Comments

Alltså hur fint är det inte på isen?!
Älskar att jag bara kan gå ut och ha detta på andra sidan vägen. Så härligt att starta morgonen här. Det här borde alla få se.

  • 1741 readers

Likes

Comments

Har umgåtts med min sjukling hela helgen. Planen var att han skulle tävla på lördag och att jag skulle heja på. Dock var han inte helt kry, så vi skippade det, och gick på stan istället. Var ju black friday i fredags och rea hela helgen, så stan var proppfull. Jag lyckades ändå äntligen få med mig en enorm dunjacka. Som kommer bli perfekt för mina och Hollys promenader.
Vi åkte sedan en sväng förbi holistic och kikade på tävlingarna, innan vi for vidare mot Björsbyn och middag.
Idag ska vi gå ut en sväng på isen, vi har fått massor med snö och Holly älskar det. Sedan får vi se vad som händer.

  • 1745 readers

Likes

Comments