En bildbomb från gårdagens midsommarfirande, som egentligen kanske var en försenad examensfest. Vi hade inte tur med vädret, precis som vanligt här uppe i norr. Men allt annat flöt däremot på mer än perfekt. Vi hade ca 40-50 gäster som vi bjöd på massvis med mat och tårta. Så tacksam för alla som kom, flertalet långväga och även de som bor här i området. Jag hade båda mina fadderbarn där också, Lilla Lilo Kay och Eila Siri som är lika gammal som min yngsta lillasyster.

Och på toppen av allt så började jag och P äntligen att äta socker!! Efter att ha hållit oss ifrån allt onyttigt, såsom fika, chips, läsk, pizza, hamburgare osv, så var det dags att bryta. Dock var jag väl aningen övertaggad då jag efter några tuggor började må väldigt illa, och helt plötsligt kändes det inte alls värt att börja äta socker igen.

Min moster har tagit alla bilderna som jag har lånat av henne. Fick även höra många gånger under kvällen att vi såg ut som tvillingar, kul för henne, då hon är 11 år äldre än mig haha!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​I fredags fick jag äntligen min tandteknikerexamen, efter tre långa men roliga år. Vi hade en bra sista kväll med klassen, åt god middag, fick höra många bra tal, och körde vissa småtävlingar. 

Gårdagen spenderades på Liseberg med P, och jag fick vara barn igen! så roligt. Nu har jag precis lämnat av P på bussen mot flyget medan jag måste vänta till kl 19 ikväll.. Lite segt men nu får jag äntligen flytta hem påriktigt! Efter snart fyra år åker jag hem för sista gången härifrån, och även om det känns lite tråkigt så ska det bli enormt skönt att få flytta in ordentligt i min lägenhet. 


Likes

Comments

​Under hela våren har jag och min symaskin varit bästisar. Jag har under åren sytt och slöjdat väldigt mycket i perioder, men i och med att jag har bott i Göteborg i några år där varken material eller inspiration finns så har det blivit en liten paus. Dock kom jag på att jag gärna ville ha en helt ny uppsättning av hela karesuandokolten färdig till min examen. Vi har genom åren alltid haft kolt på skolavslutningen, och jag kände att även fast jag tar examen här nere så ska det inte behöva spela någon roll. Samer är hela Sveriges ursprungsbefolkning, och även om det finns rent generellt väldigt lite kunskap och oss främst i södra Sverige så ska det inte ha någon betydelse. Jag tycker tvärtemot att det ska bli lite kul. Här är det något väldigt exotiskt, och om jag kan ge någon lite kunskap och förståelse för sin egen historia så är jag nöjd.

Jag har iallafall valt att sy en ganska klassisk kolt i blått, men valt bort det gula, och istället haft rött och vitt som genomgående färger. Sedan kommer jag även att låta den vara opressad under min examen, eftersom att jag helt enkelt inte orkar och det kan vara lite fint med en glansig kolt utan pressveck. Däremot kommer jag att pressa den när jag är hemma och har lite hjälp av mamma eller släkt. Det ska tydligen inte vara någon lätt match att pressa sådant här tyg. 

Till detta kommer jag även ha en sjal, som jag fått fransad av en tjej i Karasjok, mina näbbskor och såklart allt silver, som är lite av samernas egen lyx. Ni kommer såklart få se bilder på allt så småningom. Så glad att jag hann klart med allt iallafall, även om jag kanske inte är helt nöjd, det finns liksom alltid detaljer man velat göra om. Men då jag har två till koltar på gång hemma så kan jag göra dem bättre istället!   • 1158 readers

Likes

Comments

Examensveckan!

Äntligen är den här efter tre, faktiskt ganska korta år! Men det ska bli så otroligt skönt att få flyga hem på söndagen. Veta att det är slut med pendlingen hit ner, och att jag då bara bor på en ort. Och att endast jobba, inte sitta med dåligt samvete för jag suttit en hel kväll framför symaskinen eller tvn. Och kanske främst att få lön istället för csn. Men innan det så väntar flyttstädning av min lägenhet, som jag för tillfället pausar från. Köket, badrummet och alla skåp är städade, däremot är golv och väggar kvar. Och såklart att packa ihop all min packning i en resväska... Det kan nog vara det mest kritiska momentet. Men allt måste bli klart, för imorgon ska nycklar lämnas och hämtas till lägenheten jag lånat i Vasastan under de sista dagarna här.

Med andra ord har jag det jag gör.. Jag skjuter dock upp det, och vill helst hoppa i duschen och åka in till stan, men först måste jag ta mig an golvet. Sedan får vi se vad resten av veckan har att bjuda på. Vi har nämligen bara en lektion på onsdag och sedan examensmiddag + ceremoni på fredag, och sedan ska jag hinna fixa lite blommor till lärare osv. 


Likes

Comments

2016 - hade haft mini i några månader bara.

2015 - Bodde i Göteborg och hängde massor med Ellen. Gbg-Oslo-Polen-Luleå-Gbg hann vi med.

2014 - Hade precis flyttat med Amanda till Göteborg, fått jobb på Statoil och hängde på uteserveringar hela dagarna.

-2017-

Har våren börjat som du tänkt dig? Förutom vädret så har det varit precis som väntat. Jobb och skola i 200%, en hund och lite fritid där emellan. Den har varit mer än fullspäckad iallafall.

Hur såg ditt liv ut förra våren? Förra våren flyttade jag upp till Luleå, påbörjade min praktik där jag numera jobbar och hämtade hem en liten,liten valp från Sthlm.

Hur hoppas du att våren blir i år? Jag hoppas att den blir VARM, att jag överlever och tar min examen. Och att jag någonstans där emellan ska hinna ha det lite lugnt och skönt också. En weekendresa hade jag absolut velat hinna med, men den är tyvärr bara och glömma. Nästa vår kanske.

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår? Jag hoppas att jag har ett stabilt jobb där jag har möjlighet att ta mig framåt, att min lägenhet ska kännas som ett hem. (Vilket den absolut inte gör just nu, då jag knappt fått iordning där). Att jag är tillsammans med P och kanske planerar en flytt ihop.

Vad är ditt vårplagg nummer ett? Oj, detta var supersvårt. Men ljusa jeans och skjorta är väl alltid väldigt vårigt. Sedan solglasögon och skinnjacka.

Har du några särskilda vårprojekt på g? Jag har ju haft ett ganska stort syprojekt där jag sytt upp en helt egen kolt, med alla tillbehör som behövs. Sedan har jag även två koltar till som ska bli klara inom ett tag, tanken är att mina systrar ska kunna låna dem vid behov.

Vad önskar du dig i vår? Jag önskar mig nog inte så mycket. Jag måste säga att jag inte riktigt har något att sträva efter just nu. Jag har mina tänder klara, kolten är färdig, jag tar snart min examen och jag har redan fått mina examenspresenter som jag önskade mig!

Föredrar du våren eller hösten? Våren alla gånger!! Nu är liksom en uppladdning för sommaren, och man får preppa med sommarkläder. På hösten är det tvärtom och man går emot en mörk och kall årstid.

Vem/vad är din vårförälskelse? P är ju såklart min åretrunt-förälskelse haha! men sedan vet jag nog inte riktigt. Alla sommarklänningar som börjar fylla butikerna nu går ju inte att inte älska. Åh vad jag längtar till varmare dagar.

Tre saker som stoppar vårkänslorna? Att det snöar i slutet på maj. Det är nog tre orsaker i sig själv bara.

Har du några sommarplaner? En utlandsresa är planerad under semestern, mest troligt till Kroatien. Sedan eventuellt en fjällvandring till Lofoten. Samt någon tripp till Finland lär vi säkert hinna med.

Likes

Comments

Måndag alltså. För mig känns det som söndag, då jag har skola först på onsdag i 3 h, och sedan ledig resten av veckan. Känns lite surt när jag väl är här, men det finns tyvärr inte så mycket annat att göra. Jag och Holly går långa promenader i värmen. Sedan har jag tränat med Therese och nu är det fullt upp med att sälja av hela lägenheten. Alltså fy vad jobbigt det är. Att försöka bestämma tid med en miljon olika människor som ska hämta allt. Men jag vet dock inget annat sätt att bli av med allt utan att själv behöva köra iväg det eller något liknande. 

Så nu sitter jag och Holly bara och väntar på att två personer ska komma och ta lite möbler innan vi kan ta vår kvällspromenad. Känns ändå bra att få bort litegrann då Therese kommer imorgon för att hjälpa mig bära upp lite möbler från källaren, jag bor alltså i en studentlägenhet som var delvist möblerad med riiiiktigt fula möbler, som direkt åkte ner i källaren men som nu måste upp. 

Sedan köpte äntligen skinnjackan som jag klämt på varje gång jag varit i Göteborg det här året. Och nu är den min favorit. Så snygg silhuett, man ser inte alls plumsig ut som man kan göra i vissa utan här är armarna helt perfekta. Från Zara, såklart.

  • 1649 readers

Likes

Comments

​Bilden till höger är när jag var 18 år. Jag hade precis kommit ut från tandläkaren och fått mina tänder. Till vänster är från idag. 

​Många som känner mig eller följt min blogg under en tid vet troligtvis att det enda sedan jag varit 1 år gammal varit något med mina tänder. Och nu och då har jag skrivit och berättat för er om processen som pågått genom åren. 

Under den senaste månaden har jag konstant jobbat med det ni ser ovan till vänster. Nämligen helt nya tänder till mig själv. Då jag är tandtekniker så har jag alltså kunnat sitta på labbet och göra allt jobb själv, med hjälp av min kollega och en superduktig tandläkare som gjort allt för att jag ska bli nöjd. 

Bilden till höger då. Det är jag, 18 år, två dagar innan min student. Sedan jag var yttepytte liten har jag blivit lovad att innan min student så skulle jag få permanenta tänder. Tidigare har jag haft provisorium av alla olika slag enda sedan jag var 8-10 år. De har levt sitt eget liv och lossnat nu som då. Och jag som aldrig ville visa mina tänder har ju räknat år, månader och dagar till jag skulle bli 18 år och få sätta in min implantatskruv med tillhörande krona. Och här, några timmar efter själva behandlingen är jag såklart överlycklig. Jag har en tand, ingen glugg, som faktiskt sitter fast, inte någon som jag tar ut på natten och när jag äter, och den ser ju, för en omedveten patient helt okej ut. Jag var kanske nöjd i en vecka, tills mina studentbilder kom och jag såg hur förskräckligt det såg ut. Jag hade ju tänkt att bara jag fick mina tänder så skulle jag huxflux bli snygg, kunna le på bilder och inte längre behöva hålla handen för munnen när jag pratade. Så var det inte riktigt. Och sedan dess, finns de ytterst få bilder på mig där jag ler, och medvetet så skulle jag aldrig pratat eller skrattat så att mina tänder syntes. 

När jag sedan började min tandteknikerutbildning så förstod jag ju att detta går ju faktiskt att göra något åt. Det är ingen jätte estetiskt medveten tandläkare som cementerat detta på mig och varit nöjd med sitt jobb. Det var en blyg tjej som satt i tandläkarstolen och inte klagade, så varför göra om jobbet då, även om man ser att det är två helt olika framtänder som sätts in. Och det var sedan när jag var tillbaka på praktik, på samma klinik som mina kronor gjorts fem år tidigare, som saker började hända. Jag mötte min tandläkare i omklädningsrummet som utbrast; ursäkta men det där ser ju förskräckligt ut! Sedan drog allt igång och vi tog bort mina förra kronor, vaxade upp mina nya tänder, större och bredare för att få bort bebisutseendet, preparerade för fasader, och beställde nya implantatkomponenter. Sedan har jag gjort fasader och kronor på labb som sedan min tandläkare cementerat.

Helt plötsligt ser jag ut sådär som jag hade trott att jag skulle göra när jag var 18 år och fick mina första kronor. Det har varit en lång och kostsam resa, jag har jobbat många kvällar, och tränat på att le framför spegeln det senaste halvåret. I början visste jag knappt hur man gjorde, för hur ler man så att det ser naturligt ut om man aldrig gjort det? 

Många kanske tycker det gamla vanliga, -"du är fin som du är", men nej det var jag verkligen inte, och den som tyckte det allra minst var jag. Och har man ett så stort komplex som varje dag, varje samtal du har, gör sig påmind så måste vi komma ihåg att det finns saker att göra åt det! Vi behöver inte nöja oss. Vi borde göra allt vi kan för att vi själva ska kunna tycka om och må så bra som möjligt. 

​Så nu är jag klar! Det blir inga fler inlägg om detta, (tror jag) men efter 23 år så har jag mina tänder, jag har aldrig varit nöjdare och denna story har härmed nått sitt slut! thank God!  • 1845 readers

Likes

Comments

​Long time no see! 

Nu är det slutspurten på allt, och jag kämpar på. För tillfället har jag landat i Göteborg för en kort touchdown innan jag åker upp till Luleå igen för att färdigställa och packa om, inför min och Hollys månad här nere i Göteborg. Vi kommer att bo här hela maj-månad tills jag tagit min examen, sedan flyger vi upp, med halva min lägenhet i resväskorna och väl hemma i Luleå igen så börjar jag på min nya tjänst, en fast anställning som tandtekniker. Så skönt att veta vad jag ska göra efter mina studier! '

Tills vidare, -ha det super!! 

  • 2443 readers

Likes

Comments

På min födelsedag hade ju P bokat upp mig både lördag och söndag och sagt att vi inte skulle vara hemma. I vanlig ordning lyckades jag såklart lista ut var vi skulle.. Jag har nog aldrig någonsin blivit överraskad då jag är ett sånt kontrollfreak och alltid bara känner på mig vad vi ska göra.

Oavsett det så hade vi iallafall världens mysigaste helg. Vi åkte till Kust Spa och Hotell i Piteå, för att gå på spa under kvällen och sedan äta middag på Tages som ligger vid skybaren. Och spat var såå bra, tusen gånger bättre än Clarion i Luleå, och bara stort mysigt och med en så härlig pool utomhus. Hade kunnat ligga kvar där än idag.

Vi gjorde sedan oss i ordning och gick för att äta middag, och jag kommer inte ens att orka förklara maten för den var så god. Iallafall förätterna - jag smakade såklart av P. Sen är jag ju lite mer av en förrättsmänniska, så helst hade jag kanske beställt in två-tre förrätter istället för en huvudrätt. Men även den var god och vi hade en superbra kväll. Så glad för den här killen. Som bara fortsätter att överraska för varje dag som går.

Jag rekommenderar starkt att ni bokar in en kväll eller en weekend där, missa iallafall inte spat!

  • 3187 readers

Likes

Comments

​Idag fick jag hämta nycklarna till lägenheten. Jag trodde att jag skulle få dem först på måndag men ringde och kollade och det gick bra att få dem. Så jag och P åkte dit och tittade, har ju faktiskt inte sett just den lägenheten, men jag är nöjd. Så ljus och fräsch. Och när vi kom in så luktade allt bara av trä och renoveringar. Förutom att den inte har så öppen planlösning så är den perfekt. Och balkongen lär användas mycket flitigt i sommar.

Efteråt åkte vi för att hyra släp och sedan hem för att packa in alla möbler jag samlat på mig här hemma. Det gick väldigt fort och efter att vi lastat in allt hade jag helst av allt bara velat stå och packa upp alla kartonger hela kvällen, men jag hade en liten hund som ville promenera och heller inga lampor i lägenheten. Så det ska jag ta tag i imorgon. Istället gick vi en promenad i solnedgången, och sedan har vi slipat och betsat mitt köksbord. Stackars P som får hänga med och se glad ut på allt jag drar med honom på. Men bordet blev ändå väldigt bra, så imorgon kanske jag kan köra det till lägenheten. Jag ska även och gå lös i butiker på allt jag behöver, till kök och alla förbrukningsvaror. 

Det är ju förresten min födelsedag imorgon, vilket jag inte alls tänkt på. Men det har min pojkvän, så på kvällen ska vi åka iväg. Destination är hemlig och vi är borta en natt. Detta blir nog mysigt, och spännande att se vad han hittar på. Den enda ledtråden jag fått är att en bikini ska med...

  • 3445 readers

Likes

Comments