2016 - hade haft mini i några månader bara.

2015 - Bodde i Göteborg och hängde massor med Ellen. Gbg-Oslo-Polen-Luleå-Gbg hann vi med.

2014 - Hade precis flyttat med Amanda till Göteborg, fått jobb på Statoil och hängde på uteserveringar hela dagarna.

-2017-

Har våren börjat som du tänkt dig? Förutom vädret så har det varit precis som väntat. Jobb och skola i 200%, en hund och lite fritid där emellan. Den har varit mer än fullspäckad iallafall.

Hur såg ditt liv ut förra våren? Förra våren flyttade jag upp till Luleå, påbörjade min praktik där jag numera jobbar och hämtade hem en liten,liten valp från Sthlm.

Hur hoppas du att våren blir i år? Jag hoppas att den blir VARM, att jag överlever och tar min examen. Och att jag någonstans där emellan ska hinna ha det lite lugnt och skönt också. En weekendresa hade jag absolut velat hinna med, men den är tyvärr bara och glömma. Nästa vår kanske.

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår? Jag hoppas att jag har ett stabilt jobb där jag har möjlighet att ta mig framåt, att min lägenhet ska kännas som ett hem. (Vilket den absolut inte gör just nu, då jag knappt fått iordning där). Att jag är tillsammans med P och kanske planerar en flytt ihop.

Vad är ditt vårplagg nummer ett? Oj, detta var supersvårt. Men ljusa jeans och skjorta är väl alltid väldigt vårigt. Sedan solglasögon och skinnjacka.

Har du några särskilda vårprojekt på g? Jag har ju haft ett ganska stort syprojekt där jag sytt upp en helt egen kolt, med alla tillbehör som behövs. Sedan har jag även två koltar till som ska bli klara inom ett tag, tanken är att mina systrar ska kunna låna dem vid behov.

Vad önskar du dig i vår? Jag önskar mig nog inte så mycket. Jag måste säga att jag inte riktigt har något att sträva efter just nu. Jag har mina tänder klara, kolten är färdig, jag tar snart min examen och jag har redan fått mina examenspresenter som jag önskade mig!

Föredrar du våren eller hösten? Våren alla gånger!! Nu är liksom en uppladdning för sommaren, och man får preppa med sommarkläder. På hösten är det tvärtom och man går emot en mörk och kall årstid.

Vem/vad är din vårförälskelse? P är ju såklart min åretrunt-förälskelse haha! men sedan vet jag nog inte riktigt. Alla sommarklänningar som börjar fylla butikerna nu går ju inte att inte älska. Åh vad jag längtar till varmare dagar.

Tre saker som stoppar vårkänslorna? Att det snöar i slutet på maj. Det är nog tre orsaker i sig själv bara.

Har du några sommarplaner? En utlandsresa är planerad under semestern, mest troligt till Kroatien. Sedan eventuellt en fjällvandring till Lofoten. Samt någon tripp till Finland lär vi säkert hinna med.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Måndag alltså. För mig känns det som söndag, då jag har skola först på onsdag i 3 h, och sedan ledig resten av veckan. Känns lite surt när jag väl är här, men det finns tyvärr inte så mycket annat att göra. Jag och Holly går långa promenader i värmen. Sedan har jag tränat med Therese och nu är det fullt upp med att sälja av hela lägenheten. Alltså fy vad jobbigt det är. Att försöka bestämma tid med en miljon olika människor som ska hämta allt. Men jag vet dock inget annat sätt att bli av med allt utan att själv behöva köra iväg det eller något liknande. 

Så nu sitter jag och Holly bara och väntar på att två personer ska komma och ta lite möbler innan vi kan ta vår kvällspromenad. Känns ändå bra att få bort litegrann då Therese kommer imorgon för att hjälpa mig bära upp lite möbler från källaren, jag bor alltså i en studentlägenhet som var delvist möblerad med riiiiktigt fula möbler, som direkt åkte ner i källaren men som nu måste upp. 

Sedan köpte äntligen skinnjackan som jag klämt på varje gång jag varit i Göteborg det här året. Och nu är den min favorit. Så snygg silhuett, man ser inte alls plumsig ut som man kan göra i vissa utan här är armarna helt perfekta. Från Zara, såklart.

  • 322 readers

Likes

Comments

​Bilden till höger är när jag var 18 år. Jag hade precis kommit ut från tandläkaren och fått mina tänder. Till vänster är från idag. 

​Många som känner mig eller följt min blogg under en tid vet troligtvis att det enda sedan jag varit 1 år gammal varit något med mina tänder. Och nu och då har jag skrivit och berättat för er om processen som pågått genom åren. 

Under den senaste månaden har jag konstant jobbat med det ni ser ovan till vänster. Nämligen helt nya tänder till mig själv. Då jag är tandtekniker så har jag alltså kunnat sitta på labbet och göra allt jobb själv, med hjälp av min kollega och en superduktig tandläkare som gjort allt för att jag ska bli nöjd. 

Bilden till höger då. Det är jag, 18 år, två dagar innan min student. Sedan jag var yttepytte liten har jag blivit lovad att innan min student så skulle jag få permanenta tänder. Tidigare har jag haft provisorium av alla olika slag enda sedan jag var 8-10 år. De har levt sitt eget liv och lossnat nu som då. Och jag som aldrig ville visa mina tänder har ju räknat år, månader och dagar till jag skulle bli 18 år och få sätta in min implantatskruv med tillhörande krona. Och här, några timmar efter själva behandlingen är jag såklart överlycklig. Jag har en tand, ingen glugg, som faktiskt sitter fast, inte någon som jag tar ut på natten och när jag äter, och den ser ju, för en omedveten patient helt okej ut. Jag var kanske nöjd i en vecka, tills mina studentbilder kom och jag såg hur förskräckligt det såg ut. Jag hade ju tänkt att bara jag fick mina tänder så skulle jag huxflux bli snygg, kunna le på bilder och inte längre behöva hålla handen för munnen när jag pratade. Så var det inte riktigt. Och sedan dess, finns de ytterst få bilder på mig där jag ler, och medvetet så skulle jag aldrig pratat eller skrattat så att mina tänder syntes. 

När jag sedan började min tandteknikerutbildning så förstod jag ju att detta går ju faktiskt att göra något åt. Det är ingen jätte estetiskt medveten tandläkare som cementerat detta på mig och varit nöjd med sitt jobb. Det var en blyg tjej som satt i tandläkarstolen och inte klagade, så varför göra om jobbet då, även om man ser att det är två helt olika framtänder som sätts in. Och det var sedan när jag var tillbaka på praktik, på samma klinik som mina kronor gjorts fem år tidigare, som saker började hända. Jag mötte min tandläkare i omklädningsrummet som utbrast; ursäkta men det där ser ju förskräckligt ut! Sedan drog allt igång och vi tog bort mina förra kronor, vaxade upp mina nya tänder, större och bredare för att få bort bebisutseendet, preparerade för fasader, och beställde nya implantatkomponenter. Sedan har jag gjort fasader och kronor på labb som sedan min tandläkare cementerat.

Helt plötsligt ser jag ut sådär som jag hade trott att jag skulle göra när jag var 18 år och fick mina första kronor. Det har varit en lång och kostsam resa, jag har jobbat många kvällar, och tränat på att le framför spegeln det senaste halvåret. I början visste jag knappt hur man gjorde, för hur ler man så att det ser naturligt ut om man aldrig gjort det? 

Många kanske tycker det gamla vanliga, -"du är fin som du är", men nej det var jag verkligen inte, och den som tyckte det allra minst var jag. Och har man ett så stort komplex som varje dag, varje samtal du har, gör sig påmind så måste vi komma ihåg att det finns saker att göra åt det! Vi behöver inte nöja oss. Vi borde göra allt vi kan för att vi själva ska kunna tycka om och må så bra som möjligt. 

​Så nu är jag klar! Det blir inga fler inlägg om detta, (tror jag) men efter 23 år så har jag mina tänder, jag har aldrig varit nöjdare och denna story har härmed nått sitt slut! thank God!  • 516 readers

Likes

Comments

​Long time no see! 

Nu är det slutspurten på allt, och jag kämpar på. För tillfället har jag landat i Göteborg för en kort touchdown innan jag åker upp till Luleå igen för att färdigställa och packa om, inför min och Hollys månad här nere i Göteborg. Vi kommer att bo här hela maj-månad tills jag tagit min examen, sedan flyger vi upp, med halva min lägenhet i resväskorna och väl hemma i Luleå igen så börjar jag på min nya tjänst, en fast anställning som tandtekniker. Så skönt att veta vad jag ska göra efter mina studier! '

Tills vidare, -ha det super!! 

  • 1116 readers

Likes

Comments

På min födelsedag hade ju P bokat upp mig både lördag och söndag och sagt att vi inte skulle vara hemma. I vanlig ordning lyckades jag såklart lista ut var vi skulle.. Jag har nog aldrig någonsin blivit överraskad då jag är ett sånt kontrollfreak och alltid bara känner på mig vad vi ska göra.

Oavsett det så hade vi iallafall världens mysigaste helg. Vi åkte till Kust Spa och Hotell i Piteå, för att gå på spa under kvällen och sedan äta middag på Tages som ligger vid skybaren. Och spat var såå bra, tusen gånger bättre än Clarion i Luleå, och bara stort mysigt och med en så härlig pool utomhus. Hade kunnat ligga kvar där än idag.

Vi gjorde sedan oss i ordning och gick för att äta middag, och jag kommer inte ens att orka förklara maten för den var så god. Iallafall förätterna - jag smakade såklart av P. Sen är jag ju lite mer av en förrättsmänniska, så helst hade jag kanske beställt in två-tre förrätter istället för en huvudrätt. Men även den var god och vi hade en superbra kväll. Så glad för den här killen. Som bara fortsätter att överraska för varje dag som går.

Jag rekommenderar starkt att ni bokar in en kväll eller en weekend där, missa iallafall inte spat!

  • 1860 readers

Likes

Comments

​Idag fick jag hämta nycklarna till lägenheten. Jag trodde att jag skulle få dem först på måndag men ringde och kollade och det gick bra att få dem. Så jag och P åkte dit och tittade, har ju faktiskt inte sett just den lägenheten, men jag är nöjd. Så ljus och fräsch. Och när vi kom in så luktade allt bara av trä och renoveringar. Förutom att den inte har så öppen planlösning så är den perfekt. Och balkongen lär användas mycket flitigt i sommar.

Efteråt åkte vi för att hyra släp och sedan hem för att packa in alla möbler jag samlat på mig här hemma. Det gick väldigt fort och efter att vi lastat in allt hade jag helst av allt bara velat stå och packa upp alla kartonger hela kvällen, men jag hade en liten hund som ville promenera och heller inga lampor i lägenheten. Så det ska jag ta tag i imorgon. Istället gick vi en promenad i solnedgången, och sedan har vi slipat och betsat mitt köksbord. Stackars P som får hänga med och se glad ut på allt jag drar med honom på. Men bordet blev ändå väldigt bra, så imorgon kanske jag kan köra det till lägenheten. Jag ska även och gå lös i butiker på allt jag behöver, till kök och alla förbrukningsvaror. 

Det är ju förresten min födelsedag imorgon, vilket jag inte alls tänkt på. Men det har min pojkvän, så på kvällen ska vi åka iväg. Destination är hemlig och vi är borta en natt. Detta blir nog mysigt, och spännande att se vad han hittar på. Den enda ledtråden jag fått är att en bikini ska med...

  • 2118 readers

Likes

Comments

​ÄÄÄNTLIGEN!! nu är det praktiska provet inlämnat. Har krånglat med det hela veckan, inte just att det var ett svårt fall. Men all logistik runtomkring hela provet har varit väldigt dåligt uppstyrt. Material har inte funnits, saker har försvunnit och/eller blivit förstörda, och det finns ingen som har någon riktig koll på något. Trist tycker jag, då det här är en väldigt stor del i vår utbildning och det känns som att det inte tas riktigt seriöst. Så nu när jag lämnar in efter fem dagar, så hade vissa inte ens fått börja med sitt prov. 

Ajjja, nu är det inlämnat och klart, jag har fått i mig en sallad och borde börja packa ihop här. Mitt flyg går 19:55 ikväll, och jag tänker att jag har massor av tid för att se på repriser av Unga mammor. 


  • 2241 readers

Likes

Comments

Nu börjar det äntligen närma sig en inflytt, och mellan allt plugg här i Göteborg så har jag roat mig med att kika på inredning. Och jag vill ju ha allt. Tyvärr är det väl inte optimalt att beställa allt direkt, men jag har ändå hunnit klicka hem lite grejer. Soffan har jag redan hemma, en Stocksund från Ikea, kände att det var ett bra alternativ till en Howard som jag kanske helst velat ha. Ett plus är ju även att det går att byta klädsel när man lessnar. Så istället för en soffa med divan ska jag köpa till schäslongen från samma serie. Ett soffbord saknas, och jag kan verkligen inte bestämma mig, känns som att ett marmorbord med mässing är det som håller längst, men samtidigt har exakt alla det. Jag är istället lite sugen på ett i grönt marmor med mässing, men vet inte riktigt om jag är helt hundra på att ens köpa ett i marmor. Det har blivit lite för mainstream idag.

Till vardagsrummet har jag även klickat hem ett sidobord i grå cement-känsla, med fantastiska ben i mässing. Det är alltså bordet ni ser ovan. Eftersom jag har en hel del projekt att färdigställa den här våren så kändes det viktigt att jag direkt vid inflytt har någonstans att sitta med min symaskin.

Till sovrummet är sängen beställd, det blev en grå kontinentalsäng 160cm bred. Tog kanske i lite extra med storleken, men efter att ha sovit i en 80cm säng i över ett halvår så kändes det viktigt. Sedan har jag ju även en liten hårboll som älskar att kura ner sig i sängen, men hemma i Bensbyn tycker hon att det är för trångt i min säng och springer istället upp till mamma och pappas dubbelsäng! Dock lutar det mot att inte ha några ben på sängen, jag gillar inte alls höga sängar, och det känns lite mer rustikt och mysigt att bara lägga ner den direkt på golvet. Men vi får se.

Och slutligen så är mitt köksbord in the making för tillfället. Min lillebror har slipat klart det under tiden jag varit här, så nu ska det bara betsas grått och sättas fast bordsben som jag köpte tidigare. Sedan behövs såklart köksstolar, men jag har sådan beslutsångest när det kommer till dem. Vet inte om jag ska köra på ett par klassiska, som de flesta har, ungefär såna som syns på bilden på sidobordet, fast svarta. Eller om jag blandar med lite modernare glasstolar.

Som ni märker är det tuuusen saker som fattas, men de viktigaste möblerna är pågång, och all dekoration och inredning får jag ta med tiden.

Likes

Comments

​Idag startade jag dagen tidigt med möte hos vår handledare angående examensarbetet. Och hittills ligger vi faktiskt rätt bra till. Vi har fått vissa ändringar men främst är det bara att köra på. Eftersom min bro till praktiska provet håller på fräses ut för tillfället har jag ingen skola idag. Förhoppningsvis är den klar imorgon så att jag kan lägga porslin under måndagen och tisdagen innan jag flyger tillbaka till Luleå. 

Efter mötet åkte jag direkt till gymmet. Var tanken. Jag råkar alltså hoppa på spårvagnen i motsatt riktning och får en ofrivillig tour genom mina gamla hoods. Då börjar man vara en ovan göteborgare. Har nog aldrig hänt förut. Tog mig iallafall till gymmet, sprang och körde överkropp. Och äntligen börjar det hända något. Mina svaga trasiga axlar har börjat orka lite mer, och några bh-storlekar mindre har hänt. Hur gött. Eftersom jag planerat att träna igår efter skolan, men då var arg som ett bi pågrund utav skolans datorprogram, så åkte jag hem och beställde möbler på nätet (vilken bra tröst förresten), så blev det hela 2,5h på gymmet idag, och det måste nog vara det längsta någonsin för min del. Sedan gick jag förbi Zara och klämde på skinnjackan därifrån ännu en gång innan jag tog en perfekt salladslunch med mig själv. Världens bästa salladsbar finns i en källare vid kungsportsplatsen. Jag saknade dig där Ellen. 

Nu har jag röjt i lägenheten, duschat och ska fördriva några timmar i soffan innan jag åker mot Sabina för ännu mer plugg. 


  • 2413 readers

Likes

Comments

Idag blev en låång,låång dag. De som känner mig väl vet att jag helst av allt spenderar mina söndagar helt utan planer och gärna kvällen i en soffa. Detta för att jag annars tycker att jag inte är redo för en hel veckas jobb igen. Idag blev det dock tvärtom. Vi startade tidigt mot Haparanda och Ikea, där vi var bland de första, vilket var superskönt. Jag gick för engångsskull inte lös på all inredning utan köpte bara vissa delar jag behövde till ännu ett projekt jag har igång.

Till lunch mötte vi upp Ellen! Vad jag har saknat henne, och vad jag behövt henne många gånger. Men att ses efter alldeles för många månader är som att vi sågs igår. Hur bra har man det inte då, med en sån bästa vän?
Det var även första gången hon träffade P, märkligt nog. Och de båda fick nog mycket väl godkänt av varandra! Hoppas jag...
Tillslut var det dags att åka mot kemi för att hämta Elin, P's syster. Det blev lite strul och vi fick åka ända till Oulu. Så nu är vi precis hemkomna, efter en dag som blev aningen längre än förväntat.

Imorgon jobbar jag en dag innan jag på tisdag börjar dagen med tandläkarbesök 1/3, och flyger sedan mot Göteborg och praktiskt prov. Nu börjar pendlandet igen... En vecka blir jag borta den här gången och det känns alldeles för länge. Som vanligt. Men vi ska nog lösa det här också!
Gonatt!

  • 2537 readers

Likes

Comments