Min dag

Idag har varit vad de flesta skulle kalla för en dålig dag. Men jag väljer att kalla det för en jobbig dag. För dagen i sig själv har inte varit dålig. Det var fint väder, min smink blev bra och min outfit var grym. Så det var en bra dag, men jag var inte så bra. Det var en jobbig dag att ta sig genom för mig. Och när jag säger jobbig så syftar jag på att den var mentalt jobbig, psykiskt påfrestande. Jag hade helt enkelt ångest.

När jag har ångest så vill jag bara komma på varenda anledning i världen till att få stanna kvar i min säng. Att få vara kvar i min trygga bubbla med mina jobbiga känslor för mig själv. Men det skadar ju bara mig själv ännu mer. Så jag tar mig upp ur sängen. Och vissa dagar så räcker det. Att bara lämna sängen en dag kan vara en bedrift just då. Ibland pushar jag till och med mig själv till att åka till centrum med ångest. Men det absolut värsta, det jag bara utsatt mig själv för några enstaka gånger när jag har haft ångest, att gå till skolan. Att gå till skolan med ångest är något av det jobbigaste jag kan göra mot mig själv. Och just därför vet jag att det är viktigt att jag gör det ibland.

Varför jag har så svårt för just skolan när jag har ångest finns det inget bra svar på. Många händelser i mitt liv har fått mig att associera skolan till ångest. Så har det varit för mig i många år, att skolan inte är en trevlig plats. Jag har blivit mobbad, jag har blivit trakasserad, jag har blivit utsatt för sexuella övergrepp och jag har blivit gjord till åtlöje. Allt detta i skolan, utfört av människor i skolan. Så om man i grunden har en negativ relation till skolan så blir det knappast lättare att gå dit när man redan mår dåligt.

Men jag är så tacksam över att det funnits så fina människor i mitt liv som successivt faktiskt har fått mig att gilla skolan. Och jag gillar att gå till skolan för det mesta. Jag tycker min utbildning är kul, jag tycker mina vänner i skolan är härliga att vara med. Men när jag har en "dålig dag," då kan jag bara se allt det negativa med skolan. Och då är det helt plötsligt en jävligt jobbig dag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mat

Hej alla fina!

Dagens eftermiddag har bestått av massor utav god mat. Och om du frågar mig så kan det nog inte bli mycket bättre än så. Jag vet inte vad det är, men mat gör mig verkligen lycklig. Det kan vara svårt att tro med tanke på att för inte mer än 2-3 år sedan så var min relation till mat riktigt hemsk. Jag åt knappt något överhuvudtaget och jag har svårt att tro att jag ens kunde uppskatta riktigt god mat.


Dagens runda började på Urban Deli där de serverade ostron för bara 10 kr styck! Tydligen så är det något erbjudande de har vardagar 15-17. Perfekt mellanmål skulle jag vilja påstå.

Efter vårt lilla mellanmål blev det att handla några småprylar och vandra en bit genom stan. Sen begav vi oss mot Aqui för att frossa i tapas. Jag kan inte minnas att jag direkt har ätit spansk mat förut, har nästan aldrig ätit tapas heller. Men det här var så grymt underbart. Alla mina rätter vad otroligt goda och vällagade. Beställde fyra rätter, gambas, calamares, pilgrimsmusslor med fänkålscréme och örtcrémesfyllda kronärtskockshjärtan. Detta mina vänner är ren matglädje.

Kvällen avslutades ganska väntat med matkoma i soffan.

Tack för att ni läser, puss o kram!

Likes

Comments