Header

Godmorgon! Nu är det inte många dagar kvar innan semester, 2 dagar till ska jag nog kunna ta mig igenom. Jobbar idag 7-16. Under dagen åker dem hästar som ska iväg till ett annat ställe för bete och dem som ska gå på bete här på Lidingö släpps i eftermiddag. Det förtjänar dem verkligen, de är ju trots allt våra bästa arbetskamrater. Efter jobbet åker jag till Acuba för att rida henne. Hoppas på att kunna få en bättre känsla än vad jag fick igår. Förhoppningsvis är ridhuset ledigt, hon är alltid mycket mer koncentrerad där.

2 glada på betet förra året

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har jag inte gjort mycket vettigt på jobbet känns det som. Dagarna blir verkligen så konstiga, inte ofta vi inte har något att göra men nu kan jag ärligt säga att vi inte har det. Får verkligen tänka för att komma på något att göra vilket i vanliga fall brukar vara det minsta problemet då det är alldeles för mycket att göra. Saknar ändå dem vanliga rutinerna måste jag säga. Idag unnade vi oss i alla fall en liten tupplur i solen när det blev allt för långtråkigt. Efter jobbet åkte jag till Elfvik för att rida Acuba.

Acuba var inte på humör idag. Lyssnade inte på skänkeln på något sätt och sprang runt i sin egna lilla värld. Blir ofta så när vi är på utebanan, sällan det går bra där. Händer så mycket runt omkring som hon hellre lägger fokus på. Ibland önskar jag att jag hade längre ben så att jag lättare kunde komma åt henne. Men vi kämpar vidare och förhoppningsvis går det bättre imorgon.

Kvällen spenderar jag framför fotboll. Min syster är i Halmstad med statslaget för att spela finalen av Cup Kommunal och dem sänder matchen på nätet. Kan stolt säga att hon gjorde mål i andra minuten, världens stoltaste syster är jag!

Likes

Comments

Förutom bloggen har jag även några andra sociala medier där ni gärna får följa mig om ni vill. Försöker uppdatera så mycket som möjligt, framför allt instagram.

Facebook: Ida Tessem

Snapchat: idatessem

Instagram: idatessem

Häst-instagram: idashastar

Likes

Comments

Godmorgon! Onsdag och jobbdag nummer 2. Som vanligt på onsdagar jobbar jag till 12. Idag lär det bli ännu en lugn dag på jobbet. Vi är dessutom 3 stycken vilket egentligen känns lite onödigt med tanke på att vi bara har två stall som ska mockas, endast 20 höpåsar som ska packas och ingenting som ska spånas. Får se vad vi hittar på men på något sätt ska vi nog få tiden att gå. Har ännu inte bestämt mig för om jag ska rida Polly eller inte, lutar nog åt att jag struntar i det. Någon som ska ridas däremot är Acuba. Från och med idag har jag Acuba själv i en vecka, det ser jag fram emot. Ska försöka lägga in lite bommar idag, har ingen som är med mig men hade velat ha ett par bommar i alla fall. Hoppas på att kunna få med mig Lisa någonting nästa vecka och att jag då kan ha lite mer hinder. Om en månad åker vi på läger och innan det är tanken att vi ska ha hunnit hoppa lite mer ordentligt.

Likes

Comments

Idag har jag inte gjort många knop. Var på jobbet för att rida Ponny under förmiddagen. Tyvärr känns det som att hon har förändrats en del sedan hon började gå lektioner, inte alls lika känslig som hon var innan. Att hon skulle förändras när hon började gå lektioner hade jag räknat med men jag trodde inte att det skulle gå så här fort. Hon har inte gått mer än 10 lektioner och har redan tappat en del. När hon började gå lektioner blev det att jag red henne mindre och nu är det lite som att hon har glömt bort hur man gör. Precis innan hon började gå lektioner var hon riktigt fin, gick stadigt i form i alla gångarter och var känslig för alla hjälper. Nu är hon mer spänd, tjafsig i munnen och inte alls lika känslig för hjälperna. Bara jag har rätat upp mig lite har hon saktat av eller om jag bara nuddat lite med skänkeln har hon typ flugit fram. Tråkigt att det känns så här men det är inte mycket att göra. Hon sköter sig ändå bra på lektionerna och skulle aldrig hitta på något dumt vilket kanske är det viktigaste när det kommer till ridskolehästar.

Kan vara så att hon är trött också och behöver vila. På torsdag går alla hästar ut på bete för fem veckors välförtjänt semester. Vi tar nya tag till hösten och får vi se hur hon är då helt enkelt. Något jag vet är att hon kommer vara sjukt tjock, hon är tjock redan nu och det ser ut som att hon ska ha föl när som helst. Vill inte ens veta hur hon kommer se ut efter 5 veckors gräsätande.

Under det passet var hon riktigt fin kommer jag ihåg, kan vara ett av våra bästa

Likes

Comments