Header

Som jag tidigare nämnt blev jag antagen till läkarprogrammet på Riga Stradins University. Att jag ens skulle söka dit beslöt jag mig för ganska plötsligt för några månader sedan. Någon kväll under hösten började jag fundera på att söka utomlands. Jag har en kompis som nyss började studera medicin utomlands så det var nog antagligen det som fick även mig att börja fundera på det. Jag funderade på flera olika skolor, främst i Polen och Tjeckien där det verkade lättast att komma in. Men efter en kväll på en webbföreläsning om just medicinstudier utomlands där det berättades om att det var möjligt att söka till RSU redan nu till vårterminen och sedan behålla platsen till hösten, tänkte jag att jag kunde ge det en chans. Även om jag inte riktigt visste ifall mina betyg skulle vara tillräckligt bra.

Ansökningen hade redan börjat och jag var väldigt sent ute, men på något vänster fick jag ändå allting ihopsamlat, bland annat läkarintyg, rekommendationsbrev, motivationsbrev och översatta betyg. Sedan blev det en lång 8 veckors väntan.

Ännu då var planen att bara söka in för att kolla mina chanser. Ifall jag mot förmodan skulle bli antagen hade jag bara tänkt se det som en lättnad inför hösten ifall jag inte skulle bli antagen till Helsingfors universitet, dit jag alltså hade tänkt söka i första hand. Men med tiden som gick blev jag mer och mer taggad på Riga, och när det positiva beskedet kom blev jag allt mer säker på att det är dit jag kommer åka.

Nu har jag bestämt mig för att jobba hela våren och sommaren, och för att sedan i augusti flytta till Riga. Det känns ännu väldigt overkligt, både det att jag äntligen skall få börja studera medicin som jag drömt om i så många år, men också att jag kommer flytta till ett helt annat land. Ett land jag bara varit i en gång förut. Men jag tror det kommer bli väldigt spännande och bra. Såklart också väldigt tungt med tanke på allting som ska läras in, men förhoppningsvis lär jag känna många nya människor som gör tiden där lite roligare och lättare. En stor del av dem som studerar där är svenskar och norrmän vilket känns väldigt bra.

Redan innan jag fått beskedet bestämde jag mig för att flytta bort härifrån Åbo nu i januari. Jag har avklarat grundstudierna i kemi och biologi och kände att här inte fanns så många andra kurser jag ville gå på. Studielivet känner jag mig väl inte riktigt klar med ännu, det ordnas så många roliga fester och evenemang hela tiden som jag så gärna skulle vilja vara med om. Men jag har ju hela våren och sommaren kvar här i Finland, så månne jag inte hinner med på en och annan fest ännu tillsammans med alla vänner jag lärt känna under den här tiden här. Kanske jag dessutom hinner använda min gröna kemisthalare ännu några gånger till.

Jag skulle ha kunnat sökt till utbildningen i Riga redan genast efter gymnasiet, men jag ångrar mig verkligen inte att jag inte gjorde det då. Den här tiden här i Åbo har varit den absolut roligaste i hela mitt liv och jag skulle aldrig vilja byta bort den. Med alla fina minnen härifrån är jag snart redo att börja en ny tid i mitt liv, och man kan ju hoppas på att det kommer bli lika fina minnen därifrån också.

Likes

Comments

Fredagens fest var lika lyckad som vanligt, om inte ännu lite bättre till och med. Det började med förfest här hemma hos mig med Jelina, Fine, Joakim och Amanda. Ida och hennes hund var också här en liten stund. När klockan närmade sig tolv gick vi till B. Vi dansade, drack drinkar och träffade många jag inte sett sedan innan julen. Så roligt! Jag tror nog klockan hann bli halv 9 innan jag somnade den morgonen efter en så otroligt bra kväll och natt.

Veckoslutet gick väldigt snabbt, det blev bland annat en mysig filmkväll med en kompis och lite Trivial spelande med flickorna. Idag blev det en skön sovmorgon och efter det har jag legat här i sängen och läst en blogg av en medicinstuderande i Riga. Så småningom börjar jag väl förstå att det är dit jag kommer flytta i höst men ännu känns det nog ganska overkligt. Nu ska jag fixa lite morgonmål och efter det börja packa ihop lite fler flyttlådor. Ha det så bra!

Likes

Comments

Hej på er! Även om jag är ledig just nu så går tiden väldigt fort. Jag har träffat vänner och haft det så bra. Första flyttlådorna är packade och flytten härifrån Åbo närmar sig med stormsteg. Jag ser inte alls fram emot att lämna den här staden och alla vänner här, men jag får försöka komma hit så ofta som möjligt och i höst väntar ett nytt äventyr som jag ser väldigt mycket fram emot.
Här kommer en liten uppdatering om vad jag gjort sedan senast:

Dagen före jag åkte tillbaka till Åbo träffade jag Alexandra. Det var väldigt länge sedan senast så det var verkligen roligt att träffas igen och att få se hennes nyfödda bebis.
Efter besöket hos Alexandra åkte jag till Micku för att träffa även henne. Jag ser fram emot roliga vinkvällar och annat mysigt med henne nu under våren när vi kommer bo i samma stad igen en tid. Med henne har jag alltid lika roligt!

Förra veckans onsdag kom mamma med till Åbo med mig och stannade här i två nätter. Det blev lite shopping, filmtittande, spelande och sånt mysigt.

På lördagen blev det dags för fest. Amanda, Ricke och Osku kom till mig på en liten förfest före vi drog iväg till Skärgårdsbaren. Där dansade vi tills klockan närmade sig fyra och gick sedan till Amanda på efterfest med några andra vi träffat under kvällens gång. Hemma var jag nog först närmare sju efter en väldigt rolig och lyckad natt. På söndagen passade det därför rätt bra med en lugn filmkväll hos Wolter.

Den här veckan har jag träffat kompisar varje kväll. På onsdagen hade vi bland annat tjejkväll hemma hos Ida med flickorna vilket var roligt som vanligt.

Igår kom min faster hit på besök. Det blev lite shopping på stan och lunch på Fontana. Efter det var vi här hemma hos mig och såg på film och hade det bra.

Idag blir det dags för fest igen. Vi ska förfesta här hemma hos mig med en gäng kompisar och efter det drar vi till B som har öppet för första gången i år. Det kommer nog bli en rolig kväll har jag på känn och jag ska försöka njuta för fullt av den här tiden jag har kvar här nu.

Likes

Comments

På kvällen den 26:e åkte jag med familjen iväg till Tallinn. Framme var vi halv 10 på kvällen efter en gungig båtresa. Vi checkade in på hotellet och gick ganska genast och sova.

Nästa dag körde vi till Riga där vi stannade i två nätter. Det blev en hel del shopping och god mat. Riga var finare än jag hade trott, åtminstone inne i centrum och gamla stan. Utanför fanns det väldigt många hus som såg allt för fallfärdiga ut.

Kan absolut tänka mig att bo i de där kvarteren från och med i höst i sex år framåt.

Sista kvällen i Riga tog vi hissen upp till 26:e våningen på Sky Bar och drack ett glas skumpa vid den här fina utsikten.

På torsdagen körde vi tillbaka till Tallinn och blev en natt på hotell där också. På kvällen skålade vi på hotellrummet och firade att jag samma dag fått det positiva beskedet om att jag blivit antagen på läkarprogrammet i Riga.

Nästa dag steg vi upp i tid för att gå på ett morgondopp innan morgonmålet. Sen blev det shopping hela dagen före vi tog båten tillbaka till Helsingfors.

En lyckad resa var det!

Likes

Comments

Julen var förbi lika fort som den kom. Jag hann aldrig riktigt ens få någon julkänsla. Vi firade hos famo och fafa i år med middag och paketöppning. Jag fick väldigt fina gåvor i år igen, tack så mycket för dem.

Dessutom jobbade jag från 20-25.12 i blombutiken där jag fick plantera, dekorera och fylla på borden.

Den 25:e var vi ut och festade med vännerna. Först förfest, sedan Paahtimo och efter det gick några av oss till baren. Vi var inte dom enda som var på festhumör så för att ens komma in till baren fick vi köa väldigt länge och väl där inne var det så fullt. Men trots det blev det en lyckad kväll och jag träffade måna vänner som jag inte sett på länge vilket var roligt.

Likes

Comments

Det har hänt en hel del sedan senast, jag har jobbat, firat jul, festat, varit på en resa till Tallinn och Riga och firat in det nya året. Dessutom blev jag antagen till både Juridiska på Stockholms Universitet och medicinska på Riga Stradins University. Ett perfekt avslut på 2016. Äntligen ska jag få börja studera det som intresserar mig allra mest, medicin. Och förhoppningsvis är jag läkare om ett antal år, men mer om det senare.

Här är bilder från gårdagens nyårsfirande med vännerna. Vi hade det så otroligt bra.
Vi åt nyårsmiddag hemma hos Ida, spelade spel och sköt raketer vid 12-slaget. En stund efter det åkte jag upp till centrum för att träffa Heidi och Ricke. Vi var på två stycken hemmafester och hade det hur roligt som helst.

2016 har nog varit det bästa året i hela mitt liv. Nu hoppas jag på att 2017 blir minst lika bra det med.

Likes

Comments

På fredagen skrev jag och Timna på vårt projektarbete hela dagen. Vi belönade oss med varsin pizza före det var dags att börja fixa sig inför kvällens fest.

Vid 20-tiden kom de andra och vi hade det lika roligt som vanligt. Det blev mycket skratt och roliga spel. När klockan närmade sig 12 gick vi iväg till favoritkrogen där vi träffade många andra vänner och hade det superroligt ända in till morgonen.

Efter det har det blivit några lugnare dagar. Jag har träffat vänner på kvällarna och fixat på projektet på dagarna. Nu är projektet inlämnat och i och med det är det också jullov.

Idag sov jag länge, steg upp och tog en varm dusch och lade på en ansiktsmask samtidigt som jag lyssnade på Fredagspodden. Ett väldigt bra sätt att starta dagen på.

Efter det har jag packat inför imorgon då jag åker hem under jullovet, slagit in några julklappar, varit på stan en stund och som sagt skickat in projektet.

En riktigt bra dag förutom att världens bästa Timna nu har flyttat i väg härifrån. Att jag inte kommer bo i samma stad som henne på minst 8 månader känns så tråkigt. Men jag är så glad över att jag lärt känna henne under den här superroliga tiden vi haft här i Åbo. Och jag hoppas, hoppas, hoppas på vi någon dag bor i samma stad igen och kan fortsätta ha det lika roligt som vi här tills haft det.

Nu ska jag äta en ceasarsallad och se på Grey's Anatomy innan det blir träff med en kompis ikväll. Hoppas ni har det bra!
Hemma i Borgå blir det jobb, julfirande och fem dagars resa till Tallinn och Riga. Sen lite nyårsfirande med bland annat Timna och efter det tillbaka till Åbo igen. Vi hörs när vi hörs.

Likes

Comments

Igår blev det ett besök till Skanssi med flickorna. Jag köpte de sista julklapparna och lite smått åt mig själv också, bland annat ansiktsmaskerna som ni ser på bilden.

Under vår shoppingtur bestämde vi oss för att festa på kvällen. Så det blev förfest med Ida, Fine och Sofia och efter det gick vi till Chic där vi träffade flera vänner och dansade i några timmar. En superrolig kväll och natt igen en gång.

Idag har jag och Timna jobbat med vårt projektarbete hela dagen och det måste vi fortsätta med imorgon igen. Inte så extra roligt men vi får försöka se fram emot kvällens fest med klassen istället, vilket kommer bli såå mycket roligare. Lite förfest här hemma hos mig och sen vidare till favoritkrogen.

Likes

Comments

Fredagens luciasitz var väldigt rolig. Det här var antagligen sista sitzen för mig och Timna på väldigt länge så vi försökte ta vara på stunden så bra som möjligt. På grund av valmötet före var sitzen inte så lång, men vi hann sjunga julsånger och se årets luciatåg samtidigt som vi för en gångs skull fick riktigt god mat. Sen dansade vi till sena natten. Såna här kvällar med dom här vännerna kommer jag att sakna så otroligt mycket.

På lördagen gick jag med Timna till Wolter där vi hade en lugn och mysig kväll tillsammans. Och söndagen var nästan lika lugn och mysig den med.

Under dom här dagarna har jag också sett på nästan tre säsonger av Skam. En väldigt lätt och mysig serie med drama och kärlek som jag kan rekommendera.

Igår träffades vi med flickorna hemma hos Ida. Mysigt det med! Dessutom träffade jag hennes hund för första gången och idag har jag faktiskt varit hundvakt en stund på dagen. Han är så otroligt liten och busig.

Nu ska jag jobba lite med ett projektarbete, efter det äta tortilla och senare ikväll ska jag träffa en kompis. Det lär väl bli en helt bra dag det här med.

Likes

Comments

Spontana kvällar brukar oftast bli så otroligt lyckade, så även igår. Vi bestämde oss med Timna för att gå till Skärgårdsbaren på en cider. Med oss fick vi också Ricke. Vi hade planerat att ta det lugnt och gå hem i tid men riktigt så blev det inte. Vi hade så roligt och träffade så många vänner där att vi inte var hemma förrän klockan 4. En superhärlig kväll igen en gång!

Idag har jag skrivit en tent och nu blir det myskväll här hemma. Ska se på Skam hela kvällen och sedan gå och sova i tid. Imorgon blir det valmöte och luciasitz efter det. Så roligt!

Likes

Comments

Instagram@ida.lindroos