Header
View tracker

Spontana kvällar brukar oftast bli så otroligt lyckade, så även igår. Vi bestämde oss med Timna för att gå till Skärgårdsbaren på en cider. Med oss fick vi också Ricke. Vi hade planerat att ta det lugnt och gå hem i tid men riktigt så blev det inte. Vi hade så roligt och träffade så många vänner där att vi inte var hemma förrän klockan 4. En superhärlig kväll igen en gång!

Idag har jag skrivit en tent och nu blir det myskväll här hemma. Ska se på Skam hela kvällen och sedan gå och sova i tid. Imorgon blir det valmöte och luciasitz efter det. Så roligt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dagen efter Glöggrundan tog jag och Timna bussen till Helsingfors. Egentligen mådde vi båda ganska bra trots en hel del shots dagen före, men det var ändå väldigt skönt att bara checka in på hotellet, äta lite mat, ta ett bad och sedan ligga i sängen hela kvällen.

På lördagen åt vi ett väldigt gott morgonmål och gick sedan iväg för att skriva ett SAT-test. Provet gick väl helt okej och efter det var det dags för lite julklappsshopping innan vi tog bussen till Borgå.

Hemma i Borgå åt vi middag med min familj och min gudmor och gudfars familj. Sedan åkte vi in till centrum där jag visade Borgå för Timna, bland annat gamla stan som var så fint julpyntad. Efter det gick vi till Steakhouse för att träffa Ricke.

När vi kom hem igen blev det bastubad. Vi bada i nästan tre timmar så det blev en hel del tjejsnack, en ansiktsmask och stor del av tiden satt vi ute på terrassen så dagen efter kände jag mig en aning förkyld.

På söndagen åkte vi till Amanda för att fira hennes födelsedag. Ida och Fine hade jag inte sett på flera veckor eftersom dom gör sin praktik här i Borgå så det var roligt att alla vara samlade igen. Alla förutom vår Hanna som är på andra sidan jorden.

Efter att ha spelat lite och ätit middag med familjen och åkte vi halv nio på kvällen tillbaka till Åbo igen. Det var ett riktigt mysigt veckoslut!

Nu ska jag städa lite här hemma och efter det se på norska tv-serien Skam. Senare på kvällen ska jag träffa en kompis. Hoppas ni har haft en bra dag!

Likes

Comments

View tracker

Inget aktivt bloggande här precis, det börjar väl vara några veckor sedan senast igen. Jag har haft ganska fullt upp, om jag inte har läst till tenter så jag har jag träffat vänner. Vi har både festat och haft vanliga lugna myskvällar. Hemskt många bilder har jag inte heller tagit, men dom jag har kan ni få se. Tyvärr är dom flesta som vanligt tagna med telefonen.

Efter att årsfestveckan var över blev det några lugna dagar som mest bestod av tentläsning. Nu har jag en tent kvar och sedan har jag förhoppningsvis avklarat alla tenter jag någonsin kommer ha här på Åbo Akademi. Efter att sista tenten och ett projektarbete är klart så blir det jullov. Den här hösten gick väldigt, väldigt fort men oj vad rolig den har varit.

Efter det har jag hunnit med flera mysiga kvällar med vänner. En kväll hade vi sykväll med Timna och Wolter då vi sydde fast våra norska buntar och ärmar på våra halare. Nu är dom fina och hela igen.

En onsdag var det dags för tomtejakt. Förra året var vi med på själva jakten men i år bestämde vi oss för att skippa det. Istället blev det förfest hos Ebba och när klockan närmade sig 12 gick vi till tomtejaktens eftersläpp. Det blev en roligt natt som slutade halv 11 på morgonen efter en efterfest hemma hos mig. Kvällar som dessa är guld värda!

Nästa fest var gulisarnas halarinvigning. Timna höll tillsammans med programutskottet en programpunkt på en bar så jag gick dit med dem. Efter invigningen blev det en väldigt lyckad efterfest på Skärgårdsbaren.

På torsdagen var det dags för Glöggrundan. Jag gick med några från klassen och vi hade en rikigt rolig kväll. För att bli glöggmagister behövde vi tio stämplar från olika barer. Tio shots senare var det dags för efterfest på Monkey och Börs. Där såg vi Freddy Kalas och Bastupojkarna uppträda. Så härligt! Dessutom var det superroligt att få träffa bekanta från både Helsingfors och Vasa.

Efter det hade jag ett lyckat veckoslut, men mer om det senare för nu ska jag äta.
Ha det bra!

Likes

Comments

Här är en hel del bilder från balveckan. Jag och Timna var värdar för två norrmänn så vi fick vara med om allt det roliga. Det blev fest i fyra dagar och det går inte ens att beskriva hur roligt vi hade det. Jag är ganska säker på att det här hör till dom fyra bästa dagarna i hela mitt liv.

På torsdag morgon mötte vi norrmännen och vi fick hem två härliga tjejer till Timna där vi bodde hela veckan. På dagen åt vi lunch på en restaurang och drack efter det ett glas cider på en pub med några andra norrmän och värdar. Sedan gick vi hem för att fixa oss inför kvällens sitz med temat Disney. Sitzen var väldig rolig och e-släppet lika så.

På fredag morgon åt vi ett stort morgonmål och tog det lugnt hela dagen före det var dags att ta bussen till stugan. Där ordnades bland annat program för norrmännen och bastu. I början var alla lite trötta men det slutade som vanligt med dans på bordet. Efter stugan gick vi ännu på eftersläpp där vi spela beer pong och dansade en stund tills det var dags att gå hem.

På lördagen steg både jag och Timna upp i tid för att gå till frisören för att fixa håret inför kvällens bal. Själva balen var riktigt fin, med god mat och härligt bordssällskap. Efter några danser var det dags för nachspiel. Det blev en superlyckad kväll och natt det med!

På söndag morgon vaknade vi efter cirka tre timmars sömn för att gå på sillis. Efter morgonmål och goda drycker var humöret på topp igen. Det blev dans på borden och en hel massa annat skoj. Sillisen var nog absolut det roligaste på hela veckan.

Sen var det dags att säga hejdå till alla härliga norrmän. Vi böt märken och delar av halaren som minnen av det här.
När dom hade åkt iväg fortsatte vi andra festa ända till sena kvällen.

På måndagen var vi alla vääldigt trötta, men det blev en rolig kväll ändå. Jag gick med Timna till vår tutor för att bara mysa och se på film. Ett perfekt avslut på allt det här. Ja hoppas vi någon gång får uppleva det här igen.

Likes

Comments

Resan till Stockholm var såå lyckad! Jag kommer antagligen inte studera där men jag hoppas på att någon dag få jobba och bo där. Stockholm hör till mina absoluta favoritstäder.

På fredag morgon tog jag och Timna flyget till Arlanda och tåget därifrån till Stockholms centrum. Där checkade vi in på hotellet och sedan var det dags för lunch och lite shopping.

På kvällen åt vi en riktigt god och krämig pasta carbonara och tog efter det tunnelbanan till Alby för att se stället där Timna hade bott när hon var liten.

På lördagen var det dags för högskoleprovet. Vi skrev i princip hela dagen från 8.20-16.20 med några raster där emellan. Prover gick väl helt ok, men det blev nog inget som räcker till läkarprogrammet.

Efter provet blev det en kort shoppingtur på stan, lite mat och några timmars vila förrän vi började fixa oss inför kvällen.
Vi träffade några bekanta från Åbo som vi sedan gick till Grabbarns Grus pre-party med. Festen var tyvärr riktigt dålig men vi träffade några svenskar och åkte sedan på efterfest med dom, så det blev en rolig kväll ändå.

På söndagen vaknade vi till ett soligt och fint Stockholm. Vi åt hotellfrukost och tog det lugnt i några timmar tills det var dags att möta Jelina och Amanda.

Med dom blev det lite shopping och efter det middag på Vapiano förrän vi checkade ut från hotellet och tog tunnelbanan till båten.

På båten blev det fest igen en gång. Där var det back to summer med Grabbarna Grus. Vi hade en rolig förfest både i vår och grannhytten. Sedan blev det dans halva natten, 1,5 timmes sömn och när klockan var 7 på morgonen var vi redan framme i Åbo.

Dom här dagarna var väldigt roliga och jag skulle så gärna ha stannat i Stockholm lite längre än så här. Nu är vi tillbaka i vardagen igen med både tenter annat mindre kul framför oss.

På torsdagen åker jag i varje fall hem till Borgå och kommer tillbaka först på måndagen så det blir mysigt med ett lite lugnare veckoslut, och sedan är ju redan årsfestveckan här. Då ska jag och Timna vara värdar för två norrmän, vilket kommer bli hur roligt som helst. Dessutom blir det fest i fyra dagar, med sitz, stugfest, årsfest och sillis.

Likes

Comments

Här är några bilder från söndagen. Egentligen var det Joakim vi skulle fota men det blev några på mig med.

Nu sitter jag antagligen på planet till Stockholm. Hoppas ni får en riktigt fin fredag!

Likes

Comments

Just nu har jag haft väldigt mycket att göra, men efter att ha lyckats kryssa av en efter en av alla mina trettio viktiga punkter på to-do listan den här veckan så kan jag äntligen ta det lite lugnt igen.

Nu ska jag packa det sista och sen så småningom gå och sova. Imorgon ska jag vakna tidigt för att sedan ta flyget till Stockholm med Timna. Vad roligt det ska bli med några dagar där. Egentligen åker vi ju dit för att skriva högskoleprovet som är på lördagen med det kommer nog också bli en hel del shopping, god mat och fest. På söndagen träffar vi Jelina och Amanda och tar sedan båten tillbaka hem till Åbo. På båten ordnas det en Back to summer fest med Grabbarna Grus. Vilket härligt veckoslut jag har framför mig.

Här kommer några bilder från senaste tiden. Det är nästan så att jag glömt bort vad jag gjort sedan jag senast skrev eftersom det är så länge sedan, men lite minns jag kanske. Kvalitet är hemsk, men det är tyvärr allt jag har att bjuda på.

Förra fredagen var Timna, Anni och Joakim här på förfest. Vi hade det riktigt roligt och gick senare vidare mot studiekrogarna för att fortsätta natten där.

På söndagen var vi till Ruissalo för att fota lite med Timna och Joakim och kom efter det hem till mig för att äta och ha en mysig söndagskväll tillsammans. Jag har inte ännu hunnit kolla igenom alla bilder men några av dom kan ni nog snart få se.

Dessutom var mamma och pappa här förra tisdagen. Vi var och simma i Caribia och ut och äta med några familjebekanta på kvällen. Mysigt att ha dom här!

Nu ska jag som sagt packa det sista och sedan sova. Ha det så bra!

Likes

Comments

Idag gick jag på en föreläsning på morgonen och träffade sedan Ida efter det. Vi satt hemma hos henne och diskuterade om veckoslutet och gamla minnen samtidigt som vi båda skrattade så att tårarna rann. Härligt med en sådan måndag!

Efter det åkte jag för att handla mat och stannade samtidigt vid ett loppis. Där var det mest bara skräp men vid ett av borden sålde dom alla plagg för en euro styck och dessutom i min storlek, så där fyndade jag en klänning, en strandklänning, en blus och en skjorta.

Det här som ser ut som en bricka med lite högre kanter fyndade jag också idag. Egentligen ska man hänga den på väggen och kanske använda den som en hylla, men jag tror inte riktigt jag tänker använda den så.

Bottnen är i varje fall i en fin rosa färg så den kommer nog bli fin bara jag kommer på var jag ska placera den.

Nu ska jag vara med på en webbföreläsning om medicinstudier utomlands och efter det se på film resten av kvällen.

Likes

Comments

Det blev allt annat än en lugn fredagskväll, jag följde istället med på fest med bästa vännerna. Det blev förfest hemma hos Ida med roliga spel och en hel del dans och prat, när klockan närmade sig midnatt åkte vi iväg till studiekrogarna. Hem kom vi nog helt för sent, men vad gör det.

På lördagen kom mamma och pappa hit. Vi var och såg Bridget Jones's baby på bio och efter det var vi ut och äta. En mysig kväll!

Idag har jag skrivit en essä och övat lite till högskoleprovet. Nu ska jag snart gå till en kompis, där blir det nog en lugn och mysig söndagskväll.

Hoppas ni har det bra!

Likes

Comments

Om några veckor ska jag gå på kemistklubbens årsfest så väskan och örhängena ska jag bära då. Samtidigt som jag var inne på Zalandos hemsida såg jag dom här knähöga stövlarna och beställde hem dom. Jag har provat liknande i flera butiker men dom är alltid för breda vid låren, men den här gången hade jag tur för dom här passade faktiskt. Dessutom går dom att spänna eller lösa till ifall det behövs, beroende på om man matchar dom med jeans eller barbent till en klänning.

Så ifall ni har smala ben och är ute efter lite längre stövlar som sitter bra så kan det vara värt att prova dom här.

Ni hittar dom här.

Den sammetsröda klänningen är från Nelly.

Likes

Comments

Instagram@ida.lindroos