som rubriken lyder,  jag har inte skrivit på ett tag då jag behöver samla mina tankar imellanåt. Jag sitter hos en vän just nu i Strömsund och bara umgås, jag och hundarna njuter till fullo, jag hoppas att även ni har en fin fredag! Trevlig helg! 🌟

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Som rubriken lyder, så känner jag mig bra idag, jag är nöjd över mig själv då jag klarat första veckan med den nya arbetsplatsen, börjat gymma och ja, jag har en positiv känsla i kroppen som jag inte känt på länge!

Som de flesta vet har jag varit sjukskriven en längre period av mitt relativt unga liv, jag har haft jobbiga och energikrävande depressioner och blev på psykiatrin diagnostiserad med "EIPS" (emotionell instabil personlighetsstörning), just för att jag har så svårt att kontrollera mina känslor, men det är många andra saker i själva diagnosen jag inte kan stå för och tycker därför att jag är feldiagnoserad, men det får dom på psyk reda upp, inte mitt problem. Jag har även generell ångest och oro, något jag inte kan förklara med ord hur det känns och upplevs, men jag har lärt mig att hantera den delen av mig med den hjälp jag fått hemifrån av mamma, pappa och sedan av mina underbara vänner som har hjälpt och stöttat då det har behövts. Utöver det så har jag insomningssvårigheter och sover i regel uruselt.

Jag har länge, länge känt mig så GRÅ och likgiltig till allt som hänt och skett runtom mig och i allt jag har gjort, så det är en sån otroligt skön känsla att äntligen börja känna och världen börjar få färg igen!

Jag arbetstränar än så länge för att sakta men säkert bygga upp mig själv igen, det är även en av anledningarna till att jag börjat träna mer och mer, inte bara för att nå min målvikt utan för att hitta tillbaka till mig själv och göra sånt jag tycker är kul!

Det kan tyckas att en vecka är väldigt lite att bli så glad över, men jag känner att jag lyckats med mig själv denna vecka, lagat flera middagar, jobbat, tränat, tagit mig upp på morgonen och fått undan saker som länge legat utan att det har känts jobbigt och meningslöst.

Jag har dessutom börjat få tillbaka intresset för saker, jag har hittat massa grejer jag vill lära mig som jag hoppas på att kunna börja med under sommaren. 

Tack alla ni i min närhet som orkar stå ut med mig när jag har mina grå perioder, nu känner jag mig energifylld och positiv,  jag hoppas och jag tänker jobba på för att inte hamna och fastna i likgiltigheten igen, även om jag har mina grå dagar så tänker jag inte låta dom ta över mitt liv.

Nu tänker jag fokusera framåt och ge allt jag kan.

Likes

Comments

Jag skulle göra kväll tidigare, men detta är en del av mig,  som många redan vet, att jag har en helt onormal dygnsrytm. Det bästa för mig vore att jobba på natten, då är jag klar i huvudet och har inga som helst problem att vara vaken natten igenom.. Men tyvärr synkar ju det inte så bra med det verkliga livet, och det är min svåraste utmaning Varje morgon då jag måste kliva upp i "normal" tid för att jobba, å utföra det som ska utföras på en dag. Det låter säkert löjligt men att kliva upp 8-9 på morgonen är en utmaning för mig oavsett om jag sover från 21 kvällen innan eller från 03 på natten, så är det en kamp att ta sig upp, jag har oftast som mest ångest då och kroppen är som en uttorkad zombie och mitt morgonhumör på de dagar jag stiger upp "tidigt" är inte att leka med. 
Jag jobbar på stenhårt för att jag ska klara det bättre och bättre och med tiden blir det säkert lättare.

Idag är en sån dag då jag trotts allt kan förlika mig med EIPS, hur lite jag än vill, men humöret och måendet har pendlat upp och ner och fram och tillbaka och kors och tvärs!  Det är jobbigt att leva med en ständigt molande oro/ångest, men jag har lärt mig med tiden att hantera den på rätt sätt, det tar tid och det tar mycket av krafterna, men det går!
Jag skulle inte önskar dessa obehagkänslor till någon.

Kvällar och nätter är extra jobbig, jag har otroliga insomningssvårigheter och jag misstänker att det beror på den oro jag ständigt känner, jag får inte kroppen att slappna av ordentligt, vaknar ofta och får sällan sova ut som jag bör och önskar och det gör ju då morgnarna väldigt svåra eftersom att det inte spelar nån roll när jag lägger mig så får jag ytterst sälllan den rem sömn kroppen behöver. 
Och då när klockan väl ringer är jag såpass trött att jag utan problem skulle kunna somna i några timmar till..
Men jag kämpar på och förhoppningsvis ger det något resultat.
Den som uppfann sömnmedicin, stort tack till dig 🌟

Tack o lov har jag min krigare ständigt vid min sida och ger mig den trygghet jag behöver 🌟

Likes

Comments

Slö dag idag, skönt å sova ut utan att väckas av en ringande klocka!
Har städat upp här hemma, läst å kikat på serier och såklart rastat hundar där imellan! 
Käkade middag hos mor och far å kikade på en gammal film " Gabriel ",men den va ju tyvärr inte så bra som jag hoppats på.

Har inte så mycket att komma med idag, är trött och en aning less i hela kroppen, fick dock ett roligt besked som gjorde mig varm och glad 🌟

Nåja, nu gör jag kväll, godnatt!

Mattes finaste prins 💜

Likes

Comments

Precis kommit ur duschen, har varit i östersund typ hela dagen, först ett snabbt avklarat möte på psyk och därefter uträttat lite ärenden! 
Va något trött å slut när vi kom hem men lyckades övertala mig själv att inte låta tiden vi har bokat på gymmet gå till spillo så jag tog mig dit trotts ett visst inre motstånd och det gick rätt bra, testat maskinerna och känt på lite, men jag har långt kvar och det får ta tid.
Nu är jag ännu tröttare än innan men med en behaglig känsla att jag tog mig iväg trotts allt, tack för stöttandet Marika!  🌟

Besöket på psyk gick bra och jag fick fram det jag länge velat säga, att jag inte kan förlika mig med att ha diagnosen eips. Däremot är jag väl medveten om att jag har mina depressioner som kommer och går, nu inväntar jag en tid hos psykiatriläkaren för att se hur vi ska gå vidare därifrån, jag tackade nej till min plats i DBT då det garanterat finns andra som behöver min plats mer än jag och väntetiden är lång.
Äntligen börjar der röra sig mot rätt håll! 

Nu tänker jag minsann inte göra mer idag än glutta på serier och läsa, imorgon är det dags för andra dagen på den nya arbetsplatsen. 🌟

Likes

Comments

Då det till min förtret inte verkar som om min alldeles egna lilla gud Marilyn Manson tänkte komma till Sverige i år, såvida det inte dyker upp nåt senare, så kände jag mig lite lätt fundersam över vad tusan jag ska hitta på under årets varmaste tid, jag hade till en början inga planer alls på något, men så börjar vissa funderingar och idéer slå rot.

Jag tänker till största möjliga mån tillbringa min sommar i skogen, stugan eller andra mysiga platser tillsammans med hundarna, platser där själen får ro och tankarna kan sväva runt fritt, fiska, pyssla och bara existera, utveckla mina kunskaper och filibustra!
Jag tänker se mig efter ett passande tält, en ordentlig packryggaäck och annat bra att ha.
Min mamma är inte bara min kära mamma utan också den bästa läraren och förebilden jag har så jag ser fram emot att få lära mig mer om hur man kan använda de resurser som finns i skogarna.
Ja, jag älskar skogen 💜

Men såklart tänker jag även tillbringa tid med mina underbara vänner, vad vore en sommar utan sina finaste, galnaste och bästaste vänner?
Jag ser fram emot många impulsiva äventyr med er 😄

Ja, det var vad som rört sig i mitt huvud dom senaste timmarna, då jag insåg att jag faktiskt inte hade nåt att se fram emot i somnar, men så var inte fallet och glad är jag för det!

Nu ska jag ägna lite tid till åt boken innan det är dags att sova, spännande att testa på en ny arbetsplats imorgon!

Sleep tight and don't let the bedbugs bite!

Likes

Comments

Ja, detta är då det första jag skriver här och jag påminner mig själv om att det egentligen är för min egen skull jag valt att skriva på detta sätt och inte ett försök att nå ut till folk och skaffa läsare etc.

Jag har sedan flera år tillbaka dragit på mig en kraftig övervikt som resulterat i värk i leder och sämre mående över lag, det har tagit mig lång tid att faktiskt komma så långt att jag tänker ta tag i problemet, för ja, det är ett problem när jag är väldigt beroende av att min kropp fungerar som den bör, vilket den inte gör idag.
Jag har gjort några små förändringar i min kost än så länge och rör mig mer och mer om dagarna och har redan konstaterat att jag mår bättre psykiskt också.

Slutmålet är att ha gått ner ca 45kg, det kommer att ta tid och det kommer att vara förjäkla jobbigt, men med tiden är det värt vad det kostat. Till slutmålet hör också att jag ska kunna sluta med det psykofarmaka jag äter idag eller i vart fall minska ner det till minimal dos, då jag tror att det finns så mycket bättre alternativ än att proppa kroppen full med kemikalier, jag kan förstå att en individ är beroende av sin medicin om man har väldigt stora och allvarliga problem, men jag känner inte att jag har den problematiken och vill kunna känna mina känslor fullt ut, då jag idag är rätt likgiltig och grå till allt som händer runt mig.

Jag tror och är medveten om att jag kommer klara de mål jag satt upp, jag har den mest underbara familj som stöttar mig till 110% och likaså mina underbara, fantastiska närmaste vänner.
Tack för att ni alltid finns där och extra tack till min kära mams som ser till att sparka mig i röven när det behövs!

I veckan ska jag kolla upp möjligheten för ett gymkort, en träningsform jag uppskattar, speciellt i nuläget då jag inte har den fysiska förmågan att jogga/springa, vilket jag verkligen ÄLSKAR när jag väl är igång, jag ser fram emot många mysiga rundor på våra vackra skogsstigar tillsammans med mina fyrbenta vapendragare och förhoppningsvis med lite tur får jag med mig mamsen eller Marika på några svängar!

Detta var en början och glimt in i hur det ter sig för mig just ju. Och jag tar gärna emot lämpliga träningstips, sånt jag bör tänka på eller bra att veta!

Jag hoppas ni alla där ute får en fin vecka, jag kommer kämpa med att utesluta socker, onödiga tillsatser och undvika halvfabrikat.

Må väl 🌟

Likes

Comments