View tracker

6 bröd

Ingredienser
25 g jäst
1 dl hackad ramslök
3 dl ljummet vatten
8 dl vetemjöl
2 msk olivolja
0,75 msk salt

Gör så här
Smula ner jästen i en bunke och rör ut i lite av vattnet
Rör samman ingredienserna och låt degen vila under bakduk i 1 timme
Dela degen i 6 bitar
Knåda och kavla ut till rundlar på ett mjölat bord
Stek naanbröden i en torr stekpanna tills de har fått fin färg på båda sidor
Pensla eventuellt med olivolja

s.14 VEGO nr.3 2016

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

2 stora glas

Ingredienser
3 dl mjölk
2 dl vatten
1,5 dl lätt packade nässlor
2 små kvistar mynta
1 msk agavesirap
1 krm vaniljpulver

Gör så här
Skumma hälften av mjölken med en liten visp
Blanda resterande mjölk med övriga ingredienser i en blender och mixa tills allt har finfördelats och blandats väl
Häll upp i kastrull och värm
Häll upp den skummade mjölken i glas, häll nässel-blandningen över och toppa med lite extra vanilj

s.13 VEGO nr.3 2016

Likes

Comments

View tracker

4 portioner

Ingredienser
900 g nypotatis
1 kruka gräslök
2 msk finhackad gul lök
0,5 dl hackad ättiksgurka
0,5 dl hackad persilja
250 g crème fraîche
0,5 dl olivolja
1 tsk dijonsenap
salt
svartpeppar

Gör så här
Koka potatisen och låt den svalna helt
Skär potatisen i bitar
Hacka gräslök och blanda med gul lök, ättiksgurka, persilja, crème fraîche, olivolja, dijonsenap, salt och peppar
Rör ner potatisen i krämen
Låt stå kallt i några timmar innan servering

s.13 VEGO nr.3 2016

Likes

Comments

4 portioner

Ingredienser
1 gurka
500 g frysta gröna ärtor
7 dl vatten
1 msk flytande grönsaksfond
1 kruka färsk mynta
1 citron, saften
salt
svartpeppar

Gör så här
Skär gurkan i mindre bitar
Tina ärtorna
Mixa ihop gurka, ärtor, vatten, grönsaksfond, mynta, citronsaft, salt och peppar
Klart

sid.10 VEGO ​nr.3 2016

Likes

Comments

4 portioner

Ingredienser
3 avokador
1 dl kakao
0,5 dl kokossocker
0,5 dl sojamjölk
en knivsudd äkta vaniljpulver
en nypa flingsalt

Gör så här
Mixa ihop avokadons fruktkött med kakao, kokossocker, sojsmjölk och vaniljpulver
Fördela i fyra portionsformar och strö över lite flingsalt
Servera

sid.9 VEGO nr.3 2016

Likes

Comments

Ingredienser
1 kg tomater
1,5 dl olivolja
10 basilikablad
salt
svartpeppar
extra olivolja
2 vitlöksklyftor

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Koka upp vatten i en kastrull
Skär ett litet kors på toppen av varje tomat och doppa ner dem i vattnet i ca 30 sekunder
Skölj tomaterna i kallt vatten och dra sedan bort skalet
Lägg ner tomaterna, tätt tätt, i en ugnsfast form
Ringla över oljan och tryck ner basilikabladen lite här och var
Salta och peppra
Sätt in i ugnen i 50 minuter
De ska få lätt med färg
Ta ut och låt svalna helt
Lägg ner de confiterade tomaterna i en glasburk, stoppa ner vitlöksklyftorna och fyll på med olivolja
Förvara i kylskåpet

​sid.8 VEGO nr.3 2016

Likes

Comments