View tracker
View tracker

Söndagkväll. Helgen har spenderats i bil upp till Härnösand. En kort kväll, heldag och en morgon just där, i Härnösand följt av den långa bilfärden hem idag (~60 mil)
Det har varit dop för Pjukis mysiga kusin! Kusinen var så snäll och nöjd under dopet! ♡ Även fast han var tvungen att lyssna till sin fasters (alltså jag) stämma när hon blev tvungen att sjunga med dopbarnets farmor i kyrkan! Haha
Så kul att få träffa hela den lilla familjen och fler medlemmar av min underbara familj! ♡
Titta förresten hur fin Pjukis va i sin outfit. Väst och fluga för fint ska det va på kusinens dag!

På kvällen blev det dessutom lite lätt lillajulsfirande! I Finland finns en tradition som heter lillajul som firas lördagen innan första advent. Så bästaste storasyster hade köpt härliga pyjamasbyxor till allihopa! Alla killar fick rutiga "farfars-pyjamasbyxor" och tjejerna fick såna byxor som syns på bilden ovan. :) Sen blev det att beställa mat och spela ett underbart roligt spel som jag fick, också av min bästaste storasyster, som heter ryktet går. Hur kul som helst!

Nu har vi nyss kommit hem och satt oss i soffan.
På riktigt! Vad kan va mysigare än att ha sitt trötta barn på bröstet som gosar in sig riktigt så där ordentligt?
Det är helt underbart!!
Jag blev precis ännu lite extra kär i min bebis! ♡

#dop#lillajul#härnösand#pjuklarven#bebis#gos#bfoktober2016#familj#underbart

Likes

Comments

View tracker

Alltså hur sött?
Pjukis ska på sin kusins dop på lördag, ja hans mamma och pappa ska med också förstås, och det här blir hans outfit! ♡
Älska "vuxna-barnkläder"! Så länge det är gulligt såhär iaf.

#pjuklarven #outfit #barnkläder


Vet ni förresten hur snabbt han växer den här grabben? Han blir åtta veckor på måndag och har redan stlk 62! Vid fem veckorskontrollen hade han gått upp 1135 g och 7 cm sen han tittade ut. Men så har väl han att brås på då hans pappa är 1,94. Blir spännande att se hur lång han är på nästa BVCbesök om ~1,5 vecka. :)

Likes

Comments

Ett ihop plock av bilder i icke kronologisk ordning bara för att jag vill det!

Tjing!

Likes

Comments

Okej. Jag har flera gånger börjat skriva ett långt inlägg här som jag aldrig blir klar med. Min förlossningsberättelse. För ja, Pjuklarven har tittat ut!
Men eftersom att jag aldrig orkar klart men vill fortsätta blogga så kör vi supersnabb varianten.

Fredag 30 september sipprade mitt fostervatten men inte värkar gav sig till känna. In till förlossningen för undersökning och därifrån kom vi med en tid att komma tillbaka för igång sättning den 2 oktober, vår BF. ;p
Sagt och gjort!
Efter en lång men faktiskt väldigt rolig dag (ja, jag tyckte min förlossning var rolig!) och halv natt så tittade vår Pjukis ut. 3990 g och 52 cm ​den 3 oktober kl 03:16. Tre timmar och sexton minuter efter BF så jag tycker ändå han var väldigt punktlig! Haha

(Och vem vet.. Kanske hallonbladen gjorde sitt? ;) )

Nu närmar han sig två månader. Fatta! TVÅ månader! Redan!
Tiden går verkligen fort för det känns som att det var kanske 1-2 veckor sen han kom samtidigt som det känns som att han alltid funnits här. Knasigt det där med tid. ;)

Ja, då vet ni att han är här, om ni nu inte visste det, och jag kan börja blogga lite om vår vardag igen.
Som det faktum att vi just nu ligger i soffan för han ville inte längre sova i sin korg eller vår säng. Han vill sova på sin mamma när hon sitter i soffan. Så här sitter vi nu sen kl ~06. Trött är jag men det är också supermysigt! ♡

Likes

Comments

Så.. Hallonblad/hallonbladste! Dricker det nu (har både Hallonbladste med lite annat i samt en variant som bara är rent hallonblad som jag varierar mellan). Näe, det kanske inte, högst antagligen inte t.o.m., får igång förlossningen men det sägs vara bra att drick det inför förlossningen och efter. Ska hjälpa livmodern att göra sitt liksom när hela köret ska dra ihop sig etc. ;)

Nu är jag så nyfiken på när det ska dra igång det här!! Jag har ju inga problem med graviditeten så det gör ju inget om jag går över tiden, vilket majoriteten av alla förstföderskor gör, men jag är så nyfiken på hur allt ska bli!! Hur förvärkarna ska kännas? Kommer vattnet gå? När kommer det gå isåfall? Hur ont kommer jag ha? Hur länge kommer jag klara av att härda här hemma? Var kommer A att vara och hur snabbt kommer han komma hem, om han inte är hemma? Hur kommer bästa vovven reagera på situationen här hemma? Kommer jag föda på USÖ eller i Karlskoga? Och framför allt... Vem är du där inne du lilla tok som fick barnmorskan på ditt första ultraljud att kämpa med sitt jobb och kalla dig för "en envis en" och som, väldigt envist, legat i högra halvan av min magen sen jag första gången kände dig? ♡

Jag kan iallafall säga så här mycket. Din pappa tycker att du inte ska försöka komma ut på några timmar för nu har han åkt iväg på hockeymatch som han gärna vill se.. Jag säger: kom igen, det kan bli kul att göra din pappa lite nojig! ;)

Likes

Comments

Det är sällan hon får ligga i sängen med oss den där underbara, pälsbeklädda, soon-to-be 'storasystern' men när sängkläderna ändå ska bytas och tvättas tycker husse att det är okej (matte tycker egentligen alltid att det är okej ;p). När hon väl är där så är det så mysigt!

Fina lilla familj min! ♡

#familj

Likes

Comments

Jag har fått bilder från vår gravidfotografering nu. Hon är så duktig min vän, fotografen Viktoria Routledge !

Jag älskar bilderna! Att vi också fick en fin, fin bild på bästa Tindra-vovven gjorde mig lite extra glad. :)
Tips: www.vrfoto.se alternativt googla fotograf Viktoria Routledge om ni vill boka en riktigt duktig fotograf!

Annars har jag varit hos bm på MVC idag. Sista inbokade innan bf, som är på söndag (!!). Alla värden var fortfarande bra, jag följde fortfarande min kurva. Sf-mått var 37 cm så nu återstår att se om det är en jättebebis där inne eller inte. Att Pjukis är lång är jag nästan helt säker på men om det är en liten tjockis eller inte återstår att se. :)

Tjing

#vrfoto #gravid2016 #gravid #bf2016 #bfoktober2016 #bfoktober #gravidfotografering #maternityshoot

Likes

Comments

För övrigt är min hund rolig. Svansar efter mig extremt mycket nu!
Undrar om hon känner att något är på g. Undrar om något ÄR på g?! Haha
Hon är i princip aldrig längre bort än som bilden nedan. ;p

Annars har jag idag varit på information om förlossningen och BB på USÖ (universitets sjukhuset i Örebro) tillsammans med Jenny. Inget revolutionerande och nytt men bra med upprepning. :) Tyvärr kunde A inte ta ledigt ikväll igen och vara med men så är det.. Han har varit med på mycket, svårt att vara med på allt.

Hoppas allt är bra med er. Tjing!

#gravid #gravid2016 #bf2016 #bfoktober2016 #bfoktober #vecka40 #v40

Likes

Comments