Mit yndlingssted at tilbringe tiden derhjemme er på min altan og i stuen . Der er en helt fantastisk udsigt, selvom man dog ikke skal have højdeskræk for at være der. Jeg bor nemlig på 9. sal i en stor lejlighed med store vinduespartier, så man kan se ud over hele byen, og når solen går ned bag de højeste bygninger.

Jeg elsker, hvis man tager noget koldt at drikke med ud, og sidder og snakker med veninderne. Man kan snakke om alt mellem himmel og jord, mens man nyder solen.
Mit yndlingssted i kvarteret er Kongenshave. En kæmpe græsplæne med mulighed for at sætte sig og nyde naturen. Man kan også gå på picnic med venner og familie. Oftest er der nogle former for aktiviteter i Kongens have. Det kan være Torsdagskoncert, 90’er festen, Harry Potter festival eller bare de hyggelige lys og fakler, der bliver sat op i juletiden. Der er noget for alle aldre. En park alle kan bruge. Ung eller gammel. Stor eller lille. Siden jeg ikke har en have, jeg kan bruge, er Kongens have en mulighed for at komme lidt udenfor og nyde det gode vejr om sommeren. Det er sjovt at sidde og se alle de forskellige slags typer, der går forbi hver dag. Nogle går forbi med deres jakkesæt og arbejdsmapper andre med et par adidas bukser- pendlere på vej hen til toget. Det er en dejlig park med masser af muligheder for aktiviteter og hygge. Vi ses i mit næste indlæg!

Ida Sofie<33


My favorite place to spend time is in my livingroom. I live in a big apartment with big windows, so I can see all over the city and when the sun rise down. I love to sit their with my friends and drink something cold.
I also like to spend time in King's Garden. A garden with all sort of types of people. There is all kinds of activities and it’s a good place to spend time with friends and family. See you next time!

Kisses Ida Sofie<33


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Rejser

I forbindelse med at jeg går på en International linje, skal vi på udveksling med andre lande. Det vil altså sige, at vi skal besøge et land og bo ligesom dem, opleve deres kultur og tilpasse os deres hverdag. Vores destination landede så på Madrid. En by med masser af søde folk, heriblandt vores værter.
Vi blev budt velkommen med masser af kindkys og spændte studenter var klar til at tage imod vores kufferter. Det var første gang, vi skulle se hinanden (udover billederne på Facebook), så det også noget af en udfordring bare, at skulle tage hjem til en fremmed.

Første nat var overstået. Noget af en omvæltning for de fleste. Man skulle lige vænne sig til en noget mere hård seng og varmen på værelserne.
Vi så i løbet af de næste dage fællesskabet mellem venner og familie. De mange aftener med lækker spansk mad og alle viftende med deres hænder og sang om bordet. En fantastisk kulturoplevelse.
Dagene gik hurtigt, alt for hurtigt. En masse oplevelser satte sig fast inde i hovedet, heriblandt vores besøg i den gamle hovedstad Toledo. En by med masser af hyggelige stræder og shoppingmuligheder i antikke butikker.
Det var i det hele taget bare stjerneturen. Man var træt efter turen, pågrund af hele tiden at skulle koncentrere sig om nye mennesker, områder og et helt andet sprog, men det ødelagde ikke oplevelsen og ikke mindst et nyt venskab, man kunne tage med sig!
Turen gik hjemad, og det var nu vores tur til at være værter.

1 og en halv måned senere blev det så vores tur. Vi var spændte på, hvad de ville synes om Odense og i det hele taget Danmark. De mødte op på banegården sent om aftenen, så næste dag foregik meget afslappet. De andre dage var der dog et stramt program. Mange ting skulle nås på kort tid. Vi skulle vise dem byen, være til fællesmiddag og slutte besøget af med en bowlingtur. Jeg tænker, at de nød opholdet, og var taknemmelige for at få muligheden for at besøge Danmark. De var trætte og udmattede til sidst, men det er der ikke noget at sige til. Den sidste dag sagde vi pænt farvel på banegården og ønskede dem en god tur.
Næste gang går turen til Italien, så det glæder vi os til!

Ida Sofie<33

In february my classmates and I went to Madrid as exchange students. We lived with a spanish family and experienced the culture and how the school works in Spain. We saw the old capital Toledo. A city with small streets and good shopping opportunities with antique shops. The trip went well. We got home with good memories and a new friendship between me and my host.
One and a half month later they went to see Denmark, Odense. A culture shock for most of the spanish people but a great experience. They really liked Odense and was thankful to live here with us. In the morning last day we said goodbye and wished them a great trip.
Next time it’s Italy! So exciting!

Kisses Ida Sofie<33
.

Likes

Comments

Rejser

Det var tidlig morgen mandag d. 1 maj 2017. Alle mødte op med hver deres fuldt pakkede store eller lille kuffert, klædt på med et bredt smil. Tunge øjne, stadig med søvn i klarede op, og var nu klar på en 5 dages tur til Berlin - en 8 timers køretur skulle dog overstås først.
Turen gik godt. Vi hyggede, snakkede, spiste masser af usund mad og ikke mindst nød at være sammen med hinanden.
Da vi ankom, var vi fyldt med sommerfugle i maven. Spørgsmålet “Hvordan ser der mon ud” blev hyppigt spurgt under busturen.
Værelserne var udmærket. Højt til loftet, store senge, rene lagner og håndklæder - lige det vi sådan havde brug for.

Allerede kort tid efter ankomsten begyndte turen. Vi skulle ud at se fjernsynstårnet og det kvarter, vi havde bosat os i. Det var et dejligt kvarter. Fyldt med små cafeer, blomsterhandlere og alverdens nips butikker.
Dagene derefter gik hurtigt. De var fyldt med indtryk fra byen og dens historie. De mange museer og seværdigheder vi besøgte og så; som Checkpoint Charlie, Rigsdagen, East Side Gallery og den imponerende arkitektur. Alt sammen noget der gjorde vores tur helt uforglemmelig, og så selvfølgelig fællesskabet. De lange aftener med løben rundt på hotellets lange gange og de lange snakke til ud på aftenen. Ikke mindst maden var også et klart plus.

Vi var i multikulturens by, og det oplevede vi også med maden. Gader fyldt med restauranter med alt fra indisk, græsk og tyrkisk. Det var en oplevelse i sig selv. Der var selvfølgelig også tid til shopping og fritid. Så der røg også lige et par t-shirts og bukser med hjem;))
Alt i alt en vellykket tur, som ikke vil gå i glemmebogen.
Vi ses næste gang

Ida Sofie<33

The first day in May my classmates and I went to Berlin. A lovely city with so many different cultures, impressions, food and architecture. We experienced the museums, galleries and all the small neighborhoods filled with all sorts of shops and antiques. At night we ran around at the hotel hall and talked till we had to go to bed. It was memorable trip and I hope one day to experience it again.
See you next time!

Kisses Ida Sofie<33Likes

Comments

International

Den her uge har været noget mere anderledes. Vi har nemlig haft projektuge. En uge fyldt med kreativitet, store tanker og masser af farvefyldte projekter.

Ugen gik med emnet "Du er skabt af stjernestøv" Et stort emne med mange forundrede spørgsmål og store tanker. Vi blev sat i mindre grupper, som hver især skulle arbejde med et underemne. Vi var lidt skeptiske overfor hinanden i gruppen. Vi havde aldrig prøvet at arbejde sammen før, og det hele var lidt nyt. Det viste sig så at være en super kombi af en gruppe på hver sin måde. Alle gode til et område og med en god arbejdsindsats - for der var rigeligt at tage sig til. I min gruppe valgte vi så at fokusere på fremtiden. Uvisheden om hvad der kommer til at ske - hvor ender vi mennesker henne, var alle noget vi fandt interessant!
Som tiden gik, kom emnet mere og mere over på den kommende istid. Frygten for vi mennesker ikke overlever, eller bliver nødt til at flygte fra kloden.

Processen krævede meget effektivitet. Mange ting skulle laves, og det krævede også masser af overskud og motivation at nå det hele. Til sidst kunne vi dog klappe os selv på skulderen. Vi havde fået lavet et godt produkt, med en teknisk forklaring relateret til emnet, en masse flotte plancher med masser af god viden, og ikke mindst et godt og lærerigt oplæg, der kunne sætte nogle spørgsmålstegn i lytterens hoved. Vi fremlagde både for lærere og elever. To meget forskellige aldersgrupper, men begge med lige så stor en interesse for emnet som os.
Vores primære formål med projektet var at få åbnet op for de problemer, der er i verden. Den forurenede jordklode og den store mængde Co2 udledning. Alt sammen noget der er med til at forårsage, at vores eksistens hører op.
Det var nogle spændende uger, hvor man havde mulighed for at udforske lidt i fortiden og fremtiden. Man blev sat på prøve med nogle ting, men kom i mål med et flot resultat og ikke mindst nogle gode nye arbejdsmakkere.
En dejlig projektuge var veloverstået! Vi ses næste gang til endnu et oplæg

Ida Sofie<33

This week, was a very different week. We had a project about space and the past million years. A very exciting subject with a lot of big questions. The time went well and our project became really good. We had a product, lots of posters and a good presentation to show to our parents and some of the younger students. See you next time.

Kisses Ida Sofie<33

Likes

Comments

Hvem er jeg?

Så hvem er jeg så?

Mit navn er Ida Sofie Haugseth. Jeg er 15 år gammel, og lever en dagligdag i Odense. Jeg går på Sct. Hans skole, International linje - et sted med masser af sprog, kultur og samvær. Vi rejser, og oplever det kommunikative samarbejde mellem forskellige nationaliteter. Vi får oplevelsen som et fællesskab, og udvikler et tæt sammenhold som klasse. Du møder udfordringer, og må arbejde hårdt, men det er en fantastisk oplevelse at få.Verden er et fantastisk sted, og “At rejse er at leve”, som H.C. Andersen sagde. I min familie har vi altid prioriteret at rejse meget. Jeg har oplevet alt fra vinmarkerne i Toscana til guldbelagte templer i det varme østen. Jeg elsker at rejse, og specielt hvis mine venner og familie kan være en del af mine oplevelser. Det meste af min fritid går med dans og sang med venner og veninder. Dans er en stor del af mit liv. Faktisk kan jeg slet ikke huske en tid uden dans. Det er en form for afslapning, når alt det andet fylder som afleveringer, venner osv.

De bedste tilbragte aftener er ude på min terrasse med udsigt over byen. Når solen skinner, og man oplever de sidste stråler inden solen går ned.

Hvad jeg vil med min fremtid, er ikke helt klart endnu. Jeg regner stærkt med at tage direkte på gymnasiet efter folkeskolen. Sprog, debat, historie og samfundsfag har altid været nogle interessante fag for mig, så regner med noget i den retning. Der er dog stadig nogle år til endnu..

Sprog, dans og rejser er bare nogle af de ting, der symboliserer mig. Så hvis du synes, det virker interessant, så er du mere end velkommen til at følge med i mit univers.

- Ida Sofie<33
But who am I? My name is Ida Sofie Haugseth. I'm fifteen years old, and go to school at Sct: Hans school on an International line. I love language, culture and travelling. I have been travelling as long as i remember in all sorts of places. I love to travel and make memories with my family and friends, and now I also got the opportunity to do it with my classmates. Most of the time after school goes with homework, ofcourse, but also dance and music. I love to dance and listen to music with my friends and family. So if you think it could be interesting to follow me and my universe, then hang on!

Kisses Ida Sofie<33

Likes

Comments