924943_201341921820911x387
924943_201341921820911x387
924943_201341921820911x387
924943_201341921820911x387
924943_201341921820911x387

Om det är något jag funderat över sedan jag fick barn så är det detta med "tjejer ska ha rosa & killar blått".. Jag har aldrig förstått mig på det, om jag ser något till Amelia (även om det är lite "pojkaktigt") så köper jag det! Ja, absolut hon har mycket rosa kläder, sängkläder osv men också mycket blått..
För någon dag sen var jag i affären med Amelia, står vid drickorna & en av personalen kommer fram o kikar i vagnen (flera ggr har hon gjort de när vi vart där) & säger "åh vad söt bebis! Den kan inte va gammal?" - hon är snart 2 månader svarar jag..
Varpå hon säger " jaha, så liten! Men.. Man ser ju inte att de är en tjej!"
" för att hon inte är klädd i rosa klänning och hårband?" Säger jag irriterat..
" ja, tjejer brukar ju ha rosa!"
Ja, det är möjligt men jag vill inte alltid klä min dotter i prinsessklänningar och rosa .. Ibland vill jag ha annat, varför ska det vara så? Att killar ska ha blått, svart o grönt, tuffa jeans och tröjor med häftiga tryck medan tjejer ska ha rosa tyllkjolar och tröjor med katter på? Jag klär min dotter i dom kläder jag tycker är fina! Det kan vara volang leggings från newbie eller en tröja från "killavdelningen" 😉 det spelar ingen roll.. Jag placerar inte barn i ett fack att dom ska ha speciella färger / kläder på sig! Det är upp till föräldrarna att bestämma! 😃

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Gör ett till sånt här inlägg då jag inte vet vad jag ska skriva, så här kommer några saker ni kanske inte visste om mig..

🎀 Jag älskar att laga mat & baka, men hatar att diska!

🎀 Jag är OTROLIGT skadeglad! Om någon ramlar eller så, så börjar jag gapskratta! Skrattar som en tok när jag ser blod och det är inte "nervösskratt" utan det är för att jag tycker de ser sjukt roligt ut, därför jag älskar saw filmerna!

🎀 Jag får lätt panik om jag befinner mig på platser med mycket folk, eller i små rum! Sjukhus hissar med flera pers i är absolut värst!

🎀 Jag älskar Stefan & Krister filmerna, kan se dom om & om igen 😂

Likes

Comments

Nu är det inte långt kvar tills vår lilla tjej är beräknad.. Jag har inte skrivit något i bloggen om graviditeten, varför vet jag faktiskt inte.
I början var min graviditet bra, men längre fram (runt vecka 20) började jag få otroligt ont i ryggen, foglossningar utav bara dess like.. Jag mådde illa & kunde knappt äta.
Nu har jag fortfarande fruktansvärt ont i ryggen & jag är så trött på det, blir ledsen över att jag inte kan göra saker som jag vill. Kan inte gå längre stunder, inte lyfta saker osv.. Att gå i affärer är ett helvete, fast att man vill strosa runt & kolla på massa fina saker så orkar jag inte.. Tvätta, städa blir ett helt arbetspass, efter att jag tvättat/hängt tvätt, städat så ligger jag i sängen helt död. Med en smärta i ryggen som håller på att ta död på mig.. Det låter som att jag bara gnäller, men visst är det underbart att vara gravid, trots alla dessa problem.. Trots brinnande hals var natt, så är det helt underbart att känna vår dotter sparka och röra sig! 💕 både jag och Robin är självklart väldigt förväntansfulla över att se vem det är som gömmer sig där inne, är hon lik mig eller Robin? Är hon ljus eller mörkhårig, har hon mycket hår?
Det är verkligen spännande, vi längtar mer & mer för var dag som går!
Är jag rädd inför förlossningen? - nej, inte rädd.. Men nervös, det tänker jag inte sticka under stolen med.. Jag är nervös, hur kommer de gå till? Kommer de bli som jag tror? Hur kommer Robin att vara? Det är många frågor som rör sig i huvudet..

Likes

Comments

Kom att tänka på en sak som hände för ett tag sen som gjorde mig så otroligt ledsen och arg..
Var på torp(köpcentret här i Uddevalla) de går en mamma och en pappa med sina barn framför mig, och dom möter då en person med funktionsnedsättning och som sitter i rullstol, den stora pojken som såg ut att vara runt 6-7 år pekar på denna kille i rullstol och säger högt" kolla en mongolid!!" Varken mamman eller pappan säger något till sin son och jag ser på killen i rullstol hur ledsen han blir.. Det bara ryste i mig, av ilska! HUR kan man som förälder godkänna att sitt barn säger en sån sak?
Varför tar dom inte tag i sin pojk och säger till på skarpen?! För mig finns inget sånt ord som mongolid, det finns inte! Det gör mig arg att höra såna ord! Det gör mig förbannad att mamman bara skratta lite tyst åt vad sin pojk sa, tänk om de istället hade vart den pojken som var rullstolsburen och någon annan pojk i nästan samma ålder pekar på honom och säger en sån sak, då hade hans mamma inte vart tyst! Då hade hon blivit fly förbannad och sagt till den andra pojken!

En annan sak: jag lägger ofta märke till hur vissa kollar på personer som har en funktionsnedsättning, precis som om dom inte vore människor?! Men vet ni vad? Dom är människor, människor som ser livet från ett helt annat perspektiv än vad vi gör! Som ser glädjen i allt, som inte ser någon som sin fiende! Utan älskar allt och alla! Jag brukar sällan klaga på att jag tex har ont i knät (bara i dom fall jag har riktigt ont!) vet ni varför? - för att jag vet att dom personer som tex sitter i rullstol inte klagar för något! Inte för att dom inte känner av sin egna kropp, att ett myggbett kliar osv .. Dom klagar aldrig, och det är inte för att dom inte kan känna, det är för att dom VILL känna! Tror ni dom vill sitta i rullstol?! Jag minns när jag i lågstadiet och vi skulle cykla till ett ställe som heter ålslån, jag pusta och stånka över att jag tyckte det var jobbigt att cykla, bakom satt en tjej i rullstol som var förlamad, hennes ord får mig än idag att bli tårögd " om jag ändå också kunde få cykla istället för att bara sitta här, om jag ändå också kunde känna hur trött jag blir i bena!" Och där sitter JAG och klagar... Tänk er för innan ni slänger ur er ord som kanske sårar, oavsett vem de än är! ❤️

Likes

Comments

Just nu i denna stund är det lite tufft, tanken slog mig nyss att du inte kommer vara här och se Amelia. Min dotter, att jag en dag ska förklara för henne vem du var.. Hur ska jag kunna göra de? Jag knappt se ett foto av dig utan att jag faller i gråt, snart 9(?) år har gått sedan du lämnade oss, jag hör fortfarande din röst.. Jag hör fortfarande dina steg med dom där får tofflorna, den rosa stickade tröjan.. De var din favorit.. Jag hör fortfarande hur du säger " gottgottigottgott" eller "Fia kan du klia mig i huvudet?" Jag har så många men ändå så få minnen.. För mig var du världens bästa mormor ❤️ jag saknar dig, och det som tröstar mig är att min dotter kommer få en mormor som är världens bästa för henne! Någon som alltid finns där, ❤️ vi alla saknar dig och just idag just i denna stund saknar jag dig lite extra.. Jag vet att du finns här med mig, men jag önskar att du hade vart här, kunnat hålla i min dotter- jag vet att du hade vart så stolt, så glad! Jag önskar att jag kunde ge dig en kram och en puss på kinden, hålla din hand.. Ja vad som helst egentligen! Bara veta att du finns! Om Amelia frågar när hon blir äldre hur min mormor var så ska jag säga" min mormor var snäll, omtänksam! Och framförallt rolig!" Precis som hennes mormor! Jag kommer också att berätta hur du gömde dig i garderoben när det åskade ute.. Jag har kvar dagboken jag fick av dig en födelsedag, i den skriver jag brev till dig! Jag älskar dig & jag saknar dig! ❤️❤️

Likes

Comments

Just nu är jag både arg ledsen och illamående, folk delar filmer/bilder på fb där djur blir torterade osv.. Varför ens dela sånt?! Om det är i närheten av där man bor så visst, för att hjälpa att få fast fanskapet som gör det! Men när det är i andra länder så fattar jag ärligt talat inte varför man delar det?! Varför ska man lägga ut de, så att de hamnar i flödet och man kan ändå inget göra.. När de är i närheten av en själv så kan man ändå göra något. Men inte när de är tusen mil bort.. Mår illa, & har nu valt att rensa bland dom vänner på fb som oftast delar såna filmer där det är från andra länder och liknande!
Jag klarar inte av att se det, jag fixar inte att se sånt och sedan veta att jag inget kan göra.. Hade vart i Uddevalla (tex) så hade jag gjort ALLT för att få fast den hemska person som gjort så, och när man (jag) ser videor från andra länder där dom uppmuntrar sina hundar att slita sönder en annan levande hund eller när dom slår hunden osv så blir jag ledsen och arg.. För att jag inget kan göra och i det läget hjälper det faktiskt inte att dela inlägget (om personen inte bor där) djurplågeri är något som gör mig så jävla arg, jag skulle ALDRIG lägga ett finger på ett djur.. Var rädd om era djur, det är trots allt era bästa vänner!

Likes

Comments

Just nu pågår en debatt om att "bojkotta"Cesar Milan från tv 4(mannen som talar med hundar kommer alltså inte få visas ALLS i svensk tv)
Jag är EMOT denna man! Liksom många andra, bland andra Fredrik Steen (som jag tycker är en bra hundcoach) Cesar hjälper inte hundar, han använder metoder som innehar våld, slag mot revbena, mot ljumskar osv.. Och det värsta är att han använder stackel halsband, NÄR DET INTE ENS BEHÖVS! En hund ska aldrig (ALDRIG) behöva ha ett stackel halsband runt sin hals! I ett avsnitt gjorde han något som fick mig att börja gråta av ilska; en liten hund var rädd för vatten, han sätter då på ett stackel halsband och drar ner hunden i vattnet.. Tror ni detta gör att hunden blir mer avslappnad och börjar bada?! Tvärtom! Ist kanske man kan använda andra metoder, locka ner hunden, kasta ut en rolig leksak eller bara visa att de är inte farligt med vatten.. Min åsikt är att Cesar bryter ner hundarna, psykiskt och fysiskt... Jag hade aldrig släppt in honom i mitt hem för att hjälpa mig med ossie, GLÖM DET! Så för min del; jag är för att han bojkottas från svensk tv! Jag kan också vara hård mot min hund men aldrig använda våld!


På tal om något roligare; såg ni mitt liv som valp som börjat nu? Där Fredrik Steen är med och hjälper? Honom gillar jag, han är bra.. Han är rolig men ändå så himla duktig på sin sak! 👍🏼

Likes

Comments

Får ständigt frågor om mitt hår, så jag tänkte nu svara på några av dom vanligaste frågorna! 😃

- hur får du så långt hår?
Mitt hår har alltid växt väldigt snabbt, utan att jag behövt göra något speciellt.. Klipper topparna då och då (ej regelbundet tyvärr!) osv.. Sen använder jag väldigt sällan plattång osv, endast vid lite mer speciella tillfällen!

- hur tar du hand om ditt hår?
Jag tvättar mitt hår två ggr/veckan. Använder då schampo och balsam, någon gång inpackning.. Jag använder schampo två ggr när jag tvättar håret för att få de riktigt rent! Sedan kramar jag ur håret och sätter upp de som en turban med handduk.. Låter det torka lite, och sedan borstar jag de.. Jag måste tyvärr borsta mitt hår när de är fuktigt!

- använder du alltid toffs?
Ja, för det mesta. Just för att mitt hår är så långt och alltid blåser i ansiktet osv, jag använder bara tofsar som är utan metallclips eller sån invisibobble eller vad de heter 😉

- vad använder du för hårprodukter?
Jag använder inga produkter mer än schampo balsam, balsamspray och inpackning .. De schampo/balsam jag använder varierar mellan garnier och gliss! Använder alltid olika då håret annars kan bli "immunt" mot just de du alltid använder.. Inpackning från tresemme & balsamspray från Barnängen ..
- har du naturligt rakt eller lockigt hår?
Jag har vågigt hår! Väääldigt vågigt hår, plus en virvel i bak av huvudet 😂
Hoppas ni gillade inlägget!

Likes

Comments

Vissa av er kanske redan visste detta, men vissa kanske INTE vet så tänkte jag gör ett inlägg med tio saker om mig!

1. Jag älskar att bada
Helst i badkar men även i sjö/hav.. Kan bada i timmar!

2. När jag duschar så sitter jag alltid ner!
Vet inte varför jag alltid sitter ner, men tycker att de känns obekvämt att stå upp när jag duschar! Blir mer avslappnad om jag sitter ner 😁

3. Jag älskar skräckfilmer men hatar när någon skrämmer mig!
Jag älskar att skrämma andra(även om de brukar sluta med att jag skrämmer mig själv!)

4. Jag är ingen person som gillar romantiska filmer, blir lätt uttråkad och tycker inte att de händer något! Helst ska de va filmer med massa blod i 😁😮

5. Jag har kört cross!

6. Jag älskar motorer överhuvudtaget, vill ta motorcykel körkort innan bil körkortet!

7. Jag är rädd för fåglar, clowner och ormar! Dock så gillar jag spindlar! 😊

8. Jag hatar fotboll! Fotboll för mig är en tråkig "sport" i sport ska de hända saker!!

9. Jag älskar hockey och håller på Frölunda och Detroit red wings!


10. Jag älskar tarueringar! Har två men vill ha en full sleev, däribland vill jag ha en dödskalle med rosor & en hello Kitty!

Bonus: jag älskar medeltiden och är helt besatt av Arn filmerna , så besatt att jag vill att mitt barn ska heta Arn!

Likes

Comments

Nu finns de en risk för att jag får många "hundexperter" på mig.. Men det skiter jag i!

Ganska ofta har jag snubblat över samtal om stackel och elhalsband till hund. Vi börjar med stackel halsband och mina åsikter om detta helvete halsband: detta halsband är något JAG anser som tortyr för hunden, de är då ett halsband med spikliknande nitar som går inåt i halsen på hunden.. Cesar Milan (han som ska va sån hundmänniska) är en av dom personer man ofta ser använda sig av detta! Och det får mig att ifrågasätta honom, HUR kan man sätta ett sånt på en hund?! Jag skulle aldrig ens komma på tanken att sätta på något sådant på min hund! 😞 som tur är så är dessa förbjudna här i Sverige! Men å andra sidan så är det väldigt lätt för en person att klicka hem från tex USA! Innan ni sätter detta på er hund : prova sätt de runt er arm & dra åt så ska ni se hur ont det faktiskt gör! Detta skadar inte bara hunden fysiskt utan även mentalt! Jag anser detta som misshandel! För mig är det samma sak som att slå sin hund!

Elhalsband: också det förbjudet här! Dock vet jag många som har detta på sina hundar och var gång blir jag så jävla förbannad! Jag har testat att sätta ett sånt halsband runt min arm och det är sjukt vad ont de gör! Och det sätter vissa sjuka folk på sina hundar!! Varför- för att få dom att sluta skälla? LÄR HUNDEN MED ORD DÅ! Använd inte redskap som dessa för att få den att lyda.. Det är ungefär som att jag skulle gå & slå R med en mattpiska på röven för att få honom att diska! (Dåligt exempel men ni fattar poängen!) ingen hund är perfekt, men ingen ska behöva ha på sig något av dessa halsband!


Ta hand om era små älsklingar, ge dom massa kärlek och trygghet! ❤️

​På bilden ser ni ett stackelhalsband! Ser inte så bekvämt ut va? 

Likes

Comments

924943_201341921820911x387
924943_201341921820911x387
924943_201341921820911x387
924943_201341921820911x387
924943_201341921820911x387