Du behöver till 4 portioner:

2 stora röda paprikor.
20 champinjoner.
Olja till stekning
1 gul lök.
1 påse tacokrydda
1 dl okokt matvete
1 burk tacosås
1 dl riven ost
Blandsallad till servering
Crème fraiche till servering


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela och rensa paprikorna och rosta de sedan i ugnen tills de släppt vatten och blivit lite mjukare.
3. Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Hacka och fräs löken tillsammans med svampen i lite olja.
5. Häll i kryddan och tacosåsen i svampröran och låt puttra ihop.
6. Tillsätt matvetet i svampröran och blanda till en röra.
7. Fördela sedan svampröran i de fyra paprikahalvorna.
8. Toppa paprikorna med riven ost och gratinera sedan en stund i ugnen tills osten smält och fått färg.
9. Servera paprikorna med sallad och lite crème fraiche.

Smaklig måltid!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Du behöver till 3-4 portioner:

1 gul lök
1 liten purjolök
4 potatisar
2 morötter
1 burk svarta bönor
2 msk tomatpuré
Olja
Cayennepeppar
Spiskummin
Paprikapulver
Salt&Peppar

Gör såhär:

1. Hacka löken och strimla purjolöken.
2. Fräs dessa i olja i en kastrull och tillsätt därefter tomatpurén och kryddorna.
3. Dela och hacka lök och morötter och tillsätt dessa i kastrullen.
4. Häll på vatten tills det täcker ingredienserna och låt koka upp.
5. När potatisen och morötterna börjar bli klara tillsätt bönorna.
6. Låt puttra en stund till så alla ingredienser blir varma.
7. Smaka av soppan med salt och peppar.

Servera gärna soppan med en klick crème fraiche eller liknande och en knäckemacka.

Smaklig måltid!


Likes

Comments


Du behöver till 3-4 portioner:

1 dl okokta beluga linser
3 morötter
1 lök
1-2 vitlöksklyftor
2 förpackningar krossade tomater
Olja till stekning
Tomatpuré
Paprikapulver
Oregano
Basilika
Salt&Peppar
Pasta

Gör såhär:

1. Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen.
2. Koka 4 portioner pasta enligt anvisningar på förpackningen.
3. Pressa vitlöken och finhacka löken. Fräs i olja.
4. Tillsätt rikligt med kryddor och tomatpurén och låt fräsa med tills det börja dofta av kryddorna.
5. Tillsätt de krossade tomaterna och låt puttra en stund.
6. Riv morötterna.
7. Tillsätt de kokta linserna och morötterna i slutet av tillagningen.
8. Smaka av med salt och peppar, och eventuellt med de andra kryddorna.

Servera pastan med linsgrytan och eventuellt valfri grönsak till!

Smaklig måltid!


Likes

Comments


Du behöver till 3-4 portioner:

1 påse oumph chunks
10 st champinjoner
2 st charlottenlökar
100 g sojabönor
1 näve sugarsnaps
4 stora nävar blandsallad
1/2 mango
2 st rödbetor
Olja till stekning
Salt&Peppar

Gör såhär:

1. Skala och skiva rödbetorna tunt.
2. Hacka sallad, mango och sugersnaps och blanda ihop med sojabönorna.
3. Dela champinjonerna och hacka löken och stek i olja tillsammans med oumphen.
4. Stek rödbetorna i en annan stekpanna tills de blivit mjukna.
5. Smaksätt både rödbetorna och oumpen med salt och peppar.
6. Blanda rödbetorna med salladen.

Servera oumphen, löken och champinjonerna med salladen.

Smaklig måltid!


Likes

Comments


Du behöver till 3-4 personer:

1 dl okokt quinoa
1 ägg
1/2 paprika
3 msk ströbröd
1 dl havregryn
1 chilifrukt
Paprikapulver
Cayennepeppar
Salt&peppar

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Finhacka paprika och chili.
4. Blanda alla ingredienser i en skål och klicka sedan ut biffar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ugnen tills biffarna känns fasta, ca 20 minuter.

Servera biffarna med sallad, salsa och ugnsrostade rotsaker eller ris.

Smaklig måltid!

Likes

Comments


Hej Allihopa!

Nästa vecka är det äntligen dags för min första temavecka här på bloggen vilket kommer bli fem stycken vegetariska recept. Varje dag kommer ett nytt spännande recept publiceras som ni antingen kan välja att följa som det är eller hämtar ni bara inspiration från det och sätter er egen twist på det. Imorgon publiceras det första och på fredag publiceras det sista. Jag ger er dock en liten sneakpeak redan idag så ni vet vad ni har att vänta er!

Fortsatt trevlig söndag på er!


Måndag: Quinoabiffar



Tisdag: Stekt oumph med sallad.



Onsdag: Pasta med linser i tomatsås.



Torsdag: Bönsoppa.



Fredag: Fyllda tacopaprikor.


Likes

Comments


Snart är det helg igen! Veckorna verkar vara väldigt korta för tillfället och tiden bara rusar förbi. I skolan håller vi på att avsluta de nuvarande kurserna och detta innebär tentavecka nästa vecka. Mycket studerande varvas med matlagning då även ett praktiskt prov ligger i nästa vecka. Så nervös inför detta då vi förutom en huvudrätt ska laga en efterrätt vilket inte är min starka sida. Detta innebär alltså att i helgen kommer min sambo få äta väldigt mycket efterrätt haha! Öva, öva och återigen öva!

För att lugna nerverna lite och koppla bort tentorna tänkte jag bjussa på ett recept jag lagade här om dagen. Frikadeller på nötfärs i kokosmjölk och diverse grönsaker!

Du behöver till 3-4 portioner

400 g nötfärs/blandfärs (blandfärsen gör frikadellerna lite mjukare)
1 tsk röd curry pasta
1 gul lök
10 champinjoner
5 st sparrisar
100 g sojabönor
1 burk kokosmjölk
Salt&Peppar
Paprikapulver
Cayennepeppar
Olja till stekning

Gör såhär:

1. Blanda färsen med curry pastan och rulla till små bollar.
2. Finhacka löken och kvarta champinjonerna.
3. Fräs lök och svamp i olja tillsammans med paprikapulver och cayennepeppar.
4. Tillsätt kokosmjölken.
5. Lägg i köttbullarna och låt sjuda till färsen blivit helt tillagad.
6. Lägg därefter i sojabönor och delad sparris.
7. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och sallad.

Smaklig måltid!


Likes

Comments


Ny vecka och nya möjligheter till att komponera nya spännande måltider. Jag försöker alltid förnya mina måltider för att hitta nya smaker men också för att få variation. Självklart har jag favoriter som får bibehålla sitt utseende och smak gång efter gång också!

Idag tänkte jag bjuda på ett kryddstarkt recept som är inspirerat utav biffar. Anledningen till att jag inte gjorde biffar var för att slippa stekningen så rätten innehåller ett annat stekmoment.

Du behöver till 2-3 personer:

400 g nötfärs
4 st soltorkade tomater
5-10 st jalapeño-skivor
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Paprikapulver
Vitlöksklyfta
Timjan
Rosmarin

5 potatisar
150 g broccoli
5 champinjoner
1 röd lök
1/2 paprika
Salt&Peppar
Torkad dill
Rapsolja

1/2 äpple
1-2 dl turkisk yoghurt
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk rapsolja
1 vitlöksklyfta
Salt

Gör såhär:

1. Finstrimla äpplet och blanda med pressad vitlök, salt, vinäger, olja och yoghurt. Låt dra i kyl en stund.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Skala och dela potatisen. Blanda potatisen med olja, salt, peppar och dill.
4. Grädda potatisen i ugn tills de blivit mjuka.
5. Finhacka soltorkade tomater och jalapeños.
6. Blanda färsen med soltorkade tomater, jalapeños, pressad vitlök, salt, peppar, cayennepeppar, paprikapulver, timjan och rosmarin.
7. Platta ut färsen i en ugnsfast form och grädda i ugnen tills den är genomstekt.
8. Dela broccoli, champinjoner, lök och paprika i mindre delar.
9. Stek broccolin, löken och champinjonerna i olja tills de börjat mjukna och lägg därefter i paprikan.
10. Tillsätt den ugnsbakade potatisen i grönsaksblandningen och krydda med salt och peppar.
11. Skär den färdiga köttfärsbiten i kuber och servera med grönsaksmixen och äppeltzatzikin.

Smaklig måltid!

Likes

Comments


Du behöver till 3 portioner:

400 g nötfärs
2 morötter
1 rödbeta
2 charlottenlökar
1 msk omatpuré
Salt&peppar
0,5 tsk olja.

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och riv morötterna och rödbetan.
3. Skala och hacka löken.
4. Stek löken med tomatpuré i lite olja. Tillsätt lite vatten för att undvika att det bränner i stekpannan.
5. Blanda färsen med löken, morötterna och rödbetan. Salta och peppra.
6. Forma biffar och grädda i ugn på bakplåtspapper i ca 25-30 minuter beroende på storlek.
(Är du osäker så dela och kollar om biffen är klar)

Servera biffarna med en matig sallad eller annat tillbehör!

Smaklig måltid!


Likes

Comments


Hej Allesammans!

Tisdag idag och har en ledig eftermiddag. Har fått lite plugg gjort men har också hunnit städa undan lite i lägenheten. Ikväll blir det gymmet och har sett fram emot ett benpass hela dagen så får hoppas på att jag orkar hålla mitt fokus och min energi på topp fram tills dess! Efter mina träningspass brukar jag försöka äta middag för att få i mig bra med energi. Maträtten jag tänkte dela med mig av idag åt jag efter ett träningspass förra veckan. Tycker alltid det är extra gott att få äta varm och vällagad mat när man är hungrig efter träningen. Man njuter lite extra då!

Du behöver till 2-3 portioner:

Kycklingköttbullar:

500 g kycklingfärs
1/2 chilifrukt
1/2 spetspaprika
4 st soltorkade tomater
paprikapulver
lite cayennepeppar
salt&peppar

Vitkålssallad:

1/2 sötpotatis
1/2 litet vitkålshuvud
2 charlottenlökar
2 rödbetor
1 näve sugarsnaps
olja till stekning
Salt&peppar

Gör såhär:

Kycklingköttbullar:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Finhacka chili, paprika och soltorkade tomater.
3. Blanda alla ingredienser. (Krydda efter önskemål)
4. Forma köttbullar av smeten och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ugn tills de är genomstekta. (Ca 20-30 min beroende på storlek)
6. Stek köttbullarna om du vill ha lite extra färg och smak på dem.

Vitkålssallad:

1. Skala och skiva rödbetorna tunt. Stek i separat stekpanna med lite olja tills de är mjuka.
2. Strimla vitkål och lök, dela sötpotatisen i mindre bitar.
3. Stek sötpotatisen i olja.
4. Tillsätt lök och vitkål när potatisen mjuknat. Stek till önskad konsistens.
5. Salta och peppra grönsakerna.
6. Tillsätt rödbetorna i vitkålssalladen.
7. Strimla sugersnaps och vänd ner i den varma vitkålssalladen.

Servera kycklingköttbullarna med den varma vitkålssalladen och eventuellt valfri sås.

Smaklig måltid!


Likes

Comments