Lördagen spenderades i soffan hela dagen för att bara dega. På kvällen vaknade vi dock till liv då det var dags för utgång vid Galileo. Till utseendet liknande den lite av en strippklubb och till en början spelade dom bara konstig house afrikansk musik som ingen av oss kunde dansa till. Efter ett tag blev det dock mycket bättre musik och det blev en lyckad utekväll. På klubben träffade vi även en svensk som tillverkar ringar här i Kenya. Han bjöd in några av oss på biljardspel som sedan Nicole kammade hem, utklassade alla killar like usual.

På söndagen väntade ännu en degdag med lite religionsplugg och hann även med att prata lite med mamma och pappa. På kvällen hade jag, Nelly och Nicole spakväll.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Påväg till frukosten får jag följe av några apor. Som vanligt på hotellet möts jag av en helt grym (och onyttig) frukostbuffé. Vi går ut och sätter oss på en trädvåning utanför poolen, mitt bland palmträd och blickar ut mot havet som är 10 meter ifrån oss.

Traumatiserade dyk, där hela båten brister ut i både skratt och gråt av hur bisarr situationen är. Här sitter vi alltså och ska ta dykcert men ingen vill hoppa i vattnet igen för vårt andra dyk och gråter av den mycket psykiskt och fysiska ansträngningen som dykning ger. Dock är allting helt fantastiskt när man väl är nere under vattnet. Där simmar vi över hjärnliknande och färgstarka koraller, med fiskar som Doris och Nemo vid vår sida.

På stranden börjar jag och Claes känna oss lite törstiga. Vi går ner till stranden och med hjälp av några indiers hejande lyckas Claes klättra upp till toppen av trädet och skakar ner två stycken kokosnötter. Stolta och nöjda går vi upp till dom andra vid poolen, där vi tillsammans lyckas knäcka en av kokosnötterna och broderligt avnjuter dess syrliga8u saft.

För att möta Beachboys så fort man går ensam på stranden, som antigen vill ha ens nummer eller sälja något. En av dom ville att jag skulle lära honom att simma, RIP mitt löfte...

Till vår besvikelse är vår All inclusive en full board. Men får femtio kronor uppdaterar nästan hela SSN till All inclusive. Vid poolkanten befinner sig hela SSN och med jämna mellanrum dyker drinkar och pizzatallrikar upp vid poolen. Här är det dagsfest a la SSN.

På kvällarna samlas vi på någons balkong där vi umgås och kör lekar tills kvällen börjar närma sig sitt slut. Ibland varvas det med pauser för nattbad i poolen eller att vi fortsätter vår fest nere på stranden i hängmattorna.

För att gå till ett annat hotell och ligga under palmträden med en tusker i handen, och ta notan på ett påhittat hotellrum. För att sedan gå ner på stranden för att en kenyan drar med en till sitt surfarstånd där jag blir bjuden på en färsk kokosnöt.

Sista kvällen fortsätter vi vår efterfest till stranden och kör lite flummigt och oklart honeyroast. Detta för att sedan bestämma oss för att sova under en bar himmel med ett täcke fullt av stjärnor, gungandes på hängmattorna samtidigt som vi somnar till ljudet av vågorna som slår i stranden.

Likes

Comments

Att sitta fast vid färjeläget över till Diani i 2,5 h. Vi fördriver tiden med att spela fotboll med en kokosnöt. Vi är barnen i Afrika ;)

Kritvita sandstränder med skuggor av palmblad. Vita sandkrabbor som är så snabba att man nästan undrar om dom är viktlösa och att vinden för dom bort. I enkla stånd av trädpinnar nerstoppade i stranden hänger afrikanska skynken med färglada mönster. På stranden kan man hitta kokosnötter under vartannat palmträd. Mellan palmträden hänger hängmattor som man kan gunga i lite avslappnande samtidigt som man blickar ut mot den indiska oceanen.

Vårt hotell är så isolerat det kan bli och för att ta oss över till närmsta strandbar eller hotell måste vi korsa en vik. En vik som blir flera meter djup och så ström att man trots motstånd flyger iväg på en sekund. Detta är något som inte skrämmer bort oss SSN elever, utan något vi gör varje dag. När vi kommit över viken åker vi ihopträngda och alldelles för många i en tuktuk, på en skumpig väg tills vi nått Nakumatt.

Vid viken till Diani Beach finns madagaskar liknande träd med stammar bredare än jultomtens midja.

Vi springer ut i havet och slås lika fort ner av de meterhöga vågorna. Vissa ställen i vattnet är betydligt varmare än andra, och till en början undrade man om det var någon som lite hemlighetsfullt och panikartat hade kissat i vattnet. Vattnet är ljusblått och kristallklart, precis som i en ving-reklam. När tiden är inne för lågvattnet, blir "jacuzzi skålarna" omformade av berg tydligare. Där ligger vi tillsammans med röda och exotiska sjöstjärnor och sträcker ut oss själva och njuter av solens strålar som värmer vår kropp.

En kväll åkte vi till forty thieves. Där fick vi agera radio då den inte fungerade (som allt annat här Kenya;-))skrek alla i stämma till svenska låtar som Oskar Linnros, då vEn strandbar med ett parasoltak gjort av palmstrån med flera meter i tak. Bredvid låg ett dansgolv där svensk musik spelades hela natten. När vi inte längre orkade dansa i discoljuset sprang vi ner till den upplysta stranden och körde dancebattle där istället.


Likes

Comments

Folk springer fram och tillbaka i korridoren, dels för att hjälpa andra med sin packning, dels för att hämta tillbaka sina egna saker som hamnat hos någon annan. Mellan allt springande hör man ljudet av släpande resväskor, där folk ska väga sina väskor. Imorgon drar jag till kusten. En vecka på den kritvita stranden med palmer hängandes över en och solens strålar som värmer ens ansikte. Nu ska jag lägga mig för att sedan vakna om fyra timmar igen. Natti

Likes

Comments

Klockan åtta åkte vi som sagt till en annan skola för att ha vår mockdebate, ett förberedande rollspel inför det riktiga på FN högkvarteret. Innan debatten skulle börja var alla ute på skolgården för att mingla, och övertala andra personer att rösta och "tala" för deras resolution. Vi på SSN stod som en liten mobbad vit klick i mitten, medan alla andra verkade ha gjort det här hela sitt liv och kände en hel del av alla elever.

Jag, Lotta och Blenda blev tilldelade gruppen Human Rights. Rollspelet var väldigt formellt och alla var så duktiga på att framföra och tala för sin resolution. Elever gick fram till podiumet och läste upp sin resolution, sedan fick folk chansen att debattera för och emot resolutionen, och slutligen var det dags för "the voting procedure" där man fick höja sin placker med sitt tilldelade namn om man röstade för respektive emot resolutionen.

Tillbaka på internatet hade vi brunch och sedan gjorde vi klart poänglistan och gav ut den till alla andra på internatet. TAGGAAA! Vid fem tiden började jag packa, och klockan 04:45 åker första gruppen, inklusive mig, till flygplatsen. Ska verkligen ta vara på denna veckan och försöka ha så kul som möjligt, så kommer inte bli någon bloggning förrän nästa vecka.

P&K

Likes

Comments

Dagen började med att vår svenskalärare hade gjort kärleksmums till hela klassen som vi fick mumsa på medan vi skrev våra talanalyser. När skolan var slut för dagen arbetade jag lite mer med min talanalys för att slippa ha några restarbeten efter höstlovet. Yeees you heard, vi har äntligen fått höstlov :-)))

Sedan träffade jag och Vilma och vi hade egentligen tänkt att åka till ett animal shelter med hundvalpar. Men på grund av fredagstrafiken valde vi att åka till Lavington tillsammans med Julia för att ta en fika. Tillbaka på internatet har vi bara haft en myskväll och där vi bland annat jobbat med vår poänglista och delat in folk i grupper osv. Nu måste jag lägga mig då jag ska upp om sex timmar för vår Mock Debate på en annan internationell skola tillsammans med andra elever.

Godnatt!!!

Likes

Comments

Oh whoops så var vi snart framme vid höstlovsveckan. Sjukt vad tiden går fort här nere, känns som att jag knappt hinner inse vad jag håller på med innan dagen är slut.

Som vanligt, innebär en vecka innan höstlovet mycket plugg och prov, som även många har fått uppleva här. Idag hade till exempel en av mina kompisar tre prov varav hon hade tre lektioner. Fun :-)) Jag själv har som vanligt nästan ingenting och det är verkligen en sådan konstrast till hur mycket jag pluggade i tvåan och hemma, till hur mycket jag pluggar här. Hade i alla fall ett engelska prov idag där vi skulle analysera två texter om post-colonial literature som utspelar sig här i Kenya, och i tisdags hade jag mitt svenska tal. Efter denna intensiva vecka är i alla fall många på internatet taggade för en vecka vid kusten, med riktig Afrika värme, massa bad, roliga äventyr och tid för att umgås med alla på internatet utan massa plugg. I Diani kommer vi förutom att ligga vid stranden och bada i den indiska oceanen, snorkla, ta dykcert, windsurfa, kitesurfa, åka vattenskoter, rida på kameler på stranden, köpa massa kenyanska och billiga kläder vid stranden och kanske till och med hoppa fallskärm?? To be continued...

Dagen har i alla fall spenderats vid poolen utöver skolan, och sen gick jag, Julia och Vilma till junkan för att fixa det sista inför Diani, shoppa på masaimarknaden och äta en gudomlig middag på art. Väldigt mysigt! Tillbaka på internatet vid läxis hade sedan vår mattelärare genomgång i matte inför högskoleprovet. Sedan hämtade Julia upp mig för att ha lite photosession med våra nya toi fynd och skolans sköldpadda. På kvällis började sedan jag, Emma, Julia och Charlie göra upp en poängjakt inför Diani. Sjukt roliga punkter och detta kommer göra vår höstlovsresa i Diani sååå grymt!!! Livet är bra nu

Likes

Comments

Igår hade jag och Alex ett UF-möte med hjälporganisation Wale Wale i Kibera. Medan vi satt i den skumpande taxin, där bilar och mopeder var nära på att köra in oss ett oräkneligt antal gånger och barn som sprang sida med sida vid bilen, diskuterade vi företagets namn och koncept. Vi bestämde vad vi skulle säga på mötet när vi satt i taxin, och egentligen skulle man väl kunna se det som två oförberedda och slarviga ungdomar, men det var något med hur oförberedda och spontant mötet var som gjorde det spännande. Och det var när man satt i taxin, åkandes på den skumpiga vägen i slummen med vindrutorna nervevande och afrikansk musik som strömmade från något hörn, som jag insåg hur tacksam jag är. Här befann vi oss alltså påväg till ett UF-möte, medan jag i Sverige hade suttit i ett tråkigt och vitt konferensrum, då och då utkollandes av tristess mot den gråa himmeln och de brunaktiga och kala träden. Men här är jag levande.

På plats möttes vi av en av killarna som hade guidat oss under vår Kiberawalk och som tog oss till Wale Wale centrumet. Wale Wale startades av en svensk (som även var killen vi hade mötet med) och är en organisation som bland annat erbjuder läxhjälp, dansklasser och där man kan producera musik och film. Grundidéen är att ge ungdomar i slummen en meningsfull fritid och förhindra att dom kommer in i kriminalitet och droger in ung ålder.

Sammanfattat var mötet väldigt givande och roligt. Medan vi väntande på taxin fick jag och Alex följa med Petter, Wale Wales grundare, hem och träffa hans familj och se hur han bodde. Då han bor i utkanten av Kibera, är det ändå ganska bra ställt, men jämfört med svenska standarder har han med största sannolikhet nedgraderat sig ett par steg. Men jag antar att det är priset för att få leva i ett land som Kenya, som ger en så mycket mer till livet än vad det västerländska livet skulle kunna ge en hemma. 

Likes

Comments

Idag efter lunch gick jag och Klara tillsammans med vår boardingmentor, Marie, till Love School. En grundskola i slummen Kawangware. Skolan startades av en väldigt inspirerande kvinna vid namn Veronica, som vi senare i år ska få åka hem till och laga afrikansk mat hos. Hon hade varken några ekonomiska eller sociala resurser när hon startade den, utan det var bara hennes kärlek till barnen och hennes vilja att hjälpa som möjliggjorde detta. Tänk vad man kan åstadkomma, med bara ens egna välvilja.

Mellan klassrum till klassrum, som bestod av skjul, fick vi hälsa på barnen medan de hade lektion. Så fort vi steg in ett klassrum möttes vi direkt av en välkomstsång, och ibland fick vi motfrågan att själv framföra en sång. Vi framförde bland annat imse vimse spindel och smågrodorna, som många av barnen verkade känna igen av tidigare elever från SSN. Och därtill fick vi exempelvis hjälpa barnen när dom höll på att lära sig att räkna. Många av barnen hade namn som Hope, Precious och Glory. Något som vi från västvärlden kanske skulle anse som något "trashigt", men här har föräldrarna verkligen döpt sina namn för att dem tycker att dom symboliserar "Hope" osv.

Efter en otroligt varm, svettig och törstig promenad hem gick vi förbi flera andra internationella skolor från bland annat USA och England. Vi pratade med Marie om vi skulle kunna ordna något event eller liknande där vi fick tillfälle att träffa varandra, då man inte annars träffar några ungdomar när man är ute.

Sen hade vi vår första "examination" i model UN, som var i form av ett FN-rollspel. Klockan halv sju, halvspringandes från middagen pallrade vi oss tillbaka till klassrummen. Åh gud vad roligt det var! Alla var så otroligt duktiga, och våra lärare var väldigt bra på att uppehålla strukturen av ett riktigt FN-rollspel och se till att allt var formellt. När diskussionen väl hade börjat blev alla väldigt engagerade och det kändes verkligen som man var på plats vid FN. Tidigt på lördagmorgon är det dags för vår mockdebate, då vi ska åka till en annan skola och debattera med andra ungdomar som tar denna kursen. Efter ikväll blev alla väldigt taggade och började prata om vilka kläder vi skulle ha på oss, då man ska ha speciella "office clothes" eftersom det ska föreställa ett riktigt rollspel.

​Idag efter fotbollsträningen. Det afrikanska jorddammet is for real :-))

Likes

Comments

Som tur är finns det massa talangfulla elever här på skolan som är bra på att göra filmer. Nu får man ett annat perspektiv på hur vi har det här nere än vad bara jag kan beskriva med mina ord och bilder. Cred till Filip och Malin!!!

Likes

Comments