Contains affiliate links

Vacker utsikt från en utbildningsdag med jobbet / Nyår firades i stan och året smälldes in vid Blå hallarna / Mys med grabbhalvorna / Målade fondvägg i sovrummet (St. Pauls blue)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ibland kan jag bli så himla irriterad över hur vissa för sig bland andra människor. För att ta folk i trafiken till exempel, kör som om de vore ensamma på vägen, inte blinkar när de ska svänga osv. Kan tyckas som småsaker i mångas öron, men ibland upplever jag att detta många gånger standard för hur dessa människor är i allmänhet. Jag må ha fel, jag berättar bara min upplevelse. Hur mycket man än kan försöka ignorera detta är du ändå tvungen att försöka komma överens för att vi lever och bor på samma jord.


Jag lever trots allt efter mottot "att du bara kan förändra dig själv" och att "lägg ingen energi på saker du inte kan påverka". Trots detta kan jag ibland bli så frustrerad och arg. Ödmjukhet och visa hänsyn - totalt borta! Är det bara jag eller håller ni med? Vanligtvis går det bra att försöka undvika situationer/personer som du inte trivs med av olika anledningar, men ibland är du tvungen att samarbeta. Har ni några andra bra tips för att förhålla sig?

För att kompensera upp lite negativ energi bjuder jag på en härlig bild från Alicante som är tagen för några år sedan. I sep/okt blir det ett kärt återbesök till samma ställe. Ser verkligen fram emot lite solsemester!

Likes

Comments

För att kroppen ska orka och för att man ska må bra är det viktigt att hålla igång med kroppen. De flesta kan säkert hålla med om att det kan vara svårt när där ofta finns många saker man vill hinna med.

Jag älskar effektivitet, inte nödvändigt att något ska gå snabbt men gärna att jag får ut flera saker samtidigt. Som exempel med att ta sig till och från jobbet. Att cykla tar runt 1h och skulle jag tagit bussen hade jag varit hemma ungefär samtidigt, kanske lite tidigare om jag hade haft tur. Nu får jag ut motion samtidigt. Smart och genomtänkt. Nu ska jag inte sätta några dundermål på att cykla från jobbet varje dag, men det kan vara en bra påminnelse till mig själv hur jag väljer att planera framöver.

Likes

Comments

Jag uppskattar verkligen lunchtimmen då jag kan passa på att gå ut en sväng och få lite ny energi och frisk luft.

Känner en längtan efter helg och ser fram emot semestern som komma skall om drygt en vecka. Hur roligt det än är att jobba gillar jag ledighet och ta dagen som den kommer.

Idag blir det cykeltur nr 2 hem från jobbet - det längtar jag till!

Likes

Comments

Jobbar denna veckan ut och nästa - sen är det semester! Ska ner till Skåne och träffa familj och vänner och det ska bli så jäkla härligt rent ut sagt! Kissarna ska få följa med också, så det blir en långfärdspremiär för de två. Hoppas de tar bilresan med ro!

Kom ihåg till mig själv: Ibland kan texterna skriva sig självt i huvudet. Jag brukar då tänka att "det där kommer jag ihåg sen", men ofta glöms de kloka orden bort. Det gäller att skriva ner direkt!

Cyklade från jobbet igår, blev 1,5 mil. Riktigt skönt och inte alls så jobbigt. Värre hade det nog varit om jag cyklat dit. Flera långa backar! Så nu har jag en ny rutin på ingång! Känns tryggt att ha köpt en bra hjälm också! 

IMG_3101.JPG

Likes

Comments

IMG_3072

Loggade in på bloggen för att jag saknat den lite och var nyfiken på att kolla hur länge sedan sist det var jag använde den. Och jag ser att det nästan är ett år sedan! Det hade jag inte kunnat tro.

Tråkigt nog hade jag då tappat motivationen och meningen med att blogga. Ovanpå detta har varit det varit en tid då jag inte inte känt mig helt på topp. Och när det är så, då är det viktigt för mig att fokusera på att komma tillbaka till mitt gamla jag. Och det har fungerat!

Såklart funderar jag nu kring vad mitt mål med bloggen är. Jag vill inte känna mig tvungen att behöva uppdatera för sakens skull, utan det ska vara för att jag själv känner att jag vill och har något att dela mig av. Ni som bloggar - vad är det som driver er?

P.S. Kommer köra en vad-har-hänt-sedan-sist där jag delar med mig av saker som hänt sedan sist vi sågs. På återseende!

Likes

Comments


Biopsin var större än informerat så jag har varit hemma med Paddy hela dagen. Han är så tacksam när jag plockar av tratten och passar på att krypa upp till mig. Han sover timvis i min famn och ibland sitter jag bara rakt upp och ner, bara för att liten ska få ro. Usch det svider i hjärtat att se honom.

Förlåt min vän, du vet att jag skulle plocka ner månen för dig.

Likes

Comments


Ni vet känslan man har på semestern och även en tid efter? När allt känns okomplicerat, enkelt och ostressat. När stress inte påverkar varken fysiskt eller psykiskt.  Den känslan letar jag aktivt efter. Att kunna njuta av/på vardagen på samma vis som när jag är ledig är en självklarhet. 

Känslan av att känna lugn inombords trots yttre kaos är så coolt. 

Jag har försökt hitta boven i dramat, anledningen till att jag blir stressad i onödan. Nu börjar jag inse att det är helheten. Jag har gjort små förändringar som inte är direkt avgörande men som genererar en förändring när det väl kommer till kritan. Fantastiskt häftigt det där med beteendemönster.

Likes

Comments

Sedan semestern tog slut och det var dags att komma tillbaka till de vanliga rutinerna igen, har det varit väldigt viktigt för mig att rannsaka mig själv/hur jag lever mitt liv. Jag har känt behov av att se över mina beteende utifrån de utmaningar jag ställs inför. Att sociala medier är något som triggar igång mig negativt är ett faktum, och jag väljer därför mina tillfälle när jag är aktiv. 

Att bli medveten om sina beteende och korrigera sig själv tar energi, men det märks att det blir mer harmoni i själen.

Det har gått väldigt bra största delen av tiden, och emellanåt faller jag tillbaka. Men allt handlar om själva resandet, att ställa sig starkare upp nästa gång.

Jag fortsätter mina medvetna val till ett harmoniskare liv.

Likes

Comments

Avslutade dagen på bästa sätt, ligger redan i sängen, nyduschad och insmord med kokosolja. Tog en promenad från jobbet till pendeln efter jobbet, det var varmt, men oj så skönt och fritt det är att kunna ta sig dit man ska med bara fossingar och en bra hälsa! 

Likes

Comments