Hej fina ni!

DET ÄR SNÖ. Äntligen känns det som riktig vinter och ingen kan vara gladare än mig. Jag är ett vinterbarn på alla sätt och vis och när det kommer snö känns det verkligen som att det är ett steg närmare julen. Julen är min absoluta favorit högtid och för mig börjar julen typ...nu! Så fort snön kommer och julbelysningar börjar sättas upp lite här och där får jag direkt julkänslor. Det är själva stämningen som är så mysig. Sedan får vi inte glömma lucia, advent, julbakning, julklappar och alla andra förberedelser som pågår hela december.

Julklappar och inslagning är en stor del av min "juletid". Jag älskar att köpa julklappar och sedan åka hem och slå in dem. Jag har alltid tyckt om att göra det och ju äldre jag har blivit desto roligare har det intresset blivit. Idag har jag faktiskt varit och köpt dekoration till julklapparna och även fast det bara är november kunde jag inte motstå att slå in några julklappar redan idag (oh ja, jag är nästan klar med alla julklappsinköp). Här nedanför får ni lite bilder på mina dekorationer jag köpte! Lite kottar, pärlor, papper, granris och lite annat smått och gott. Har även konstgjorda kanelstänger som jag tänkte använda (köpte de förra året då de sålde ut julsakerna i butikerna). Framförhållning är alltid bra! Jag bestämde att årets tema skulle vara vinter och därmed mycket silver och vitt. Ifjol körde jag den traditionella röda färgen med lite gammeldags touch.

Det finns så mycket fint på Panduro Hobby och jag kan gå runt där i timmar. Är typ aldrig där resterande dagar på året men när det vankas jul går jag alltid dit och köper med mig pyssel och dekorationer. Att pyssla är något som jag borde göra oftare med tanke på hur mycket jag gillar det men av någon anledning gör jag det aldrig förrän runt jul. Menmen!

Utöver detta har jag precis skypat med familjen i Ohio och jag längtar verkligen tills jag får träffa dem! Nu är det jul, nyår, födelsedag och sedan bär det av! Förstår inte vart tiden tar vägen. Känner på mig att 2018 kommer bli ett toppen år med nya utmaningar och en hel del lärdomar som jag kommer ha med mig resten av livet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kan inte sluta le när jag tänker på mina kollegor. Våra personligheter är väldigt olika men ändå passar vi så bra ihop. Att ha bra kollegor ger mig en sådan positivitet och drivkraft till att gå till jobbet. Istället för att känna att man åker till jobbet "bara för att tjäna pengar" känns det mer som att man åker dit för att träffa vänner. Om man dessutom har dessa människor runt omkring sig blir arbetsuppgifterna mycket lättare att utföra. Vi skrattar, pratar och skämtar med varandra och man går alltid hem med ett leende på läpparna. Tiden går så fort!

Med detta som grund är jag övertygad om att lycka och arbete hänger ihop. Relationen till kollegorna har en sådan stor betydelse för vårt individuella välmående. Man tillbringar en stor del av sitt liv på arbetsplatsen och hur skulle vi reagera om vi omringas av negativitet och bristande ledarskap under en längre period? Allt skulle bli en ond cirkel och kanske skulle den negativa stämningen tillslut komma in i ditt privatliv. Jag skulle inte kunna föreställa mig hur det skulle vara att jobba på en sådan arbetsplats.

Tre ord man kommer långt på är Kärlek, Positivitet och Förståelse. Sprid kärlek och lycka och försök hjälpa till så mycket som du kan. Va positiv och fokusera på lösningar istället för problem och sist men inte minst... ha förståelse över att allt inte går som planerat. Allt brukar oftast lösa sig ändå. Jag känner generellt att alla mina kollegor har dessa tre ord inristade någonstans i ryggraden och de är det som är grunden till en lyckad arbetsplats. Jag är otroligt tacksam över att jag får vara en del av detta fantastiska gäng och behöver jag nämna att jag kommer sakna dem när jag åker i januari? Bättre kollegor får man leta efter <3

Skål för oss!

Tre bilder från gårdagen. Eftersom jag var ut igår samt jobbade till 18.00 idag fick den här lördagskvällen bli en mysig hemmakväll med chips och dipp! <3 Love

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag blir en rolig dag som avslutas med middag tillsammans med jobbgänget. Innan dess ska även lite andra saker hinnas med! Jag måste titta/boka tågbiljetter till mig och mamma då vi åker till Stockholm en weekend i december. Längtar! Sedan ska jag åka till Birsta och fixa lite grejer innan jag åker vidare till tjejen som har förfesten. Vi har inte bord förrän klockan 20.00 så det blir roligt att träffas innan :) Efter middagen är det utgång som gäller men vet inte riktigt om jag känner för det då jag jobbar imorgon. Vi får se hur jag gör!

Till frukost gjorde jag en hallonsmoothie med riven kokos på - hett tips! Jag blandade naturell yoghurt, vaniljsocker, apelsinjuice och frysta hallon och sedan la jag även på riven kokos, den kokosälskaren jag är. Kan äta kokos till nästan allt, haha! Måste dock erkänna att en färsk kokosnöt inte var en höjdare. Provade det i Teneriffa för första gången och kunde max äta två tuggor. Men riven kokos, kokosflingor osv tröttnar jag aldrig på ;)

Ha en trevlig fredag och kör försiktigt i halkan! Här hemma är det SUPER halt!

KRAM

Likes

Comments

Go´kväll!

Precis som tidigare nämnt gick min matchningsprocess väldigt fort! Hade räknat med att jag skulle vara där minst en månad men oj så fel jag hade, haha. Den 16 oktober blev jag godkänd av USA och den 19 oktober matchade jag med familjen. Under dessa dagar levde jag verkligen i en bubbla där jag bara hade tankar på det här. I det här inlägget kommer ni få en överblick på hur min matchningsprocess gick till i stora drag. Kommer senare skriva mer detaljerad information om alla familjer såsom vart de kom ifrån, hur många barn de hade osv men det tar vi i ett annat inlägg :)

Tisdagen den 17:onde - På morgonen gick jag in på aupair room för att titta om någonting hade förändrats och det hade det! Jag såg nu att jag var tillgänglig för familjerna och jag blev genast nervös. Ska familjer kunna höra av sig till mig nu? Jag skulle även jobba kväll den dagen samt att jag hade fler jobbpass inbokade under samma vecka vilket gjorde allting ännu mer stressigare. Jag grubblade hur jag skulle hinna med jobbet OM någon familj skulle höra av sig inom de närmaste dygnen. För jag hade läst att familjerna endast var kvar i 3 dygn innan de försvinner från din profil på hemsidan. Med andra ord, man måste hinna skypa med dem så fort som möjligt om de verkar intressanta för annars försvinner deras kontaktuppgifter. Men jag intalade mig att ingen familj skulle höra av sig inom den närmsta dagarna.

Jag jobbade 13.30-21.30 den måndagen så jag hade knappt hunnit smälta att jag nu var inne i matchningsprocessen innan jag satte på mig arbetskläderna (ICA). När jag sedan gick på rast runt fem-sex tiden och öppnade min mail hade min första familj hört av sig! Jag visste inte vad jag skulle ta vägen och ärligt talat vet jag inte hur många tankar som snurrade runt i mitt huvud under dessa sekunder. Jag hade inte ställt in mig på att de skulle gå såhär fort. Det hade inte ens gått ett dygn från då jag blev godkänd av USA. Jag blev i vilket fall överlycklig och jag började genast börja läsa om familjen.

Precis innan jag skulle gå ner för att fortsätta jobba plingade det till i mailboxen och där hade jag fått ännu ett till mail om att en familj var intresserad av mig. Behöver jag beskriva hur glad jag blev? När jag sedan slutade jobbet och tittade till mailen hade jag fått ett till mail från en tredje familj (min familj). Jag hade alltså fått tre familjer som var intresserade av mig inom mindre än ett dygn. Den kvällen satt jag uppe till 01.30 på natten för att svara familjernas mail även fast jag skulle börja jobba 6.15 dagen efter.

Onsdagen den 18:onde - På kvällen denna dag hade jag min första intervju med familj nr 3. Med tanke på att jag hade sovit några enstaka timmar och jobbat hela dagen var jag lite orolig att ha en engelsk intervju när jag var så trött. MEN DET GICK SÅ BRA! Mamman var jätte trevlig och jag fick genast en bra magkänsla. Vi pratade i cirka 30 minuter och bara några minuter efter vi hade lagt på fick jag ett mail av henne att hon gärna bokar in en till intervju då jag skulle få träffa hennes man och barn. Jag sa självklart ja! Älskade den här familjen.

På natten fick jag återigen ett till mail från en annan familj som var intresserad av mig.

Torsdagen den 19:onde - Den här dagen var jag ledig från jobbet. De frågade om jag kunde jobba men jag sa nej då jag visste att jag skulle ha intervju med familj 3 igen. Efter den intervjun kändes allting för bra för att vara sant. Jag fick träffa hennes man och två av barnen (tvillingarna). De andra två barnen var på skolan. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och sedan pratade även min mamma och pappa med dem samt min lillebror! Min familj tyckte om dem jätte mycket och jag kunde inget annat än att hålla med.

Några timmar efter det perfekta skype samtalet fick jag en matchförfrågan om jag ville bli deras au pair! Även fast jag visste att jag skulle säga ja, ville jag gärna prata med deras nuvarande au pair först. Så det gjorde jag. På kvällen samma dag skypade jag med henne och då fick jag även reda på att de andra barnen var hemma vilket resulterade i att jag skypade med dem också. Så fina barn! :') De tog ipaden från mamman direkt och började visa deras rum för mig!

Vid midnatt på torsdagen tackade jag JA till den här familjen och skrev på några papper och det var min matchningsprocess det. Även fast jag bara hade haft intervju med den här familjen och ingen annan kände jag trots allt att det här var rätt. Jag hade en sådan bra magkänsla och vad jag har förstått är de det som är avgörande för om man ska tacka ja eller nej. Om de inte känns 100 % rätt är det oftast inte det heller. Men i mitt fall kändes det 110 % rätt och magkänslan sa ja ja ja. Jag hade hört att man skulle lyssna på sin magkänsla men varenda gång tänkte jag "ja men om man inte får den där rätta magkänslan då? Och om man får det, hur känner man det?" Men tro mig - om du hittar den perfekta familjen så kommer du känna det! Allting känns bara rätt och du kan inte sluta le när du tänker på dem.

Matchningsprocessen var så spännande och rolig. Bortsätt från att jag jobbade väldigt mycket just denna vecka och att jag var vaken mycket längre än vad jag var van vid var jag ändå glad och förväntansfull. Man kände sig som ett barn på julafton när det plingade till i mailboxen och man kunde börja läsa om familjerna.

Ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi! KRAM

Likes

Comments

Hej!

Har nyss kommit in från en promenad i det fina vädret. Snö, minusgrader och sol är nog den bästa kombinationen! Framförallt när det biter i kinderna och man känner att det knastrar under skorna när sulorna nuddar snön. Anyway... det här inlägget kommer dock inte handla om vintern utan nämligen om mitt besök på Amerikanska ambassaden. Vill därför förvarna er som inte vill läsa om en detaljerad ambassad intervju att ni kan hoppa över det här inlägget :) Jag vet själv hur mycket jag googlade runt på olika bloggar i hopp om att de skulle stå något om deras intervju på ambassaden så därför tänkte jag att jag också gör det!

Vill först och främst börja med att säga att man behöver inte vara orolig. Hade oroat mig helt i onödan. När jag kom till ambassaden vid 07.00 var jag inte direkt nervös utan jag var snarare väldigt spänd och uppmärksam. Nervositeten hade lagt sig under natten vilket var skönt. Jag ställde mig i en genomskinlig tunnel där kön var och tittade på medan vakterna höll på med sina morgonrutiner. Det var faktiskt lite roligt och spännande! Fick köa i cirka en timme innan vi fick gå till vakthuset en och en och därefter komma igenom grindarna. Eftersom det var två stycken före mig när jag kom kunde jag senare bara "följa strömmen" när vakterna tillslut vinkade in oss vilket var till en stor fördel.

Innan man kom in i vakthuset skulle man visa passet genom fönstret, visa sin väska, ta av sig jackan - snurra runt, visa undersidan av skorna osv innan man kom in genom dörren där man skulle gå igenom en säkerhetskontroll (precis som på flygplatsen) för att därefter komma in i "rätta" byggnaden. Med tanke på att det var minus grader blev det väldigt kallt när man skulle ta av sig jackan,mössa och allt utomhus och snurra runt där som en modell framför vakten - haha! Säkerheten är otroligt hög!

Efter jag hade gått igenom säkerhetskontrollen fick jag följa en gul linje som tog mig till den rätta byggnaden. När jag kom fram fick jag gå till en lucka där en snäll man satt. Han tog mina papper och sa sedan att jag skulle sätta mig ner och vänta på att de skulle ropa upp mitt namn. Inom max fem minuter satte sig en tjej bredvid mig och det visade sig att hon också skulle åka som au pair, fast inte förrän i mars. Vi satt och pratade tills jag hörde mitt namn i högtalarna.

Jag fick gå till en annan lucka där en söt tjej satt med mina papper framför sig. Det var här som den omtalade intervjun skulle inträffa. Jag fick lämna mina fingeravtryck och sedan frågade hon;

- "What are you going to do in the United States?"

- "How long will you stay there?"

- "What is the name of the family you will be living with?"

- "Have you talked to them?"

Tre sekunder efter jag hade svarat på den sista frågan sa hon "Your visa is approved." och jag andades genast ut. Vill även poängtera att dessa frågor sammanlagt tog max 1 minut. Hon önskade mig all lycka till och sedan var jag klar. Från att jag kom in till vakthuset till att intervjun var klar hade de kanske tagit 45 -60 minuter? Allting flöt på väldigt bra. Jag sa hejdå till den andra au pairen innan jag lämnade byggnaden med ett stort leende. Var så skönt att visumet äntligen var klart!

Hade gärna bokat in denna intervju mycket tidigare. Problemet var bara att jag skulle utomlands och jag visste att ambassaden skulle behålla mitt pass efter intervjun till visumet var klart. Därför kunde jag inte riskera att jag inte hann få tillbaka mitt pass innan Teneriffa så för säkerhetsskull bokade jag in intervjun efter semestern.

Tips:

- Kom i tid.

- Klä dig efter väder! Du kommer att få stå utomhus innan du kommer in i vakthuset och beroende på hur lång kö det är kan väntetiden variera.

- Ha med dig alla papper.

- Var lugn och slappna av. Du kommer med all säkerhet bli godkänd så länge du inte har några prickar i polisregistret eller åker till USA för att göra något olagligt.

- Ta med dig någon bok eller något ifall du behöver vänta länge (du får inte ta med dig mobiltelefon eller något liknade in till ambassaden). Jag hann aldrig börja läsa min bok då jag pratade med den andra au pairen tills jag skulle på min intervju - men jag skulle definitivt ha läst om jag inte träffade henne!

- Va trevlig och glad :)

Nu vet ni iaf hur mitt besök på Amerikanska ambassaden gick! Återigen - DU BEHÖVER INTE VARA NERVÖS <3

Likes

Comments

Godmorgon!

Just nu sitter jag och äter frukost medan jag försäkrar mig om att jag har allting med mig. Jag ska åka till Stockholm idag på grund av att jag ska till amerikanska ambassaden imorgon för intervjuv om J-1 visum. Hade väldigt ont i magen igår då jag var så nervös och nervositeten har inte lagt sig än... har dock googlat lite och majoriteten säger att man inte behöver vara orolig så får väl lita på det. Hela ambassaden verkar vara så strikt. Kommer man våga andas där inne? Det som jag är mest orolig för är om jag inte har med mig alla papper, men jag har dubbelkollat minst tio gånger idag så förhoppningsvis är allting med! Det här är det du ska ha med dig:

- DS-2019

- SEVIS kvitto

- DS-160 Confirmation Page

- Pass

- Nytagen bild på dig 5x5 cm

- Personbevis "120-personbevis med alla relationer" på engelska

- Kontoutdrag

- Bokningsbekräftelse

Som ni märker är det inte bara att söka visum till USA och med tanke på att jag satt cirka tre timmar för några veckor sedan för att fixa mitt DS-160 är visumintervjun bara en del av hela processen. Men regler är regler och självklart är det bra att USA har en sådan hög säkerhet för vilka som får komma in i landet! :) 

Igår natt klockan 03.00 kom vi hem från Teneriffa så det var bara att packa om för att idag åka till Stockholm. Varför vi åker en dag innan är på grund av att jag har tid klockan 8.30 på onsdagsmorgonen och eftersom man ska vara där i god tid före bestämde jag och pappa att vi sover över på hotell så vi slipper köra under natten. Ambassaden öppnar inte förrän klockan 08.00 men har hört att det kan vara en lång kö redan strax efter 07.00 så jag siktar på att vara där runt den tiden också!


För att bryta denna nervositet drömmer jag mig tillbaka till Teneriffa, därav några bilder därifrån. Ha en fortsatt trevlig tisdag! <3

Likes

Comments

Hej och välkomna till min nya blogg!

Huvudsyftet med att jag skapade denna blogg är på grund av att jag nämligen ska flytta till USA (!!) i januari och tänkte då försöka uppdatera er så mycket som jag kan från andra sidan Atlanten genom denna plattform. Funderar även på att spela in vloggar som jag ska lägga upp här så det blir lite variation. En rolig grej både för mig men förhoppningsvis för er också. Så till frågan alla ställer sig, vad ska jag göra i USA? Jag ska jobba som au pair, plugga några kurser på collage samt resa och ja… leva livet!

Har under många år funderat på att åka som au pair då det verkar väldigt roligt och intressant. Man får möjlighet att resa, lära känna nya människor, uppleva en ny kultur samtidigt som man får lön. Därför anmälde jag mig till organisationen STS några veckor innan studenten om att jag ville jobba som au pair i USA. Hade även Nya Zeeland som ett alternativ men insåg rätt snabbt att USA lockade mig mer då hela landet faktiskt är som en mix av alla länder i världen. Vissa delstater har palmer och turkost vatten, andra har ett vinterland med slalombackar samtidigt som det finns ställen som Tennessee och Texas. Kontrasterna är stora och det passar mig som handen i handsken.

Jag visste redan från början att jag ville åka i januari 2018 då jag ville vara kvar i Sverige under hösten och jobba. Detta resulterade i att jag inte behövde stressa med alla förberedelser vilket var väldigt skönt då det är otroligt mycket man behöver göra! Intervjuer på engelska, läkarundersökning, kopior på körkort & pass, polisregister, tusen olika papper, videoinspelning, matchningsprocessen och visum är bara några av alla punkter du ska göra innan planet lyfter.

Hursomhelst. Min matchningsprocess gick väldigt fort och det dröjde inte länge innan jag matchade med en underbar familj från Ohio som har fyra fantastiska barn.

Kille, 8 år

Tjej, 7 år

Två killar (tvillingar), 3 år

Fick en sådan bra magkänsla av familjen och är världens lyckligaste att jag matchade med en familj som jag känner så starkt för! Har från dag ett sagt att det inte spelar någon roll vilken delstat jag hamnar i så länge jag hamnar i en bra familj. Oroligheten över att jag inte skulle hitta den ”perfekta och trygga familjen” som jag skulle trivas med under året har varit stor. Därför är jag otroligt tacksam över att just denna familj hittade mig bland alla tusen sökande. Dessutom älskar de att resa och ville då ha en au pair som kunde följa med på alla resor vilket jag inte alls klagade på, haha! Deras favoritplatser är Colorado, Hawaii och Florida :)

Ska framöver göra en kategori om matchningsprocessen och visa er vilka andra familjer som hörde av sig och lite annat smått och gott! Nu vet ni i alla fall hur mina framtidsplaner ser ut och det känns SÅ roligt att få dela med mig av det amerikanska livet med er! Jag kommer heller inte anpassa mig till någon tidsplan när jag ska komma tillbaka till Sverige vilket är en sådan frihetskänsla. Om jag trivs kan det mycket väl hända att jag stannar längre än ett år. Även fast det självklart känns jobbigt att lämna alla här hemma är jag mer än redo för det här äventyret!

Likes

Comments