För att få idéer till mina arbeten så har jag kollat på bilder från Google. När jag hittade en bild som jag tyckte om så försökte jag tänka hur jag skulle kunna göra om den och blanda bilden med mina egna idéer för att inte kopiera av bilden direkt. I båda mina arbeten har jag använt mig av papper och penna för att skissa. Efter att jag skissat klart mitt arbete i temat ”natur” så valde jag att använda färgpennor. Det gjorde jag, jag ändrade alltså inte min teknik. Det gjorde jag heller inte när jag skulle gör mitt arbete i ”sport”. Min idé var då att använda vattenfärg vilket jag också gjorde. När jag började med mina arbeten så hade jag en väldigt klar bild av vad jag ville göra för något, men under mina arbeten har jag kommit på, vad jag tycker, bättre idéer. Jag har alltså ändrat mina bilder under båda arbetena till bättre bilder. I temat "sport" var min idé att göra en installation men eftersom att det var sista lektionen så hann jag inte med att göra det så jag fick måla led vattenfärger istället.

Jag tyckte det var ganska svårt att börja eftersom jag inte hade så bra idéer på vad jag skulle göra. Jag lade ner lite för mycket tid på att leta efter inspiration och komma på vad jag skulle göra vilket har gjort att jag inte kunnat göra så många arbeten. Men när jag väl kommit på vad jag skulle göra så har jag kommit igång ganska snabbt.

Jag hann inte använda mig av så många material och tekniker eftersom att så många bildlektioner har gått bort då vi varit på olika aktiviteter, så jag hade önskat att tiden hade varit lite bättre planerad än vad den var. Men jag hann iallafall göra klart två arbeten inom temat ”sport” och ”natur”.
När jag gjorde mitt arbete inom ”natur” så valde jag att använda mig av tekniken färgpennor i materialet teckning. Jag valde den tekniken eftersom jag ville få fram bra skuggor och spegelbilder och jag tycker att det är väldigt lätt och effektivt att få fram skuggor med färgpennor, dessutom såg det mer naturligare ut. Tyvärr blev jag inte så nöjd med mina försöka att få fram bra skuggor men resultatet blev helt okej men jag blev väldigt nöjd med spegelbilderna som jag målade.
Andra temat jag gjorde var ”sport”. Där valde jag att använda mig utav vattenfärg eftersom att jag tyckte det passade bäst till det jag skulle göra.
Jag hade helst velat använda mig av en annan teknik som installation men jag hade inte någon bra idé som jag skulle kunna använda till den tekniken.

Jag körde fast två gånger under mina arbeten. Mitt första arbete hade jag tänkt att måla en segelbåt som seglar på havet med en solnedgång i bakgrunden. Men det var väldigt svårt att få till det perfekta detaljerna och färgerna. På grund av detta så ändrade jag till en bild som är tagen i vår sommarstuga och som jag tycker väldigt mycket om. Det gick mycket lättare att måla eftersom att jag tyckte att den bilden var lättare att efterlikna.
När jag skulle måla temat ”sport” så tyckte jag att jag fick en jättebra idé, att måla ”Doodle” med sport relaterade saker i, som en fotboll, basketboll osv. Men jag tyckte att det kändes för enkelt att bara använda en svart penna och inget mer så därför ändrade jag min idé. Jag valde då att istället måla olika bollar inom olika sporter och använda vattenfärg eftersom att det såg ,er levande ut.

Om jag hade fått göra om alltihop så hade jag gjort lite annorlunda. Jag skulle ha varit mer effektivare än vad jag var och planerat min tid bättre. Jag hade även använt mig av lite svårare material och tekniker som till exempel ”photshop". Jag kände att jag använde lite för enkla tekniker och utvecklade mig inte så mycket. Jag hade kunnat använda mig utav andra tekniker om jag hade haft lättare att komma igång, men eftersom jag inte hade sådana bra idéer till att göra annat så fick jag använda mig av sådana material och tekniker som jag ändå kände mig ganska säker i men ändå behövde utvecklas i. Annars blev jag faktiskt ganska nöjd med mina resultat.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

CommentsBildanalys:

1. *första bilden längst ned*

2. Konstverket heter The slave ship.

3. När man först bara tittar på bilden ser man en röd solnedgång över ett stormigt hav, en indikation på att en tyfon är påväg. Vid närmare titt kan man urskilja ett fartyg bort i fjärran. Fartygets segel har inte vecklats ut än och det avslöjar att fartyget förbereder sig för tyfon. I förgrunden syns ett antal kroppar som flyter omkring i vattnet; deras mörka hud och kedjade händer och fötter tyder på att det är slavar som kastats överbord från fartyget. Tittar man ännu noggrannare kan man se fiskar och sjöodjur som simmar omkring i vattnet som eventuellt förbereder sig för att äta slavarna, och måsar cirklar omkring ovanför kaoset.

4. Jag blir ledsen av att titta på bilden. Dessa oskyldiga människor som användes som slavar förr i tiden för att de inte betydde någonting, att de bara kasats överbord för att bli mat åt havsdjur.

5. Det är väldigt mycket ljus i bilden men även lite skuggor. Det är mest ljusa färger som används men lite mörka färger används också, speciellt i vattnet. Det mesta av ljuset kommer uppifrån himlen och från höger sida, skuggorna kommer från vänster sida och från vattnet. Gränserna är utsuddade så man ser inte riktigt vad som föreställer vad och färgerna flyter ihop med varandra och det är heller inte så tydliga former.

6. När jag ser bilden tänker jag på hur svårt det måste ha varit för slavar förr i tiden eftersom att de behandlades på ett orättvist sätt som man inte minst kan se på bilden.

7. Budskapet med bilden tror jag är att förr i tiden så var det de vita människorna som bestämde över dem svarta människorna. Det var de mörkhyade som blev slavar och behandlades som djur bara för att de inte var vita. Jag tror att konstnären ville få fram hur fel det var och hur de vita människorna behandlade de svarta människorna.


Fakta om konstnären:

1. Konstnären jag valt att skriva om heter Joseph Mallord William Turner, (tredje bilden)


2. Han föddes den 23 april 1775 och dog den 19 december 1851. Han blev 76 år gammal.

3. Joseph föddes i Covent Garden som ligger i London och han
bodde kvar i London under sitt liv där han även till sist dog.

4. Som 15-åring blev han antagen till Royal Academy of Arts.

5. Joseph målade konstverk inom impressionism.

6. Impressionism kännetecknas av att konstverken är av skissartad målningsteknik med kraftig penselföring och målarna börjar använda färger på ett nytt sätt, bland annat för att måla ljus och skuggor

7. Jag valde denna bild (andra bilden) eftersom att dels är den aktuell och dels för att den är målad så som det faktiskt kan se ut vid ett vulkanutbrott. Man ser att det finns människor vid stranden som kommer mista sina liv eftersom att de var vid fel plats vid fel tillfälle. Så här kan det ju vara på riktigt också och det var det som berörde mig mest, att vanliga människor mister sina liv vid vulkanutbrott för att de var vid fel plats vid fel tillfälle. Men det är också en väldigt häftig bild eftersom att det är mycket färger och ett ganska mörkt konstverk som verkligen fick mig att fastna vid bilden.

8. Jag valde konstnären eftersom jag blev berörd av många konstverk som han gjort. Jag tycker väldigt mycket om hans konstverk eftersom de flesta konstverken han målat är målat på ett starkt sätt och de flesta ser sorgliga ut i och med att det är mörka färger han valt vilket jag tycker om. Han var en konstnär som jag inte visste om sedan tidigare men jag har sett hans konstverk förut och ville få reda mer om hans liv.

9. Målningen The Fighting Temeraire (bild längst ned) är baserad på en historik händelse. På bilden ser man krigsskeppet HMS Temeraire som byggdes 1798 och som var en utav dem sista linjeskeppen som har haft betydelse i slaget vid Trafalgar år 1805. Målningen avbildar när HMS Temeraire bogseras upp av en hjulångare mot sin kajplats i Rotherhithe i London år 1838 för att huggas upp.

Likes

Comments

Hej,
Idag har jag forsatt med temat sport. Jag har gjort om min bild sen förra lektionen eftersom jag tyckte att min förra bild såg kladdig ut eftersom att det var lite för mycket jag målat. Jag har skissat klart på min bild men jag har inte hunnit måla den. Jag tyckte att allt flöt på ganska bra, men det jag tyckte var lite svårt var att komma på en ny idé på hur jag skulle förbättra min bild, men jag tyckte att jag löste det ganska bra till sist efter att ha letat efter inspiration på google. Så nästa lektion ska jag alltså måla med vattenfärg, tror jag. Om jag hinner ska jag även arbeta med temat identitet eftersom jag har fått en väldigt bra idé på hur jag ska göra, men det är inte säkert att jag kommer hinna göra det.
//hejdå

Likes

Comments

Hej,

Idag gjorde jag klart min bild. Jag skuggade lite på stenarna och på molnen som ska speglas i sjön. Jag blev faktiskt ganska nöjd med bilden, men jag fick lite problem när jag skulle spegla molnen i sjön men till slut tyckte jag att jag fick till det.

Det jag tänkte börja med nu är temat sport. Jag tänkte måla en tjej som spelar badminton eftersom jag själv gillar det. Inspirationen till bilden, som jag tänkte måla, hittade jag på Google och bilden finns här nedan. Jag började skissa lite men det blev inte så bra så jag suddade ut allt men jag ska fortsätta att skissa nästa lektion istället. Eftersom jag målade min förra bild med färgpennor så tänkte jag byta teknik och måla temat sport med målarfärg istället.

Hejdå!

Likes

Comments

Hej, idag har jag fortsatt att jobba med temat natur. Jag hann måla klart allt precis som jag hoppades att jag skulle göra, men jag tror jag ska göra lite mer skuggor nästa lektion. 

Mitt budskap med bilden är att jag tycker att man ska vara försiktigare med naturen och inte hugga ner så mycket träd och sånt som man gör.

Det jag blev mest nöjd med den här lektionen var såklart att jag nästan hann måla klart bilden. Jag fick faktiskt inga problem med min bild utan allt gick väldigt bra och jag känner att jag fick ut ganska mycket av den här lektionen.

//hejdå!

Likes

Comments

Hej!

Jag har inte uppdaterat bloggen på 2 veckor nu men det beror på att vi varit på klassresa och på gymnasiemässan in i Göteborg.

Iallafall, som ni kan se på bilden längst ned så har jag ändrat på min idé. Jag kom helt enkelt på en annan idé som jag tyckte var roligare och lite lättare än den förra bilden som jag gjorde. Den bilden som jag arbetar med nu har jag fått inspiration ifrån min sommarstuga i Dalarna. Det föreställer en sjö med en kanot, en brygga och en skog i bakgrunden.

Det här har jag hunnit göra under lektionen:

1. Jag fortsatte på min förra bild men ändrade mig och ville påbörja en helt ny bild

2. Jag letade upp en bild från min sommarstuga som jag tyckte var fin

3. När jag hittade en bild jag tyckte om så började jag skissa på bilden, jag gjorde även om bilden litegrann

4. Sedan började jag måla men jag hann bara måla på bryggan, resten ska jag försöka hinna måla klart nästa lektion!

//hejdå

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag haft bildlektion. Jag ska arbeta med temat natur. Det här är vad jag gjorde under lektionen idag;

1) Jag började med att leta efter inspiration på internet. Jag tog inspiration från konstnären Leonid Afremov eftersom jag tyckte hans bilder var väldigt fina och färgstarka.

2) Jag letade upp en bild som Leonid gjort och som jag tyckte lite extra mycket om. Det blev en bild som ni kan se nedanför. På min skiss gjorde jag dock om lite till mitt egna.

3) Jag skrev sedan en tankekarta om hur jag tänkt planera mitt arbeta kring det här temat.

4) Efter jag skrivit klart min tankekarta så började jag skissa på bilden. Som ni kan se på min skiss här nedanför så blev jag inte helt klar som jag hoppades att jag skulle bli, men jag får fortsätta med det nästa lektion:)

Jag hann tyvärr inte göra så mycket idag på lektionen idag eftersom det tog ganska lång tid när jag letade efter inspiration, men nästa lektion så ska jag försöka hinna klart med skissen:)

Hejdå!

Likes

Comments

Hej! Jag heter Ida och går i 9A på Kapareskolan.

På den här bloggen kommer jag skriva om vad jag gör på bildlektionerna. Jag kommer att lägga upp bilder på mina arbeten och reflektera över dem.

Under denna termin kommer jag arbeta med temat natur, sport och identitet.

Välkommen:)

Likes

Comments