Header

I förra veckan var jag på utbildning med jobbet och blev bjuden på citronkladdkaka och tyckte det var sjukt gott. Tänkte att det inte kan vara så krångligt att fixa till även hemma och så fick det bli. Resultatet blev väldigt bra, min svärmor och hennes man uppskattade det verkligen vilken var roligt. En klick grädde till är perfekt.

Recept Citronkladdkaka

100 g smör
100 g vit choklad
3 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
citronsaft från 1 citron

Dra på ugnen 180 grader. Smöra och bröa en springform med smör och skorpsmulor. Smält smöret i en kastrull, häll i chokladen och rör tills den också smält. Rör i socker och övriga torra ingredienser. Rör i äggen och avsluta med citronsaften. Grädda i 20 minuter. Ställ i kyl eller frys tills den svalnat och satt sig, vispa grädde och servera.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det känns på något sätt som att Snickerstårtan blivit lite av min signumtårta. Känner mig väldigt stolt över det receptet och den är liksom lite barnsligt-vuxen-god. Dock kan jag inte bjuda min familj på den då nästan samtliga inte tål jordnötter. Så i augusti när George fyllde år så fick det bli en modifierad variant utan jordnötter. Mittenbotten gjordes precis som innan fast kokade en kola och hällde sedan i flingorna och kokos som i det andra receptet som ni hittar här. Fick dock enorm idétorka den dagen på dekoration som passade så den blev inte så värst snygg, får bättra mig till 28 årsdagen.

Likes

Comments

Åh det var så länge sen jag satt här och skrev recept, så mycket har hänt sedan sist och nu tänkte jag försöka dela med mig av nytillkomna recept och inspiration. Detta är en ny härlig tårta som kanske kan passa bra till påsk eller en sommarfika, vad vet jag. Bilderna kommer från flera olika baktillfällen, om det ser lite olika ut. Hoppas det ska smaka och att ni finns kvar där ute och längtar efter mer från Bakhörnan.

Recept Hallontårta

Botten

4.5 dl socker

4 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1.5 tsk bikarbonat

1.5 tsk bakpulver

citronzest

1 msk vaniljsocker

0.5 tsk salt

3 ägg

2.5 dl mjölk

1.5 dl olja

2.5 dl varmt vatten


Halloncurd

250 g hallon

2 dl socker

50 g smör

2 ägg


Smörkräm

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

4 äggvitor

citronsaft

400 g smör


Börja med att dra på ugnen 150 grader varmluft. Jag har använt mig av ett set med 6 delar och bakat varje botten för sig. Blanda alla torra ingredienser för sig. Blanda ihop ägg, mjölk och olja till en jämn röra. Koka upp vatten. Blanda de torra ingredienserna med ägg-mjölk-olje blandningen. Avsluta med att hälla i det varma vatten och rör till en rör smet. Klipp ut bakplåtspapper och lägg i botten på varje form. Fördela smet i varje form och grädda i 20-25 minuter.

Koka sönder hallonen, häll sedan ägg, hallon, socker och smör i ett vattenbad, värm försiktigt tills det tjocknat. Låt svalna. Till smörkrämen häll socker, vaniljsocker, äggvitor, citronsaft i en kastrull, värm till ca 70 grader, till alla sockerkristaller smält. Vispa sedan till hård maräng. Ha i lite rumstempererat smör i taget och fortsätt vispa tills smörkrämen blivit fluffig, smaksätt med mer citronsaft eller zest. Färga en liten del rosa med pulverfärg eller med lite halloncurd. Färga resten med gul pulverfärg. Montera tårtan med botten, en ring med smörkräm längst ut för att inte fyllningen ska rinna ut. Fördela alla lager med halloncurd, alternativt något lager med exempelvis vaniljkräm. Klä sedan hela tårtan med smörkräm och avsluta med ett slarvigt lager rosa smörkräm längst ner på tårtan och några färska hallon på toppen som dekoration.

Likes

Comments

Gjorde som ni kanske vet en Snickerstårta till jobbet för ett tag sedan. Då provade jag en lite annan dekoration. Gjorde även dubbelsats Kolasmörkräm och spritsade uppepå och spritsade lite Dulce de Leche på också. Orginalreceptet hittar ni här, hett tips att göra extra kolasmörkräm alltså.

Likes

Comments

Morotskaka är ju fantastiskt gott, det finns ett superrecept i receptsamlingen, ni hittar det även här. Tänkte bara visa en alternativ dekoration till receptet. Gott va!

Likes

Comments

Tigerkaka är nog en kaka de allra flesta känner igen. Här kommer i alla fall mitt bästa recept för att lyckas med denna traditionella kaka.

Recept Tigerkaka

Smet

200 g smr

2.5 dl socker

3 ägg

4 dl vetemjöl

1 dl mjölk

1 tsk bakpulver


Smak till 1/3 av smeten

1.5- 2 msk kakao

0.5 tsk vaniljsocker

1 gnutta salt


Smak till 2/3 av smeten

rivet skal av 1 citron

1 msk vaniljsocker

Dra på ugnen 175 grader. Rör rumstempererat smör och socker poröst. tillsätt sedan 1 ägg i taget. varva mjöl, mjölk och bakpulver. Dela sedan smeten i två olika bunkar, 1/3 del i den ena och 2/3 delar i den andra. Smaksätt enligt receptet ovan. kakao/vanilj i den lilla och citron/vanilj i den andra. Smöra och bröa en sockerkaksform. Varva den ljusa och mörka i formen och rör försiktigt runt. Grädda ca 1 timme i ugnen, nedre delen.

Likes

Comments

Nu när det finns så himla mycket jordgubbar på sommaren så varför inte slänga ihop en jordgubbspaj på färska jordgubbar? Mums! Perfekt som efterrätt efter grillning eller annat.

Recept Jordgubbspaj

1 L Jordgubbar

1 msk potatismjöl

3 msk socker


Smuldeg

100 g smör

1 dl havregryn

2 dl vetemjöl

0.5 dl farinströ

0.5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 msk ljussirap


Dra på ugnen 200 grader. Skölj och rensa jordgubbarna, skär i skivor och lägg i en pajform. Blanda potatismjöl och socker och strö över jordgubbarna. Blanda alla ingredienserna till smuldegen i en skål. Strö över jordgubbarna. Grädda u ca 30 minuter tills den fått en gyllenbrun färg. Servera gärna med en god vaniljsås, till exempel denna. Minska maizena till häften så blir det en god sås.

Likes

Comments

Känner ni för något annorlunda istället för den traditionella kladdkakan? Tänkte dela med mig av min Kolakladdkaka med bilar. Prova, ni blir inte ledsna, speciellt om ni gillar bilar.

Recept Kolakladdkaka med bilar

170 g smör

1 dl socker

1 dl farinströ

2.5 dl vetemjöl

en gnutta salt

1 msk vaniljsocker

3 ägg

100 g Ahlgrens bilar


Dra på ugnen 175 grader. Smält smöret, blanda i sockret och rör runt. Ha sedan i resten av de torra ingredienserna. Blanda i äggen och sist bilarna. Smöra och bröa en springform. Häll i smeten, grädda ca 18 minuter.

Tog med mig familjen och kladdkakan ut i gräset. Härligt med semester!

Likes

Comments

Har ni bestämt vad ni ska ha på bordet till Midsommar? Om inte kommer här ett hett tips! Jag bakade denna fantastiska tårta på Nationaldagen till mina nära och kära. Supergod och väl värd uppmärksamhet. Receptet kommer från Roy Fares och ni hittar det här. Om jag gör den igen kommer jag nog dock skippa kokosen, (sorry Roy) jag tyckte inte det tillförde så mycket och blev kanske en smak för mycket i min lilla mun.

Likes

Comments

​Mumsig Kardemummakaka i eftermiddags solen? Gott va? Visst blir man sugen! Varför inte peta ner lite rabarber i kakan för att fixa till den lite. Slänga ihop lite vaniljsås till kanske. 

Kardemummakaka

2 dl socker

2 ägg

6 dl vetemjöl

2.5 tsk bakpulver

2 tsk mald kardemumma

100 g smält smör

2 dl mjölk


Garnering

pärlsocker


Dra på ugnen 180 grader. Vispa ägg och socker, varva sedan de torra ingredienserna med smält smör och mjölk. För ännu saftigare kaka tillsätt lite mer smör. Smöra och bröa en avlång form. Häll i smeten och strö på pärlsocker. Grädda i ca 50 minuter. Skälp upp, vänd och låt svalna. Klart!

Likes

Comments