Igår besökte vi en masaiby! Det var minst sagt en upplevelse, en väldigt märklig och rolig sådan.

Vi fick se hur urbefolkningen bodde i små hyddor, prova deras kläder som bestod av ett par tygbitar som man knöt runt sig, samt se deras otroliga dans. De var så glada och ville gärna att vi skulle fota och filma deras uppträdande. Det var jättekul att se och vi fick oss ett gott skratt.

Likes

Comments

Igår var första dagen på barnhemmet.
Vi hann knappt komma fram innan de kom springandes och hoppade på oss med kramar. Barnen är så himla söta och spralliga, de springer runt och skrattar hela tiden.

Barnhemmet som vi är på heter Upendo Face Orphanage, vilket betyder ungefär "laughing face" orphanage.

Likes

Comments

Vårt boende i Arusha

Hej!

Nu har vi äntligen landat, både fysiskt och mentalt. Det första dygnet var ganska jobbigt med väldigt många nya intryck och framförallt att allting är så annorlunda från hemma. Första kvällen resulterade därför i ett lite mindre sammanbrott, men allt känns bättre nu.

Idag (söndag) har vi fått en rundtur av staden och vi känner oss därför lite mer hemmastadda. Vi har även träffat de andra volontärerna i huset idag, de har varit på Zanzibar under helgen så vi var ensamma i huset första kvällen. Vi bor nu ihop med några tjejer från Australien och England, både jag och Gabriella var nervösa inför att träffa dem men de är jättetrevliga allihopa!

Imorgon är första dagen på barnhemmet och vi är så taggade! De andra i huset har berättat massa bra saker så det känns bra.

(Skulle publiceras igår, söndag kväll)

Likes

Comments

HEJ OCH VÄLKOMNA

Under de kommande veckorna kommer jag och @gabriellasevreus befinna oss i Tanzania. Vi kommer huvudsakligen hjälpa till på ett barnhem i Arusha, men hoppas även på att Afrikas djungler kan bjuda på ett och annat spännande äventyr.

Just nu sitter vi på Arlanda i väntan på nästa flyg som tar oss till Addis Abeba och har redan hunnit med ett fåtal mindre panikattacker. Bland annat när Gabriella inte lyckades överföra bilder från sin nyinköpta kamera till mobilen, då hela syftet var att enkelt kunna dela bilder av högre kvalitet. Tur att jag kunde ta fram min tekniska sida och lösa problemet!

Nu lyfter vi snart mot Afrika!!! Vi hörs

Likes

Comments