Julkalendern

Hur gick det igår med allas lucia tåg?

Jag vet att riktigt många fina luciatåg tågade runt om kring i Sverige igår och jag vet att många av er år mycket lussefika. Själv gjorde jag det. Många är kanske trötta idag efter att ha tågat hela natten, så idag tycker jag att ni kan unna er med en riktigt bra film. Det ska jag göra iallafall. När man får frågan "Vilken är din favoritfilm?" brukar jag svara "jag vet inte". När jag var mindre var jag besatt av Prinsessans dagbok, jag kunde den utantill. Men idag vet jag inte. Igår kväll kollande jag på en film som heter Asterix på olympiaden och den tyckte jag var riktigt rolig. Kan verkligen rekommendera om man vill ha något som man kan sitta och skratta till på kvällen. Ikväll kommer det att bli ett avsnitt från serien Riverdale

/Ida

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Julkalendern

Ja, som många av er redan vet så är det lucia idag. Hur säger man "Glad lucia" "Trevlig lucia" är det någon som vet? På de flesta skolorna runt om i landet kommer Lucian att gå idag med sitt följetåg. Jag kommer ihåg när jag skulle gå Luciatåg i fyran. Hur många kan vi ha varit? 60 kanske? Skit samma, vi skulle gå på två föreställningar, första föreställningen gick helt okej. Två svimmade men resten klarade av att säga och sjung alla sånger, dikter. Vi gick ut och fick lite luft och åt lussefika. Sen kom andra föreställningen...


Allt började med att 10 pers vägrade att gå in, för att de blev rädda att de också skulle svimma. Okej de fick sitta och titta på när vi andra gick. Två svimmande när vi gick in, lärarna fick bära ut dem. Tre tuppade av när vi hade ställt upp och och hade avklarat första sångerna. Sen började det! Folk tuppade av en efter en under hela föreställningen. Lucian fick till och med ta av sig kronan och blåsa ut de levande ljusen för att ingen olycka skulle inträffa. Hela denna föreställningen slutade med att 10 av 60 elever satt ner framme på scenen och alla ljusen var släckta. Man kan höra än idag, 9 år senare hur folk pratar om detta luciatåg.


Alla lussefiranden som jag har varit och titta på efter denna incident har jag varit mycket nervös för att folka ska svimma. Jag förstå alla som tycker det är jobbigt att stå framför folk. Jag själv kunde inte vara kvar under mitt luciatåg i fyran. Men idag önskar jag alla lycka till där ute som ska lussa för både släkten och skolorna osv, om ni blir nervösa så och trampa lite på stället så att blodet cirkulerar bättre i kroppen. Det kan fungera.

Lycka till och tänkt så här, om det skulle bli ett konstigt uppträdande. Om några år kommer ni att skratta om det!

Likes

Comments

Julkalendern

Nu kanske ni undrar varför inte jag har lagt ut något i kalendern på tre dagar, men jag har faktist en anledning. En del av er vet redan att jag opererade mitt knä förra onsdagen samt min hund Jacko opererades samma dag. Detta tog mycket på krafterna och därför har jag inte kunnat lägga den energin på bloggen som jag borde ha gjort. Men nu är både jag och Jacko på bättringsvägen efter våra ingrepp och jag lovar att jag sak bli bättre på att lägga ut mina tipps och trix för att få en riktig bra december.


Jag tänkte därför att skriva dagens tipps idag. Dock blev det lite sent genom att dagen är snart över men man kanske kan gör två saker imorgon. Dagens uppdrag är att man ska baka något riktigt gått. Det kan vara en kladdkaka, julgodis eller varför inte en vintertårta. Själv tänkte jag nog att baka massor med kladdkaksmuffins om vi har ingredienser hemma förstås. Jag har nu ledsnats att bara ligga stilla och hoppas på att såren ska läka fortare eller att plugga ikapp allt jag har missat i skolan. Så imorgon när jag vaknar ska jag baka och förhoppningsvis kommer dem att bli goda.

Nu kör vi nya tag / Ida

Likes

Comments

Julkalendern

Idag är det lördag och det blåser samt regnar, vad passar då bättre än att gå till ett cafe och ta en fika? En varm kopp choklad med grädde och polkagris eller varför inte en pumpa latte. Ta med en god vän eller en familjemedlem och bara njut av att det nästan är två veckor kvar till jul.

ses imorgon 🎄

Likes

Comments

Julkalendern

Ge den första du ser en kram

Idag ska det kramas. Den första du ser på morgon, ge den en kram. En bamsekram som man sa när man var liten. Man behöver inte säga något innan och efter ge personen bara en kram. Helt enkelt tycker jag att man kramas för lite ☺️. Jag vet själv, jag kramar mina föräldrar en gång i månaden om ens det och detta är alldeles för lite. Man borde ge och få en kram varje vecka.


Karmar gör att man mår bra och att omgivningen mår bra (även om man inte vill erkänna detta). Att då ge den första du ser på morgonen en kram gör då att personen och du startar dagen på bästa sätt.

Likes

Comments

Julkalendern

Varför inte baka lussekatter eller några pepparkakor? Idag är det den 7 december och jag är mycket igen på julfika, så varför inte baka lite. Det luktar sååå underbart i huset när folk bakar och när pepparkakor bakas, ja den lukten är bäst.


En del familjer har glasyr på och andra har choklad på med ja tycker att dem ska vara helt neutrala. Det är lika dant med lussekatter. Jag vill ha min med mycket saffran och några russin nedstoppat men andra vill ha deras utan russin eller saffran. Så olika och det är bra. Vad brukar man dricka till dem? Julmust, mjölk, vatten, läst, saft ... eller dricker man ingenting till?

Likes

Comments

Julkalendern

Nu börjar kylan komma. Både igår och idag var det minusgrader, burr.

6 december iallafall och dagens mission är att laga mat. Jag vet det kanske låter lite konstigt eller vad vet jag. Men jag personligen gillar inte att laga mat, jag bokstavligen hatar det. Men att äta mat det är gått. Jag vet att några av er där ute älskar att laga mat, samt några av ser är som jag och gör gärna något annat istället. Men idag händer det, iallafall för er som bor hemma:)


Ni kan laga precis vad ni vill, det kan vara fläskfilé med potatis eller hemmagjorda köttbullar eller varför inte värma en panpizza, allt fungerar. Genom att gör det för någon annan är det bästa. Jag vet själv när man kommer hem efter skolan eller jobbet och är vrålhungrig och så har pappa eller mamma lagat mat, behöver jag säga mer? Jo, mums. Nu är det deras tur att komma hem och så är det mat på bordet.

Lycka till!

Likes

Comments

Julkalendern

Hej alla läsare!

Då kör vi dagens lilla tipps. Idag tycker jag att man ska säga "Hej" till någon. Ett litet "Hej" kan göra mycket. Om man inte vill säga det till en främling kan man säga det till en lärare eller kompis som går i ens klass. Ne nu ska jag inte påpeka att alla inte säger "Hej". Jo självklart säger folk "Hej" till varandra på morgonen eller någon annan tid under dagen som man träffar nytt folk. Problemet är att alla runt omkring oss får faktiskt inte ett "Hej" när de möter någon i skolan. Det kan ta en hel dag innan någon hälsar på dem. Så idag tycker jag att alla som ser lite försiktiga ut ska få ett "Hej". Alla som ni tror blir glada av att få ett "Hej" tycker jag att ni ska säga "Hej" till. Det kan göra deras dag, samt att säga "Hej" till någon som man ser blir glad kan göra din dag också jag lovar.


Lycka till och ses imorgon ☺️

Likes

Comments

Julkalendern

Jippi idag åker julpyntet fram! En tomte, två tomtar, en gran åå titta två granar så underbart. Jag älskar att ta fram julpyntet man har liksom glömt av att man har så mycket pynt som man egentligen har. Ja vet jag är galen i julpynt. Vad har jag köpt till i år än så länge? Vänta lite, 1,2,3...9 nya julsaker, mestadels ljusslingar eller vad heter det? En ljusslinga flera ljusslinger, ljusslingor aa jag vet inte men fint är det iallafall.


Gör som mig pynta galet mycket och jag menar det galen mycket. Tänkte i år att göra som en liten mini by på mitt golv med hus och ljus, åå det rimmade, men vet inte om dammsugaren kommer att gilla detta.

Likes

Comments

Julkalendern

Ne, idag tycker jag att jag ska gå ut och gå en riktig låg promenad eller vad tycker ni? Jag ska nog ta och singla slant varje gång när jag kommer till en större eller varför inte mindre korsning. Undra vart man kommer?


Om ni undrar så är det den tredje december och dagens mission är att gå en riktig långpromenad. Gå så långt att kroppen säger "Ne nu får vi gå tillbaka". Ta på bra skor, varma kläder, stor fluffig mössa och ett par hölurar med mycket mycket bra musik och sen bara gå. Själv ska jag singla slant men alla gör som de vill. Lycka till med DIN promenad eller varför inte ER promenad. Du kanske vill ta med någon på din promenad eller?

Likes

Comments