Dessa underbara skapelser har kommit till min värld. En fin höstdag med sol och vackra löv och så en av dessa i min hand. Underbart!

Den röda smoothien är med hallon, apelsinjuice och lite kakao medan den rosa är med hallon, yoghurt och havregryn. Som ni kanske förstår när ni läser ingredienserna är den rosa mer matigare pga havregrynen och den röda är mer sötare pga juicen.


Många brukar fråga mig hur mycket av de olika ingredienserna man ska ha i. Men jag brukar svara dem "Ta så att det blir gött" att ha specifika mått är svårt för det är olika stora glas olika smaklökar osv. Huvudsaken är att det blir gött, eller hur?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vadå mörka och intetsägande bilder. Svartvita med mycket mörker och lite gran ljus. Jo ja vet, men med dessa tre bilder vill jag förmedla att nu när det mörknar fortare på kvällarna och regnet kommer fram varje morgon finns det ändå hopp. Jag har investerat i dessa fantastiska ljuskällor denna hösten. Det är en glasburk med en liten ljusslinga i och en lång ljusslinga med kristall liknade bitar på. Att tända dessa på morgonen när man går upp gör en glad i hela kroppen. Dock behöver jag byta batteri i ljusslingan för det har tagit slut, men utöver det älskar jag dem.

Likes

Comments

Nu är det äntligen här! Alla snygga höstplagg har kommit och jajamensan jag har varit ute och shoppat. Det blev en hoodie från BikBok för 249kr och ett bar underbara svarta byxor även dem från BikBok för 499kr.

Fler plagg kommer inom kort.

Foto: Kajsa Jonsson

Likes

Comments

Jag älskar att greja i mitt rum. Att då spontan shoppa blommor och nya krukor gör min dag. Sen att få komma hem med dem och bestämma vart dem ska stå medan man lyssnar på Refugee av Skip Marley det är underbart.

Nemen titta vem som kom upp till mig! Men vad tittar du på?

Likes

Comments

Back to school 2

Har du som jag tråkiga anteckningsblock hemma som bara ligger och dräller. Då kan jag hjälpa dig om du vill ha hjälp alltså.

Det du behöver:

Tråkiga anteckningsblock, Färglada tejpar och en sax eller vassa, starka naglar.

Börja med att ta ett anteckningsblock och lägg på bordet framför dig. Nu tar du dina färglada tejpar och börja fästa dem kors och tvärs över framsidan på blocket. Du kan göra randigt, rutigt eller varför inte massor med olika linjer som korsar varandra. När du har satt fast all tejp klipp av det överflödiga tejpremsorna (de som sticker ut utanför blocket). Jag valde att vika in dem på insidan av framsidan istället för att klippa av dem för att få renare kanter runt om. Men det är eget val.

När framsidan är klar dra över med en linjal så att eventuella luftbubblor försvinner och färdig.

Tips: Jag tog en tunn tejp så min bakgrund syntes igenom så skulle rekommendera att ta lite tjockare.

Lycka till!


Likes

Comments

Vill du ha ditt egna pennfack?

Pennfack gjord av filt, glittrig tråd samt lite stenar och en dragkedja.

Material: filttyg, glittrig tråd, stenar och dragkedja, limpistol, penna

Ta filten och klipp ut så stort pennfack du vill ha. Ta till 1 cm på varje sida för limmet. Lägg filttyget dubbelvikt med den aviga sidan utåt och limma ihop kortsidorna på tyget. Lämna 0.5 cm i botten o limmat för glittertråden och även 1 cm i toppen för dragkedjan och glittertråden. Vräng pennfacket så rätt sida blir utåt. Ta glittertråden och klipp av så lång kortsidan är + 1cm. Stoppa in tråden i öppningen längst ner på pennfacket. Limma fast den på insidan. Ta sedan och limma kortsidan men en liten smal stimma av lim och tryck fast den glittriga tråden. Nu gör du lika dant som du gjorde i botten av pennfacket med glittertråden i toppen av pennfacket. Gör lika dant på den andra sidan av pennfacket och så är den nästan klart.


Ta nu din dragkedja och limmar fast den längs med långsidan. Var försiktig så att inte limmet hamnar i själva dragkedjan för då går den sönder eller blir mycket trög.


Dekorerna nu med stenar om du har det eller något annat och så var den klar.

Likes

Comments

Andra dagen i skolan avklarad. En eftermiddag på landet blev det med alla treor på teknikprogrammet. Det blev aktiviteter som flytta ett stort a men hjälp av rep, labyrint men bollar och mycket mer. På denna gården som vi var på fanns det olika djur som grisar, höns, kaniner och två abborrar. En av abborrarna hette Ida precis som mig. Så gulligt. Okej det hade kanske varit roligare att mitt namn hamnade på en get eller en kanin men fisk är okej.


Geten och hönsen var inne i en inhägnad på gården och så var grisarna i en annan. Man fick gå in och koppa djuren i deras inhägnader och självklart skulle jag göra detta. Men gissa vad som hände? Jo, när jag öppnade grinden in till getens lilla krypin smet den. Rakt ut sprang den och gissa om den var glad av allt grönt gräs på andra sidan. Jo visst var den det. Såå pinsamt att släppa ut en get lös i en främmandes trädgård. Tack och lov stannade den i trädgården och efter alla hade klappat den och matat den med maskrosor tog ägarna in den igen. Efter det kan jag tala om att jag var noga med att stänga alla grindar efter mig och nej jag öppnade inte den grinden igen. Ville inte att samma sak skulle hända igen.


Eftermiddagen slutade med fika och prisutdelning. Mitt lag kom tredje sist av alla lag och det var 10 laga som deltog så inte så lyckat. Men fikan var god! Bussarna kom och alla gick in och satte säg och hem bar det.

Likes

Comments

Vilken dag det har varit idag. Både positivt och negativt faktist. Allt började med att jag skulle ner till stan och tänkte då ta moppen, för det går fortast och jag hade endel saker att göra idag. På stan sen skulle jag kolla på en kamera för att få snyggare bilder här på bloggen. Men jag skulle även kolla på lite kläder osv. Jag gick ut till moppen, lagom stressad, och gissa vilken sak som inte ville starta. Jo exakt, moppen. Hur jag än försökte med kicken och med knappen gick det ej. Aha, det var bara att rulla in den igen då. Cykeln fick det bli och ner till stan far det.

Jag parkerade cykeln på torget och gick mot affären där jag skulle kolla på kameran. Jo men visst skulle dem ha stängt idag och det visste inte jag någonting om och jag som hade cyklat som en idiot ner till stan för att hinna till affären innan de stängde så hade de inte ens öppet idag.

Om inte det toppade allt, gick jag in på Ica på hemvägen för att köpa grädde samt biffar och spagetti till en dejt jag skulle fixa ikväll för några. När allt var köpt och jag var på väg till cykeln insåg jag snabbt att jag hade köpt kylvaror och innan jag hade kommit hem med cykeln skulle det kanske bli dåligt. Så i solen och knappt någon vind cyklade jag som en idiot hem för att maten inte skulle bli dålig. Flera som jag kände mötte jag längst vägen och de hejade så glatt och så kom jag där flämtande och knappt fick fram ett ord. Trevligt!!


5 km senare Hem kom jag iallafall och maten var fortfarande kall tack och lov. Maten lagades och hunden fick sin promenad och dejten blev riktigt lyckad. Så efter en annorlunda dag sitter jag nu här och skriver med tet i min hand och ett leende på läpparna. För en dag som inte såg ut att bli så bra slutade med ett lyckligt slut ändå.

Likes

Comments

Underbara dagar i Fjällbacka med sol. Okej solen var bara framme en dag och alla andra dagar regnade det. Men ändå! Skönt att komma hemifrån lite genom att bara njuta av att det var fyra meter till vattnet. Kan det bli bättre ?

Likes

Comments

En promenad i regnet men musik i öronen helt underbart. Man går bara längre och längre och vill ej sluta.

Likes

Comments