Nästan alla klasser är lediga idag men inte vi, vi har matte i 1 1/2 tim kul?!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag blev det träning på altan i solväggen🎀

Likes

Comments

Fin dag även om det blåste!

Likes

Comments

Detta är Jacko. Han är en 7 år gammal Shih tzu som alltid är glad. Varje dag när man kommer hem från skolan eller jobbet sitter han där och väntar på att man ska klappa honom. Varje dag när man lägger upp hundmaten i hans skål kommer han springande och dansar för att man ska bli klar fortare, även om det inte hjälper. Jacko vet alltid när det är dags för mat genom att säger till och han går alltid och lägger sin vid 10:30 varje kväll. Han är som Skalman med sin mat och sovklocka.

Jacko har funnits i vår familj ända sen han var 8 månader gammal och han har alltid och kommer alltid att vara vår lilla favorit. Jag måste ju säga att det är han som får mest show time i familjen. Det jag ville säga med denna text är att idag när jag lekte med Jacko och hans gossedjur Bruno insåg jag en sak. Jacko ger aldrig upp. Även om ena vägen till gosedjuret inte fungerar hittar han alltid en annan. Han ger ej upp och tillslut får han tag på Bruno och blir så nöjd. Men svansen i gladaste tag springer han iväg till sin matta och att få tag på Bruno igen, det är bara att glömma för Jacko släpper inte taget.

Vi människor borde vara lite mer som hundar, att inte ge upp så fort vi får motgångar att kämpa för våra drömmar. Jag vill tex bli arkitekt men vet att mina betyg kanske inte räcker hela vägen fram. Men detta ska inte stoppa mig så som Jacko med Bruno ska jag hitta en annan väg för att nå min dröm, även om det tar några år extra. Jag vet så många där ute som ger upp så fort det blir motgångar som tex jag. Men jag ska bättra mig och förhoppningsvis gör fler detta. För varför ska man ha drömmar om man aldrig tänker nå dem?

Likes

Comments

Påsklovets sista dag :-(. Är inte taggad på skolan igen. Varför är det alltid så att man får alla prov och nationella denna sista tiden som är kvar. Okej man har ju haft lite prov under tidens gång (denna termin) men nu kommer alla slutprov och alla andra stora VIKTIGA prov. Jag tror jag och min klass har två stora prov i vecka framöver om inte mer.


Mitt mål med tiden som är kvar fram till sommarlovet är göra så gott som jag kan i skolan och inte bli arg om jag skriver dåligt på ett prov. Har du som jag att målet i alla ämnen är att få godkänts och om man får mer är det bara positivt. Tack vare att jag sätter upp sådana mål blir jag inte lika stressad och då går det bättre för mig. Likadant gjorde jag på högskoleprovet. Mitt mål var att få 1 rätt av 160 (första gången jag skrev provet så visste inte att det var lågt) men tack vare detta låga mål fick jag mycket mer är ett rätt och blev riktigt nöjd. Om jag däremot hade satt upp ett mål med att få 100 rätt av 160 och jag hade fått 99 rätt hade jag blivit arg och ledsen. Så det jag försöker att säga är. Om du är som jag och blir stressad över skolan samt får press över att få höga betyg gör som jag och sätt upp lägre mål en vad du satsar på. På detta sett blir hjärnan automatiskt lugnare och då presterar du bättre på proven. Testa! Det kan vara värt ett försök!

Likes

Comments

Liten tripp till Norrqvarn och Göta kanal !!

Foto: Min lillasyster

Likes

Comments

Okej jag vet att det är typiskt svenskt att prata om vädret men hallå vad händer. Idag är det den 16 april och det är 4 grader ute och i fredags snöade det ute. Vad gör vi med världen egentligen? Så här års ska det vara 15 grader och sol eller regn, inte 4 grader och snö. Man ska inte behöva skrapa rutorna på bilen på morgonen så här års iallafall inte där jag bor. Det kan man göra på vintern men inte i mitten av april.Likes

Comments

Okej! Första inlägget klart! Bara att komma igång tog 1 tim, men nu är det klart och bloggen är på g. Dock måste jag nu lära mig lite hur detta fungerar, men det kommer la.. Önska mig lycka till! Ska försöka att blogga så mycket jag hinner. Men vi får la se när skolan drar igång igen hur mycket jag hinner.  Likes

Comments