Godkväll :)

Dagen har varit väldigt härlig med lyssnande på podcast, läsande i Brené Browns Våga vara operfekt och promenad i skogen. Jag älskar verkligen att få ny kunskap. Hur cliché det än må låta så stämmer det verkligen att ju mer man läser desto mindre inser man att man faktiskt vet. Jag har dock aldrig varit särskilt intresserad av politik eller direkta omvärldsfrågor men jag inser att det kanske är ignorant och dumt av mig att inte ta del av det som sker i världen och i Sverige. Jag har väl levt i en bubbla ett tag - men ska försöka ändra på detta.

Hur som helst så har jag tänkt på att jag behöver en ny pyjamas och jag vill göra det mesta av min USA-upplevelse och därför ska jag nu beställa en randig pyjamas som jag tycker påminner om min stereotypa bild av pyjamaser i USA. Jag googlade och det visade sig att ett märke som heter Rayville hade precis vad jag sökte efter - 100% bomull och ränder! Jag fick den av min käraste farmor och hoppas att jag ska passa in i min värd-familj. :)

Det står mellan dessa två nedan, eller kanske något mer alternativ. Vilken tycker ni är snyggast? :) (Bilder lånade från Rayville)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej allesammans,

Nu checkar jag in efter ett lite länge uppehåll. Det har varit mycket på gång de senaste veckorna med bland annat en weekend i London, jobb och sedan en helg i Stockholm. Det har varit full rulle med andra ord och jag har också pratat med min värdfamiljs nuvarande Au Pair - hon är så himla snäll och hjälpsam! Jag har turen att hon kommer vara med mig tre veckor innan hon avslutar sitt år så att jag också kan lära mig lite rutiner och sedan såklart göra min egna twist på dem men också träffa hennes vänner, få uppleva favoritställena. 

Jag försöker suga in så mycket av Sverige som möjligt dessa kvarvarande veckor innan avfärd och i kombination med påsk har det blivit mycket godis (något som jag planerar sluta med när jag flyttar till USA hehe). Jag är så himla spänd på att få uppleva USA och dess kultur och genom ett år borta kanske få nya insikter om mitt Sverige. :)

Igår var det två veckor kvar och det sista ska fixas med att skicka efter internationellt körkort, packa (!!!), säga hejdå för en liten stund till nära och kära och inköp av adapters, sladd för kameraöverladdning osv... 

Har också funderat mycket över maten i USA, GMO, processerad mat, antibiotika i kött, majssirap osv. Jag värdesätter att kunna äta mycket grönt och helst tillsatsfri mat för hälsans skull men jag får tyvärr troligtvis göra avkall på den inställningen litegrann även om jag ska göra vad jag kan för att få i mig ren mat. Det jag också har för avsikt att påbörja i USA är yoga, dans och skidåkning i de små backar som finns. 


Likes

Comments

Hej på er!

Jag har kommit fram till att jag är en person som hat-älskar multi-tasking: å ena sidan blir det fullkomligt kaos runt omkring en men å andra sidan känner jag mig ironiskt nog effektiv som ett bi eftersom jag hinner lägga vantarna på så många olika to-dos.

Hur som helst så älskar jag att gå på promenader och att ta kortare springturer och då är podcasts eller ljudböcker något som kommit att bli som bästa vänner. Jag kan både röra på mig, eller för den delen åka buss, och samtidigt lära mig något - win-win!

Efter min lilla olycka med att tappa min iPhone i vatten så har vi införskaffat en Lenovo med Android-system och då har jag laddat ned en app som heter CastBox - den är helt brilliant! Man kan prenumerera på poddar men också ladda ned enskilda avsnitt för att lyssna offline.

Just nu lyssnar jag på Hillsong Church Stockholms podcasts men också Businesspodden, TedTalks och The Tony Robbins Podcast - det finns så mycket att lära och jag blir bara hungrigare och hungrigare på kunskap ju mer jag lyssnar.

Podcasts är alltså ett hett tips för dig som vill ha en trevligare städstund, tid för reflektion och nya tankar i ditt liv men också för lite variation istället för musik och läsning i bok.Likes

Comments

Hej!

Hoppas ni alla har haft en riktigt härlig fredag med mycket fredagsfeeling. Jag har varit ledig från jobbet idag och har istället pysslat med morotskake-bakning, lekt med mina småkusiner, varit ute och gått och ska snart bege mig på en springrunda. Har ett uppsatt mål om att klara två varv av min vanliga runda för att få äta en stor bit morotskaka till kvällen - fair?!

Jag sitter också och ska betala avgifterna för avresan nu så att jag kan packa mina stora väskor och flytta till Staterna. Med dagens tandläkarbesök, och stundande inskick av internationellt körkort, så ska jag vara så gott som klar för avresa (peppa, peppa!). Det har varit många gånger under ansökningsprocessen som jag verkligen funderat över om jag ska åka, är det värt, vad hade jag kunnat göra istället? Jag har varit nära på att ge upp för det kändes ett tag hopplöst att hitta rätt familj men med ett par välplacerade indikatorer i form av familjens preferenser och intressen så hittade jag rätt - kan berätta lite överskådligt om varför denna familj kändes så rätt och om matchningsprocessen i ett framtida inlägg!

Vi hörs snart igen!

//

Hi everybody!

I hope that you all have had a wonderful friday (or should I say friyay?!). I have been free from work today and I have instead baked, played with my younger cousins and went out on some walks.

I am also about to pay the programfees so that I can pack my bags and move to the States. I must say that I have doubted this decision a couple of times so far because it is scary to move to another country and to a whole new everyday - but hey - great things never came from comfort zones!. 

I will also tell you more about the matchingprocess in a later post.

See you soon!Likes

Comments

Hej och välkomna allesammans!

En del av er känner mig och för andra är jag ny. Men mitt namn är Ida och på denna blogg kommer ni få ta del av min vardag och några av de tankar som rör sig inom mig. Jag skriver i syfte om att samla allting på en och samma plats och för att kunna få utrymme för reflektion (om än tidsmässigt!). Det är så lätt att bara tuffa på och hela tiden och ha huvudet "där" när allt vi har faktiskt är här.

Som ni kan läsa i min korta presentation är jag på sabbatsår från min kandidatutbildning och kommer 1 maj åka på ett äventyr som jag inte kan jämföra med något jag gjort tidigare. Enda sedan nian har jag haft tankarna på att åka som Au Pair men efter studenten blev det att påbörja min kandidat och ingen resa till USA men nu är tiden inne: jag packar mina stora väskor och mitt stora mod och flyttar till Verona, New Jersey - cirka 45 minuter från New York!

Jag är superspänd på att se vad detta år har "in store" för jag är övertygad av att det är Guds plan för mitt liv och jag är så tacksam för möjligheten att åka. Det har varit en lång och förberedande resa med visumansökan, intervjuer med familjer, möten, hälsoundersökningar och mycket mer - en stressfull period men också med extremt mycket förväntan.

Nu kör vi!

//

A warm welcome to all my fellow readers! 

Some of you may know me since before but to others I am unfamiliar - hi there! My name is Ida and on this blog you will take part in my everyday life and some of the thoughts that I have inside. I write with the purpose of collecting all impressions, thoughts and adventures on one place and to get space for reflection in my schedule. :) It is so easy to live for the future and forgetting the present so I thought this blog would be a really good idea! 

I am about to depart for a big, big adventure "over there" and the 1st of May I will move to Verona, New Jersey to work as an Au Pair for a year - I cannot tell how excited I am! 

I am also very curious to see what this year has in store since I am convinced that this is part of God's plan for my life - especially since I have not been able to let the thought of travelling as an Au Pair go. It has been a very extensive (and exhausting!) process with interviews, meetings, medical controls and much more - but hopefully it will be all worth it. :) 

Let's do this!

Likes

Comments