Hej kära vänner,

Jag kom precis till Verona efter en lång och härlig helg i värdfamiljens sommarhus. Mina batterier är fulladdade och jag känner mer än någonsin hur glad och tacksam jag är för att jag vågade ta beslutet att åka hit och en oändlig tacksamhet över att jag lever och lever just i den här tiden genomsyrar mitt inre: en känsla jag vill hålla fast vid när vågorna blir högre.

Min helg har kantats med kajakpaddling, läsning och lyssnande till fågelkvitter. En särskild höjdpunkt var att få paddla just kajak och få lyssna på gudstjänst och lovsång samtidigt. Jag förstod verkligen att det är genom Guds nåd som vi blir räddade: inte för att vi på något sätt kan eller har förtjänat det, men för att Han är så evigt god. Jag har länge bett om att få inse vad mitt kall är: vad är det jag är satt på den här jorden för att göra, och jag kände hur jag verkligen fick ta ett steg i rätt riktning genom att förstå att Han planerat varenda dag i våra liv. Han kände oss redan innan vi kom till jorden: Han tog oss från tidlösheten till tiden och vi är inga misstag: vi är högst planerade och är satta just i den här tiden och födda i just våra land för ett syfte: vi är skapade av Gud och för Gud. Hallelujah vad skönt det var att få inse det!

Jag har också börjat läsa Dale Carnegies How to win friends and influence people och den är så välskriven att jag nästan smäller av! De insikter eller principer som jag hittills plöjt genom är:

1. Alla har en längtan efter att få känna sig bekräftade och viktiga: ett lika starkt behov sömn och det om mat för att nämna några.

2. Att visa genuin uppskattning: inte smicker, är otroligt viktigt för goda relationer. För vårt välmåendes skull.

Har satt upp ett litet mål för mig själv om att läsa minst en bok per vecka - inte för att jag måste, utan för att jag vill. Jag har redan börjat fylla upp min bokhylla med lästa böcker och det känns så himla tillfredsställande. Läsning får mig att må bra, det har blivit som en hobby, och precis citatet som min nyinköpta vattenflaska uttrycker: do more of what maes you happy, ska jag fokusera på det som får mig att må bra.

Lite tankar såhär på memorial day. Ha en fantastisk vecka mina kära!

Ida x


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan svejsan allesammans!

Mina dagar i Staterna rusar på i en väldans fart: igår var det tre veckor sedan jag steg på planet i Göteborg mot nya äventyr. Det känns dock som att jag hunnit med otroligt mycket saker på bara tre veckor: inte bara upplevelsemässigt men också i termer av personlig utveckling. Äntligen kan jag sätta färger på just de två orden: personlig utveckling. Jag trodde inte att jag skulle ha direkt hemlängtan eftersom det är enkelt att Skypea och att jag bott ifrån familj och vänner tidigare, men ack så fel jag hade. Det går i vågor men just nu är jag bara så glad och tacksam att jag tog steget och flyttade hit.

Mina dagar består mest av jobb och det är framförallt under helgerna som tid finns för att hitta på saker. Den kommande helgen är det Memorial Day och då ska jag troligtvis följa med värdfamiljen till deras hus i Pennsylvania, annars får vi se vad det blir av. Min lördag spenderades i New York med två vänner som jag träffade på orienteringskursen: Alice och Doris från Kina. Vi gick mest runt kring Times Square och i Central Park men det blev också en sidotur till området "Flushing" där jag testade Pearl Tea: ett slags te från Taiwan. Vi såg också flera bröllop: bland annat ett inne i St Patrick's Cathedral.

Hur som helst är det är verkligen något speciellt med den staden: backen eller gatan upp till huset som vi bor i här i New Jersey är superlång och brant men efter en heldag i New York kändes det som att jag flög upp av all energi jag fått. Det är något alldeles särskilt med en stad som aldrig sover.

Söndagen som var spenderas i Montclair där jag gick på Gudstjänst hos Hillsong: jag blev såå otroligt glad när jag fick förstå att min favoritkyrka fanns bara ett stenkast med bil bort. Det roliga var, bland mycket, att jag också jag träffade en tjej från Finland som också jobbar som Au Pair. Hon hade åkt hit med en annan organisation men vi har redan bestämt oss för att hitta på något skoj. :) Resterande eftermiddag hade värdfamiljen ett trädgårdsparty i vårig anda. Roligt och typiskt för USA!

Ja, det är både mycket och lite som händer i min vardag men jag känner tacksamhet för var dag som jag får slå upp mina ögon igen. Innerst inne känner jag att jag kommer ett steg närmre att inse mitt kall och det väntar jag med spänning på: för jag tror att det finns något vi alla är kallade till att göra: om vi bara tar oss tiden att lyssna.

Kram!

Likes

Comments

Hej!!

Åh, vad jag är trött men lycklig! Anlände sent till hotellet igår efter en lång resdag och träffade Au Pairer från många andra länder. Idag började orienteringskursen och den har varit givande tycker jag med mycket skratt och insiktsfulla diskussioner. Jag har verkligen träffat supertrevliga personer och många ska bo relativt nära NJ vilket gör det möjligt att kunna planera och ses - kul! Maten var något som jag, till en början, hade ett frågetecken kring - hur skulle den vara, skulle det bara vara friterat eller processerad mat? Men jag har blivit positivt överraskad med både frukt- och grönsaker, rena råvaror och bra drycker - topp!

Vår fullspäckade orienteringskurs avslutades hur som helst med en NYC-tour och vi hann åka upp i både Rockefeller Center, se Lincoln Center, åka genom Greenwich Village, Frihetsgudinnan på långt avstånd och Times Square bland mycket annat. Det var min värdfamilj som hade ordnat så jag skulle få åka och det är jag verkligen enormt tacksam för - jag fick sannerligen ett smakprov av staden som gav mersmak. Kunde aldrig någonsin tro eller föreställa mig att det. 1. Finns en så enormt stor stad som nästan aldrig tar slut till ytan 2. Att jag kunde älska en storstad så mycket från första sekund.

Ja, New York har redan mitt hjärta och jag och en annan Au Pair som också ska bo i NJ har redan börjat smida planer om att spendera stora delar av helgerna där. :) Helt galet! Imorgon väntar en stor höjdpunkt, då är det dags för oss alla att åka till våra kära värdfamiljer - jag ser så mycket fram emot det!

Nu ska jag sova igen sömnbristen och vi hörs snart!

xx

Likes

Comments

Hejsan kära läsare och vänner,

Det är nu det händer! Sitter just nu på Arlanda och väntar på flyget som ska ta mig till andra sidan Atlanten och till Landet med Möjligheter. Jag reste från Göteborg men var tvungen att byta i Stockholm: jag kan iallafall bocka av att ha flugit inrikes nu.

Under mina timmar här som jag har väntat så har jag hunnit äta en riktigt god och svensk räkmacka (om den är svensk till sitt ursprung?!), köpt två böcker Ett vet jag säkert av Oprah Winfrey (vi har samma personlighetstyp enligt 16 personalities hehe) och även Lär dig leva av Mats & Susan Billmark. Jag har åtta timmar framför mig att underhålla mig men det ska förhoppningsvis gå bra. Har inte hunnit se eller träffa någon annan Au Pair ännu här i Stockholm men väntar med spänning - annars kommer jag träffa många ikväll när jag anländer till hotellet där vi ska ha orienteringskursen.

Ja, det är många tankar som snurrar i mitt huvud men jag känner mig ändå förvånansvärt lugn. Jag antar att lugnet beror på att jag velat detta så länge men jag tolkar det också som att Gud talar till mig att jag är på rätt väg - för jag tror verkligen att det är han som lett mig in på denna. Jag är verkligen evigt tacksam att jag har denna möjlighet, att det överhuvudtaget finns ett koncept som kallas Au Pair.

Vi får se vart denna spännande resa och detta äventyr tar mig - men en sak vet jag säkert - Ida 85 år säger nöjt: bättre ångra det du gjort än det du aldrig gjorde. Även om jag såklart varken tror eller hoppas på att jag ska ångra detta.

Ska röra mig bortåt gaten nu och införskaffa mig dagens andra kaffe.

Mycket kärlek och vi hörs när jag är på andra sidan! :) <3

Likes

Comments

Godkväll :)

Dagen har varit väldigt härlig med lyssnande på podcast, läsande i Brené Browns Våga vara operfekt och promenad i skogen. Jag älskar verkligen att få ny kunskap. Hur cliché det än må låta så stämmer det verkligen att ju mer man läser desto mindre inser man att man faktiskt vet. Jag har dock aldrig varit särskilt intresserad av politik eller direkta omvärldsfrågor men jag inser att det kanske är ignorant och dumt av mig att inte ta del av det som sker i världen och i Sverige. Jag har väl levt i en bubbla ett tag - men ska försöka ändra på detta.

Hur som helst så har jag tänkt på att jag behöver en ny pyjamas och jag vill göra det mesta av min USA-upplevelse och därför ska jag nu beställa en randig pyjamas som jag tycker påminner om min stereotypa bild av pyjamaser i USA. Jag googlade och det visade sig att ett märke som heter Rayville hade precis vad jag sökte efter - 100% bomull och ränder! Jag fick den av min käraste farmor och hoppas att jag ska passa in i min värd-familj. :)

Det står mellan dessa två nedan, eller kanske något mer alternativ. Vilken tycker ni är snyggast? :) (Bilder lånade från Rayville)


Likes

Comments

Hej allesammans,

Nu checkar jag in efter ett lite länge uppehåll. Det har varit mycket på gång de senaste veckorna med bland annat en weekend i London, jobb och sedan en helg i Stockholm. Det har varit full rulle med andra ord och jag har också pratat med min värdfamiljs nuvarande Au Pair - hon är så himla snäll och hjälpsam! Jag har turen att hon kommer vara med mig tre veckor innan hon avslutar sitt år så att jag också kan lära mig lite rutiner och sedan såklart göra min egna twist på dem men också träffa hennes vänner, få uppleva favoritställena. 

Jag försöker suga in så mycket av Sverige som möjligt dessa kvarvarande veckor innan avfärd och i kombination med påsk har det blivit mycket godis (något som jag planerar sluta med när jag flyttar till USA hehe). Jag är så himla spänd på att få uppleva USA och dess kultur och genom ett år borta kanske få nya insikter om mitt Sverige. :)

Igår var det två veckor kvar och det sista ska fixas med att skicka efter internationellt körkort, packa (!!!), säga hejdå för en liten stund till nära och kära och inköp av adapters, sladd för kameraöverladdning osv... 

Har också funderat mycket över maten i USA, GMO, processerad mat, antibiotika i kött, majssirap osv. Jag värdesätter att kunna äta mycket grönt och helst tillsatsfri mat för hälsans skull men jag får tyvärr troligtvis göra avkall på den inställningen litegrann även om jag ska göra vad jag kan för att få i mig ren mat. Det jag också har för avsikt att påbörja i USA är yoga, dans och skidåkning i de små backar som finns. 


Likes

Comments

Hej på er!

Jag har kommit fram till att jag är en person som hat-älskar multi-tasking: å ena sidan blir det fullkomligt kaos runt omkring en men å andra sidan känner jag mig ironiskt nog effektiv som ett bi eftersom jag hinner lägga vantarna på så många olika to-dos.

Hur som helst så älskar jag att gå på promenader och att ta kortare springturer och då är podcasts eller ljudböcker något som kommit att bli som bästa vänner. Jag kan både röra på mig, eller för den delen åka buss, och samtidigt lära mig något - win-win!

Efter min lilla olycka med att tappa min iPhone i vatten så har vi införskaffat en Lenovo med Android-system och då har jag laddat ned en app som heter CastBox - den är helt brilliant! Man kan prenumerera på poddar men också ladda ned enskilda avsnitt för att lyssna offline.

Just nu lyssnar jag på Hillsong Church Stockholms podcasts men också Businesspodden, TedTalks och The Tony Robbins Podcast - det finns så mycket att lära och jag blir bara hungrigare och hungrigare på kunskap ju mer jag lyssnar.

Podcasts är alltså ett hett tips för dig som vill ha en trevligare städstund, tid för reflektion och nya tankar i ditt liv men också för lite variation istället för musik och läsning i bok.Likes

Comments

Hej!

Hoppas ni alla har haft en riktigt härlig fredag med mycket fredagsfeeling. Jag har varit ledig från jobbet idag och har istället pysslat med morotskake-bakning, lekt med mina småkusiner, varit ute och gått och ska snart bege mig på en springrunda. Har ett uppsatt mål om att klara två varv av min vanliga runda för att få äta en stor bit morotskaka till kvällen - fair?!

Jag sitter också och ska betala avgifterna för avresan nu så att jag kan packa mina stora väskor och flytta till Staterna. Med dagens tandläkarbesök, och stundande inskick av internationellt körkort, så ska jag vara så gott som klar för avresa (peppa, peppa!). Det har varit många gånger under ansökningsprocessen som jag verkligen funderat över om jag ska åka, är det värt, vad hade jag kunnat göra istället? Jag har varit nära på att ge upp för det kändes ett tag hopplöst att hitta rätt familj men med ett par välplacerade indikatorer i form av familjens preferenser och intressen så hittade jag rätt - kan berätta lite överskådligt om varför denna familj kändes så rätt och om matchningsprocessen i ett framtida inlägg!

Vi hörs snart igen!

//

Hi everybody!

I hope that you all have had a wonderful friday (or should I say friyay?!). I have been free from work today and I have instead baked, played with my younger cousins and went out on some walks.

I am also about to pay the programfees so that I can pack my bags and move to the States. I must say that I have doubted this decision a couple of times so far because it is scary to move to another country and to a whole new everyday - but hey - great things never came from comfort zones!. 

I will also tell you more about the matchingprocess in a later post.

See you soon!Likes

Comments

Hej och välkomna allesammans!

En del av er känner mig och för andra är jag ny. Men mitt namn är Ida och på denna blogg kommer ni få ta del av min vardag och några av de tankar som rör sig inom mig. Jag skriver i syfte om att samla allting på en och samma plats och för att kunna få utrymme för reflektion (om än tidsmässigt!). Det är så lätt att bara tuffa på och hela tiden och ha huvudet "där" när allt vi har faktiskt är här.

Som ni kan läsa i min korta presentation är jag på sabbatsår från min kandidatutbildning och kommer 1 maj åka på ett äventyr som jag inte kan jämföra med något jag gjort tidigare. Enda sedan nian har jag haft tankarna på att åka som Au Pair men efter studenten blev det att påbörja min kandidat och ingen resa till USA men nu är tiden inne: jag packar mina stora väskor och mitt stora mod och flyttar till Verona, New Jersey - cirka 45 minuter från New York!

Jag är superspänd på att se vad detta år har "in store" för jag är övertygad av att det är Guds plan för mitt liv och jag är så tacksam för möjligheten att åka. Det har varit en lång och förberedande resa med visumansökan, intervjuer med familjer, möten, hälsoundersökningar och mycket mer - en stressfull period men också med extremt mycket förväntan.

Nu kör vi!

//

A warm welcome to all my fellow readers! 

Some of you may know me since before but to others I am unfamiliar - hi there! My name is Ida and on this blog you will take part in my everyday life and some of the thoughts that I have inside. I write with the purpose of collecting all impressions, thoughts and adventures on one place and to get space for reflection in my schedule. :) It is so easy to live for the future and forgetting the present so I thought this blog would be a really good idea! 

I am about to depart for a big, big adventure "over there" and the 1st of May I will move to Verona, New Jersey to work as an Au Pair for a year - I cannot tell how excited I am! 

I am also very curious to see what this year has in store since I am convinced that this is part of God's plan for my life - especially since I have not been able to let the thought of travelling as an Au Pair go. It has been a very extensive (and exhausting!) process with interviews, meetings, medical controls and much more - but hopefully it will be all worth it. :) 

Let's do this!

Likes

Comments