Jag vet inte varför, men jag är så fruktansvärt nervös inför morgondagen. Och ändå är morgondagen dagen jag drömt om så länge nu.

Det är en av mina största drömmar och mål i livet. Det är något jag vet att jag kommer bli väldigt bra på. Som jag vet kommer vara så sjukt roligt.

Och som jag egentligen längtat efter. Samtidigt har den där längtan förvandlats till magont och ångest.

Den där ångesten förföljer mig hela tiden. Den är som en fruktansvärt jobbig granne som aldrig låter dig vara. Som pratar så mycket så man blir tokig och man vill bara skrika ”håll käften”. Men de kan du inte göra. För du kan lika gärna vara i en matbutik, gymmet eller i hissen.

På gott och ont har jag den där grannen med mig i stort sätt vart jag än går. Men mest ont skulle jag säga.


Just nu har jag ångest för att jag är rädd. Min ångest har alltid grundats i att jag är rädd för att göra fel. Inte duga eller räcka till. För att inte vara bra nog. Även om jag vet att det är okej att göra fel. Det är dessutom många gånger bra att göra fel. Men att göra fel betyder ännu mer ångest. För jag vet ju inte vad folk tänker och tycker om mig då.

Och även om jag vet att jag duger som jag är så tror jag inte att de jag gör är bra nog. Men hade någon annan gjort fel eller sagt fel hade jag inte tyckt annorlunda om den personen för de. Det är mänskligt att fela. Men varför kan jag inte låta mig själv göra de då?


Jag blir alltid rädd när jag ställs inför något jag inte har kontroll över. Då jag inte vet vad som förväntas av mig.

Och jag tycker att det är så läskigt. Skrämmande.


Men man måste våga för att vinna, inte sant? Det är något jag säger till mig själv varje gång jag får prestationsångest. Jag kan inte alltid ha kontroll och vara kvar i min trygga bubbla. Ska man utvecklas och bli starkare måste man utsätta sig för saker man tycker är skrämmande.


Ni undrar säkert vad de är jag ska göra imorgon. Och det är verkligen inget skrämmande i sig. Många tycker säkert att jag låter fånig när jag säger de. Men jag tänker inte ursäkta mig för de. För mig är nästan allt nytt skrämmande tills dess att jag känner mig bekväm eller vet vad som väntar.

Men till sak, imorgon börjar jag min pt-utbildning. Jag kommer alltså vara utbildad personlig tränare i slutet av maj.


Och jag hoppas att det blir som alla säger när jag berättar om min utbildning ”men shit va kul!”


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag vet att jag skrev i senaste inlägget att jag skulle försöka göra de här till min grej. Jag var sjukskriven då och jag är sjukskriven nu. Av samma anledning men utan gips denna gången. Och de är väl då mina tankar går som mest. När jag befinner mig i en jobbigt period i livet. När jag har för mycket tid över, så mycket spenderas åt att tänka och grubbla.

Och då kom jag och tänka på bloggen. Och när jag faktiskt kom på tanken att starta den. Det var ett år sen ungefär. Jag låg på stranden i Thailand och solade.


Och är det inte sjukt hur fort ett år kan gå? För ett år sen flyttade jag in i en resväska och lämnade min trygghet. För ett år sen befann jag mig i Thailand.

Det är det absolut bästa beslut jag tagit.

Och det läskigaste också.

Det hände mycket under den resan, både bra och dåliga saker. Men någonting jag lärde mig var att det löser sig alltid. Även om man i stundens hetta var helt förtvivlad. Jag kände mig stolt när jag insåg hur mycket jag klarade av. Jag som innan känt mig väldigt osäker och rädd för att jag inte hade kontroll över. Jag vågade lämna min trygga punkt och resa runt i länder där man knappt kunde göra sig förstådd. Men de va det enklaste livet jag levt. Livet på fri fot var verkligen en galen befrielse.


2017 var mitt år. Jag vet att man brukar säga inför kommande år att de här ska bli ett bra år, de här ska bli mitt år.

Men då måste man väl också göra de till sitt? Självklart händer de saker som man inte kan påverka. Men de finns så mycket som man också kan påverka och bestämma.


2017 var verkligen året jag uppfyllde drömmar jag länge haft. Att resa var en dröm som växte fram. Men drömmen i sig var nog aldrig att uppleva allt, utan att våga. Jag trodde aldrig att jag skulle våga släppa taget och ge mig av. Många gånger visste vi inte vart vi skulle. Vi hade inget boende för natten. Vi höll på att missa flyget och bli av med väskorna. Jag var utan telefon de 2 första veckorna.

Jag blev såpass sjuk att jag fick åka in till sjukhuset för att få dropp.

Men jag vågade.

Och på köpet fick jag uppleva så otroligt många vackra platser. Och träffa så mycket människor. Men framförallt lärde jag känna mig själv på ett helt annat sätt. Att ta dykarcet var inte så svårt som jag föreställt mig. Och verkligen inte lika läskigt heller. 2017 var året jag vågade.

Jag vågade hoppa ut från ett flygplan på 4000 meters höjd. Och det är det häftigaste jag har gjort. Har aldrig känt mig så levande som jag gjorde då.


Det är sjukt hur mycket som kan hända på ett år. För ett år sen befann jag mig i Thailand och om bara några dagar börjar jag min pt-utbildning. Som också är en dröm jag haft väldigt länge.


Jag är glad över allt 2017 givit mig. Och gladast är jag för att jag vågade låta en människa komma mig nära. Efter år av rädsla för att bli sårad. Att inte vara bra nog. Men så var han bara där. Och inget var lika självklart. Han var sista pusselbiten som behövdes. Den jag inte trodde fanns.

Likes

Comments

Jag trodde att de här med blogg skulle vara min grej. Men har blivit allt mer fundersam. Vet inte vad jag ska skriva om när mitt liv är ganska tråkigt och enformigt. Och just nu känns det som att jag är i en sån fas.

Allt de jag längtat efter har passerat. Se Veronica Maggio på grönan. Summerburst, som tog slut snabbare än vinden. Jag har fyllt år. Och en av de bästa högtiderna vi har, midsommar. Nu väntar en sommar med massor av jobb och träning. Ingenting jag egentligen klagar över. Men inte så händelserikt, spännande. Jag är en person som behöver något att se framemot. Något som förgyller vardagen.

Antingen en person som får en att le så där fånigt. Eller något roligt att göra med kompisar. Men sanningen är att jag just nu ligger hemma i min säng med gipsad hand. Tur existerar inte i mitt liv.

Men min tanke var att försöka börja skriva här mer. Nu när jag ändå är sjukskriven och inte kan göra så mycket. Och jag tyckte mycket om att skriva och få uttrycka mina känslor i ord. Så bloggen kanske kan förgylla mina dagar!


Jag gick på sjödalsgymnasiet i Huddinge och läste samhälle med inriktning beteendevetenskap. Och jag älskade beteendeämnena! Något som verkligen intresserade mig var syskonpsykologi. Vem du är i syskonskaran och hur mycket det påverkar dig. Jag halkade in på det av en slump härom veckan och fastnade totalt. Klickade mig vidare och kom in på en rätt intressant artikel. I den stod det att den du är i syskonskaran kan påverka vem du söker i en relation. Man söker en roll man är van med, är du storebror faller de dig mest naturligt att vara med någon som är lillebror eller lillasyster.

Jag har aldrig tidigare tänkt så, men när jag läste de så kändes det så självklart. Jag är lillasyster och är uppvuxen med en beskyddande storebror. Hur skulle de bli om jag träffade en lillebror som är väldigt oansvarstagande, har blivit bortskämd under sin uppväxt och som lever lite för mycket i nuet. För en storasyster kanske de faller naturligt att vara boss och ha kontroll över allt och hålla koll så att inget blir fel. Jag tycker visserligen om att ha kontroll och vara ansvarig, men hade blivit tokig om min partner inte kunde tänka själv och ta ansvar och ge kommando. Sen håller inte den här teorin alla gånger. Det är inte den du är i syskonskaran som avgör vem du blir kär i. Jag har varit tillsammans med en som var lillebror. Men efter att jag läste de där så blev det ganska självklart varför jag ofta blev galen på honom. Han är ju lillebror och van vid att bara följa efter sina syskon. Och jag är uppvuxen med en bror som har en egen vilja och går sin väg, som håller koll på mig och visar mig vägen.

Jag tror att den här teorin stämmer in på mig. Men jag attraheras av lillebrors mod och spontanitet. Men det dröjer inte länge förrän jag inser att det aldrig kommer fungera för att han tar inte ansvar och vet inte alltid vad han vill. En storebror i mina ögon är en kille med fötterna på jorden som är van att bestämma och leda. En trygghet.

Vad tror ni? :D

Likes

Comments

Jag hann inte lära känna den här killen så jättebra. Vi sågs nog inte i mer än en månad. Men jag tyckte om att vara med honom. Trivdes i hans närhet och han gjorde mig glad. Och det var ett stort steg för mig. Som tidigare varit för rädd för att våga mig in i något. Jag hittade "fel" som sen ledde till att jag inte ville längre. "Felen" ändrade min inställning så min bild av killen ändrades. Jag blev inte intresserad längre.


Men jag hittade inga fel den här gången. För en gångs skull kanske jag har träffat en kille jag kan börja tycka om. Som jag inte flyr från.

Tanken gjorde mig livrädd. Men också glad. Tänk om han faktiskt är bra på riktigt.

Men sanningen är nog att han är det största svinet jag träffat.

En som säger allt det där en tjej vill höra. Ger hennes den närheten hon vill ha. Kysser henne godnatt och låter henne somna i hans famn.

Ser henne i ögonen morgonen därpå och säger att hon är vacker samtidigt som han kysser henne på munnen.

Han säger så mycket saker som får henne att tro att han vill nåt seriöst. Att han känner mer för henne än vad hon gör för honom. För hon vågar egentligen inte känna något. Han kanske sårar henne.


Men muren bryts ner sakta med säkert. Tanken om att bli sårad finns där bak, men den försvinner längre och längre bort.


Hon ringer honom en lördagskväll men får ett sms som svar.

"Jag ringer upp dig snart".


Men han ringde aldrig upp. 

Han hörde aldrig av sig. 

Inte senare den kvällen. 

Inte morgonen därpå.

Inte ens veckan efter hade hon hört något från honom.


Då är ju frågan varför det var så viktigt att hon skulle ta med sig en tandborste till honom.

Eller hur tänkte han göra om hon sa att hon kunde följa med på den där resan han bjöd med henne på?

När han sa att hon snart skulle få nycklar hem till honom. 

Eller när han hellre satt och kollade på henne än att se filmen.

När han såg henne i ögonen efter att han kysst henne på munnen och sa att en dag ska vi gifta oss.

Eller när han höll om henne i matbutiken men sen sa nej vi kan inte bete oss så här vi är ju inget par. Sen kollade han på henne och fyllde i "än".


Frågan är varför han gjorde och sa allt de där om han ändå bara skulle kasta iväg henne. Varför säger man saker som man inte menar? Varför bygger man upp något man egentligen inte vill ha?

Han hade bara kunnat skita i att säga allt de där. Det hade inte behövt bli seriöst.


Listan kan göras lång. Men ja klart han sa saker som fick mig glad. Men det sorgliga är nog att inget av det där var sant.

Allt var ett spel. Han ville få mig och det fick han.

Men det som gjorde mig ledsen var att jag än en gång lät mig bli sårad. Det var nog det som tog mest. Att jag nu kommer ha ännu svårare för att låta någon komma innanför min mur. Eller snarare få mig att våga hoppas. För hoppet gör ont.

Om hoppet inte finns, finns heller ingen smärta.

Blir bara så ledsen över att människor sårar med vetskap om det.

Men som min storebror sa, "alla är idioter tills de bevisat motsatsen".

Likes

Comments

"I skrivande stund är jag väldigt långt hemifrån. Ligger i en våningssäng någonstans på en ö i Filippinerna. Och det är såhär mitt liv har sett ut de två senaste månaderna. Jag har befunnit mig väldigt långt hemifrån. Från min trygga punkt.

Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur livet här borta skulle vara. Hur lätt det är. Hur lätt man anpassar sig och flyter med. Och hur lugn jag är. Har aldrig i hela mitt liv varit så lugn. Stressen, ångesten, kontrollen, paniken, allt. Det kan gå dagar innan jag känner något. Ibland veckor utan att jag har ångest. Veckor.

Är så van vid den att det är nu jag inser hur mycket ångest jag har. Hur orolig jag är. Och hur otroligt rädd jag är för att göra fel. Inte vara tillräcklig. Inte duga.

Hur tragiskt är inte det? Jag kan få ångest av att jag har sagt fel. Använt fel ord eller uttalat något fel. Hur fel är inte det? Vad är det som gör att man blir så här?

Jag tycker att det är skrämmande hur vanligt det är och hur otroligt mycket det påverkar och förhindrar människor.

Jag är fruktansvärt medveten om min ångest och oro. Men det spelar ingen roll hur väl jag känner den. För sen kommer den där situationen jag fasat för. Den som tar över min fulla uppmärksamhet och gör att jag kopplar bort omvärlden. Den där situationen som får hela min värld att stanna. Jag gjorde fel. Jag sa fel. Jag kan vara i en bubbla, få ont i magen och nästan kallsvettas av att säga ett fel. Eller göra ett fel. Kan i dagar ha kvar det i huvudet. Kan ha ont i magen veckor efteråt.

Jag blir rädd för mig själv. Och arg. Ledsen. Varför gör man så här med sig själv?

Det enda riktiga felet jag gör är att jag dömmer mig själv så hårt och behandlar mig själv så illa. Det finns nog ingen elakare människa än en själv. Jag känner ingen dummare än mig. Ingen är lika dum som jag är mot mig själv.

Jag skulle aldrig vara så dum mot någon annan, så varför mot mig?"


Detta skrev jag för kanske två månader sen. Under min resa runt i Asien.

Och det är rätt sjukt hur mycket jag insåg under den där resan. Fick så mycket svart på vitt. Just för att livet var på ett helt annat sätt där borta. Det var som att någon tryckt på paus. Allt blev så lugnt. Och jag kunde helt plötsligt höra mina egna tankar igen. Jag kunde tänka klart. Jag kunde sortera alla tankar och intryck på ett helt annat sätt. Och det fick mig att inse hur fel jag levt hemma. Och hur mycket ångest och stress påverkar mig. Den där resan är det bästa jag gjort. Även om det inte var så länge, tre månader. Så var det verkligen tillräckligt för att jag skulle öppna ögonen och se livet på riktigt. Ett liv utan ångest och ständig rädsla. Jag som varit så rädd för att lämna mitt älskade hem och land. Men nu vill jag inget annat än att resa och upptäcka världens alla hörn. Och det är något jag uppmanar alla att göra! Res om du har chansen. Lämna allt för några månader och upptäck världen. Men framförallt upptäck dig själv!

Innan jag åkte iväg visste jag inte exakt vad jag ville göra sen när jag kom hem. Allt var oklart och jag orkade inte tänka på de. Men allt eftersom resans gång så var det så mycket som klarnade för mig. Jag kunde få upp bildspel i huvudet när jag låg på stranden och solade. Bildspel som var som uttaget från mitt liv om 10 år. När jag står uppe på en scen och föreläser om träning och hälsa och om min nyskrivna bok.

Det är ju de jag vill göra!!

Och så där höll de på hela resan. Det var rätt märkligt men ändå väldigt coolt.

Och idag sitter jag här mer taggad än någonsin på mitt liv. Jag vet vad jag vill och jag ska verkligen ta mig dit!

Är det inte sjukt hur fort livet kan förändras? Så skönt och läskigt på samma gång. Men det är också de som bevisar allt det aldrig är försent att göra förändring. Nöj dig inte. Nöj dig aldrig. Man kan alltid förändras och lära sig nya saker. Antingen om dig själv eller om världen utanför din dörr. Jag tror att vi bara får en chans, vi har ett liv. Så lev de väl!


Likes

Comments

Jag tycker att det är tragiskt. Tråkigt. Lite sjukt. Men hur ofta hör man inte "jag är rädd för att bli sårad". Och jag undrar hur många gånger jag själv sagt de. Senast idag. Och vad är det som gör att så många är rädda för att bli sårade?

Är det att många är dumma i huvudet och inte tänker att de faktiskt sårar andra? Eller är det någon slags osäkerhet?

Eller är det att man är "överkänslig" och tar åt sig lite för mycket. Att fallet blir längre och hårdare än nödvändigt. Är det en kombination av flera saker?

Eller är det bara så livet går till?

Att personer kommer och går och vissa lämnar djupare sår än andra.

Så varför är jag rädd för att bli sårad? Jag har nog trott lite för gott om vissa. Givit mer än vad jag fått tillbaka. Öppnat upp mig och de här personerna har fått en viktig roll i mitt liv. De har på något sätt fått mig att må bra. Men sen en dag så dög jag inte längre. Och då finns det inget annat än ensamhet kvar. Den där hemska känslan. Hatar den. Det är nog den som skrämmer mig mest. Att bli van vid någons närhet och att de finns i ens liv. Och sen en dag är de bara borta. Då var man alltså inte så viktig. Och då känner man sig så där värdelös.

Hur levde jag mitt liv innan? Hur ska jag leva mitt liv nu? Hatar den känslan att känna mig vilse.

Just nu är jag livrädd skulle jag nog säga. Jag står stadigt där jag står. Jag vet vem jag är när jag är ensam. Jag trivs som singel, men gör jag det för att det är lättast så? Jag blir inte sårad av någon då.

Men man måste också ge för att få.

Och jag vet att livet är lite roligare om man delar det med någon. Så jag vill samtidigt tro och hoppas. Jag hoppas verkligen, men min rädsla pratar ständigt med mig. Ringer som en klocka i huvudet. Analyserar allt som på något sätt kan ge mig ett svar. Är jag galen?


Eller är det så här rädsla visar sig. Jag är rädd för att bli sårad, men också rädd för att min rädsla ska förstöra det för mig. Samtidigt som jag verkligen hoppas.

Jag kanske är galen. Jag kanske tänker lite för mycket.

Jag kanske bara ska ta en dag i taget och se vart det leder. Eller har du något bra tips? Vad hade du gjort?


Likes

Comments

Det är fredag, jag börjar bli sjuk och jag jobbar hela helgen. Men kan inte låta bli att vara på bra humör.

Är det inte lite sjukt hur fort livet kan förändras? För ett halvår sen mådde jag skit. Var sönderstressad. Hatar mitt liv då. Var så less på allt och ville bara ifrån Sverige. När jag lämnade mitt jobb då tänkte jag att aldrig igen. Jag vägrar.

Men tänk hur mycket ens välmående påverkar. Idag mår jag så bra. Och jag har kul på jobbet. Livet är bra härligt! Jag älskar att ha saker att se framemot. Tror att det är superviktigt att man har saker att längta efter och se framemot. Inte allt för mycket kanske så man glömmer att leva i nuet, men så man orkar de gångerna när man egentligen bara vill ge upp.


Har ni saker att se framemot? Stora som små. Jag tycker att veckan blir lättare om man har något under veckan att se framemot. Att man inte bara gör allt skoj på helgen. Det är ju faktiskt några dagar fram till helgen att ta vara på. Vet att man många gånger suckar på måndagsmorgonen och känner att hur i helvete ska jag orka de här. Eller på tisdagen känner man att de här kommer bli en lång vecka. Gör något skoj!

Gå på bio, ut och ät med en kompis, åk till ett badhus, eller gå ut med grannens söta hund. Eller fula, den är säkert rolig ändå!


Man behöver ju inte göra allt roligt på helgen även om det kanske är lättaste för att man är ledig då. Har man nåt litet att se framemot hela tiden tror jag att livet blir lite roligare och "lättare" att leva.

Jag upplever de som att många är trötta och stressade och alla längtar efter helgen och suckar när måndagsmorgonen närmar sig.

Det är väl kanske inte så konstigt eftersom att majoriteten arbetar måndag-fredag.

Men jag vet att jag så många gånger har tänkt "bara fyra dagar kvar att överleva, sen är jag ledig".

Och jag tycker att det är så tråkigt att det ska vara så. Eller att många just nu bara väntar på semestern.

Men det kanske är lätt för mig att säga allt de här. Jag som har varit ute och rest i 3 månader och jobbat 2 veckor på 4 månader.

Men jag vet hur det var innan resan. Vill nog mest säga att livet kan förändras bra fort. Ibland till de bättre såklart, men också till de sämre. Så njut varje dag! Och unna dig saker! Ha lite spa hemma och mys framför en film! Men framförallt, längta dig inte igenom livet. Lev de nu istället!

Likes

Comments

Jag minns den där dagen så väl. Du var den enda jag tänkte på. Längtade efter. Jag gick i femman och det skulle vara fotbollsmatch mot lärarna den här dagen. En fredag. Men pappa kom och hämtade mig och jag missade matchen. För vi skulle åka till dig. Vi tillbringade många timmar i bilen. Sen tog vi in på hotell en natt och gick ut och åt på kvällen. Jag ville bara att dagen skulle ta slut så vi kunde åka till dig. Tjatade på att vi skulle gå tillbaka till hotellet och sova. Även fast jag inte var trött alls. Tvärtom.

Sen var dagen kommen. Vi checkade ut och begav oss ut i Göteborgs skogar för att sen äntligen komma fram till huset där du då bodde. Vi möttes av flera hundar som kom springandes. Minns att jag frågade pappa vem av de som var du. Men fick svar att det där är vuxna hundar. Hur liten är du egentligen undrade jag då?! Hade ju aldrig träffat dig. Bara sett bilder.

Vi gick runt huset och på en filt lite längre bort på tomten låg en hund med sina två valpar. "Pappa vilken är våran?"

Uppfödaren besvarade min fråga och pekade på dig. Det där är Maja. Det var så du hette då.

Jag satt i säkert en timme på filten med dig medan de andra satt och fikade. Sen åkte vi hem, du och jag i baksätet. Jag satt och kollade på dig hela vägen hem. Vi diskuterade vad du skulle heta.

Det spelade egentligen ingen roll.


Du var orolig och lite rädd när vi kom hem. Mycket nytt. Nya ansikten, ljud, lukter. Och mot kvällen blev du ännu räddare. Jag som då varit med dig hela bilresan och sen hela kvällen, när de andra gjort andra saker, blev din trygghet. Du gick efter mig vart jag än gick. Du var så otroligt söt. Så liten och skör.

Pappa bäddade åt oss i köket. Det enda rummet som inte hade trägolv. För du var ju bara en liten valp. Och där låg vi du och jag. Du tryckte dig bara närmre och närmre. Låg mot min kind hela natten. Och från den natten har det nog alltid varit du och jag. Men det var inte förrän senare som jag insåg hur otrolig du är.

Att du är det bästa jag har.

Det var året jag skulle fylla 17. Alltså 4 år sen. Det var sommarlov. Och det jag inte visste var att det skulle bli en helvetes sommar. Jag och mitt ex hade det inte så bra. Det fanns inte så mycket kvar av vårt förhållande. Och jag visste det. Men jag är en sån person som inte vill gå ur något och tänka "jag kunde ha gett mer". Så jag stannade. Och de fick jag lida för.

Den sommaren var en berg och dalbana. Var vi tillsammans eller inte? Han ändrade sig ständigt. Och jag höll hårt i de lilla hoppet han gav mig. Klamrade mig fast. Men de resulterade i en jävla massa tårar. Mardrömmar och ständig magont.

I samma veva så lämnade min bästa kompis mig. Den personen jag hade behövt mer än någonsin. Hon blev tillsammans med en kille och försvann. Så där stod jag. Kunde inte äta. Stirrade in i väggen. Hade aldrig mått så dåligt innan. 

Men jag hade dig.

Det var du som var med mig alla gånger jag smet hemifrån för att få gråta och tänka ifred. Du ställde inga frågor. Du sa inte att tiden läker alla sår, som alla andra sa. Och jag hatade de. Du gick bara med. Du satt bredvid mig. Du lät mig gråta. Du fanns där. Du fick mig glad. På något sätt så kändes det som att du förstod mig. Du tyckte att de var konstigt att vi satt på en sten i skogen. Men du satt där ändå. 

Det är när det händer jobbiga saker som man vet vilka som är ens riktiga vänner. Och du kommer alltid vara min allra bästa vän. Mitt livs kärlek.

Om jag skulle få önska mig en sak, exakt vad som helst, så hade jag önskat att du alltid kunde vara med mig. Vet inte hur mitt liv kommer se ut utan dig. Och det vill jag helst aldrig få reda på heller.

Om du bara förstod hur mycket jag älskar dig. Älskade hund. Tack för att du förgyller mitt liv. För att du gör min vardag 1000 gånger ljusare. Färggladare. 

Tack för att du alltid sätter ett leende på mina läppar. Tack för att du trots att du inte förstår ett ord av de jag säger, ändå förstår hur jag känner. Tack! Jag älskar dig, det kommer jag alltid göra. Min fina.

Likes

Comments

​Jag är rädd för att jag alltid letar fel hos människor. För att jag ska ha en anledning att putta bort dom. Inte låta dom komma nära. Jag vågar inte tycka om de för mycket. För de kommer ändå lämna mig förr eller senare. De gör alla. Och jag är rädd för smärtan. Det gör mindre ont att göra så här. Men jag hatar att leta fel hos en människa som är otroligt fin. Alla har sina brister. Ingen är perfekt. Men jag vågar inte. Det gör för ont.

Jag hatar mig själv för att jag gör så här. Inte ger människor en ärlig chans. Ger de chansen att visa vem de är. För de kommer ändå lämna mig. Så vad spelar det för roll? Varför kan jag aldrig bara vara nöjd? Glad över att någon vill vara med mig? Men hur vet man vem som är värd min smärta? Min sorg när de sen försvinner ur mitt liv. När de varit anledningen till att jag vaknat varje morgon med ett leende på läpparna. Till att de är anledningen till varför jag somnar gråtandes. Vem är värd de? För de lämnar mig alltid förr eller senare. Så vad spelar de för roll?

Likes

Comments

Kollar ni på biggest loser?

Det är verkligen ett av mina favoritprogram. Tycker att det är så härligt att se att människor som mår så fruktansvärt dåligt tar tag i sitt liv och lär sig leva det på riktigt.

Det är verkligen något jag drömmer om. Att få hjälpa människor att förändra ett dåligt beteende. Och öppna en helt ny värld, en värld full av träning. Jag tror att den absolut bästa medicinen mot exakt ALLT är träning. Träningen är så otroligt viktig. Utan träning hade jag inte varit samma person, utan träning hade jag inte mått så bra som jag gör.

Och jag tror att det är väldigt många människor som mår otroligt dåligt och inte vet hur de ska ändra på sitt liv för att må bättre. Men svaret kanske är så lätt som att knyta på sig skorna och gå ut och gå. Gå en rask promenad. Kör lite styrketräning. Ät ordentlig och bra mat. Något som säkert inte är lika lätt för alla som det låter. Men det är gratis. Du kan göra det exakt överallt. När som helst. Bara gå ut och gå.


På tok för många människor äter mediciner för det ena och det andra. Men frågan är hur många av de som tränar regelbundet och äter bra mat? Hur många av de som äter mediciner för högt blodtryck, eller behöver sömntabletter för att kunna sova hade behövt ta de om de tränade? Hur många hade behövt ta antidepressiva preparat om de hade tränat från hela början?

Jag vet inte.

Jag kan bara tala för mig själv. Och när jag var på botten, inte så pass att jag inte ville leva längre. Men jag mådde verkligen inte bra. Då var träningen de som höll mig vid liv. Det var där jag kunde tänka klart, under mina promenader eller på springbandet.

Vet inte hur många gånger jag gråtandes gick mitt vanliga varv. Tänkte på allt jobbigt. Det var hemskt. Men jag gick inte hem förrän jag ändrat de där tårarna till styrka och motivation.

Jag grät tills de inte fanns tårar kvar. Jag tvingade mig själv känna den värsta tänkbara smärtan. Sen någonstans så ville jag inte längre låta honom få mig att må så dåligt.

Så det slutade med att jag sprang intervaller och gjorde av med allt jag hade inom mig. All smärta, all ilska. Allt. Det skulle göra ondare i benen än i hjärtat. Sen var det en målmedveten, stark och motiverad Rebecka som gick hem.

Det spelar ingen roll hur ledsen eller arg jag är när jag gå till gymmet eller går ut och går/springer. Jag kommer alltid tillbaka gladare än vad jag var innan.

Och det är de jag vill att alla människor ska få uppleva. Jag vill visa den här fantastiska världen för alla. För jag älskar den. Träning är mitt liv. Jag mår aldrig så bra som när jag går i min träningskläder (ännu bättre om dom är riktigt jäkla snygga och sköna också) från gymmet och känner att satan vad bra jag är!

Älskar känslan när man knappt kan gå i trappan efter ett träningspass. Lyckorus kombinerat med en riktigt slutkörd kropp är den bästa känsla som finns!

Min dröm är att en gång få vara pt i biggest loser och få vara med och förändra så många människors liv. Jag vill hjälpa människor att lära sig att leva. Inte bara överleva. Hade jag varit läkare hade jag gett alla träning på recept.


Likes

Comments