1/11

Första dagen i stockholm och dagen bjöd på uteritt! urmysigt

2/11

Under förmiddagen idag tog jag bilen ut till ekerö för att rida och fixa. Idag blev det 40 min ut i skogen och 30 min på banan. väl på banan tränade vi lite lösgörande och lydnad, att han skall komma mer mellan hjälperna samtidigt som han går fram. Gick bra och bytena börjar gå finfin!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Från att vara den med mest struktur, ordning, klarhet och med en diciplin av dess like till att knappt orka upp till klockan- den vi talar om är --MIG!

Ja jag lever nog något slags dubbeliv, kanske till och med trippel liv. Att försöka få ihop mitt liv i en resväska är inte alltid det lättaste, jag har dock valt det själv. Att alltid försöka ligga på topp med allt vad det innebär- såfort vi talar om hästeriet så är det ett disciplinerna schema som följs, tidiga morgnar till sena nätter- att få in ett vanligt "tonnårsliv" i det hela är klurit, men det går. Allt går bara man vill. När vi talar vardag - vardag i stockholm så vaknar jag inte ens av klockan, klockan som jag alltid låg och väntade in förut

Nu är det dock ändring på det och mål och visioner går samman med en otrolig nyfikenhet. Nu har min "sparris" också kallad Spartacus, Hopphäst efter u;burgraaf och ue: Harleem landat i stockholm, likaså jag. Landat på riktigt denna gång och resväskan är till hundra procent upp packad! tillsammans hoppas jag att vi skall kunna nå målen inför nästa års hopp säsong. Håll i er för nu skall det trimmas!

Likes

Comments

Efter mina snart 2år på fastlandet har jag definitivt inte utvecklats till en bättre morgonmänniska, snarare tvärt om. Hemma på gotland har jag inga problem att gå upp-men å andra sidan måste jag gå upp till hästarna där. Här har jag skolan att vakna till, inte lika smickrande!

 

Likes

Comments

..... men så vart det inte konstigt nog. I skolan vad jag kan komma på så är det Foder uppgift, genetik, cv, och en svenska uppgift som skall in. Dock kan jag inte börja på foderupg då analysen försvunnit, genetiken förstår jag inte riktigt så väntar på svar ang hur jag skall göra den. CV uppgiften börjar vi med på måndag i skolan och försöker även göra klar den då. Svenskan är gott som klar eftersom vi inte varit på studiebesök ännu så kan jag inte svara på sista frågan.. ja matte prov på nästa onsdag kan dock inte börja med det förren imorgon pågrund av olika själ.. jaa det är endel och det känns väldigt konstigt att inte "kunna" börja med något av det.. Jag hoppas jag får klart det mesta innan söndag ialf!:)

Likes

Comments

vilket uppvaknande Idag kunde jag verkligen ge allt, till hundra procent. Jag talar om något så fantastiskt som träning! 

Jag vet inte om det var dunderpillerna eller om det var jag, men jag kan då säga att dagens dos av dunderpiller har då gjort att jag inte kunna sitta still, det har stickt i hela kroppen och ja, jag har längtat efter att få springa milen idag. På spinningen brukar det vara tufft. Bena trampar trots att hjärnspökena säger lägg ner.. idag sa dom fortsätt fortsätt, du är snart i mål, efter ca 50 minuter på spinningen sa dom inte ens lägg ner idag, dom sa fortsätt och ja jag fortsatt. När ett kanon pass var klart ville jag ge mer, så jag fortsatte mot springbandet, dock struntade jag i det efter ca 2,30 min, jag älskar att springa ute men bandet är dödens just nu. det fick bli armstyrka för att göra av med de sista energin. När det var klart kände jag en gnutta trötthet.

I vanlig ordning tog jag min fina cressentcykel hem, inte alls trött och inte alls sugen på att ta det lugnt. Idag slog jag rekord på många sätt, 2km på cykel dit på under 5 minuter sedan rekord i styrka och uthållighet på spinningen, och inte nog med det, jag cyklade lika snabbt hem igen och är inte alls trött.

Med min super motivation förbereder jag nu morgondagens lunch, fixar en av högarna plugg och känner mig allmänt tillfreds, jag tror att det är sånthär som gör livet värt att leva, oavsett om dunderpiller eller inte är inblandat! 

Just nu är jag så jävla glad och lycklig. Fler borde göra saker  i livet som gör dem lyckliga. Jag blir lycklig när jag märker resultat, och ja en dag kommer jag vara så bra att jag aldrig mer behöver drömma om att vara bäst

 

 


Likes

Comments

från en kamrat som inte kommer till skolan till dunderpiller, ja ungefär så ser min dag och vecka ut! Började med ett"militäriskt uppvaknande", 15 minuter försenat dock men morgonschemat blev dock följt till punkt och pricka. 

 

07,15-07,25.:sminkning och fix
07,25-07,30 In med havregrynsgröten i mikron, på med kläder
07,30-07,40. ta dunderpiller och käka snabbfrukost!
07,40-07,50 packa väskan,skriva "hjälp"lapp till prov, knyta skor. 
07,50-07,55 gå till bussen
07,55-07,59 vänta på bussen mot liljeholmen
07,59-08-18 ÅKA TILL SKOLAN

ja ni förstår, så där, punkt till pricka har hela min dag varit. "dunderpillerna" jag börjat ta är något som skall öka träningsresultaten och göra mig mer allert;), min puls ha gått på högvarv och jag har längtat efter gymmet hela dagen, det verkar alltså funka.. Ikväll är det dags. 1,30h spinning! Innan gym blir det dock komplitering i engelska och boka tid till syn undersökning på specsavers! 

To do list på datorn är helt fullproppad av grejer som skall göras men jag är verkligen tagg på att få allt klart, såg också idag att jag fått A- på träningsprovet på idrotten, kändes ju inte helt fel! 

underbara helg! 

 

 

 

 

Likes

Comments

"Du sa det alla andra vill säga"

Idag utbrast min ibland väldigt glada och positiva fasad till ett kolsvart mörker. Jag är oftast bara grinig när jag har ont någon stans eller är trött men för det mesta håller jag huvudet högt över vattnet, även när det är tufft så är det viktigt för mig att låtsas till hundra procent att allt verkligen är toppen -jag vill ju ses som en stark och glad person. Men idag brast den fasaden, totalt. Personen den brast mot har under en längre period psykiat mig något jävulskt,  oftast bara småsaker som sedan blivit större, men jag vill inte vara sämre än henne och har bara hållit huvudet högt och låtsas som inget. Nu kände jag dock att nu har bägarn runnit över och min stolthet är hon inte värld. För att göra en lång historia kort sa jag allt jag tyckte och gick sedan där ifrån-mer var hon inte värd. Helst av allt hade jag bara velat gå hem, men att gå hem är samma sak som att säga "okej, du vann". Det är samma sak som att visa att hon är bättre än mig och så kul skall vi inte ha det. Helt enkelt, hon skall veta sin plats och hålla sig där, många kan hon få trycka ner men inte en Ida Pettersson för då har det gått snäppet för långt!

 Ja, idag blev verkligen allt kaos, även med en nära vän och även med mycket annat. Känner att jag är på helspänn och tankarna snurrar. En sak gjorde jag klart för mig idag-bort med allt skit, umgås, lev och vara med dem som gör dej lycklig. Gör saker som gör dej glad och släpp det som inte är värt dina tankar.

Likes

Comments

Vaknade med en fruktansvärd, extrem, outhärdlig och hemsk magknip i morse så träningen blev inställd. Tänkte först gå ändå men eftersom jag började kräkas så blev det att ligga kvar i sängen. Bestämde mig för att försöka gå till skolan efter lunchen och det kändes faktiskt lite bättre efter de extra timmarna vila som blev. Ännu känner jag mig jätte uppblåst och magen känns helt knas, så tre av fyra träningspass blev inställda. Då magen kändes lite bättre mot kvällen gick jag på 1,5h spinning, tog det lite lugnt även fast det var svårt att hålla igen.

 

igår var jag på tappskokurs, intressant och otroligt lärorikt. Jag har alltid kunnat hästens alla organ, kroppsdelar osv men just hoven och dess funktion har aldrig intresserat mig. Konstigt med tanke på vilken stor betydelse den har för hästen och hela dess mekanik. Hmm väldigt bra att kunna allt som har med skoning att göra, men just att sko hästarna (hästben) var inget som roade mig. Men nu an jag det också! :) 2 gånger kvar på denna kurs sen kanske jag får ta min examen där:)

Likes

Comments

Skola, Vänner och jobb i all ära men utan motion skulle jag nog inte klara mig.. Förstår inte hur jag kunde gå och "inte våga" börja träna igen efter mitt ca 6månaders uppehåll? Jag har verkligen hittat mina favorit pass på gymmet och i dag var första joggingturen ute! -nu dags för måndagsmys, plugg och frukttime samt ett bad!

Likes

Comments

Tredje båtturen under en helg (!!) satte jag mig nu, denna gång styr kosan mot Nynäshamn och Stockholm -vardag igen med andra ord!

måndagen började med gym, spinning denna morgon. Sedan bar det av till skolan igen! Vart så otroligt pigg imorse, förstod verkligen inte vad som hänt? Spinningen kändes så lätt även fast det var 45 minuter av stenhård kondition och uthållighet, till viss del även styrka. Vägen till skolan gick även smärtfritt, dock vart jag ju som alltid jätte trött på sista lektionen tyvärr.

dagen till ära har jag beställt ännu mer kläder och vart även på stan en stund. Hela underkläders garderoben har blivit utbytt sedan tillkom lite andra kläder, som alltid. Två par nya skor även inköpta! 

Till middag idag blev det äkta husmanskost, knäckebröd (med kanelsmak!, såå gott!) samt rotfruktshoppkokavnågotslag, minns inte vad rätten heter. Känner mig riktigt duktig då jag tidigare idag sa att jag absolut inte orkade gå och handla. I korgen låg det inte heller något slag av onyttigastes vilket gjorde mig stolt;)

Likes

Comments