View tracker

2016, Allmänt

2016 började med målet att det skulle bli Idas år. Jag började nytt jobb på 50% efter en längre sjukskrivning. Dock blev det jobbet inte riktigt som jag tänkt. Redan första veckan hade båda mina nya kollegor sagt upp sig och jag skulle få börja om med ett helt nytt arbetslag. Men en resa till längre fram bokades vilket livade upp väldans mycket.

I februari fyllde både mamman och systern år så for upp en sväng och myste med familjen.

Mars gick sedan i sjukhusens tecken. Nytt förskolelärar jobb och jobba sig upp i tid innebar förkylningar som avlöste varandra. Jag började så sakta gå upp i tid och var i mars uppe i 75%.

April kom med stormsteg och jag började träna med PT. Galet jobbigt men sjukt roligt och det gav resultat.

I maj började så sakteligen värmen komma tillbaka igen och tog med stamcellerna till Brännö för en dagstripp. Strosade och lunchade och tittade på alla fina hus.

Juni var månaden jag längtat till ända sedan i januari. Det var äntligen dags för New York!!!!

Den roligaste resan jag gjort i livet! Musikal, Time square, Empire state building, Frihetsgudinan central park, Carrie Bradshaws port, WTC och massa annat roligt. Vi hann klämma in massor på de fem dagarna vi var där. Vi gick och gick och gick och sen gick vi lite till. Hade så ont i fötterna på flygresan hem till Sverige igen. Haha!

NY kom och gick och tillslut va vi tillbaka i Sverige igen och sommarsemestern i juli va inte långt bort. Och som vanligt när jag åker hem till Sundsvall är det inte den lilla väskan som kommer med. Det är Ida Palm och en miljard väskor som väger flera ton. Haha. Tur jag hade sällskap upp på tåget denna gång.

Augusti innebar slutet av semestern och hann då med en utekväll med min kära syster. God mat och goda drinkar så vi rullade fram den kvällen:) Augusti bjöd även på en ny arbetsplats. Tredje gången gillt tänkte jag.

Och vilken skillnad det blev på jobbet. Härliga kollegor och en härlig AW på liseberg medans de sista solglimtarna fortfarande värmde.

Så kom tillslut oktober månad och mörkret började falla på. Luften förändrades och den härliga sommarvärmen som vi fick njuta av så länge byttes sakta ut mot kallare dagar. Men en mysig improviserad musikal på andra lång med vännerna fick pigga upp.

November bjöd på lite festligheter. Några semesterdagar och en resa upp till Sundsvall för systersonens dop stod på listan.

Så var vi framme på årets sista månad. December och jag fyllde 25 för fjärde gången:) Julen och nyåret firades uppe i Sundsvall med familjen som vanligt.


Året har bjudit på mycket överraskningar, inte alltid planerade och kontrollerade men det har gått bra det också. Året började kanske inte riktigt den väg jag ville och några tuffa månader i början. Men det vände där till semestern och jag började om på nytt igen. Livet går inte som planerat alltid men tur är väl det egentligen. Det hade ju vart tråkigt att inte få bli överraskad i bland. Och hade året gått som jag tänkt vid förra nyåret hade jag inte haft det så bra som jag har det nu.

Likes

Comments

2016, Kludd!, Allmänt

Ännu en gång ska jag åka med en j*a massa packning från Göteborg till Sundsvall med tågbyte😆. Käre värld!!! Att jag aldrig kan lära mig att packa ordentligt.

Julklappar, kläder, täckkläder, skor (finskor, träningsskor och tjockskor) och andra diverse prylar. För 9 dagar🙈

Och detta är inte allt!!!

Likes

Comments

2016, Allmänt, Kludd!

Sitter just nu på tåg mot Sundsvall. Skulle vart framme för 10 minuter sedan men sitter nog här dryga timmen till. Suck!

Kan dock inte göra så mycket åt saken just nu. Det är bara att åka med. Kommer nog fram tillslut. Sån tur att jag fick sällskap av modern från Stockholm och vi hamnade bredvid varandra så känns resan mycket roligare:)

Likes

Comments

2016, Allmänt, Kludd!

En REDA hylla har jag vart på span efter sjukt länge. Så fort jag kommit in på en loppis eller second hand har jag kollat om det finns. Men det har inte funnits någon stans.

Men så i somras från ingenstans gick vi in på en loppis hemma i sundsvall och vad står då inte där i ett hörn och bara ropade på mig? "Ida, Ida, här är jag. Du vill ha mig". Efter år av letande så bara fanns det en där. Och så lycklig jag blev i hela min själ. Men så har den fått varit kvar hemma hos stamcellerna mina fram till nu. I helgen kom den med mamma och pappa på tåget och i fredags så åkte den upp på väggen.

Och så fint det blev!!! Jag är riktigt nöjd och glad ända in i själen för den hyllan. Och perfekt blev den att sätta alla mina kokböcker på. Konsolerna ska bara målas på lite med vit färg annars så är det hur bra som helst:)

Likes

Comments

För första gången testade jag och mamma på det här med att göra egna praliner. I början på året köpte vi båda pralinformar, men så har de stått i skafferiet fram till i helgen. Tanken va att vi skulle göra lite julgodis, de vanliga knäck och ischoklad. Men så tänkte vi att näe, vi testar att göra praliner också.

Och så goda dom blev, med choklad-ganache med satsumas-smak. Tempereringen blev faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Blev dock inte så tjockt lager av choklad runt omkring som jag tänkt. Men ska testa igen här med andra smaker också så får se om det blir bättre resultat då.

Likes

Comments

När mamma och pappa är här nere hos mig å hälsar på så handlar mycket om vad vi ska äta. Haha! När vi precis ätit middag så kommer frågan "vad ska vi äta i morgon då?"

Och det är lite så vi är i familjen. Vi gillar att äta och fika och samlas gärna kring matbordet.

Men så himla mycket gott vi ätit. Fisksoppa, räkor, ostar och tonfisk från saluhallen, god lunch på Evas paley igår.

Nu ser det ut som vi inte gjort något annat de här dagarna än att äta. Men vi har gjort annat också. Haha! Förutom de vanliga fixandet i lä med lampor och hyllor som ska upp och julshopping så har vi även hunnit med museum i helgen. Ett par timmar i lördags spenderade vi på sjöfartsmuseet. Så himla roligt och fint museum med massa spännande historia.

Fantastiska dagar som man inte vill ska ta slut och att säga hej då känns alltid lite vemodigt. Men nu ses vi om bara några dagar igen när jag åker uppöver sundsvall:)

Likes

Comments

Veckans sista dags myser jag till det med vindruvor tillsammans med första avsnittet av "en natt på slottet". Det är lite spännande med det övernaturliga och det som inte går att förklara. Jag tror att de som inte längre är kvar i det verkliga livet finns med oss som skyddsänglar.

I morgon väntar jobb och som vanligt är det lång måndag. Oavsett om jag börjar 7, 8 eller 9 så slutar jag alltid 19 på måndagar då vi har planeringar och apt inplanerat. Så det blir en lååång dag i morgon. Men så har jag nått att se framemot senare i veckan så hoppas morgon dagen kan gå fort:)


Likes

Comments