Har dragits med en förkylning sen i början av december och har inte kunnat träna ordentligt på bra många veckor. Men äntligen har kroppen kommit tillbaka till sitt rätta igen. Musklerna vill sammarbeta med mig igen. Så det var med lätta steg jag kunde ta mig till gymmet idag.

Tränade dock väldigt lugnt. Lite lätt rörlighets- och rörelseträning. Så pass lätt att jag inte ens blev svettig. Inte det lättaste kan jag säga. Jag gillar att kunna träna på och i slutet av ett pass ligga som en blöt svettig fläck på golvet. Haha! Så det är egentligen nyttigt och bra för mig att tvingas till lugna pass.

Nu ser jag fram emot vårens träning. Har redan anmält mig och pappa till triathlon igen. Och planerar för fler lopp i år.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Tillbringade jul och nyårs dagarna uppe i Sundsvall i vanlig ordning. Härliga dagar med familjen och mycket snö! All snö hamnade i Sundsvall tror jag. Har nog lekt Frost-filmen 50 gånger i snöhögarna! Haha!

Men julen i år blev inte så traditionsenligt som det brukar vara.

Julafton brukar vara samma varje år och har varit så så länge jag kan minnas. Brukar alltid äta grötfrukost hos min faster och farbror med hela släkten följt av åka runt på gravarna och sedan upp till stugan för att fira med familjen. Men i år blev det varken grötfrukost eller familjemys i stugan. Då pappan i familjen jobbade nästan hela julhelgen och min syster med familj firade julafton med barnens farmor och farfar så firades julen på juldagen i år. Och pga fasters operation så blev det ingen grötfrukost heller. Så jag och mamman hade en lugn och mysig dag tillsammans. Vi åkte och tände ljus på gravarna och på minneslunden. Fick hälsa God Jul till de som inte finns med oss längre. Alltid så stämningsfullt på nåt vis att tända ljus just på julafton.

Nyåret var tänkt att jag skulle fira tillsammans med syster och systerbarnen. En lugn kväll med Nyårsbingo och Grevinnan och Betjänten. Men planerna ändrades på nyårsafton då jag vaknade upp med ingen röst och feber. Har egentligen dragits med en förkylning redan innan jul men härdat ut fram till semestern (dumt, jag vet. . .) och var snuvig och hes under julen och juldagarna. Så det var väl inte så oväntat. Hade dock inte planerat att ligga i soffan med feber tittandes på Grevinnan och Betjänten. Men men, jag tar igen den nästa nyår:)


En annorlunda jul och nyår blev det men så mysigt att få vara nära familjen.

Likes

Comments

2017

​Andra advent är redan här. Hösten har bara sprungit iväg och vi är redan inne i december. En blir lika chockad varje år.


Likes

Comments

2017

Hösten är en fantastisk årstid. Titta bara på färgerna! Det röda, gula och det orangea. Och än har inte hösten helt tagit över så det är fortfarande gröna blad och blommor i färger som sticker upp mellan höstens färger.

Hösten innebär att mörkret sakta men säkert kommer närmare, kylan och värmen avlöser varandra än så länge. Sensommarvärmen finns där men de kallare dagarna kommer närmare och närmare. Tröttheten har börjat smyga sig på och då behöver man ta sig härliga promenader och få njuta av den värme som fortfarande ändå är kvar. Jag har de senaste veckorna trött och förkylningar har härjat runt om kring mig (svårt att komma ifrån när man jobbar på förskola, haha). Fick mig en konstig släng av feber här i måndags kväll. Satt och planerade träning till dagen efter och en timme senare hade jag feber och ont i kroppen. Mycket märkligt. Så var hemma i går och och även idag. Men mår bättre idag så i morgon är det åter i buissnes boostad med en promenad i härliga höstfärger.

Likes

Comments

Lördagmorgon är oftast lugn hos mig. Att få sova ut ordentligt efter en vecka med tidiga dagar, dra sig en stund i sängen, dricka kaffe och en lång frulle är helt underbart. Och efter en lite längre sovmorgon än på vardagarna så går jag bara runt hörnet till Lilla Sur för att handla morgonens frukost. Denna gången kålltorpsfrallor.

Så medan kaffet fick gå färdigt här på morgonen så gick jag en halv minut från min dörr. Att få ha ett surdegsbageri alldeles runt hörnet är lyx. Beroende på hur lång min sovmorgon blir så har ibland frallorna hunnit tagit slut för det är så mycket folk som handlar där. Men just idag hann jag med innan de tog slut.

Och att sedan få toppa dessa frallor med goda pålägg är helt underbart. Egentligen är de så goda så det behövs inte mer än smör och kanske ost, Men idag blev det koriander humus, avokado och picklad rödlök på toppen.

Likes

Comments

2017

En hel sommar har gått sedan sist jag uppdaterade här och mycket har hänt. Bland annat så gjorde jag och pappan triathlon i Gävle i juli. Så galet jobbigt och tungt stundtals men så galet roligt. Planerade direkt efter in nästa års tävlingar. Haha!!!

Vi genomförde den korta distansen, alltså 400 m simning, 2 mil cykel och 5 km springa. Springningen som jag ändå kände kunde bli det lättaste så var benen så fruktansvärt stumma efter cykeln så det var de tyngsta på hela tävlingen. Men jag är så nöjd med våran insats och vi tog oss i mål på under 2 timmar:)

Likes

Comments

2017

Hej alla sköna bönor!

Har haft ett längre uppehåll härifrån men jag är åter tillbaka:)

Likes

Comments

Hela denna helg har gått i kärlekens tecken. Började redan på midsommar och kommer avslutas idag med brunch. Och däremellan har det vart ett fantastiskt fint bröllop och en hejdundrande fest fram mot natten!

Likes

Comments

2017, Allmänt, En liten bit av himlen

1 maj levererar. Helt klart. Tog mig en ordentlig sovmorgon i morse och vaknade till strålande sol. Så underbart efter att det regnat och snöat i omgångar här under april. Så efter en frukost så tog jag med mig brasse-stolen, en bok och telefonen för att lyssna på poddar ut och har suttit där fram till nu när solen gick bakom huset. Inte ett enda moln på dela dagen har det vart!!

Jag har inte kunnat göra annat än att njuta den här dagen. Värme, inte bara av solen även vindarna har värmt skönt. Varje år blir man lika glad av solen och värmen som en inte skulle ha sett solens strålar på flera år.

Likes

Comments