View tracker
View tracker

2016, Allmänt, Kludd!

Sitter just nu på tåg mot Sundsvall. Skulle vart framme för 10 minuter sedan men sitter nog här dryga timmen till. Suck!

Kan dock inte göra så mycket åt saken just nu. Det är bara att åka med. Kommer nog fram tillslut. Sån tur att jag fick sällskap av modern från Stockholm och vi hamnade bredvid varandra så känns resan mycket roligare:)

Likes

Comments

View tracker

2016, Allmänt, Kludd!

En REDA hylla har jag vart på span efter sjukt länge. Så fort jag kommit in på en loppis eller second hand har jag kollat om det finns. Men det har inte funnits någon stans.

Men så i somras från ingenstans gick vi in på en loppis hemma i sundsvall och vad står då inte där i ett hörn och bara ropade på mig? "Ida, Ida, här är jag. Du vill ha mig". Efter år av letande så bara fanns det en där. Och så lycklig jag blev i hela min själ. Men så har den fått varit kvar hemma hos stamcellerna mina fram till nu. I helgen kom den med mamma och pappa på tåget och i fredags så åkte den upp på väggen.

Och så fint det blev!!! Jag är riktigt nöjd och glad ända in i själen för den hyllan. Och perfekt blev den att sätta alla mina kokböcker på. Konsolerna ska bara målas på lite med vit färg annars så är det hur bra som helst:)

Likes

Comments

För första gången testade jag och mamma på det här med att göra egna praliner. I början på året köpte vi båda pralinformar, men så har de stått i skafferiet fram till i helgen. Tanken va att vi skulle göra lite julgodis, de vanliga knäck och ischoklad. Men så tänkte vi att näe, vi testar att göra praliner också.

Och så goda dom blev, med choklad-ganache med satsumas-smak. Tempereringen blev faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Blev dock inte så tjockt lager av choklad runt omkring som jag tänkt. Men ska testa igen här med andra smaker också så får se om det blir bättre resultat då.

Likes

Comments

När mamma och pappa är här nere hos mig å hälsar på så handlar mycket om vad vi ska äta. Haha! När vi precis ätit middag så kommer frågan "vad ska vi äta i morgon då?"

Och det är lite så vi är i familjen. Vi gillar att äta och fika och samlas gärna kring matbordet.

Men så himla mycket gott vi ätit. Fisksoppa, räkor, ostar och tonfisk från saluhallen, god lunch på Evas paley igår.

Nu ser det ut som vi inte gjort något annat de här dagarna än att äta. Men vi har gjort annat också. Haha! Förutom de vanliga fixandet i lä med lampor och hyllor som ska upp och julshopping så har vi även hunnit med museum i helgen. Ett par timmar i lördags spenderade vi på sjöfartsmuseet. Så himla roligt och fint museum med massa spännande historia.

Fantastiska dagar som man inte vill ska ta slut och att säga hej då känns alltid lite vemodigt. Men nu ses vi om bara några dagar igen när jag åker uppöver sundsvall:)

Likes

Comments

Veckans sista dags myser jag till det med vindruvor tillsammans med första avsnittet av "en natt på slottet". Det är lite spännande med det övernaturliga och det som inte går att förklara. Jag tror att de som inte längre är kvar i det verkliga livet finns med oss som skyddsänglar.

I morgon väntar jobb och som vanligt är det lång måndag. Oavsett om jag börjar 7, 8 eller 9 så slutar jag alltid 19 på måndagar då vi har planeringar och apt inplanerat. Så det blir en lååång dag i morgon. Men så har jag nått att se framemot senare i veckan så hoppas morgon dagen kan gå fort:)


Likes

Comments

2016, Allmänt

Att få vakna till att det flyger snö utanför fönstret det är lycka det. Det som kom i veckan försvann lika fort med regnet. Så att det faller snö ist för regn gör en bara glad. Nu är det inga mängder av snö som kommer men det ser lite ljusare ut och lite roligare att gå ut.

Likes

Comments

Godmorgon lördag och helgens första dag. Den här helgen känns så välkommen. Det har vart en lång vecka med snorig näsa för min del så nu väntar en lugn helg. Resten av november kommer vara fullt upp och sedan är vi redan inne i december. Så en uppladdnings helg är väl behövligt.

Jag älskar lördagar, sova länge och ta en riktig långfrukost innan resten av dagen kickas igång. Dagens frukost blev nybakade scones och varm choklad. Så himla gott nu när det börjar bli riktigt kallt ute.Likes

Comments

2016
För precis ett år sedan så sprang jag in i väggen i en hastighet på 240. Jag va så stressad att jag bara satt och grät i hallen när jag kom hem från jobbet på kvällarna och jag sov inte på nätterna. Men hade inte modet att säga nej. Jag irrade omkring utan att egentligen veta vart jag va på väg.
 
För ett år sedan kändes det som att kroppen va totalt slutkörd och jag åldrades 70 år. Jag blev sjukskriven och va hemma fram till nyår. Jag va konstant trött de första veckorna, hade hjärtklappning, va svimfärdig och att ta en promenad innebar att jag blev anfådd redan vid första steget. Men sakta återkom orken, kraften och energin tillbaka och även jag kom tillbaka till mig själv. 
 
När jag ser tillbaka idag på hur jag va då så kan jag knappt förstå själv, den personen som irrade omkring och hade hjärnan i högvarv 24/7 (och ändå räckte inte dygnets timmar till), de var inte jag. Jag slutade vara mig själv för att orka fortsätta. Jag tror jag kopplade bort den delen av hjärnan och slog igång någon autopilot som bara kunde köra på. Men kortslutning för autopiloten och det tog stopp. Idioti kan jag tänka idag, men då var det bara överlevnad som gällde och hålla sig någorlunda flytande. 
 
Idag tackar jag gudarna för fina vänner som hjälpte mig då för ett år sedan och fortfarande finns kvar. Ni är guld och diamanter! Och min familj som utan att tänka någon annan tanke emellan kommer som ett skott utan att jag behöver be om det. Världens bästa<3
 
Jag har kunnat ta tre steg fram och ett steg bak, två steg fram och stannat där ett tag för att hämta andan och fortsätta igen. Det har varit ett tufft år med att bryta ner sig själv till att hitta till något nytt. För jag är inte den jag va innan stressen tog över hand. Jag har blivit starkare än tidigare och jag har lärt mig att det jag inte hinner idag kanske jag hinner göra en annan dag. Oavsett om jag hinner eller inte så kommer det en dag i morgon också med nya möjligheter att fortsätta.
 
 
 
 
 

Likes

Comments