Sorry för att jag inte har skrivit något inlägg sen i tisdags...men nu är jag tillbaks och tänkte berätta lite om dagen. Dagen började med att jag försov mig och mamma väckte mig 20 min innan vi skulle åka till 3:e träffen med ryttarutvecklingen. Först när vi kom dit så fick vi frukost och sen började föreläsningen. Först så pratade vi om kost och efter det fick vi gå och träna i en hall vilket var så jobbigt men det gick bra ändå och jag blev lite taggad på att börja träna utanför ridningen men med övningar som hjälper ridningen! När vi kom tillbaka från hallen så pratade vi lite om övningar som man kan göra hemma i hemmet och till sist fick vi vi äta lunch och åka hem. Riktigt nöjd med föreläsningen! När vi kom hem så kom Åkes nya medryttare. Den andra som brukar rida honom är också medryttare men nu har han en till. Vi red ut och jag red Tore. <vi har fått tillåtelse att rida på en äng ganska nära oss när det är minusgrader och det gjorde vi idag. Till en början red jag Tore på lina för att han var känslig i höger sida av munnen och senare såg vi även att han hade en varknöl mellan mungipan och där nosgrimman sitter. I själva ridningen så funkade det helt ok och han var super fiiin men det kändes skillnad när när vi knäppte upp nosgrimman för då var han inte lika känslig så vi får rida utan nosgrimma tills varbölden har försvunnit. Det är iaf bättre att det inte är något med tänderna och att det var nu och inte mitt i tävlingsessongen! För Åkes medryttare gick det superbra och dom galopperade som bara den på ängen. Båda ponnysarna var trötta och nöjda efteråt!

På den högra bilden så ser ni att det är lite svullet på högra sidan. Där sitter alltså knölen eller bölden ellr vad man nu kan kalla det.

Likes

Comments

I dagens inlägg tänkte jag skriva om stigbyglar! Jag har ju aldrig varit en sån som har använt de dyraste och mordernaste stigbyglarna utan jag har liksom nöjt mig med det som har funnits hemma. När jag väl rider med stigbyglarna så bryr jag mig inte om det är ett par freejumps eller vanliga säkerhetsstigbyglar. Men jag tror iaf att det syns skillnad och det känns även skillnad. Jag har endast tills nu ridit med säkerhetsstigbyglar med gimmisnodd och sprengerstigbyglar, dom som ni ser under.

Jag har alltid klarat mig med dessa två olika stigbyglar men nu på Tore så får jag en sån flaxande skänken fast inte upp och ner utan fram och tillbaka vilket gör så att jag hackar på honom hela tiden, eller ja kanske inte hackar men det gör iaf så att han inte lyssnar på min skänkel när det verkligen är något. Så därför har jag nu köpt ett par stigbyglar från hööks som har en platta som följer med foten när man trampar ner så att jag kan få en skänkel som istället åker upp och ned i hans steg så att det inte stör honom! Vad tycker ni? Tror ni att det kommer funka? Änsålänge så är jag relativt nöjd med dom!

Likes

Comments

Igår så var det en relativt lugn dag. Jag red Tore ute i skogen och Pim på banan. Mamma följde med och gick ut och gick med våran hund Zeus som är helt galen. Vi hade tänkt oss en lugn, mysig uteritt men istället slutade det med att jag fick ta hunden och mamma fick hålla i Tore. Så nu ska jag berätta hela min historia!

Det första som hände var att när vi gick förbi hagen så började Tore helt plötsligt backa och bocka. Jag hade ju långa tyglar så det var liiiite nära på att jag fick tugga snö men jag hann korta dom! Sen gick vi igenom skogen och när vi kom ut till vägen igen kom det tre hundar, en var lös och det var en tik....som tur var så hann ägarna fånga in den innan Zeus fick syn på den! Tore tyckte att hundarna var lite läskiga men det var mest Zeus som var galen. Precis när vi hade passerat dom där hundarna så kom det ett par moppar och körde förbi och Tore hade hunnit blivit lite spänd och även jag. Men efter att vi hade kommit upp för backen så lugnade han ner sig. Men då så kom det en turridningsgrupp med Islandshästar som var lite galna över att det stod ett par moppar lite längre bort så då flög ena hästen åt alla håll. Då kände jag att, nu är det dags för att hoppa av asså! Så jag hoppade av och jag och mamma bytte så att jag fick hålla i Zeus istället medans mamma fick hålla i en stressad liten ponny som undrar vad som pågår i våran lilla skog egentligen! Tore känner sig ju alltid trygg när han är vid mamma. När han får en bekräftelse av henne att det inte är något farligt så är det bara som att han slappnar av helt.


Som jag sa så red jag även Pim och hon var verkligen inte rolig! Eller ja, det var inget fel på själva henne men hennes vargtand stör henne så sjukt mycket! Hon är nästan helt omöjlig att ställa åt höger och så fort man tar i högertygeln så kör hon bara upp huvudet och tjafsar i munnen. Jag vill bara att det ska bli den 19:onde så att hon kan få bort den där skittanden sån gång! Idag om jag hinner så ska jag rida henne på hackamor och så får vi se om hon är mer stilla med huvudet då.

Likes

Comments

Ston och valacker är ju ganska olika och jag tänkte att jag skriver om vad jag fördrar mest och vad det finns för några fördelar och nackdelar med båda "könen". Däremot så skriver jag ingenting om hingstar för jag har inte så mycket erfarenhet av dom.

Jag har mest fäst mig hos valacker. Än så länge så har jag haft mest av dom och jag har fastnat för allihopa nästan direkt! Ston tycker jag kan vara väldigt stoiga och mer inne i sig själva eller vad man nu kan säga. Det märks väldigt väl när man tränar frihetsdressyr med dom. Tore är mer mysig och vill följa efter mig hela tiden och samma sak var det med Arne. Men Pim blir liksom sur när man kommer in i hennes lilla bubbla och bara vänder röven mot och fortsätter med hennes. Samtidigt så tycker jag att hon är fruktansvärt mysig när man väl står i boxen eller på stallgången och myser. Jag vet inte vad jag tycker egentligen! Men jag tror att om man får ett sto på sin sida så kan man vara nästan säker på att man är ett superteam! Om dom inte brunstiga vill säga... Det känns som att ston kan vara lite mer "bitchiga" och att dom typ gör lite som dom vill och när dom känner för det. Valacker känns liksom lättare att påverka både i ridningen och på marken om man bara gör det rätt från början. Om man inte heter Åke då...han är ju lite som ett sto ibland, han går när han vill och gör som han vill! Men det kan också bero på hur man hanterar hästen från början. Än så länge så tycker jag om valacker mest! Dom känns gosigare och lättare till att skapa ett band med men jag vet som sagt inte riktigt hur det är med ston....Jag vet inte om jag är helt ute ur boxen nu men det är iaf så jag har upplevt det med dom ponnysarna jag har haft nu! Vad har i för några åsikter om valacker och ston? Och vad föredrar ni mest? Kommentera där nere!

Likes

Comments

Som det ser ut nu så har jag 4 ponnysar att att tävla detta året, men man vet ju aldrig om det kommer någon mer på vägen!

Först och främst så ska jag försöka kvala Tore till SM i dressyr. Jag vet att det har gått ganska dåligt 2016 i LA:1 orna. Och jag vet att det krävs mycket för att Tore ska orka gå på lång bana men det är därför vi tränar massa styrka med honom. Sen är jag fullt beredd på om det inte går men då vet jag iaf att jag har kommit mycket längre än dom som ens försöker! Det är ju sista b-ponnyåret så då är det lika bra att satsa gärnet! Jag ska även vara med på DM med Tore och nu när det är ändrade regler att man måste rida LA:2 oavsett vad man har tävlat så kanske jag har en chans! Det är ju inte så många i distriktet som tävlar så högt så då kanske jag t.o.m. blir själv!

Jag ska förhoppningsvis få tävla Corinne också så länge hon är pigg och frisk! Hon tycker ju att det är så himla kul att tävla men samtidigt så är hon ju 21 iår. Men henne ska jag iaf inte tävla högre än LB för att hon är gammal och jag tycker att det är roligare att få lite mer självförtroende genom att hoppa dom lägre klasserna och få ett bra flyt! Men jag hoppas att hon kommer vara frisk och få göra det hon tycker om mest!

Pim ska jag även försöka kvala till ungponnySM i dressyr för 4-åringar. Jag tror att det kommer gå ganska lätt för det är ju inte så svårt att rida LC:1 med henne. Hon är ju väldigt cool om man säger så och jag tror att hon kommer att sköta sig men man vet ju aldrig är det gäller den där lilla divan...!

Sen har jag även en liten b-ponny att kvala till UngponnySM i hoppning för 6-åringar. Hon heter Spira och är dom en liten studsboll över hinder. Jag har endast ridit henne en gång för att titta så att jag inte ser för stor ut för henne men det såg ok ut. Jag har inte så mycket mer att skriva om henne för jag känner henne inte så bra men det kommer säkert mer information om henne senare!

Likes

Comments

Som jag sa tidigare idag så skulle jag rida Tore på banan och han skötte sig jätte bra. Jag red med mina nya stövlar idag och dom funkar mycket bättre för med dom får jag en mycket mer stadigare skänkel! Vi jobbade med tempoväxlingar i både galopp och trav men mest i galopp och det gick ganska bra. Han har inte så bra styrka men det är ju därför vi tränar på det! Sen dessa skänkelvikningarna...jag börjar faktiskt förstå nu och det går mycket bättre så det är ett stooort + på dagens ridpass! Jag fick även träna så att min skänkel skulle röra sig mer upp och ner i stigbygeln än åt sidorna in mot Tore. Då lysnar han mer när jag väl tar till med skänkeln. Jag är supernöjd med dagens ridpass och nu ska vi bara fortsätta träna massa styrkeövningar så hoppas vi att det ger resultat!

Jag red även Pim! vi jobbade mest på som vanligt men eftersom att jag hade dressyrsadeln fick jag sitta ner lite mer i traven och det gick bra, lite skumpigt och ovant bara men jag får en mycket mer stilla skänkel på Pim än vad jag får på Tore. Det är säkert för att hon är mycket bredare och större och då får jag ett mycket bättre stöd! Vi tränade längningar i traven och det var nån gång som jag kände att hon lyfte mer på frambenen. Och vilken känsla asså! Har aldrig upplevt det, att liksom framdelen lyfter! Guud vad jag länktar till tävlingarna med Pim!!!

Likes

Comments

Åh nu är jag inte glad på vädret! Det är halka och vi kan inte ta oss iväg till träningen idag. Men ostadigt tog vi oss iväg igår. Vi fick sladd nån gång men Håkan klarade av att rädda den. När vi skulle sätta på honom grejerna var han jätte spänd! Det blåste och eftersom han är klippt så frös han jätte mycket så vi fick sätta på honom täcke igen och sadla honom inne i ridhuset. Direkt när vi kom in så slappnade han av för att det var plusgrader och andra hästar där inne. Väl på träningen så jobbade vi mest styrka i galoppen och traven. Jag fick gallopera på en liten volt och ha honom rakställd och det tyckte han var jätte jobbigt! Vi jobbade även skänkelvikningar men det gick sådär... Men Mamma ska börja filma när jag rider och sedan visa direkt så att jag verkligen förstår hur jag ska göra. Ibland önskar man att man har ridhus och speglar som man kan titta i! Vi jobbade även på att försöka få honom mer uppåt och frammåt i längningarna och lite samma sak i övrigt också. Det blev iaf ett väldigt tufft pass för honom och jag har lagt upp ett klipp på youube från träningen i 27 minuter alltså lika långt som hela träningen är och där ser ni att det inte är någon skrittpaus överhuvudtaget. Så idag ska jag jobba likadant fast lite kortare i snön. Det är så himla synd att det är för dåligt väglag för att kunna köra transport men vi vill ju inte utsätta honom för fara för vi skulle aldrig förlåta oss själva om det skulle hända något med honom!

Likes

Comments

Hej! Idag har det varit en ganska lugn dag. Hästarna har vilat pga kylan...-15 vill man inte rida i! Vi hade ändå bara tänkt att skritta så dom fick avstå. Dock ska det bli lite spännande och se hur Tore beter sig nu när han är nyklippt. Det är ju träning dessutom imorrn...! Idag har jag iaf vloggat, redigerat och åkt till Pims ägare för att hämta spån och mat. Vi ska testa en müsli som heter Mash istället för havre. Jag har även laddat upp en ny video från ridpasset igår med Pim. Den videon är väldigt efterförfrågad! Vad har ni gjort idag?

Ska försöka hinna uppdatera bloggen imorrn! Har lite fullspkäckat schema....

Likes

Comments

Hej allihopa! Tänkte berätta lite om gårdagen! Det blev inget mer inlägg efter "tränsinlägget" eller vad man kan kalla det. Men igår testade jag Aachennosgrimma på Pim. Dock så var det på gränsen till för stort så nosgrimman fick hamna lite längre ner...men nu har jag gjort mer hål! Hon funkade faktiskt jätte bra på det. I början krånglade hon lite men efter en stund blev hon bekväm med det. Hon jobbade fint i form i alla gångarter och hon var superfin i galoppen. Dock så fattade hon fel galopp några gånger i ena varvet för att jag hade olika långa läder så när vi märkte det ändrade vi dom och då gick det bättre! Däremot så märks det så tydligt att hon har en vargtand på högersida för när jag ska ställa henne åt höger kämpar hon imot och drar upp huvudet. Så jag fick helt enkelt vara väldigt försiktig. Som tur är så har vi fått en tid för att ta bort tanden så sen hoppas vi på att det blir bättre!

Vad tycker ni om Achennosgrimman? Jag har lite svårt att bestämma mig!

Jag red även Tore som var väldigt spänd i början men sen tyckte jag att han blev mer avspänd efter galoppen! I slutet så fick mamma säga precis vad jag skulle göra och först sa hon att jag skulle trava av och då länger jag ut tyglarna som vanligt och jobbar honom i en låg form. Sen sa hon helt plötsligt att jag skulle fatta galopp och då hade jag ju ganska långa tyglar. Men han tog galoppfattningen väldigt bra och galopperade i en jätte fin form!

Vi klippte även Tore och han blev typ grå, haha men han blev iallafall blank! Det tog typ 1 timme och 40 min att klippa honom för att klippmaskinen krånglade! Men han var slätt och stod typ bara och njöt<3<3<3<3

Sorry för dålig bild men den är tagen med min spruckna mobilkamera...

Likes

Comments

Jag är en sån som verkligen älskar nya träns! Med Tore har jag exprementerat lite med nosgrimmor men för honom passar engelsk nosgrimma bäst! Pim däremot...hon tycker inte om pullarnosgrimmor för då blir hon bara jätte irriterad och slår med huvudet som bara den. Jag har testat engelsk nosgrimma också men jag tyckte inte att hon passade så jätte bra i det... Just nu har hon remontnosgrimma på både sitt bruna och svarta träns och jag tycker att hon känns bättre med det. Hon slår fortfarande med huvudet lite i ena sidan men det är antagligen för att hon har en vargtand där som ska tas bort. Bettet ligger liksom och skaver mot vargtanden. Men dom remontnosgrimmorna som jag har till henne nu är gamla och slitna och är inte så jätte fina... Men jag tittade på hööks igår och där hittade jag ett träns med remontnosgrimma som jag tyckte var jätte snyggt. Det enda som var minus var att det inte var något som helst anatomiskt nackstycke men jag har en anatomisk platta som man kan sätta dit så det är inga problem. Så jag funderar på att köpa det. Det kostade ju bara 399kr så det var inte så dyrt heller!

Det var bra att det fanns med tyglar med gummi dessutom! Vad tycker ni? Själv tycker jag att det är både smart med extra spännen på nosgrimman och snyggt!

Likes

Comments