View tracker

Hej allihopa! Jag har som sagt tränat för Agneta idag med Tore. Först skulle jag ju träna med Pim men vi kände att det är mer värt att åka med Tore. Agneta är superduktig med unghästar men jag känner att jag häldre vill ta åt mig av det hon sa förra gången med Pim och träna på det hemma och köra ett hårt 30min pass med Tore när han ändå är igång.

I början var Tore livrädd för ett hörn och ville springa iväg. Men sen lugnade han ner sig. Vi började med att rida skänkelvikningar och Tore blev för böjd...det var väldigt länge sedan jag tränade LA rörelser... Men jag fick bra tips och beröm. Det var roligt för samtidigt som jag red poängsatte hon vad jag gjorde. Jag blev så taggad när hon sa "det där var en 6:a, nu ska du rida för en 8:a". Det är bra att få uppfattning om vad domarna bedömer när man gör rörelser. Tore tyckte det var superjobbigt och både jag och han fick nog en liten chock, en possetiv chock, iaf på min sida haha!

Det jag tar med mig speciellt från träningen är hur jag sitter och rider. Att jag ska ha korta tyglar med händerna framför sadeln och luta mig bakåt så att jag kan rycka på honom med sitsen bakifrån. Då jobbar han med hela kroppen och med det är det lättare att fatta galopp osv. Nu ser jag fram emot att träna med Tore framöver för Agneta! Kanske vi ändå har en liten chans att kvala till SM, man måste ju ändå drömma stort när det är sista b-ponny året och när SM hålls i Värmland!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej! sorry för dålig uppdatering men har verkligen ingen lust att blogga just nu...aja. Idag ska jag träna med Tore för Agneta. Skulle egentligen träna med Pim men det gick så bra igår med Tore så jag kände att jag ville träna med honom nu när han går så bra! Tror att vi syns ikväll, det beror på.

Likes

Comments

View tracker

Förlåt för dålig uppdatering på bloggen i helgen men jag har helt enkelt inte orkat... Tänkte skriva lite kort om vad jag har gjort från i lördags till idag. I lördags red jag först Arne och Pim. Arne var superfin som vanligt!😍 Hade lätt köpt honom om han var c-ponny! Pim var också superfin och höll galoppen jätte bra på volten. Superduktiga ponnybusar!🙈

Senare kom Katrin och hennes mamma för att hämta några grejer. Katrin fick även rida Tore efter hans vila medans jag red Åke. Båda två skötte sig men när vi skulle rida en bit och vända så ville åke springa hem när vi kom tillbaks till själva gräsplätten men jag fick stopp på honom. Däremot tänkte Tore att nu fan kör vi rodeo här. Men han gjorde faktiskt inte så stora grejer och då trillade inte Katrin av såklart! Sån balas som hon har så måste han göra VÄLDIGT stora grejer för att få av henne.

Haha, sorry för oredigerade bilder men det är typ helt omörligt att beskära! Jag städade iaf nästan hela sadelkammaren, det är bara ett skåp som är kvar.

På söndagen alltså igår så fick jag rida Tore och han var otroligt seg och jag fick inte riktigt igenom sidorna på honom. Men efter galoppen släppte det som det alltid brukar göra men honom. Då kunde jag jobba som vanligt i en fin form. Själva galoppen är ju inte direkt som är problemet utan frammåtbjudningen och galoppfattningar. Jag ser fram emot att köra igång honom igen! Vi får bara hoppas att vädret är på våran sida...

Tränade även lite frihetsdressyr med Pim på kvällen. Jag använde inte något godis utan endast klappar och mycket mys när hon gjorde rätt. På slutet fokuserade hon på mig och backade när jag gick emot henne och tog upp armarna. Men när jag gick emot henne som vanligt stod hon still och tittade så nyfiket och glatt som bara hon kan. Tränade även på inkallning och det började hon också förstå.

Idag har jag gått långdag, från 8.10-16.15. Direkt på skolan hämtade mamma mig när jag slutade för att åka till granngården i Karlstad och äta på donken för att sedan åka på föreläsning med ryttarutvecklingen för Christian Augustsson. Det var en mentalkurs och jag tyckte att den var superbra!

Tyvärr kunde jag inte få med alla kategorier i inlägged då det är begränsat men uteritt, ridsport och träning ska också finnas med.

Likes

Comments

Hej allihopa! GUD vilka 4 mysiga dagar jag och mamma haft! Uteritt varenda dag med två ponnysar per dag. I tisdags fick Arne och Pim gå ut i skogen. Däremot var det bara Pim so fick bli riden eftersom jag hade glömt att plocka ur alla grejer från bilen från när några kom och provred Arne i söndags då vi var tvugna att åka till ridhus. Och det var supermysigt men jag tog det ganska lugnt eftersom jag inte hade någon säkerhetsväst.

I onsdags red jag Arne och mamma följde med och gick med Tore. Arne skötte sig jätte bra och jag har redan skrivit ett inlägg om den dagen.

Igår som var torsdag red jag ut på Arne och Pim och på vägen till gräsplätten som vi rider på red jag Pim och jag började då självklart med henne också. Hon var typ knäpp och störde sig på reflexbakbensydden. Men det var också kul haha, det blev ganska många bakuter! Arne var så sjukt fin! Han gick verkligen som en klocka. Fin form i alla gångarter med ett fint lagomt tempo<3 Sen red jag Arne på hemvägen.

Idag red jag Åke på gräsplätten medans mamma longerade en galen Tore som hade sjukt mycket överskottsenergi! Det var samma sak för Åke. Han har inte fått busa av sig på jätte länge och det var faktiskt ganska längesen jag red honom senast. Gamla tröga Åke fick för sig att lägga en bakut och börja bocka i full fart. Och det var så jäkla kul, det var verkligen längesen jag fick uppleva att Åke var busig och gud så lycklig han var! Detta måste jag göra om flera gånger!<3

Mina två älsklingar och jag<3 Denna vecka har nog varit den bästa på länge, och den är ännu inte slut! Imorrn ska jag vara själv med mamma och vi ska städa i sadelkammaren och så ska jag rida ut på Arne och Pim. Dessutom ska kanske mamma fota lite. Spännade! Hoppas vi hörs imorrn, Godnatt och kram<3

Likes

Comments

Jag tänkte visa er lite gamla bilder på mig och Manni (min gamla shettis som nu är död), Åke och Tore.

Jag tänkte börja med Manni som, som sagt är min gamla shettis som 2013 avled av tarmvred...):På dom två första bilderna ser ni när jag och Manni vann vår första tävling. Det var ingen riktig tävling utan endast en shettistävling där inte motståndet var så stort. Men jag var självklart superglad och på framridningen kom jag ihåg att hon sparkade bakut så att jag trillade av, haha! Men jag älskade henne ändå. På den tredje bilden ser man verkligen hur tjock hon var! Det såg typ ut som att hon var högdräktig och dessutom var hon så fet året om. På den sista bilden är det Manni, Soya (Mannis föl) och Åke. Kan tro att den här bilden är tagen i början på 2013.

Näst ut blir Åke. Är det bara jag som tycker att den första bilden på Åke är så söt? Det är bara han som ser otroligt skeptisk ut och jag bara njuter av att ha en egen häst som man brukar göra som liten. Dom två nästa bilderna är på min och Åkes första eller andra Pay&jump. När man börjar tänka efter förstår man vilken läromästare Åke har varit för mig. Han är ju verkligen ingen lätt ponny och man får jobba i varje steg för att han ska göra som man säger. Den näst sista bilden är från ett ridläger jag och Åke var med på, så söta<3 sista bilden från när jag fyllde 10 år och red i hagen. Tänk om jag kunde vara 10 nu! Då hade jag kunnat rida B-ponny länge till.

Den första av dom här bilderna på Åke är från Åmål förra året då jag fick kämpa mig runt, men jag kom inte ens runt... Den andra bilden är från en P&J i Filipstad då jag hoppade 50 och 60cm. Gud vad jag har utvecklats! DÅ tyckte jag att 70cm var högt med Åke och NU är det ingenting. Och dom allra sista är bara hoppbilder som jag var tvungen att ta med. Shit vilken dålig hoppteknik det ser ut som han har, haha aja...

Sist ut, Tore. Den första bilden är faktiskt den allra första bilden på mig och Tore. Fråga mig inte hur jag ser ut, haha, hjälmen sitter ju typ i nacken! Nästa bild är från i början av "Tore tiden", jag var så nöjd över benlindorna på den bilden kommer jag ihåg. Bilden efter det är från KM 2014 när jag vann. Men det roliga var att det bara var 3 till med på det KM:et och 1 av dom var en storhäst som tävlade mot sig själv. Det sista bilden är från en igångsättnig av Tore efter vila i början av 2015. Bilden som är nedan tänkte jag ha som avslutning och den är från förra vintern. Jag kom ihåg det här ridpasset så mycket! Jag var så himla nöjd och Tore var så sjukt fin! Kolla bara steget!

På tal om snö, har det snöat hos er idag? Hemma hos oss har det snöat massor och i all snö red jag Pim och Arne på en gräsplätt som var täckt av snö. Pim var suuuperpigg och hoppade och sparkade bakut mest.Men det var också kul! Arne var så HIMLA fin idag, han har gått så bra på länge. Så där lagomt pigg och så jobbade han hela tiden i en låg fin form i alla gångarter.

Hoppas att ni har haft en bra dag! Kram<3

Likes

Comments

Hade egentligen tänkt att skriva ett inlägg där jag visar gamla bilder på mig idag men jag känner att det blir roligare att läsa ett inlägg om vad jag har gjort idag istället! Men nån annan dag kan jag visa er gamla bilder.

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Den första lektionen var B-språk alltså Tyska. Men det var inte så jätte kul då vi jobbade med att uttala alla bokstäver... Dock så var det inte så där jätte jobbigt för det är inte så svårt. Nästa lektion hade vi SV och då hade vi ett utprovnings test till ett Nationellt prov som kanske ska användas om några år. Jag får inte berätta någonting om det men det var väldigt lätt!

Dom två sista lektionerna var Slöjd där jag gjorde två hållare till att hänga tvättade benskydd på som jag blev klar med och den allra sista lektionen var matte där vi jobbade i matteboken med algebra.

När jag kom hem var det direkt ut i stallet och ta in Arne för att rida ut på honom. Mamma följde även med och gick med Tore som var väldigt knäpp och ville bara springa. Arne skötte sig super för att ha vilat i några dagar. Jag red på en gräsplätt medans Tore och mamma stod och tittade på. Fokuset låg inte på att jobba honom i form utan att han skulle få springa ur sig och han skötte sig super! När jag travade av honom jobbade jag honom i en låg och stadig form och han var fullt fokuserad på mig. Han skötte sig verkligen super bra! Jag har ju liksom inte kunnat ridit ut på honom på jätte länge och ändå gjorde han inga dumheter över huvud taget<3 Tore var även otroligt nöjd som äntligen fick röra på sig igen. Han har ju vila för er som inte vet det(:

Haha, han är ju som sagt inte så farlig som han ser ut. Har även gjort stallet tillsammans med min granne och städat lite i sadelkammaren. Vi "syns" förhoppningsvis imorrn igen<3 Godnattis!

Likes

Comments

Tyvärr hinner jag inte uppdatera bloggen idag men jag ska försöka hinna göra det imorrn. Håller just nu på att skriva upp både videoideér och inläggsideér. Om ni har några förslag på ämnen som jag kan diskutera om så lämna gärna en kommentar! Jag tar åt mig allting!<3

Bjuder från en bild från i våras när jag tävlade Corinne för första gången<3 Vet att min sitts är hemsk men Corinne är ju inte annat än perfekt på denna bild!<3

Likes

Comments

Hej allihopa! Vill bara informera er om att i eftermiddag/kväll laddas en ny video upp på kanalen👍 Så håll utkik🙉

Ska även försöka hinna uppdatera bloggen ikväll om jag hinner.
Idag ska Arne och Pim få en tur ut i skogen och Tore ska jag nog gå med på banan och ha allmänt mys med💕

Likes

Comments

Nu sitter jag här igen, framför min dator. Anledningen till att jag inte kunde blogga igår var att min dator helt plötsligt tyckte att den skulle göra en uppdatering som tog ett helt dygn. Och jag pallar inte att skriva på mobilen. Om jag ska skriva ett inlägg vill jag liksom göra det ordentligt.

Igår släppte jag ut ponnysarna som vanligt. Sen gick jag in och åt frukost och damsugade. Hatar verkligen att damsuga! Allt hundhår fastnar bara på fötterna och sen fastnar det massa skräp i munstycket hela tiden... Iaf, när jag var klar med det gick vi ut och gjorde stallet. Mamma tömkörde även Tore och han var jätte duktig. I början fattade han inte vad mamma menade och stod emot. Men sen när han fattade vad hon menade så var har SUPER fin! Mamma tränade öppnor, skänkelvikningar och ställde igenom honom. Det är bra att mamma får känna igenom honom från marken så att hon vet vad jag ska träna på från ryggen. Han tyckte att det var superskönt att få jobba ur sig! Tyvärr så kommer det vara minusgrader utan snö ett tag framöver och han är ingen som man kan rida ut på alla dagar i veckan och sen rida ett dressyrpass utan man får köra hårt eller tvärtom, vila.... Men jag ska försöka skritta ut med honom och träna frihetsdressyr och så!

Natten igår tills idag sov jag hos min pappa och idag åkte jag hem igen. Direkt när jag kom hem gick jag ut och gjorde nästan hela stallet. Sen släppte jag in Arne och gav honom hans lunch hö och sen gick jag in och åt mat. Idag skulle nämligen Arne bli provriden igen. Men eftersom det är så hårt i backen så fick vi åka till ett ridhus. Han var riktigt fin när jag visade honom, värsta dressyrponnyn! Han gick bara och krökte på nacken hela tiden. Fick även hoppa lite och jag har inte gjort det sen tävlingen i Åmål så det var lite ovant, haha! Men det gick bra och jag vet inte om dom skulle ha honom eller inte, har ingen koll, som vanligt(;

När vi kom hem igen så träffade Pims ägare på och vi tog in Pim och myste lite med henne<3 Det var super mysigt!

Hoppas att ni har haft en bra dag! KRAM<3

Likes

Comments

Mamma hämtade mig direkt på skolan idag för att träna med Pim för en ny tränare, Agneta Fernström-Larsson. Hon har tidigare dömt mig på dressyrtävlingar. Pim skötte sig när vi lastade ur men hon tittade mycket speciellt när det kom en häst och gick förbi, då ville hon följa med. Men snart lär hon väl sig att alla hästar som hon ser inte vill vara kompis med henne. När vi kom in i ridhuset så var det en storhäst där, men den brydde hon sig inte så mycket om. Jag skrittade och travade när jag red fram och hon sparkade bakut åt svanskappan men efter ett tag började hon axeptera den. När det väl var min tur så red vi mest runt så att hon fick titta och sen fokuserade vi på att hon skulle vara rakriktad på rakt spår och att hon skulle söka sig neråt av sig själv. Det hjälpte också och på slutet gick hon fint och stadigt i traven. Hon fick även galoppera lite men det blev inte så mycket eftersom hon hade så mycket att titta på och Agneta tyckte att det räckte med ca 2 fattningar i varje varv vilket var klokt! Agneta berömde både mig och Pim och trodde på oss till vårens tävlingar och på vårat mål att kvala till ungponnySM. Men vi fick tänka på att inte stressa fram utan ta det för varje ridpass, Hon är ju ändå väldigt ung och man vet ju aldrig om vi får någon dipp någon gång. Agneta tyckte att Pim var väldigt snäll för att vara bara 3 och att jag var duktig för att vara 12. Det känns ju alltid bra!

Direkt när vi kom hem var det bara att släppa ut Pim i hagen och hämta i Arne. Det kom nämligen en familj och prövred honom idag. Först när jag visade honom var han väldigt spänd så jag fick galoppera ur honom ordentligt och försöka jobba honom någorlunda. Jag var lite nervös innan eftersom jag aldrig har visat en ponny förut...

När han blev avspänd så fick den älsta tjejen i familjen rida, 10 år. Hon var jätte duktig och bestämd vilket var bra. Arne tyckte att det var kul att få bära en sån liten ryttare. Även den yngsta tjejen i familjen fick rida (endast skritta av) och Arne var nöjd. Mamman i familjen stod och gosade med honom på slutet av ridpasset och han började axeptera henne och barnen och myste lika mycket tillbaka. Den älsta dottern stod och pysslade om honom på slutet och Arne stod bara och njöt. På söndag kommer det även en och provrider Arne och sen får vi se lite!

Likes

Comments