View tracker

Hejsan!Idag har jag arbetat med projekt 2 och gjort klart det!Jag använde graffiti och blev väldigt nöjd med mitt resultat. Jag fick lite problem när jag skulle spraya för det blev blött men jag lät det torka och då blev det som jag ville. Nästa gång ska vi redovisa våra projekt!:)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mona Lisa
Konstverket som jag har valt att skriva om är "Mona Lisa" som målades mellan 1503-1506 och är ett av Leonardo da Vinci's mest kända verk. Detta är en oljemålning som föreställer ett porträtt på en kvinna som sitter ner i en svart klänning med långt svart hår med mystiskt leende med naturen som bakgrund.
Jag tycker att denna bilden väcker lite irritation då ingen,förutom konstnären som vet vem personen på bilden är om man inte gör efterforskning. Den är även lite mystisk för man vet inte vad hon har för humör.
På målningen ser man att ljuset kommer framifrån eftersom att det är en skugga bakom henne. Sen så kan man även se att hon långt ifrån ljuset för skuggan är väldigt liten. När man tittar på målningen så ser man även att det är kvinnan som är i fokus och ingenting annat.

När jag ser målningen så tänker jag mycket på vem det är på målningen och varför den målades. Sen tänker jag även på hur målningen kunde ta 3 år att måla eftersom att det är en person som målas av måste det vara ganska svårt att få det att se exakt likadant ut i 3 år.
Den målades för att en man som heter Fransesco beställde en målning av Leonardo för att han ville ha målningen inne i sin matsal. Vem det är på bilden är väldigt oklart men Vasari identifierade henne som Fransescos fru Lisa Gherardini

Antonie Watteu
Antonie föddes 10 oktober 1684 och dog 18 juli 1721. Han föddes i Valenciennes,Frankrike och bodde där fram tills 1702 då han flyttade till Paris. Antonie var utbildad till konstnär och han målade,tecknade och höll även på med grafik.

Vad som kännetecknar honom är att han målar väldigt mycket fester,människor och naturen som bakgrund. Hen målar med väldigt naturliga färger och det är mycket glädje i hans bilder.

Oil on canvas
Jag valde denna bilden som heter "olja på duk" på svenska och på engelska "oil on canvas" för att jag tyckte den beskrev Antonies målningar väldigt bra eftersom att han målade väldigt mycket människor. Det som berörde mig mest med bilden var alla fina änglar som är där och hjälper människorna på målningen. Jag tycker den blev väldigt speciell och fin på det sättet. Antonies målningar är väldigt speciella och jag tycker inte riktigt att det finns någon stor skillnad på målningarna. Men den här målningen sticker ut som sagt med tanke på alla änglar som är med på bilden.

Jag valde att skriva om Antonie för att jag aldrig har hört något om honom förut och det skulle vara spännande att skriva om någon "okänd" för mig. Jag tycker även att hans målningar var väldigt fina och det var väldigt kul att ta reda på fakta om någon som inte så många vet något om.

  • 1 readers

Likes

Comments

View tracker

Hej!Denna veckan bar jag jobbat med min inlämning för att jag har inte jobbat klart med den. Jag har inte stött på några problem och allt har flutit på ganska bra.

Likes

Comments

Hej!Idag har jag arbetat med mitt projekt nr 1 och gjort klart det. Jag är nöjd med allt på det men jag fick lite problem när vi skulle skriva ut bilderna. Det löstes genom att vänta o försöka igen. Nästa vecka ska jag börja och göra klart projekt nr.2!

  • 5 readers

Likes

Comments

Heej!Denna veckan har jag inte gjort något nytt arbete utan jag har bara fortsatt med min konsthistoria. I konsthistorian jobbar jag med watteau och rokoko. Veckan efter lovet ska jag börja med projekt 2.

  • 5 readers

Likes

Comments

Hej!Idag har jag arbetat klart med min skiss. Jag är mycket nöjd med den och hade lite problem med att få den som jag ville men de gick bra efter ett tag!

  • 5 readers

Likes

Comments

Hej!Idag har jag inte gjort så mycket men jag har skissat på min tankekarta. Jag är ganska nöjd med hur hästarna blev på bilderna men jag hade lite svårt att måla dom från början. Jag löste problemet genom att göra om och göra rätt.

  • 5 readers

Likes

Comments

Hej!!Idag på bildlektionen har jag börjat skissa på min identitets bild och gjort klart tankekartan för identitet. Jag är mest nöjd med att jag kom på en bra idé och började skissa på den. Tekniken jag ska använda är digitalt foto.
Det problemet jag stötte på var att jag inte kom på vad jag skulle göra för något i början och jag löste problemet genom att tänka vad jag ville göra.

  • 8 readers

Likes

Comments