Tema identitet: Min idé i identitet var bilden när jag och min häst hoppar och den idén fick jag eftersom att min häst är en stor del av mitt liv och beskriver en del av min identitet ganska bra. Från början hade jag tänkt att ta foton på mig och min ponny när vi hoppade ordentligt på ett och samma hinder men eftersom att jag inte hade tid att ta dessa kort så tog jag tre bilder från kamerarullen som var ungefär lika bra som om jag skulle ta kort på beställning.
Innan jag började så var det mycket planer som behövde fixas för,att kunna ta alla kort och allt tog väldigt lång tid med alla ritningar som skulle göras och jag var inte klar för ens sista lektionen med projekt ett vilket gjorde att jag fick väldigt svårt att hinna eftersom att bilderna skulle limmas på ett papper och fixas till lite också.

Jag använde lim,papper,sax och fotografi som material och teknik och jag valde att göra denna teknik eftersom att det var enklast när det hade med hästar att göra och det är väldigt kul att hålla på med fotografering och så vidare.
Jag fick lite problem med att skriva ut bilderna och tyckte även tiden rann iväg vilket gjorde det väldigt svårt för att jag skulle hinna med eftersom att tanken var att jag skulle ta bilderna i stallet. Sedan var det lite problem att få bilderna precis som jag ville och i rätt storlek också.
Om jag hade fått göra om skulle jag nog tänkt om så att jag var lite snabbare på lektionerna så att jag hade kunnat ta bilderna som jag skulle göra från början och få det precis som jag ville och göra med rätt ljus och det hindret jag ville och allt och jag skulle även vara mer nöjd ned mitt slutresultat för detta kändes lite slarvigt och inte exakt som jag ville.

Tema sport: Min idé och bild inom sport blev en bild på en fotbolls spelare i grafitti. Min idé fick jag eftersom att fotboll är en väldigt stor sport och det första jag tänker på när jag hör ordet sport så är det faktiskt fotboll. Jag tycker fotboll är väldigt roligt också även om jag inte spelar det. Jag hade tänk göra precis som slutresultatet blev och det ända jag ändrade var att jag tog en mindre bild att kalkera ut än vad jag tänkte från början.
Det var väldigt lätt att komma på detta projektet eftersom att jag hade en lektion på mig att göra detta projektet och var tvungen att jobba under tidspress och det var ett väldigt lätt projekt att göra och det var kul. Eftersom att fotboll är en väldigt stor sport så var det självklart för mig att ta det på temat sport.

Jag använde graffiti som teknik och det materialet jag använde var sprayfärg,papper och kalkeringskniv och det använde jag eftersom att att det är väldigt roligt att hålla på med graffiti och det blev finast så eftersom att måla och rita inte är det jag är bäst på och då är det roligare att göra något fint än något som inte blir som jag vill.
Det var lite svårt att skriva ut bilden från början och sen blev sprayfärgerna lite för blöta först men efter att det hade torkat så blev det bra.
Jag hade gärna börjat om och börjat lite tidigare så att jag hade kunnat göra en större bild som var lite svårare för jag hann knappt börja innan jag skulle bli klar. Men som tur va så blev slutresultatet ganska bra och det är ändå något jag kan visa för alla utan att skämmas över det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan!Idag har jag arbetat med projekt 2 och gjort klart det!Jag använde graffiti och blev väldigt nöjd med mitt resultat. Jag fick lite problem när jag skulle spraya för det blev blött men jag lät det torka och då blev det som jag ville. Nästa gång ska vi redovisa våra projekt!:)

Likes

Comments

Mona Lisa
Konstverket som jag har valt att skriva om är "Mona Lisa" som målades mellan 1503-1506 och är ett av Leonardo da Vinci's mest kända verk. Detta är en oljemålning som föreställer ett porträtt på en kvinna som sitter ner i en svart klänning med långt svart hår med mystiskt leende med naturen som bakgrund.
Jag tycker att denna bilden väcker lite irritation då ingen,förutom konstnären som vet vem personen på bilden är om man inte gör efterforskning. Den är även lite mystisk för man vet inte vad hon har för humör.
På målningen ser man att ljuset kommer framifrån eftersom att det är en skugga bakom henne. Sen så kan man även se att hon långt ifrån ljuset för skuggan är väldigt liten. När man tittar på målningen så ser man även att det är kvinnan som är i fokus och ingenting annat.

När jag ser målningen så tänker jag mycket på vem det är på målningen och varför den målades. Sen tänker jag även på hur målningen kunde ta 3 år att måla eftersom att det är en person som målas av måste det vara ganska svårt att få det att se exakt likadant ut i 3 år.
Den målades för att en man som heter Fransesco beställde en målning av Leonardo för att han ville ha målningen inne i sin matsal. Vem det är på bilden är väldigt oklart men Vasari identifierade henne som Fransescos fru Lisa Gherardini

Antonie Watteu
Antonie föddes 10 oktober 1684 och dog 18 juli 1721. Han föddes i Valenciennes,Frankrike och bodde där fram tills 1702 då han flyttade till Paris. Antonie var utbildad till konstnär och han målade,tecknade och höll även på med grafik.

Vad som kännetecknar honom är att han målar väldigt mycket fester,människor och naturen som bakgrund. Hen målar med väldigt naturliga färger och det är mycket glädje i hans bilder.

Oil on canvas
Jag valde denna bilden som heter "olja på duk" på svenska och på engelska "oil on canvas" för att jag tyckte den beskrev Antonies målningar väldigt bra eftersom att han målade väldigt mycket människor. Det som berörde mig mest med bilden var alla fina änglar som är där och hjälper människorna på målningen. Jag tycker den blev väldigt speciell och fin på det sättet. Antonies målningar är väldigt speciella och jag tycker inte riktigt att det finns någon stor skillnad på målningarna. Men den här målningen sticker ut som sagt med tanke på alla änglar som är med på bilden.

Jag valde att skriva om Antonie för att jag aldrig har hört något om honom förut och det skulle vara spännande att skriva om någon "okänd" för mig. Jag tycker även att hans målningar var väldigt fina och det var väldigt kul att ta reda på fakta om någon som inte så många vet något om.

Likes

Comments

Hej!Denna veckan bar jag jobbat med min inlämning för att jag har inte jobbat klart med den. Jag har inte stött på några problem och allt har flutit på ganska bra.

Likes

Comments

Hej!Idag har jag arbetat med mitt projekt nr 1 och gjort klart det. Jag är nöjd med allt på det men jag fick lite problem när vi skulle skriva ut bilderna. Det löstes genom att vänta o försöka igen. Nästa vecka ska jag börja och göra klart projekt nr.2!

Likes

Comments

Heej!Denna veckan har jag inte gjort något nytt arbete utan jag har bara fortsatt med min konsthistoria. I konsthistorian jobbar jag med watteau och rokoko. Veckan efter lovet ska jag börja med projekt 2.

Likes

Comments

Hej!Idag har jag arbetat klart med min skiss. Jag är mycket nöjd med den och hade lite problem med att få den som jag ville men de gick bra efter ett tag!

Likes

Comments

Hej!Idag har jag inte gjort så mycket men jag har skissat på min tankekarta. Jag är ganska nöjd med hur hästarna blev på bilderna men jag hade lite svårt att måla dom från början. Jag löste problemet genom att göra om och göra rätt.

Likes

Comments

Hej!!Idag på bildlektionen har jag börjat skissa på min identitets bild och gjort klart tankekartan för identitet. Jag är mest nöjd med att jag kom på en bra idé och började skissa på den. Tekniken jag ska använda är digitalt foto.
Det problemet jag stötte på var att jag inte kom på vad jag skulle göra för något i början och jag löste problemet genom att tänka vad jag ville göra.

Likes

Comments