View tracker

​En evighets tystand här når snart sitt slut. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, och jag lovar er att allting med denna blogg kommer bli större, bättre & mer jag. To be continued....

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Att kunna starta sin dag såhär känns rätt så gött. Är för omväxlingsskull fylld av energi och redo för en ny dag på praktikplatsen!

Har under senaste tiden börjar förstå meningen i egentid och att bara njuta av tillvaron. Känns som att den senaste tiden flytit fram i en enda dimma av stress och en to-do-lista som inte verkar ha ett slut. Att kunna frånse allt dethär ens för en kort stund och helt enkelt bara njuta, det är min senaste stora framgång.

En dag i taget, helt enkelt.

Avslutningsvis kan jag nämna att bloggen inom en snar framtid kommer få ett rejält uppsving. Lovar en massa bilder och mer text och tankar än tidigare.

Likes

Comments

View tracker

Bloggen har förblivit tyst i något som känns som en halv evighet. Det har helt enkelt blivit för mycket av allt, och jag har helt enkelt inte haft en lugn stund de senaste veckorna. Livet bjuder just nu på underbara möjligheter, men det har helt enkelt blivit för mycket av det goda.

Om ni bara kunde ana hur mycket det tar emot att skriva detta. Att jag tagit åt mig för många jobb och projekt och helt enkelt inte kan hålla alla bollar i luften. Jag kräver perfektion av mig själv, och vill inte göra någon besviken. Tyvärr är slutresultatet det, att jag svek den viktigaste av alla - nämligen mig själv. Att gråta i total frustation före läggdags, att inte kunna vara den flickvän och sambo som jag vill, att inte ge mina närmaste den tid och uppmärksamhet det förtjänar - det är slutresultatet. I mina egna ögon har jag misslyckats.

Och kanske det mest alarmerande av allt - min egna hälsa. Har både psykiskt och fysiskt varit på bristningsgränsen, där hälsan helt enkelt ger vika. Matvanorna, träningen, det egna välmåendet...allt det har sopats åt sidan. Ren idioti kunde man ju kalla det. Tyvärr är det så människan fungerar, åtminstone jag.

Stressen och det inre kaoset är inte över (och kommer inte vara det före december), men nu kör jag en helomvändning. Jag prioriterar om, tar tag i allt det som komma skall i egen takt. Unnar mig själv egen tid. Sätter hälsan först. Andas in. Andas ut.


Jag är bara människa trots allt.

Likes

Comments

Började lördagen med att ta bussen in till centrum för att handla lite nödvändigheter från Stockmann och Sokos, skall visa er vad jag köpte i ett senare inlägg. Passade även på att köpa donitsar från Arnolds, som vi tillsammans med Atte åt medan vi gjorde veckan korsord, som de äkta pensionärer vi är.

Niki var på modell-humör, så knäppte några fina bilder på min snygging.

Smygknäppte även bilder på min andra snygging, hehe.

​Senare på lördagen blev det godishandel, och kvällen avslutades med filmen Inception i soffan.

Efter att ha fått vila ut ordentligt på lördagen blev det styrketräning på söndagen, med ben på schemat (som vanligt...) samt ett besök till min kusin här i Åbo.

Nu har en ny vecka kört igång, och för min del gäller ett träningsevenemang imorgon, presentation av mitt slutarbete, och framförallt - min födelsedag på torsdag! Veckoslutet går i kalasets tecken i saknade Karis!

Likes

Comments

​Känns som att jag (kanske) äntligen har hunnit ikapp med livet. Vardagen har i det stora hela bestått av skola och skolarbeten, praktikplatssökande, träning i hallen och Game of Thrones. Mycket mer än så har det inte blivit. En och annan instagram-vänlig frukost har jag fått prickat in för att pigga upp den annars så gråa vardagen. 

Som jag kanske tidigare har nämnt har den andra grundträningsperioden börjat. Tunga vikter, mycket repetitioner, svett och konstant träningsvärk är noterna - och jag älskar't! Känns som att hallen och gymmet är mitt andra hem nuförtiden, haha. 

På den tredje bilden ser ni även något nytt jag verkligen kan tipsa om; mina nya New Balance-löpskor. De är verkligen ursköna på foten,väger typ ingenting och steget rullar helt otroligt bra över foten med dessa. Dessutom skadar det inte att de är vrålsnygga också. 😉 Modellen heter Vazee Pace för dem som är intresserade!

Hörs mer i helgen!😘


Likes

Comments

Skor - Adidas Superstar
Byxor - Adidas
Jacka - Nike
Hoodie - Better Bodies
Keps - New Era

Vilket underbart vårväder vi haft hela helgen! Känner verkligen att den tunga arbetsveckan är long gone efter denna D-vitaminboost. 

Har i början av veckan haft träningspaus, och på fredagen inleddes grundträningsperiod 2. Mer reps, mera svett och framförallt mera träningsvärk står på schemat en månad framöver. Back to basis, helt enkelt. Nu jobbar jag för att bygga på fysiken inför sommaren tävlingssäsong. 

Så fredag och lördag har spenderats i idrottshallen med en träningskompis som kommit ner till Åbo på lite träningsläger. Mycket hopp, motståndsgång, styrketräning och akrobatik har stått på schemat, och jag kan lugnt säga att det känns idag! Hade dessutom lyxen att få massage igår efter träningen, så kroppen känns rätt bra just nu. Blir kul att jobba vidare enligt detta koncept.

Och på tal om massage, så är muskelvård i allmänhet något jag (och många andra) borde bli mycket bättre på... Har lätt för att bli mycket styv och stel utan gympa, så regelbunden stretchning och foamrolling borde verkligen finnas med i mitt veckoschema. Kanske får inleda detta, och göra det till en veckorutin. I och med att jag både har en god vän och min egen mamma som för stunden utbildar sig till massör så har jag ju dessutom lyxen att ha tillgång till massage lite nu som då. 

Nämen nu blir det nog läggdags, tre arbetsdagar återstår nu kommande vecka. Laters!

Likes

Comments

​Jaaa, vad kan man säga - en vecka går rätt fort. Men jag skall inte falla tillbaka i dåliga vanor, utan fortsätta hålla bloggen vid liv! 

Sedan senaste gången jag skrev av mig har jag tävlat en jävligt kul tävling med sämre framgång, spenderat timmar i skolan, bollat fram och tillbaka med praktikplatser, lunchat med mamma och åkt ner till Karis för att hälsa på familjen samt sett systers gamlas dans. Har verkligen varit skönt att spendera ett förlängt veckoslut hemma, men imorgon bär det av tillbaka till storstan då jobbet kallar! Befinner mig just nu i en fas av mitt liv där jag mer och mer börjat överväga att efter studierna flytta tillbaka till *landet*, då jag alltid kommer vara en lande-girl innerst inne. Jag vet inte, tiden får helt enkelt visa...

Nu sova, viktigt teknikträning imorgon. Kärlek xxx.

Likes

Comments

Om allting går som planerat kommer jag vara färdigutbildad fysioterapeut till julen, vilket känns som typ imorgon. Känns spännande, men samtidigt skrämmande att slungas ut i arbetslivet. Känns att det är senast då man påhittigt måste bli vuxen, ta ansvar över sig själv. Väntar dock med öppna armar vart 2017 mig sedan föra vill...

Men nu skall vi inte tänka händelserna i förväg. Nu på våren kommer jag ha en hel del spännande på G gällande skola och utbildning. Bland annat kommer jag göra en två veckors arbetsperiod på en av mina gamla praktikplatser. Är lite nervös för att få egna kunder på mitt ansvar, till skillnad från praktikerna, men är förväntansfull inför dessa veckor. Blir kul att se vad jag går för och få en liten blick in i arbetslivet!

Det kanske allra mest spännande är dock det fakto, att jag till sommaren kommer ha studerat en annan utbildning vid sidan om av min vanliga. I april kommer jag nämligen börja studera till Personal Trailer! Har flera år drömt om att bli PT, och nu kan jag äntligen förverkliga denna dröm. Att dessutom PT-utbildningen och fysioterapin stöder varann på massor av sätt kunde inte vara mer perfekt. Jag är så motiverad att lära mig nytt just nu, och tror det kommer bli så galet bra i den nya skolan!

Så nu vet ni lite vad som försiggår på skolfronten. Taggad är bara förnamnet!

Likes

Comments

Igår bjöd Alexander mig ut och äta, maten var utsökt och matkoman desto större. Lite Bones i söngen, en natt med bra sömn och ingen väckarklocka imorse. Dessutom den obeskrivliga lyckan av att vakna till solsken! Kunde helt enkelt inte låta bli en 45min powerwalk i den friska luften med en podcast i öronen. Alltså - den mängden energi lite solljus kan ge! Min dag kunde med andra ord inte ha börjat mer perfekt.

Efter promenaden bytte jag om till myskläder (på bilden skjortan jag fick av mamma, love it!) och en dunderfrukost bestående av färsk frukt och chiapudding! Blev en riktigt långsam frukost med korsord (haha nörd, jag vet) och kattmys.

Dagen fortsatte med livestreamad friidrott från Sverige, ett varmt bad och avslutas som alla andra kvällar - med Bones i nybäddade lakan. Blir en lugn lördagkväll för min del, då jag har en extempore trestegstävling imorgon här i Åbo. Blir kul att se lite var jag ligger rent resultatsmässigt.

Likes

Comments

​Denna torsdag kan sammanfattas i frihet från skolan, familj och vänner samt god mat och dryck! Började dagen med att faktiskt för en gång skull klä upp mig (!!). De som känner mig bättre vet att jag aldrig går klädd såhär, utan alltid i träningskläder i någon form. Anyway, nu kände jag för att köra på boyfriend-jeans och hatt. 

Träffade upp mamma då hennes skola slutat, och åt en helt sjuuuukt god lunch på Fontana. Fortsatte att gå i några butiker (fick en skjorta av mami, visar senare!) och så följde jag mamma till tågstationen. Tillbaka i stan och ett cafébesök med Sofia. Med varsin kopp kaffe och en massa snarvel for tiden verkligen fort! Gick ännu i några butiker och tog ännu ett caféstop (haha, och mer skvaller) förrän våra vägar skiljdes åt. 

Nu är jag hemma, har duschat och gått igenom kläder för försäljning. Imorgon gäller skola genast kl. 8, så skall försöka vakna upp pigg och glad. Fredagen fortsätter nämligen med träning i hallen samt restaurangmiddag med sambon!

Likes

Comments