Hittade denna lista bland bloggens utkast, och tänkte att det kunde vara en kul grej!


... på restaurang?
Den som alltid har googlat i förväg både vilken restaurang jag vill äta på och vad jag vill äta, men trots allt kommer till restaurangen och kollar utförligt igenom hela menyn, för att sedan beställa det jag redan tidigare bestämt mig för, haha.

... på nattklubben?
Den som som 95% av tiden dansar loss på dansgolvet. Skulle man fråga denna fråga av mina vänner skulle dom säga att jag är den personen som efter 5 minuter på krogen är försvunnen haha. Har visst även tendens att vandra runt och hoppa från ett kompisgäng till ett annat.

... på efterfest?
Den som aldrig ens far på efterfest haha. För gammal och trött för sådant.

... på stranden?
Både den som kan ligga och steka i timtal, men också den som gärna spelar volleyboll i strandvattnet.

... i klädbutiker?
Den som vill fort bort haha. Älskar nya kläder, men hatar egentligen att shoppa. Att pröva kläder i butiken kan vara bland det värsta jag vet.


... hemma hos andra?

Skulle vilja säga den som erbjuder sig att hjälpa till i t.ex. köket, men då skulle jag ljuga. Om värden har ett husdjur av något slag så är jag garanterat den som sitter på golvet och myser med djuren, haha.

... på flygplan?
Den som alltid sover. Är rätt lugn när det kommer till att flyga.

... en hel dag hemma?
Den som inte får någonting gjort, trots god planering och många, långa to-do-listor.

... i ett förhållande?

Den som älskar att hitta på aktiviteter tillsammans, men samtidigt uppskattar en hel dag i sängen med mys och Netflix. Den som kräver en massa uppmärksamhet, men samtidigt uppskattar egentid. Den som älskar att överraska och att bli överraskad.

... på morgonen/kvällen?

Den som på morgonen har sjuukt svårt att stiga upp om jag inte har något inplanerat inför morgonen. På kvällen är jag den som får tusen olika ideér och sjuk energi, och som slutligen inte får sömn före sent på småtimmarna.

Likes

Comments

Igår bjöd jag och min syster till med en modell bättre brunch för en del gemensamma vänner. Vi hade bunkrat upp med massor av mat och dryck, och snart fylldes min lilla etta med ett tiotal hungriga stackare, haha. Helmysigt och på alla vis lyckat! Och kanske det bästa; har nu en massa brunchrester som jag lär leva på ett gott tag till, haha!

Likes

Comments

Hej från soffan!

Har nyss sagt hejdå till älskling och duschat varmt och länge. Tänkt över allt som jag borde få gjort men trots allt fastnat med tankarna i bloggen. Skall verkligen försöka kicka igång med bloggandet igen än gång, då jag ju älskar att skriva av mig här! Jobbigt att få till en början bara. Nåja, nog om det, skulle ju kika in här för att berätta vad jag har på gångs denna fredag. Har tagit en lång, välbehövd sovmorgon bredvid hjärtat mitt, flyttat oss de två långa metrarna från sängen till soffan för att fortsätta med seriemys och några avsnitt Modern Family. Dagen kommer för min del fortsätta med matlagning (hemmagjorda köttbullar i tomatsås på menyn, nam!) och så skall jag försöka ta tag i lite e-mail och övriga jobbgrejer. Livet som egenföretagare har sina för- och nackdelar, men att kunna jobba från soffan på egen tid hör helt klart till de bästa delarna!

En selfie på det! Här ser ni också en av mina nya tatueringar jag nyss tagit, verkligen äääälskar den! Ni skall få bättre bilder senare :-)

Likes

Comments

​2017...ett nytt år och samtidigt en ny början. Kunde för min del inte komma mer lägligt än den gör.

2016 var på många vis ett uselt år. Jag förlorande en del av mina närmaste, men framför allt förlorade jag mig själv. Känns som att jag inget vill hellre än att lämna det bakom mig, men vi tar ännu en sista snabbspolning till vad som egentligen hände....

Av vintern och våren 2016 minns jag egentligen inget annat än att jag stressade med skola och praktik. Nån gång i samma väva började jag även studera till Personal Trainer, ett beslut som kommer att förbli som ett av de bästa jag gjorde under hela året. Men redan nu visste jag att något var på tok...

På våren började allt klarna upp en aning, hade ett lyckat träningsläger i Portugal där jag kom att träffa några personer som fortfarande i dagens läge hör till mina bättre vänner. Min PT-utbildning började närma sitt slut, och en 6-veckors praktik på hemorten väntade. Samtidigt hade jag kirrat ett härligt sommarjobb och kände att fastän stressen tyngde på så kunde jag hålla huvudet ovanför ytan...

...ända tills den där dagen slutet av maj då livet för en stund rasade samman. En tung och plötslig separation från sambon, och samtidigt en spontan flytt bort från mitt första egna hem, en flytt bort från Åbo. Själva separationen var det ända rätta alternativet, men hela utflyttnings- samt inflyttningsprocessen sög all must ur mig. Nu hade jag mitt första, helt egna hem, och det kändes faktiskt rätt bra att vara ensam. jag skulle överleva det här trots allt.

Sommaren spenderades till stor del på en arbetsplats jag både älskade och blev galen på. Men framför allt gav sommaren mig vänner och minnen som jag kommer bära med mig livet ut. Tillsammans har vi gjort både dåliga val samt rent av succé, men vi fanns alltid där för varann. Sommaren kändes bekymmerslös och lätt, och jag mådde för det mesta rätt  bra.

Hösten kom, och det var dags att säga hejdå åt jaa-a...de flesta vännerna egentligen, då de åkte tillbaka till sina respektive studieorter. kvar var jag, och några enstaka vänner som blivit kvar. Något jag minns särskilt bra från den här tiden är att jag i och med bristen på mina gamla vänner kom närmare min syster än jag någonsin varit tidigare. Men hösten innebar även att mina sista praktiker började...och jag måste erkänna att detta halvår nog skolmässigt varit det tyngsta någonsin. Här i samma väva började jag bolla med idén att starta eget företag, vilket jag även gjorde. Att jag vågade ta steget till att starta eget är nog det överlägset bästa beslutet jag gjort under hela året, och tanken på att få jobba med något jag verkligen brinner för gör min fortfarande helt pirrig. 

Men även fastän jag hela hösten hade fullt upp med jobb, företag och skola började jag sakna att ha någon att dela allt detta med. Första gången sedan separationen på våren började jag känna mig ensam. Och här kommer vi till kanske den bästa tiden under hela 2016...

...då jag träffade Honom. Han som skulle komma att finnas där för mig då det kändes som allting föll samman. Han som delar samma intressen med mig, framförallt det brinnande passionen för träning och hälsa. Han som alltid gör mig glad, han som får mig att känna mig trygg. Han som är min största supporter, vad det än gäller. Det är med honom vid min sida som jag tacklar 2017 och gör det till det bästa året i mitt liv.

2017 är mitt år. Bring it on!

Likes

Comments

​En evighets tystand här når snart sitt slut. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, och jag lovar er att allting med denna blogg kommer bli större, bättre & mer jag. To be continued....

Likes

Comments

Att kunna starta sin dag såhär känns rätt så gött. Är för omväxlingsskull fylld av energi och redo för en ny dag på praktikplatsen!

Har under senaste tiden börjar förstå meningen i egentid och att bara njuta av tillvaron. Känns som att den senaste tiden flytit fram i en enda dimma av stress och en to-do-lista som inte verkar ha ett slut. Att kunna frånse allt dethär ens för en kort stund och helt enkelt bara njuta, det är min senaste stora framgång.

En dag i taget, helt enkelt.

Avslutningsvis kan jag nämna att bloggen inom en snar framtid kommer få ett rejält uppsving. Lovar en massa bilder och mer text och tankar än tidigare.

Likes

Comments

Bloggen har förblivit tyst i något som känns som en halv evighet. Det har helt enkelt blivit för mycket av allt, och jag har helt enkelt inte haft en lugn stund de senaste veckorna. Livet bjuder just nu på underbara möjligheter, men det har helt enkelt blivit för mycket av det goda.

Om ni bara kunde ana hur mycket det tar emot att skriva detta. Att jag tagit åt mig för många jobb och projekt och helt enkelt inte kan hålla alla bollar i luften. Jag kräver perfektion av mig själv, och vill inte göra någon besviken. Tyvärr är slutresultatet det, att jag svek den viktigaste av alla - nämligen mig själv. Att gråta i total frustation före läggdags, att inte kunna vara den flickvän och sambo som jag vill, att inte ge mina närmaste den tid och uppmärksamhet det förtjänar - det är slutresultatet. I mina egna ögon har jag misslyckats.

Och kanske det mest alarmerande av allt - min egna hälsa. Har både psykiskt och fysiskt varit på bristningsgränsen, där hälsan helt enkelt ger vika. Matvanorna, träningen, det egna välmåendet...allt det har sopats åt sidan. Ren idioti kunde man ju kalla det. Tyvärr är det så människan fungerar, åtminstone jag.

Stressen och det inre kaoset är inte över (och kommer inte vara det före december), men nu kör jag en helomvändning. Jag prioriterar om, tar tag i allt det som komma skall i egen takt. Unnar mig själv egen tid. Sätter hälsan först. Andas in. Andas ut.


Jag är bara människa trots allt.

Likes

Comments

Började lördagen med att ta bussen in till centrum för att handla lite nödvändigheter från Stockmann och Sokos, skall visa er vad jag köpte i ett senare inlägg. Passade även på att köpa donitsar från Arnolds, som vi tillsammans med Atte åt medan vi gjorde veckan korsord, som de äkta pensionärer vi är.

Niki var på modell-humör, så knäppte några fina bilder på min snygging.

Smygknäppte även bilder på min andra snygging, hehe.

​Senare på lördagen blev det godishandel, och kvällen avslutades med filmen Inception i soffan.

Efter att ha fått vila ut ordentligt på lördagen blev det styrketräning på söndagen, med ben på schemat (som vanligt...) samt ett besök till min kusin här i Åbo.

Nu har en ny vecka kört igång, och för min del gäller ett träningsevenemang imorgon, presentation av mitt slutarbete, och framförallt - min födelsedag på torsdag! Veckoslutet går i kalasets tecken i saknade Karis!

Likes

Comments

​Känns som att jag (kanske) äntligen har hunnit ikapp med livet. Vardagen har i det stora hela bestått av skola och skolarbeten, praktikplatssökande, träning i hallen och Game of Thrones. Mycket mer än så har det inte blivit. En och annan instagram-vänlig frukost har jag fått prickat in för att pigga upp den annars så gråa vardagen. 

Som jag kanske tidigare har nämnt har den andra grundträningsperioden börjat. Tunga vikter, mycket repetitioner, svett och konstant träningsvärk är noterna - och jag älskar't! Känns som att hallen och gymmet är mitt andra hem nuförtiden, haha. 

På den tredje bilden ser ni även något nytt jag verkligen kan tipsa om; mina nya New Balance-löpskor. De är verkligen ursköna på foten,väger typ ingenting och steget rullar helt otroligt bra över foten med dessa. Dessutom skadar det inte att de är vrålsnygga också. 😉 Modellen heter Vazee Pace för dem som är intresserade!

Hörs mer i helgen!😘


Likes

Comments

Skor - Adidas Superstar
Byxor - Adidas
Jacka - Nike
Hoodie - Better Bodies
Keps - New Era

Vilket underbart vårväder vi haft hela helgen! Känner verkligen att den tunga arbetsveckan är long gone efter denna D-vitaminboost. 

Har i början av veckan haft träningspaus, och på fredagen inleddes grundträningsperiod 2. Mer reps, mera svett och framförallt mera träningsvärk står på schemat en månad framöver. Back to basis, helt enkelt. Nu jobbar jag för att bygga på fysiken inför sommaren tävlingssäsong. 

Så fredag och lördag har spenderats i idrottshallen med en träningskompis som kommit ner till Åbo på lite träningsläger. Mycket hopp, motståndsgång, styrketräning och akrobatik har stått på schemat, och jag kan lugnt säga att det känns idag! Hade dessutom lyxen att få massage igår efter träningen, så kroppen känns rätt bra just nu. Blir kul att jobba vidare enligt detta koncept.

Och på tal om massage, så är muskelvård i allmänhet något jag (och många andra) borde bli mycket bättre på... Har lätt för att bli mycket styv och stel utan gympa, så regelbunden stretchning och foamrolling borde verkligen finnas med i mitt veckoschema. Kanske får inleda detta, och göra det till en veckorutin. I och med att jag både har en god vän och min egen mamma som för stunden utbildar sig till massör så har jag ju dessutom lyxen att ha tillgång till massage lite nu som då. 

Nämen nu blir det nog läggdags, tre arbetsdagar återstår nu kommande vecka. Laters!

Likes

Comments