Ibland får man lov att säga det. Jag är stolt över mig själv, och upprepa det några gånger för än själv. Ja jag är så himla stolt över mig själv. Att jag vågar. Att jag vågar drömma, att jag vågar följa mina drömmar, vad det en är och vart dem en leder mig till. Att jag har vågat testa så många olika saker har givit mig mycket kunskaper från väldigt olika ämnen. Jag har fått med mig kunskap och erfarenhet från platser, personer och situationer som jag inte hade fått om jag hade begränsat mig själv och mina drömmar efter vad andra kanske vill och förväntar sig att man ska leva.

Nu sitter jag här ute i mörkret på en bänk. Lyssnar på Ben Howard i högtalaren och försöker ta in alla nya intryck.
Men jag är inte där ännu, det är så mycket nytt. Allt! Människorna, naturen, språket, kulturen, LIVET.
Jag har försökt hitta ord för att kunna beskriva det lilla jag redan har sett och upplevt. Men det känns omöjligt i nuläget att få ner det jag tänker och känner på ett papper. Men jag känner mig lycklig!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ikväll går flyget äntligen till Afrika! Jag och mina fyra klasskamrater kommer fortsätta våra utmaningar och äventyr i Tanzania och Kenya.
På torsdag ska vi b.la försöka bestiga Mount Kilimanjaro och sedan fortsätta studierna till safari och vildmarksguide på Mweka College utanför Moshi.

Min klasskamrat och vän Emilia kom på den strålande idén att samla ihop pengar till att köpa pennor till de skolar vi kommer att besöka under vår tid i Tanzania.
Ett projekt som blev väldigt lyckat!
Min tanke nu är att jag ska komplettera dessa pennor med att även inköpa block, detta kommer att göras nere i Tanzania för att även stödja lokalbefolkning där. Så nu tänkte jag be er alla om en pytteliten gåva till dessa utsatta barn.
Swisha valri summa till 072-888-0229

Minsta lilla krona gör skillnad.
Om några veckor har vi foton och videos från när vi lämnar över dessa gåvor.
Kom igen nu och swisha iväg en 10a. För bara en 10a gör stor skillnad!

Likes

Comments

- Det enda som kan skrämma mig är mänskliga relationer. Men livet handlar om att göra något bra av sin tid på jorden och då gäller det att våga finna rätt väg. Det är svårt att vara udda i ett tufft samhälle, med alla fördömanden och förutfattade meningar. Men var och en måste få utvecklas som den vill.

Likes

Comments

Erkänn dina känslor, men arbeta för att sätta dem bakom dig. Cherish vad du lärt dig från dina utmaningar, och hur du har förändrats och vuxit från dem. Förlåt dem som har gjort dig orätt. Viktigast dock, förlåt dig själv.

Likes

Comments

Vi människor har en sorglig tendens att alltid behöva placera varandra i fack efter utseende eller sysselsättning. "Ser du ut så, ska du vara på ett speciellt sätt" "Har du detta intresset ska du klä dig såhär och vara sådär" Saker jag fått höra från alla möjliga håll och kanter i hela mitt liv. För jag har alltid gillat lite av allt. Gjort lite av allt. Och varit mycket av allt. Och det har många i min omgivning haft svårt med att acceptera. Vart ska vi placera henne? Vem är hon? Är hon förvirrad? Vad är det för fas hon går genom nu? Hon får ju välja ett intresse som hon brinner för, hon får ju välja en stil att hålla sig till, hon får ju välja en väg att gå! Hur ska vi annars kunna placera henne? Och om vi inte kan placera henne inom en ram, hur ska vi då kunna förstå henne? Kontraster hörni, man behöver inte ha en diagnos för att man tycker om väldigt olika saker. För att man är annorlunda. Jag har all rätt i världen att älska att vara svettig ute i naturen och leta björnbajs samtidigt som jag älskar att stå framför spegeln och klä upp mig för en fin tillställning. Jag har också fått höra många gånger "Du kan inte spela ishockey och vara intresserad av body modification, det går inte" Och hur gör det mig till en sämre idrottare för att jag har piercingar? Det kanske gör mig annorlunda men jag åker inte saktare på skridskor för det? Det är bara två av många exempel. Kontraster har alltid varit en stor del av mitt liv, det är en stor del av mig och idag älskar jag det, det är den jag är. När jag var mindre kände jag alltid att jag var tvungen att placera mig själv i fack och inte gå utanför dess ramar. För jag fick höra från barnsben att det skulle vara så. Och jag vet att det är många som får höra precis samma sak idag. Men nu vet jag bättre. Jag älskar min livstil och all dess kontraster. Jag behöver inte vara i ett fack och jag har inte borderline för det. Jag är jag och jag tycker om väldigt olika saker. Och det mina vänner, är rätt så jäkla fantastiskt när man kommer till instinkt med det. Gör det du vill, låt ingen annan begränsa dig och vad du vill göra. Gå din egen väg. Kram 💞

Likes

Comments

Att utmana sig själv och utvecklas, få känna "aha" och "wow" känslan regelbundet tror jag är några viktiga grundstenar till lycka.
Att få lära sig något nytt och att få känna hur fantastisk sin kropp är när man övervinner en fysisk eller psykisk utmaning. Det är känslor som givit mig nya sätt att se och att tänka. Erfarenheter och kunskaper jag gärna delar med mig av och vill att andra ska få uppleva.

Jag har precis påbörjat ett nytt kapitel i mitt liv. Ett kapitel där jag utbildar mig till att bli safariguide. Jag vet att det finns en del som är intresserade att följa min resa i Afrika. Så jag kommer att dokumentera en hel del om den resan här, men även annat smått och gott från alla mina 1000 tankar och funderingar. Välkomna till min knasiga värld!

Likes

Comments