Wow, vaknade imorse och kände mig lite mera mänsklig! Lite foundation på det och så är jag i fullt pokerface läge. Ska försöka komma ut ur huset idag, det är målare här idag och jag har sånt eeeextremt kontrollbehov så jag kan inte slappna av när jag hör dom måla.

Önskar alla som mår bra och bor i de delarna av Sverige där det är helt galet fint väder att ni tar vara på några sekunder av den och njuter av det! Jag har inte kunnat göra det eftersom jag bott i sängen, men 2 minuter varje dag har jag snott till mig. Njut av det lilla! :)

  • 21 readers

Likes

Comments

Denna vecka hade jag sjukgymnastik ett möte i Karlstad och rehab planerat men som jag skrev igår mår jag inte bra. Jag tar mig knappt ur sängen och då avbokas allt, allt och lite till. Så är det, men människor, handläggare och familj vet hur jag funkar och dom är vana så är ingen konstigt för dem. Bara för mig. Har iaf blivit några minuter i solen nu på förmiddagen, alltid något. Till veckan får jag min fjärde dos Entyvio och jag ska göra en skopi föressten! Vi får se hur det går.

Ha en fin dag!

  • 29 readers

Likes

Comments

Känslan... när man är onaturligt lycklig, för saker som sker just nu, för att jag lever, och jag går in i en bubbla att jag är en superwomen och kör på trots att jag skakar så benen knappt kan stå men jag kör jag är så lycklig och det är så kul... så blir man onaturligt ledsen nästa dag när man vaknar, onaturlig smärta i kropp och själ, ingenting spelar någon roll. Då blir man onaturligt frustrerad.

Men det är okej, alla är vi bipolära. Jag bara mycket mer än alla andra och i kombination i en svår mag&tarmsjukdom! Det är okej viskar jag till mig själv, men det är inte okej.

  • 39 readers

Likes

Comments

Hallå där igen! Lite har hänt sen sist. VI HAR JU KÖPT HUS, vilket just nu är i full renovering. Så varför inte bjuda på lite förebilder.

Det kommer troligen bli KAOS i min utbrända bipolära hjärna att bo och leva i den här renoveringen de kommande månaderna. Men det är inte likt mig att stänga in mig i mina trygghetszoner som jag gjort de senaste åren heller. Låtit sjukdomen tagit över. Så nu ska jag försiktigt gå utanför den och försöka inte vara rädd, känna mig trygg i att jag har människor bakom mig, försöka lätta mitt extrema kontrollbehov och göra nått vi för 3 år sen aldrig trodde att jag någonsin skulle klara av.

Än så länge har jag gråtit, fått raseriutbrott, haft en fruktansvärd menshelg, men också orkar ha krafter till att målat lite, varit så jävla lycklig över att detta är igång, beställt kök och sovit som en gris i 2 veckor utan sömntabletter. Mån-ons står huset stilla för Philip är i Norge. Tors-sön sliter dom 12 timmar om dagen för att kunna få klart ett relativt halvfärdigt hem innan vi måste lämna bort lägenheten, utan kök dock (tur mamma bor nära)

2 helger har gått och dom har rivit ut allt från dörrar, karmer, lister, tapeter, golv. Fått upp gips på alla väggar, spacklat och slipat alla väggar, rivit en spaljé och fått upp en vägg, fräst upp en golv och förberett för golvvärme och rivit ut ett helt kök, sen har de även hunnit dragit lite el och grundmålar 2 sovrum och slipat alla garderobsdörrar. Ja dom ligger i Philip och Daniel. Sen har vi turen att ha nära och kära som kör skräp, levererar mat, skruvar kök och drar el. Jag orkar som sagt in allt för mycket men min kropp och styrka. Men jag har slipat och målat några dörrar och för att känna mig delaktig spenderar jag gärna tid i huset. Sen är det mycket som ska beställas och bestämmas och det är jag alltid med och gör. Annars är jag mycket hos mamma!

En lite update på livet just nu. Jag varvar detta med akutbesök och dagar med medicinering och VILA. Min kropp är viktigast och jag kan inte göra annat än att lyssna på den även om vi är i den situationen vi är just nu!

  • 39 readers

Likes

Comments

Godmorgon! En trött morgon med en dålig nattsömn. Som vanligt. Står på propavan och imovane för att kunna sova, och gjort sen länge. Men när man gjort de länge blir effekten inte alltid som man tänkt. Uppe tidigt denna kalla morgon iaf för att besöka mag och tarms dagvård där jag får min infusion av Entyvio! En vanlig illamående känsla befinner sig i kroppen sen helgen och det förstärks lite lätt av medicinerna. 3 timmar tar det och när jag kommer hem blir det att krypa ner under den varma goa värmefilten. Hoppas på att jag tar mig till Sunne imorgon för att fixa håret. Vet inte riktigt vad jag tänkte med när jag tajmade frisörbesök dagen efter infusion? Haha. Mår inte toppen dagarna efter och framförallt inte nu i början när jag vänjs in. Men det fixar jag, som vanligt. Vill man vara fin får man lyda pin! :)

Resten av timmarna på sjukhuset ska jag marathon podda och leta inrednings/renoveringsinspo. En månad tills vi får huset och Philip ska börja renovera! Tjoho!

Likes

Comments

Har blivit en såndär jobbig helg den här helgen, igen, typiskt en gång i månaden. Menshelg såklart. Jag har stått på oxycontin och oxynorm men det hjälper knappt. Jag har sovit de få timmarna jag inte luggigt i Philip famn och gråtit av smärta, vaggats i Philips famn på toagolvet i väntan på nästa kaskadspya eller haft migrän utan bara helvete.

Varför jag får dessa galna mensdagar är svårt att svara på för läkarna.. Jag har opererats massvis med gånger i en buk, vilket leder till mycket mycket sammanväxtningar, samtidigt som jag har en kraftig inflammation i tarmen och en misstanke om endometrios. Den sista diagnosen är omöjlig att säkerställa då man inte vågar göra en titthålsoperation på mig. Varför fråga ni då? Jo för att 1.risken att jag får ett tarmvred är väldigt stor 2. Det är svårt pga alla sammanväxtningar att komma fram. Skulle jag bli opererad akut eller planerat i buken kommer man tillkalla gynekolog för att titta på livmodern.

Det finns preventivmedel att knapra med inte många som funkar för mig, heller ingen spiral som lyckats stanna kvar i min kropp, ingenting där har varit en lösning.

Om jag någonsin kommer kunna skaffa barn kommer jag efter det ta beslutet om jag ska sättas in i ett tidigt klimakteriet eller operera bort livmodern. Många som följt min blogg vet att jag har haft svåra cellförändringar, grad 3, opererad 2 gånger för det och eftersom jag står på immunsuppresiva läkemedel finns risken att de kommer tillbaka och det är också en anledning. Min släkt har också en genetisk sjukdom som gör att de flesta har opererat bort livmoder pga cycstor. Också en anledning! Hade jag haft barn idag hade jag inte tvekat en sekund på att operera mig. Men vi får se vart livet tar oss.


Nog om det. Idag ligger jag nyduschad, tack och lov efter denna helg, under täcket och vilar till vampire diariers. Har som regel att alltid pyssla om mig lite extra efter det varit såhär jobbigt och det bästa jag då vet är rituals DAO-ritualen. Jag ÄLSKAR den. Doften får mig att bli lugn. Det blev lite svettigt och svimfärdigt idag dock eftersom jag var så svag men nu luktar jag som en nyponros. Gör inte alltid ritualen utan bara duschskummet och krämen brukar räcka för att känna att jag duschar bort det gamla och in med det nya! Det tycker jag är viktigt, små saker gör mycket! Speciellt när jag varit på sjukhuset, och på tal om det imorgon ska jag in till sjukan och få Entyvio som jag började med för 2 veckor sen! Japp det blev så och det får ni höra med om en annan dag! Kram på er

Likes

Comments

Vi fixar allt och lite till sa han innan han somnade i luren i Norge ikväll, saknar han precis hela tiden. Och jag vet redan att det han säger är sant för precis det har vi varit med om så många gånger. Jag vore död utan han. Död. Död. Död.

Men tack vare han lever jag, och jag vill inte spendera en minut utan honom när jag vet att för inte alls längesen låg jag på gränsen att försvinna ifrån honom och den här jorden! Det känns som att vi är helt sammanlänkade. Jag kan liksom känna av hans ångest oro glädje och lycka från vart han än i världen är! Jag önskar ingen att behöva kämpa som vi gjort, liv och död, men jag önskar alla att få känna den känslan av kärlek!

  • 1025 readers

Likes

Comments

Det regnade bort den där snön och vinterkylan vi fick, lite så gjorde jag med. Men piffade upp tillvaron med kaktusar och lite choklad idag. Borde inte frossa så i choklad när sockret får min kropp att bli lite sämre, men troligtvis blir min knopp lite bättre. Har tid hos doktorn imorgon. Troligtvis måste jag börja med en ny medicin som heter entyvio, vi får la se. Har aldrig någonsin haft en bra erfarenhet eller respons på dessa olika mediciner mot min sjukdom, ingenting har funkat och har de gjort det har jag blivit immun eller fått svåra cellförändring.. det är ju också anledningen till att jag idag är stomiopererad och gått igenom ett tiotal operation och år av kämpande. Känner att jag har varit så uppgiven och bitter över hela min livssituation och kropp de senaste veckorna, och så måste jag också få vara. I'M NOT A ROBOT! Men i hörnet på alla dessa känslor och tankar har jag alltid min styrka och positiva inställning. Nu glittrar jag ner mig i levande ljus och vampire diaries resten av dagen, ungefär det min kropp orkar med idag. Har också en överflödig pinterest att skrolla och spinna på idéer och inspiration till kommande huset vi ska renovera! Spännande.

PUSS

Likes

Comments

Shit! Det är på riktigt nu, det händer! Vi sålde vår älskade lägenhet i fredag. Vi är sålt, och nu ska vi köpa huset som väntar på oss!

  • 1037 readers

Likes

Comments

Tillvaron blir lite ljusare att ro om sig själv med finare blommor, tycker jag iallafall! Snittblommor och doftljus!

  • 1117 readers

Likes

Comments