Godmorgon! En trött morgon med en dålig nattsömn. Som vanligt. Står på propavan och imovane för att kunna sova, och gjort sen länge. Men när man gjort de länge blir effekten inte alltid som man tänkt. Uppe tidigt denna kalla morgon iaf för att besöka mag och tarms dagvård där jag får min infusion av Entyvio! En vanlig illamående känsla befinner sig i kroppen sen helgen och det förstärks lite lätt av medicinerna. 3 timmar tar det och när jag kommer hem blir det att krypa ner under den varma goa värmefilten. Hoppas på att jag tar mig till Sunne imorgon för att fixa håret. Vet inte riktigt vad jag tänkte med när jag tajmade frisörbesök dagen efter infusion? Haha. Mår inte toppen dagarna efter och framförallt inte nu i början när jag vänjs in. Men det fixar jag, som vanligt. Vill man vara fin får man lyda pin! :)

Resten av timmarna på sjukhuset ska jag marathon podda och leta inrednings/renoveringsinspo. En månad tills vi får huset och Philip ska börja renovera! Tjoho!

Likes

Comments

Har blivit en såndär jobbig helg den här helgen, igen, typiskt en gång i månaden. Menshelg såklart. Jag har stått på oxycontin och oxynorm men det hjälper knappt. Jag har sovit de få timmarna jag inte luggigt i Philip famn och gråtit av smärta, vaggats i Philips famn på toagolvet i väntan på nästa kaskadspya eller haft migrän utan bara helvete.

Varför jag får dessa galna mensdagar är svårt att svara på för läkarna.. Jag har opererats massvis med gånger i en buk, vilket leder till mycket mycket sammanväxtningar, samtidigt som jag har en kraftig inflammation i tarmen och en misstanke om endometrios. Den sista diagnosen är omöjlig att säkerställa då man inte vågar göra en titthålsoperation på mig. Varför fråga ni då? Jo för att 1.risken att jag får ett tarmvred är väldigt stor 2. Det är svårt pga alla sammanväxtningar att komma fram. Skulle jag bli opererad akut eller planerat i buken kommer man tillkalla gynekolog för att titta på livmodern.

Det finns preventivmedel att knapra med inte många som funkar för mig, heller ingen spiral som lyckats stanna kvar i min kropp, ingenting där har varit en lösning.

Om jag någonsin kommer kunna skaffa barn kommer jag efter det ta beslutet om jag ska sättas in i ett tidigt klimakteriet eller operera bort livmodern. Många som följt min blogg vet att jag har haft svåra cellförändringar, grad 3, opererad 2 gånger för det och eftersom jag står på immunsuppresiva läkemedel finns risken att de kommer tillbaka och det är också en anledning. Min släkt har också en genetisk sjukdom som gör att de flesta har opererat bort livmoder pga cycstor. Också en anledning! Hade jag haft barn idag hade jag inte tvekat en sekund på att operera mig. Men vi får se vart livet tar oss.


Nog om det. Idag ligger jag nyduschad, tack och lov efter denna helg, under täcket och vilar till vampire diariers. Har som regel att alltid pyssla om mig lite extra efter det varit såhär jobbigt och det bästa jag då vet är rituals DAO-ritualen. Jag ÄLSKAR den. Doften får mig att bli lugn. Det blev lite svettigt och svimfärdigt idag dock eftersom jag var så svag men nu luktar jag som en nyponros. Gör inte alltid ritualen utan bara duschskummet och krämen brukar räcka för att känna att jag duschar bort det gamla och in med det nya! Det tycker jag är viktigt, små saker gör mycket! Speciellt när jag varit på sjukhuset, och på tal om det imorgon ska jag in till sjukan och få Entyvio som jag började med för 2 veckor sen! Japp det blev så och det får ni höra med om en annan dag! Kram på er

Likes

Comments

Vi fixar allt och lite till sa han innan han somnade i luren i Norge ikväll, saknar han precis hela tiden. Och jag vet redan att det han säger är sant för precis det har vi varit med om så många gånger. Jag vore död utan han. Död. Död. Död.

Men tack vare han lever jag, och jag vill inte spendera en minut utan honom när jag vet att för inte alls längesen låg jag på gränsen att försvinna ifrån honom och den här jorden! Det känns som att vi är helt sammanlänkade. Jag kan liksom känna av hans ångest oro glädje och lycka från vart han än i världen är! Jag önskar ingen att behöva kämpa som vi gjort, liv och död, men jag önskar alla att få känna den känslan av kärlek!

  • 708 readers

Likes

Comments

Det regnade bort den där snön och vinterkylan vi fick, lite så gjorde jag med. Men piffade upp tillvaron med kaktusar och lite choklad idag. Borde inte frossa så i choklad när sockret får min kropp att bli lite sämre, men troligtvis blir min knopp lite bättre. Har tid hos doktorn imorgon. Troligtvis måste jag börja med en ny medicin som heter entyvio, vi får la se. Har aldrig någonsin haft en bra erfarenhet eller respons på dessa olika mediciner mot min sjukdom, ingenting har funkat och har de gjort det har jag blivit immun eller fått svåra cellförändring.. det är ju också anledningen till att jag idag är stomiopererad och gått igenom ett tiotal operation och år av kämpande. Känner att jag har varit så uppgiven och bitter över hela min livssituation och kropp de senaste veckorna, och så måste jag också få vara. I'M NOT A ROBOT! Men i hörnet på alla dessa känslor och tankar har jag alltid min styrka och positiva inställning. Nu glittrar jag ner mig i levande ljus och vampire diaries resten av dagen, ungefär det min kropp orkar med idag. Har också en överflödig pinterest att skrolla och spinna på idéer och inspiration till kommande huset vi ska renovera! Spännande.

PUSS

Likes

Comments

Shit! Det är på riktigt nu, det händer! Vi sålde vår älskade lägenhet i fredag. Vi är sålt, och nu ska vi köpa huset som väntar på oss!

  • 720 readers

Likes

Comments

Tillvaron blir lite ljusare att ro om sig själv med finare blommor, tycker jag iallafall! Snittblommor och doftljus!

  • 800 readers

Likes

Comments

Blev inte som tänkt, inget rehab idag. Kroppen krigade för hårt. Har svårt att få ro vardagligen, men med abstinens är det omöjligt! Gör så gott jag kan och nu landar jag i sängen för att spendera tiden med vampire diaries. Har sett det en gång förut men har börjat om. Är det någonting jag har som ett slag "koppla bort tankarna moment" så är det tv-serier. Herregud vad jag har sett många tv-serier! Började om för att njuta av nya säsong 8 som kommit ut, brukar aldrig börja om på serier av nån anledning, vill alltid börja snabbt på nått nytt direkt jag är klar med en men med vampire var det inte svårt.

Kollar dessutom på HBO nya serie Westworld. Herrejävlar vad bra! Sinnessjukt bra!! Se den! Nytt avsnitt varje måndag!

  • 807 readers

Likes

Comments

Vit ljung i ett iskallt Värmland är ändå lite värmande! Behövde göra altanen lite fin inför visningarna och Ljung passade fint! Kontrasterna mellan lila och vitt är perfekt tycker jag! Idag väntas några timmar på rehab!

Likes

Comments

Fick bilder från dessa två älsklingar som var hemma hos mamma igår! Längtar efter dom jämt. Snart kommer vi bor närmare dom och det blir underbart! Dom gör mycket för hjärtat dom där minsta.. när dom ringer och säger Ida...kom hit! Åh!

Har varit 2 dagar med visning här hemma nu, såklart har jag luggigt i kramper och smärta i samband med detta så det har varit lite slitsamt! Men nu är det över. Känns konstigt att sälja en bostad man älskar så mycket men nu går vi mot andra tider. Igår var värsta dagen med abstinens efter flera dagar med starka smärtstillande och lungnande, och det i samband med stress blir kollaps. Men som jag alltid säger till Philip!!

Vi biter ihop, vi kör, vi spyr och vi kämpar tillsammans! Tacksamheten och min postiva inställning är min drivkraft och identitet och den får mig att överleva! Jiha!!!

Likes

Comments

Solen tog sig fram tillslut och lyste med sin närvaro, precis innan den försvann ikväll!

  • 806 readers

Likes

Comments