Dans/Träning, Hälsa och Välbefinnande/Pepp, Vardag

Då har jag lov i princip! Det känns skönt att få vila upp sig lite extra och ta en paus från skolan, även om det är väldigt kul! Detta lovet kommer nog bli det jobbigaste och tuffaste hittills, av olika anledningar men jag ska försöka vända det till något positivt och använda tiden på bästa sätt!

I går testade jag min högtalare i idrottshallen. Hann tyvärr bara två låtar för den var upptagen sen men det lilla jag hann med kändes det helt fantastiskt och jag ser fram emot att vara där mer! Sedan måste jag fortfarande byta den tyvärr eftersom det går inte att få in laddningsladden i själva högtalaren. Jag hoppas jag kan få en likadan som inte är sönder. Fick tips om att jag ska be om att få testa i affären så man inte åker på det två gånger..


Kom förresten över detta "citatet" häromdagen.. Bra va ?


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hälsa och Välbefinnande/Pepp, Skola, Vardag, Dans/Träning, Mål, Vikt

Och sista skolveckan inför ett välbehövligt är höstlov igång. Det kommer bli tid till återhämtning, vila och dans. Planering och träning inför mitt lilla danspass. Jag känner mig taggad och redo!
Köpte en högtalare i dag som jag tänkte använda i idrottshallen. Dröjde en bra stund innan jag fick igång själva högtalaren men upptäckte också att laddaren jag fick med inte passar i ladduttaget! De kan ju inte skicka med en grej som inte passar! Jag har provat och provat, tryckt och tryckt men det går inte i.. Irriterad jag blir!

Lovet hemma själv blir en utmaning (mätmässigt). Ingen hets eller svält utan bara fokusera på att ta hand om mig själv och min kropp men även unna mig, experimentera och prova nytt i matväg och visst har jag upptäckt med i alla fall mellanmålsbiten att det både är gott och "spännande"! Hemma måste jag ta betydligt mer ansvar själv och det är helt upp till mig. Det är förresten nya bud som gäller (vilket kom som en lättnad). V. 45 måste jag vara uppe i målvikten! Viktkurvan har gått upp och går upp men det går tyvärr för sakta för jag började "för sent. Kommer jag hinna ?  Det är ju faktiskt inte lång tid kvar så jag får kämpa in i det sista och ge allt, och lite till..! Det kommer att vara värt allt kämpande i slutändan och jag kommer gå ur det stolt över mig själv när jag klarat det!


Likes

Comments

Hälsa och Välbefinnande/Pepp, Inspiration, Må bra, Dans/Träning, Livsstil, Mål

I går rasade min värld och trygghet lite samman och vändes lite upp och ned om man kan säga det..
Men jag kan och får inte låta det tråkiga dra ner mig. Jag är så mycket bättre än så! Det blir inte bättre av att gräva ner sig utan ställen försöka fokusera framåt på positiva saker, på sådant som gör mig glad och kämpa med mitt stora mål som kryper närmare och närmare, vare sig jag vill eller inte..
Det blir en helg hemma för lite egentid och återhämtning, sen snart är det ju lov! Sedan självklart ska jag göra det jag älskar för det är sådan viktig "bensin" för mig. Får jag inte dansa och lyssna på min musik tror jag ärligt talat att jag skulle må sämre och tappa en liten del av mig själv..

Jag tänkte börja min planering så smått för danspasset jag ska hålla efter lovet i idrottshallen. Behöver då köpa en högtalare som jag kan koppla till min mobil så jag kan spela upp min spellista med ett bra ljud, eller kan man göra på något annat vis.. ? Ljudet är ju så väldigt viktigt och jag tar min uppgift på största allvar! Inget ska göras halvdant, enligt mig. Ska det göras- ska det göras ordentligt! Sedan ska jag fixa lite övningstid i idrottshallen så jag får känna på miljön lite. Jag hoppas även att det kommer finnas möjlighet att vara där någon gång i veckan i alla fall övrig tid, även efter min "uppgift" är över. Det är ju det jag drömt om- att dansa i en större lokal!

Likes

Comments

Hälsa och Välbefinnande/Pepp, Skola, Vardag, Dans/Träning, Inspiration, Mål

Min kreativitet flödar på och jag har i nuläget 4 rätt "färdiga" låtar. Tränar på för fullt och igår framförde jag en av de nya. Blir skitnervös när jag ska upp där och just göra något nytt men idag körde jag samma låt igen och det gick nog en aning bättre. Det känns som man behöver gå igenom en låt några gånger för att bli lite "varm i kläderna" och säkrare på sin sak, sedan är det också viktigt att dansa med "hjärtat"! Jag älskar att inspirera mig själv på nytt hela tiden och bara göra det jag tycker om så mycket! Dansen är min "flykt", avslappning, energikälla, min "bensin" med ren glädje och positivitet där jag kan och får vara mig själv. Jag hoppas att jag kan inspirera andra också. Inte bara till dans, utan göra det Du tycker om och älskar.

Jag står inför en liten utmaning igen men det ser jag fram emot och är ett spännande och kul projekt! Jag vill passa på att testa och utmana mig själv så.. I och med att jag har några färdiga nummer blev det tal om ett jag en dag (vilken vecka är lite oklart än) skulle köra ett pass med några nummer i idrottshallen. Äntligen, känner jag lite! Jag har viljat vara där tidigare för där finns ju självklart mer plats och det kan bli ett helt annat utförande. Det här är ett litet steg i ett möjligt mål/yrke att en dag hålla mina egna danspass någonstans..


Likes

Comments

Mål, Nöje, Vikt, Ätstörning

Jag har inte lika mycket energi över som jag hade önskat nu vid helgens slut. Får ta det lite lugnare nästa helg och sedan är det ju dessutom lov om två veckor, då jag kan vila upp mig riktigt.
Det är också de där två veckorna som är så nerviga och avgörande för mig och den tid jag har på mig till att gå upp till "målvikten". V. 44 måste jag vara "klar". Jag känner mig orolig, besviken och arg på mig själv att jag inte tagit tag i det mycket tidigare för nu måste jag gå upp i en snabb fart och det känns varken behagligt för mig eller min kropp. Det optimala hade varit att "ta" lite i taget och på sätt gå igenom en behagligare och lättare process. Det är lätt att vara efterklok eller kan jag skylla på den jävla sjukdomen ?

Lite av tröttheten jag känner är det faktiskt värt. Såg Bröderna Lejonhjärta på Kristianstads teater igår tillsammans med delar av vår grupp från skolan. Hade bara fått fixat en biljett, för teater lät ju kul men det var till min stora glädje och överraskning när det visade sig vara en musikal! Den var dessutom över förväntan så jag rekommenderar att gå och se den!


Likes

Comments

Hälsa och Välbefinnande/Pepp, Skola, Tillfrisknande/Personlig Utveckling, Vardag, Mål, Ätstörning

Denna vecka har hittills både varit "depp och pepp". Det har varit jobbigt med maten och svårt att hitta motivationen till "målvikten". Hur har det gått den här veckan ? Har jag ätit för lite ?  Det känns långt borta och svåråtkomligt. Kommer jag klara det ? Men vad ska jag göra. Jag har inget val egentligen. Jag får lägga i allt jag har, och mer därtill den lilla sista tiden jag har kvar. Ta hjälp och stöd av de fina och underbara mänskorna jag har i min närhet.

När jag har känner mig sådär tjock är den bästa medicinen egentligen för mig att sätta igång min musik. Öva på mina dansnummer, fridansa eller försöka komma på nytt. Denna veckan har jag fått ihop ett nytt nummer i alla fall, så då tränar jag lite extra på det för att få det att sätta sig. Sedan kommer det ju faktiskt mer hela tiden och det är helt fantastiskt och kul. Jag är så glad att jag har hittat min grej!

När det är deppigt är det viktigt man just hittar sina guldkorn och sådant man är stolt/glad över. Ett sådant guldkorn för mig denna veckan är att jag klarade av "sekreterar biten" på deltagarrådet. Det hade jag inte vågat och varit möjligt innan.. 
Har du något guldkorn denna veckan?

Om jag har ork, energi och tid kanske jag ska ge mig in på någon springtur i helgen. Det var ju verkligen ett tag sedan nu.. Jag köpte ju nya skor och allt! Men tröttheten har slagit till och det har varit lite mycket.. Men om jag ska komma med en annan "klen" ursäkt är det att jag måste vara mycket försiktig med springbiten så jag inte gör av med för mycket nu när jag ska gå upp i vikt. Har inte råd med det.. Får ta en promenad i stället i alla fall ?

I eftermiddag/kväll ska jag in till stan. Handla och käka. Och som det är viktigt att lyssna på sin kropp är det att ta hand om den så jag ska unna mig själv god mat. För det är jag värd och min kropp behöver det.


Likes

Comments

Hälsa och Välbefinnande/Pepp, Mat/Livsmedel, Skola, Kropp, Min hjärnskada, Vardag

,Dagen igår var långt ifrån slut efter hemkomsten till skolan igen. Intag av mellis, lite vila och sedan mat igen. Känns som man bara inte göra något annat än äter! Jag äter ju i snitt varannan timme så det går ingen nöd på mig och magen skriker inte av hunger precis men kroppen och jag anpassar sig mer och mer.. Undra hur det blir sedan när jag inte "behöver" ha det strikta kostschemat länge. Hur ser mina matvanor ut efter det ? Hur kommer min hunger vara då, hur kommer det kännas ?, hur kommer jag och min kropp må vid en annan vikt ? Min matbudget och kostnad kommer med säkerhet gå ner en del i alla fall. Det är lite frågor men det är inget jag behöver grubbla på nu. Jag ska bara fokusera på målet och göra mitt "jobb".Hur som helst.. Jag och resten av gruppen var inbjudna till gulliga E på kvällen. Vi hade lite aktiviteter och det bjöds på en nyttig och smaskig fika (med recept som jag kanske själv ger mig på någon gång, om det var "Under tian" ? ) En perfekt avslutning på kvällen! Har jag inte världens bästa "arbetsplats" och "kollegor"!
Tänkte
att jag säkert kommer somna fort när det hänt så mycket under dagen och jag var trött av alla intryck, men det var en sådan dag att det hade blivit för mycket och jag kunde inte sova av det , som på anhörighelgen t.ex. Men sömn tas igen förr eller senare som tur är!
Idag låg jag på lite "halvfart igen. Jädrans hjärntrötthet och ofrivlliga trötthet! Men jag hade ju "signat up" mig som sekreterare på förra gångens deltagarråd så det var bara att gå dit och det ju gick faktiskt förvånansvärt och överraskande bra! Jag är nöjd med min insats och kan åter igen känna mig lite stolt! Men sedan var krafterna slut.. Deltog inte på musiklektionen denna gången för det blev bara för mycket. Jag måste lyssna på mig själv och min kropp och ta hand om den. Det kommer ju fler tillfällen.
Denna kvällen blir i alla fall en "vanlig" onsdag framför "Bonde", sedan vill jag sova gott!

Likes

Comments

Mat/Livsmedel, Skola, Min hjärnskada, Nöje, Shopping, Vardag

Idag körde vi i mina hemtrakter och tog en titt på äppel/äppletavlan. Det är ju ändå ett litet "måste" varje år innan den tas ner.. Har ni sett den i år?

Gick inom "Havängsbodarna" och jag fyndade ett underlägg (i trä) och, enligt mig en fantastiskt fin burk! Det var inte billigt precis men jag tycker det är viktigt att stödja det lokala (och dessutom fanns det ju mycket fint) så det är värt pengarna!

Lite marmelad från Havängsboden fick också följa med och från Musteriet. (Det råkar faktiskt vara den jag köpte förra året med)

Hjärntröttheten gjorde sig påmind ganska fort. Jag kände mig egentligen "färdig" efter att ha kollat på tavlan, varit inne på Havöngsboden och ätit på pizzerian men jag tog en sista kraftansträngning och vi gick inom outleten (som har mycket inredning och fint till hemmet). Köpte dock inget där. Sista stoppet blev Kiviks Musteri innan bilen rullade "hem" till skolan igen.. En trevlig dag men det tar på krafterna!
Nu sover jag nog gott i natt.. Zzzzz

Likes

Comments

Mat/Livsmedel

Fått tag på Barbells proteinpuddingar nu också. Tackar pojkvännen som skaffade fram två åt mig 😍. Nu är det laddat för lite mellanmål i veckan! Mest spänd på chokladsmaken, för jag älskar choklad men jag är även förtjust i kokos så den kan också bli spännande!
​Vilken är din favorit ?

Likes

Comments

Hälsa och Välbefinnande/Pepp, Inspiration, Mat/Livsmedel, Mål, Vikt, Ätstörning

Sorry för dålig update men denna veckan har verkligen gått på "halvfart" för min del och det har varit extra viktigt att prioritera. Jag visste att jag skulle vara trött men kanske inte SÅ trött att jag "gråtit av mig" på kvällarna av ren orkeslöshet och utmattning. Det mesta har fått ta "en paus" men jag har ändå försökt varva återhämtning med saker jag tycker är kul och gör mig glad och lite nödvändigheter sagt säga, tyvärr :P Energin börjar komma tillbaka och jag känner mig lite mer som "mig själv" igen. Är redo för en ny vecka och nya tag! 💪🏻

Jag ska ge mig själv en klapp på axeln och faktiskt känna mig lite duktig och stolt över att jag har fixat denna veckan med mina mellanmål och det har gått enligt planerna. 3 huvudmål och 3 mellanmål, (varav ett lite större). Tankarna har gått lite att jag behöver det inte, det är för mycket på en dag , kan inte äta mellanmålen om jag inte motionerar o.s.v.. Men det är inte för mycket för mig nu när jag måste gå upp i vikt och jag behöver det visst! Kroppen (och jag) känns inte van vid detta än så det känns lite jobbigt att äta när man redan känner sig mätt och känslan av att man äter konstant. Men kroppen kommer ställa sig in mer på mina måltider, ämnesomsättningen ändras om mer hunger tillkommer nu den vet att den får regelbundet. Och det har faktiskt inte känts fullt så "farligt" och jävla jobbigt som jag först trodde att det skulle kännas. Det är ju gott också! 😊😋. Jag tror jag kan börja att experimentera mer med mina mellanmål om jag vill nu. Kanske en proteinbar ?

Det som är det jobbiga är det som följer med viktuppgången- att kroppen förändras. Men det finns inte så mycket jag kan göra åt det just nu. Det är en tillfällig "nödvändighet" som jag får stå ut med en begränsad tid i alla fall. Om tre veckor måste jag vara uppe i minimum vikten inför nog viktigaste biten i mitt liv som är så avgörande. Viktkurvan går uppåt och jag håller "tidsplanen" hittills. Jag ska bara fortsätta i samma spår och vara lika "duktig" så går allt bra!


Några av mina "mellisar" i veckan.. Äter du mellanmål, i så fall vad ?

Jag blev tyvärr lite besviken på karamell puddingen. Choklad var i alla fall bättre! 🙂👍🏻, dock lite lösare i konsistensen. Nu tänker jag prova resten också så kanske jag hittar min favorit (men jag hoppar nog över blåbärssmaken)

Här har jag finhackat en päron (jag finhackar alltid) och toppat med sockerfritt mjölkchoklad från Nellie Dellies. Superkombination! 😋👌🏻

Granolan är från Renée Voltaire och kan rekommenderas! 👍🏻😉

Likes

Comments