Jag har blivit så insnöad på Selfcare märker jag. Det ligger så rätt i tiden. Vad tycker ni om Selfcare ? Har ni gillat inläggen med tipsen på vad du kan göra för just Ditt Selcare ? Jag hoppas det- för här kommer nämligen ännu mer!

Gör något som inspirerar och motiverar Dig
Tänk över aktiviteter och handlingar som får Dig att må bra
Se någon rolig film
Se till att få din regelbundna sömn
Ta på dig rena kläder
Tänd ett doftljus
♥ Ta en powernap
♥ Gå till din favoritplats/ställe
Skriv en lista på saker du är tacksam över
Läs inspirerande quotes
Spendera tid utomhus
Lyssna på din favoritlåt- om och om igen
Be om hjälp om du behöver det
Tvinga inte dig själv att göra en sak du inte vill göra
Skriv ner dina tankar
♥ Läs din favoritbok
Andas in och ut
Ta en paus från social media
Motionera/träna
Klappa ett djur
Se din favoritfilm från barndomen
♥ Ta en dag ledigt från jobbet om du behöver
Spendera tid med en nära vän eller familjemedlem
Ät balanserat och varierat men unna dig också
♥ Ha inte dåligt samvete om du får ställa in eller tacka nej till en inbjudan eller aktivitet

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Här kommer några bilder från förra onsdagens pass och träning. Bilderna är "screenshottade" från videos, därav den dåliga kvalitén.
Känslan idag var minst lika fantastisk, om inte bättre! Nya låtar på passet och rolig videofilmning innan. Mycket improvisation för nöjets skull. Vad jag älskar att vara kreativ med min kropp!

Likes

Comments

Veckans Planer

MÅNDAG
♥ Tvättning på skolan

TISDAG
♥ Ledig från skolan och det blir quality-time med systrarna
♥ Min bror som går musik och teaterlinje sätter upp en musikal och den ska jag se ikväll - "15 minutes of fame"

ONSDAG
♥ Video och dansträning
♥ Danspass

TORSDAG
♥ Tvättning på skolan

FREDAG
♥ Skolblogg
♥ Åka hem

LÖRDAG
♥ Handling på Maxi
♥ Längre runda

SÖNDAG
♥ Tänkte köpa med mig hem lunch från Coops salladsbar. Jag passar även på att gå till apoteket och småhandlar lite
♥ Längre runda
♥ Åka tillbaka till skolan


ÖVRIGT

♥ Dans som vanligt. Behöver även bestämma mig om jag ska dra igång med 4 helt nya låtar på mitt danspass på onsdag. Eller kanske någon typ av mix..
♥ Löpträning och powerwalk. Blir i alla fall tre vilodagar denna veckan av olika anledningar så jag får träna hårdare kommande veckor!

Likes

Comments

God förmiddag på er!
Jag har käkat frukost och tar det allmänt chill nu på förmiddagen. Tänkte se sista avsnittet av "13 skäl varför". Tänkte sedan fixa käk och ge mig ut på rundan. Hoppas jag har samma härliga energi som igår!
Sist återresa till skolan ikväll. En fullspäckad vecka väntar med två PPD`s och "frukostträning"..

Ha en skön söndag!

Likes

Comments

Min lördag har varit jättebra och jag känner verkligen hur jag återfår min energi mer och mer. Jag känner mig stark. Inspirationen, motivationen, kreativiteten, drivet- det finns där. Jag känner igen mig själv igen och mår bra kort och gott. Helt klart på banan och på G igen. Jag hämtar och tankar energi från solen och all underbar växtlighet just nu.

Idag har jag varit i stan och handlat mat, hämtat paket och varit ute en lite längre runda. Jag kände mig så stark och förvånad av min nyfunna energi. Var kom den ifrån!? Vilken kick och känsla! Kroppen bar mig utan problem även när jag testade mig och jag kom på mig själv med att springa med det största smilet typ. Helt underbart!

Likes

Comments

Förbered er på matporr igen! Fredagen är räddad ännu en gång och jag sätter skeden i en gammal favorit.. Peanut Butter Cup. Alltså vem älskar inte de stora peanut butter cupsen!

Likes

Comments

Två bilder som ofta beskriver min sinnesstämning. Jag stressar för typ allt och är en av de mest stresskänsliga personer som finns- verkligen. En del av min hjärnskada är just enorm stresskänslighet som blir en energitjuv sagt säga. Jag stressar före jag ens behöver stressa och stressar för saker jag inte alls behöver vara stressad över egentligen. Sätter lite käppar för mig i hjulet helt enkelt och onödigt faktiskt när man tänker efter. Detta är något jag behöver jobba med och hitta strategier. Hitta lugnet, andas och försöka inte stressa upp mig helt enkelt. Vad har jag att vara stressad över ? Allt löser sig.

Likes

Comments

Veckans Planer

Jag är taggad på denna veckan. En liten "nystart"! Det känns också skönt att komma tillbaka till skolan igen och slutspurten av terminen. Denna veckan blir i alla fall lite av en "lightvecka" i skolan. Rätt skönt med mjukstart. Men det är läskigt så fort tiden går faktiskt, så man knappt hinner med! Vi (och jag) har en del vi ska hinna med innan vi tackar av för ett FANTASTISKT år tillsammans men mer om de planerna i ett annat inlägg..

MÅNDAG
♥ Vilodag från powerwalk/löpning
♥ Börja packa för återresa till skolan
♥ Födelsedagskalas för min morbror

TISDAG
♥ Tillbaka till skolan
♥ Extra dansträning i hallen

ONSDAG
♥ Danspass
♥ Video ?
♥ Vilodag från powerwalk/löpning

TORSDAG
♥ Vilodag från powerwalk/löpning ?
♥ Jobba med presentationen ?

FREDAG
♥ Skolblogg
♥ Hässleholm

LÖRDAG
♥ Kanske åker jag in till skolan
♥ Lite handling inför nästa vecka

SÖNDAG
♥ Så lite som möjligt!
♥ Förhoppningsvis en lite längre powerwalk/springtur


ÖVRIGT
Powerwalk och löpning
Dansträning såklart! Vad är vardagen och livet utan dans?
Renskriva det förra deltagarprotokollet, få ut det i mappen och sätta upp det på anslagstavlan (och hoppas någon inte tar ner det denna gången!)


Likes

Comments

Jag ska vara ärlig och jag skäms lite när jag skriver det här för det skulle ju inte hända.. Lovet blev inte riktigt som tänkt. Det som skulle bli Mitt lov och min chans att komma tillbaka, tid för återhämtning och vila, ta hand om mig själv, "Ida-tid" på bästa sätt blev istället vad man kan kalla ett litet återfall. Jag tappade mig själv. Jag kände mig svag och misslyckad och besviken på mig själv. Vart hade den starka Ida tagit vägen som inte låter sjukdomen påverka mig så mycket !? Jag hade några kämpiga dagar och det var jobbigt att få i mig mat. Ångesten kom krypande tillbaka.

Men lovet var inte bara skit. Det var några jobbiga dagar, det var det - men jag har också haft ett par riktigt bra dagar! Till och börja med inledde jag ju lovet med en B & J, tog sköna promenader och åt andra härliga luncher och middagar. Jag var och är kanske lite extra sårbar för tillfället och jag vet att det är SÅ lätt att trilla tillbaka. Kan skylla på en och annan omständighet man samtidigt inte. Det är bara Jag som utsätter mig för det jag gör. Men jag ska vara starkare än min sjukdom och den ska inte få kontrollera mig på det viset! Jag ska ta tillbaka kontrollen över mitt liv och bara komma tillbaka starkare från denna lilla dipp. Äta, orka mer, dansa, springa. Prioritera Mig och Min hälsa. Bygga den där starka kroppen och jobba på den lilla rumpan. Tänka på vad Jag behöver för att må bra. Göra saker jag tycker om och som ger mig energi. Fundera på vad jag vill göra nu i vår och sommar. Sätta roliga planer och mål - för det är MIN tid nu!

Likes

Comments