Header

Plans for the week so far...

Promenader

Träna på att andas i fyrkant

Hitta bra avslappningsmetoder som fungerar för Mig

(Försöka) minimera sömnhjälp

"Boka" studiebesök på möjlig praktikplats

Göra upp en budget för den kommande månaden

Basal kroppskännedom och psykiatrin

Köpa nytt block (X 2)

Grateful book rutin

Och så tillkommer sådant "roligt" som tvätt och handla. En sväng om med dammsugaren är det också behov av egentligen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

God förmiddag mina vänner!

Vad gör ni ?

Jag sitter här i pyamas vilket känns väldigt ovanligt för mig då jag ändå alltid brukar byta om direkt när jag går upp ur sängen.
Det är motigt just nu, riktigt motigt och det är som sagt en anledning till varför bloggen står tom och jag har minskat ner min tid på social media avsevärt. Det hör inte till mina prioriteringar i nuläget.

Har funderat på att skriva ett personligt inlägg här i bloggen länge egentligen då jag skriver ofantligt mycket och det har varit ett STORT stöd under flera månaders tid. Jag ÄLSKAR att skriva. Det faller sig naturligt och jag uttrycker mig absolut bäst där. Jag skriver får att få ut allt, reflektera och ser det som en behandlingsmetod för mig själv. Har avverkat X antal block under hösten och vintern hittills och det är dags att köpa nytt-igen.
Jag har levt lite under mottot "fake it till you make it" under tuffa månader och jag tror verkligen jag har lyckats. I alla fall lura de allra flesta. Ibland till och med mig själv. Vi kallar det mindfucking på hög nivå.

Med kluvenhet tänkte jag dela med mig av några rader.
Det tar så mycket energi att hålla skenet uppe. Jag vet inte hur länge jag orkar. Alla tror jag mår toppen och ser "den där Ida" jag egentligen vill vara. Men egentligen är det motsatsen. Jag mår inte bra. Jag känner mig trasig och det känns som jag går sönder. Försöker hålla ihop mig själv men jag vill egentligen bara släppa alla hämningar, gråta ut och berätta för personer jag kramar att jag mår inte bra. Men jag vill och måste vara stark. Låt dem inte se.

Jag sitter med OATLY "Cold Brew Latte", funderar på vad jag ska göra med min dag och känner mig jävligt vuxen måste jag säga. Det är precis så långt min kaffegräns går. Fick av min morbror i julas då han har tillgång till OATLYS produkter via sitt jobb och vem tackar inte nej till gratis ? Hade inte köpt den annars kan jag säga. Men vet ni, jag höll inte på att spotta ut det, som jag annars skulle göra med "vanligt" kaffe. Jag börjar kanske bli "vuxen" trots allt ? Men choklad-havredryck kommer alltid vara bäst!

Jag inser att jag måste lägga upp en vårdplan för mig själv för att ta mig igenom vårterminen. Hitta mina byggstenar, hjälpmedel och strategier. Ta hjälp av vad jag redan har och hitta ännu mer vägar.

I can do this!

Likes

Comments

God kväll i stugorna!

Hur mår ni ?

Själv känner jag mig helt utslagen. Att börja skolan igen efter 3 veckors lov tog betydligt hårdare på mig än jag först anat och det är en anledning till varför bloggen stått tom.
Kommer inte ens ihåg när den stått tom så många dagar! Jag har känt mig så dränerad att jag sovit varje dag under dagen, ibland till och med två gånger. Ändå har jag kunnat sova på natten som tur är. Det har också varit såå motigt att gå upp på mornarna vill jag lova- Jag som ändå är morgonpigg.

I samma veva kände jag av denna förkylning/viruset ALLA har, så det kanske också gjorde mig extra trött. Haft huvudvärken från helvetet och burit på en matt och tung känsla i kroppen. Rent av yr om vartannat och därmed verkligen inte känt mig på topp fysiskt. Var nära att ställa in mitt danspass på onsdagen för jag kände mig osäker på min kropp. Men jag pregade in Ipren och körde i alla fall. Det får bli veckans stora kraftansträngning, som jag annars inte känner är några som helst problem. Dock är jag ändå på ett sätt glad att jag gjorde det!

I helgen väntar soffläge deluxe och försöka återhämta mig så gott som det går. Hämta nya krafter. Satsa på skogspromenader i den mån jag orkar.
Men nu vill jag bara äta min efterlängtade glass (för det är jag banne mig värd efter denna veckan) och titta på serier eller Talang.

Ha en grym fredagkväll!

Likes

Comments

Hej på er alla fina!

Här kommer veckans lista

Veckans mående
Ett total känslomässig berg och dalbana. Like a emotional, sentimental, crazy ass bitch all over the place med andra ord. Jag har haft mina toppar och jag har haft mina dalar. Ångest, skrattat, gråtit, jag har stannat och pratat med pensionärer och deras hundar för jag har känt mig på så gott humör, jag har varit otroligt kreativ men också känt mig totalt orkeslös

Veckans tråkigaste
Att plocka undan allt julpynt. Saknar mina tomtar och änglar redan men det kan ju inte vara jul för evigt

Veckans låt

Veckans mysigaste
Att ha mysesockar och tunna strumpbyxor på

Veckans utmaning
Acceptera min kropp. Att unna sig lite väl mycket av livets goda har satt sina spår men jag försöker vända på det. Vara positiv och inte straffa mig

Veckans godaste
Här kommer vi till något av livets goda. Mina älskade "Guldbollar". Smakar HELT fantastiskt!

Veckans "funny moment"
När jag rev inredningen i mitt hem när jag dansade. Det går vilt till vill jag lova! Här görs inget halvdant. Tur att inget gick sönder i alla fall

Veckans boost och bästa
Dansen helt klart! Känslan, glädjen, passionen. Jag mår så himla bra när jag dansar

Veckans insikt(er)
- Att det är nyttigt med en paus från social media och inte vara uppkopplad hela tiden
- Hur skönt det har varit att komma ut i skogen utan mobil. Bara me myself and I. Använda mina sinnen och vara mindfull

Hur var er vecka ?

Och vad hittar ni på denna söndag ?

Likes

Comments

God kväll mina vänner!

Hur mår ni ?
Jag njuter av näst sista kvällen i lyan innan jullovet är slut och det är dags att åka tillbaka till skolan igen. Jag ser mycket fram emot en ny termin och en nystart. Det kan bara bli bättre!
Trodde för ett litet tag att det var söndag så jag var nog mer än redo tydligen att åka till skolan igen, haha.

Jag har nu tagit en dusch och smort in mig med denna lotion från Yves Rocher. Jag var inte så överförtjust i "Marvelous Berries". Denna föll mig bättre i smaken men Bodyshops bodybutter kommer alltid att slå allt!

Vad tyckte ni förresten om stresstipsen jag publicerade innan idag ?
Tänkte avslöja att veckans lista kommer upp i morgon. Det var också längesedan. Den sammanfattar veckan på ett bra vis tycker jag.

Men nu ska jag vira in mig i filten och se på Gladiatorerna, sedan få en bra natts sömn förhoppningsvis.

Likes

Comments

Jag lider själv av mycket stress och kom över PT-Fias supertips för dig som känner dig stressad.
Vad säger ni ? Ska vi inte ta och prova tillsammans ?

1. Gör så gott du kan
»Jag gör så gott jag kan« är vackra ord men kan vara svåra att följa. Vi kan inte hinna allt samtidigt eller ens i dag. Vi kan inte ställa upp för alla, vara världens bästa i alla kriterier och samtidigt försöka vara perfekta. Det finns inte. Ge dig själv »jag gör så gott jag kan«-meningen ofta. Den fungerar läkande och är oerhört viktig för den moderna människan.

2. Unna dig pauser
Det är bevisat att vi behöver pauser för att få bättre resultat och ny energi. Ofta tänker vi att vi »bara ska ta oss igenom det här« och kör över lunchen eller sitter in på natten i tron om att vi gör oss själva en tjänst. I själva verket blir vi betydligt effektivare och piggare om vi unnar oss en smart paus med jämna mellanrum. Sträck på dig, hämta vatten, gör något pulshöjande, andas frisk luft eller prata strunt med en kollega.

3. Samarbeta med din kropp
När kroppens system slår bakut och du känner stressen spränga i huvudet, stanna upp. Du kommer att bli effektivare, lugnare och få tillbaka kontrollen om du tar ett djupt andetag, skriver ner vad som behöver göras och känner in situationen i stället för att kasta dig iväg och låta stressen ta makten.

4. Minska skärmtiden
Gör din telefon tråkigare så minskar du risken för slösurfande. Rensa bland dina appar och ta bort dem som stjäl tid, exempelvis Facebook. Strukturera dina sociala medier. Behöver du vara på alla nätverk och forum? Vilka konton följer du och hur får dessa dig att må? Fylls du med irritation, ångest eller inspiration? Rensa bland bloggar du följer, sluta läs dem som går på slentrian och rensa bort hälften av dem du följer på Instagram. Du spar tid, energi och slipper ta med mobilen på toan för att hinna uppdatera dig.

5. Lär dig andas
Slut ögonen och dra ett djupt andetag. Andades du med bröstkorgen? Många av oss gör det. Luften behöver komma ner i magen och vända. Vi behöver grunda med djupa andetag. Ge dig själv en stund att känna in din andning och lära känna den. Att lära sig andas rätt är en investering. Har du funderat på det där med yoga eller mindfulness men ännu inte provat? Då är det ett utmärkt tillfälle nu för att ge dig själv tid att andas och bara få vara.

Likes

Comments

Jag har varit så uppslukad av dans och annat jag ville prioritera. Har i sin tur lett till att jag spenderat mindre tid på social media, vilket på ett sätt har varit skönt. Vi borde vara uppkopplade lite mindre egentligen.

Jag har i alla fall upplevt en känslomässig berg och dalbana all over the place. Det känns som jag har kravlat på botten men också varit i toppen . Och eftersom det alltid är viktigast att fokusera på det positiva så tänker jag dela med av torsdags OCH fredagens

Positiva

Som sagt... Dans, dans, dans

Tagit sköna promenader i skogen

Mitt stopp i vasken verkar ha löst sig av sig själv

Säsong 4 av Reign har börjat

Sovit bättre

Hur motigt det än var har jag plockat undan allt mitt julpynt (*snyft). Men jag kände mig rätt duktig när jag gjorde det måste jag säga, haha, så därför tar jag upp den här punkten

Jag har börjat packa inför resa till skolan igen. Är verkligen redo för en ny termin och nya utmaningar och bara ha kul med goa gänget!

Likes

Comments

Jag hade en förfärlig natt så grunden för en bra dag kändes inte alls lovande och regnet/snön förstörde mina promenadplaner. Men så tänkte jag att jag kan inte sitta här och vara värsta bitterfittan.
Ägnade förmiddagen till att vila upp mig lite mer och ändrade inställning till min dag.

Så därför, eftersom det också var dölängesedan jag körde dagens positiva bestämde mig för att jag ska dela med mig denna dag.

Jag såg dokumentären på SVT Play om Heath Ledger (någon mer än jag som tyckte att han var himla snygg ?). Visste ni att det var hela 10 år sedan han lämnade denna jord!

Är inne på Säsong 5 av Vampire Diares som jag har kikat på nu under lovet. Jag följde det när det gick för några år sedan och det skadar ju inte att se serien igen.

Jag har dansat- MYCKET. Jag spelar soundtracket från The Greatest Showman- hela tiden (som ni för övrigt finner på Spotify nu) och har hittat några bra moves till en låt. Jag får fortsätta jobba på koreografier men jag har mest bara njutit idag av att låta kroppen bara göra vad den vill utan att jag tänker. Det är det bästa - att bara låta det flöda fritt. Det gick till och med så vilt till idag att jag rev inredningen i mitt hem i stundens hetta, så fick jag ett gott skratt på köpet.

Haft lite kontakt med goaste gänget från skolan. Saknar dem och det ska bli så kul att återförenas efter ett jullov ifrån varandra.

Nu avrundar jag min kväll och hoppas på bättre sömn i natt

God natt på er

Likes

Comments

Dags för årets första horoskop och det verkar lovande

Det vilda i din själ gillar när det händer något och den här veckan är extremt igångsättande och innehållsrik och massa kul väntar och det känns som att allt är på väg att ta fart i ditt liv. Tisdagens superfullmåne i Kräftans tecken infaller i ditt passionerade och djupt kännande 8:e hus som är förknippat med dina innersta känslor och psykologi. Det är en finstämd, vacker och extremt känslosam måne som öppnar hjärtat för villkorslös kärlek. Passa på att önska in vad du vill att det nya året ska ge till dig. Men så snart fullmånen klingar av kommer all denna känsliga vattenenergi att ge vika. Då är det igångsättande eldsenergi och ambitiös och målinriktad, jordbunden kraft som kommer ifrån Stenbocken som tar överhanden i ditt ekonomiska 2:a hus och riktar ditt fokus emot yrkesliv och försörjning. Hela veckan kommer din styrare Jupiter att färdas sida vid sida med eldiga Mars vilket förstås kan få hela världen att rocka och rulla. Kärlek, passion, nya idéer – vad som helst kan hända nu. Om du inte är så äventyrligt lagd gör du klokt i att hålla en lägre profil för det finns risk att du blir uppöver öronen involverad.

Likes

Comments

I lördags var jag och såg "The Greatest Showman" baserad på verkliga händelser med bl.a. Hugh Jackman och ögongodiset Zac Efron. Jag hade inte förväntat mig något annat än att den skulle vara bra men den var över förväntan! Blev så tagen och slagen av stolen att tårarna rann. galet bra var musiken! 
Ni MÅSTE se den!

Här är en låt från filmen

Likes

Comments