Header

Autumn is here

Höstrusket är här med besked men som sagt- jag älskar hösten! Alla färger, löven som man nästan kan känna den där doften av... Dricka varma drycker, sätta på sig en mysig halsduk och gosesockar, tända ljus... Ja, listan kan faktiskt göras lång.
Vad tycker ni om hösten ?

Keep up the work Ida!

Denna helg har jag försökt väcka liv i "planerar- Ida". Vad ska jag göra den här helgen, vad vill och behöver jag göra ? Och försökt jobba med tänket grönt, gult och rött (beroende på hur krävande en aktivitet är). Jag måste reflektera och tänka efter. Vad är grönt, gult och rött ? Det får inte vara mer än max 2 röda på en dag för att man ska orka. Denna struktur och tänk ska jag alltid ha med mig för en hållbar vardag. En livsstil helt enkelt. Jag tror det kommer att underlätta, vara en hjälp och stöd, förminska (och kanske till och med förebygga i bästa fall) mot min hjärntrötthet och stress.

My form of expression

Jag går all in med ett nytt block också som jag bara blev såå kär i. Det står ju praktiskt taget Ida på det!
Att skriva är något jag verkligen tycker om, och har alltid gjort. Det har varit en uttrycksform där jag kommunicerar bättre.
Jag skriver hellre än jag pratar faktiskt och känns och faller sig ärligt talat lite mer naturligt för mig. Jag får fram exakt vad jag vill och menar, ger mig andrum och tänketid då jag inte är alltid är så snabb i käften sagt säga. Jag känner mig trygg i mitt skrivande. Det vet jag liksom att jag kan.
Nu tror jag jävlar i mig flitens lykta kommer att lysa med mitt nya fina block!

Och så skriver jag lite bättre...

Måste bara tipsa om den här baren som har blivit en lite av en ny favvo. Den har ALLT! Gå och köp för guds skull mina vänner! Jag tror inte ni kommer bli besvikna.

Starkt tips från skrivarcoachen här
In love!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Finally!

Sensitive schampoo och balsam fick följa med hem idag så nu är jag jättespänd på att tvätta håret! Självklart fick mitt standard torrshampoo också följa med. Bara älskar det!

"Vårdande formula för känslig hårbotten. Schampo som effektivt lugnar, motverkar mjäll och återskapar naturlig balans i torr och irriterad hårbotten"

"Vårdande formula för känslig hårbotten. Balsam med lätt kylande effekt som återskapar naturlig balans i hårbotten, motverkar mjäll och dämpar irritation"

Vad tror ni om denna hårvård ? Har du någon favorit från LCC ?

Likes

Comments

God förmiddag!

Frukosten är intagen och jag laddar batterierna lite extra med en NOCCO, sveper in mig i filten ser ett avsnitt av Riverdale.
Älskar att flera serier jag tidigare kollat på har kommit/kommer med nya säsonger som Legends of Tomorrow, Arrow, (Riverdale) och så snart kommer Stranger Things också...
Hösten och vintern är perfekt för serietittande.
Vad kollar ni på ?

Idag planerar jag att att ta mig ut i denna gråa dag för att åka in till stan och hämta ut vitamintillskottet. De hade tydligen inte det på min lilla vårdcentral när jag kollade igår. I samband med det tänker jag passa på att köpa det där shampoot och balsamet från LCC. Behöver egentligen ett nytt block också men vi får se vad jag hinner och orkar...

Vad är era planer denna lördag ?

Likes

Comments

Det var faktiskt väldigt längesedan jag åt min absoluta favorit från Häagen-Dazs.
Det här mina vänner...

Perfektion
Jag dör för kolasåsen!
En fröjd för strupen!

Likes

Comments

Hejsan hejsan mina vänner!
Har en del att dela med mig av egentligen men vi kan inte ta allt idag men ni ska få en liten nulägesrapport i alla fall från Ida.

En status såhär typ mitt i veckan...

Tänkte börja med lite positiva nyheter... Alla proverna är ju tagna och visade ingen direkt avvikande brist mer än D-vitamin. Så skönt att få veta det och släppa att det inte var det som var felet sagt säga och en bidragande orsak till mitt mående. Nu har jag fått D-vitamin tillskott på recept som jag ska hämta ut i dagarna och så får jag väl försöka lapa lite naturlig sol så länge det går!

Kronisk stress

När jag träffade min läkare igår gjordes det några justeringar i medicinväg (som bl.a. vitamin tillskottet). Vi hade ett ganska bra, givande och tryggt samtal kändes det som. Men så fick jag "diagnosen" kronisk stress. Det bekräftar egentligen bara det jag redan visste lite tror jag på något sätt med alla mina symptom- fysiskt som psykiskt.
Med den kroniska stressen har du en lättare fallenhet samt ligger i farozonen till gå in i väggen och utbrändhet.

Sänk kraven Ida!

Här behöver jag någon som bromsar mig (för jag är som person en driven och ambitiös tjej som gärna tar på mig lite för mycket för mitt eget bästa). Det är även SÅ viktigt att lyssna på kroppens signaler innan det går för långt. Förbygga och förminska psykiska och fysiska kraschlandningar, som jag brukar kalla det så mycket som det går. Vara rädd och ta hand om mig själv och vara lite mindre "duktig". Sänka kraven på mig själv helt enkelt.

Att planera...

Att planera mina dagar är även det väldigt viktigt och av STOR prioritet. Det är något som jag och min arbetsterapeut kartlägger och jobbar med. Detta tror jag kan bli en stor hjälp för mig och är en nödvändighet. En investering i mig själv kan man säga, min vardag och liv. Nu ska det jobbas stenhårt med kalender hädanefter!

My new lifestyle

Jag ska ta helgen och lovet till att verkligen reflektera och planera. Ladda batterierna på mina bästa vis så hittar jag tillbaka till mig själv sakta men säkert med vad man kan kalla det lite av min nya "livsstil". Jag kan. Jag ska bara hitta mina verktyg och strategier och en bra balans som fungerar för Mig.

Likes

Comments

Precis vad jag behöver!

Mars och Saturnus har precis utkämpat en liten tvist (kvadratur) vilket kan ha varit märkbart i ditt liv förra veckan. Ju närmare torsdagen vi kommer – desto lättare blir energin för dig. På torsdagskväll blir månen ny i ditt utåtriktade 11:e hus. Hoppla Skytten! Det här är inte en vanlig tunn nymåne, för denna möter upp med nydanande krutdurken Uranus. Tjopp – jag anar att den här spännande energin faller dig i smaken. Det ger ett explosiv veckoslut som väcker minnen om en svunnen tid till liv. Ja, jag tänker närmast på tiden innan Saturnus började störa dina cirklar och du blev en ansvarstyngd medborgare. Det är verkligen en gynnsam tid för dig då ödet kan leda dig in på en väg som gör att du hittar något som motiverar dig och gör att du tänder till. Din ambition och livslust skjuter i höjden nu. Passa på att sluta upp med dina favoritmänniskor under helgen som garanterat blir superkul.

Likes

Comments

Hang in there

Efter en lite för kort helg (som vanligt) kallar verkligheten igen. Skola och vardag, ny vecka, nya utmaningar. Kropp och knopp skriker LOOOV men det är nära nu- närmare 1 1/2 vecka till att kriga på innan jag får mitt efterlängtade lov!

Denna veckan har jag ett läkarbesök inbokat (about time by the way), köra mitt älskade danspass, vänta på svar från hunddagiset jag mailade som är en potentiell praktikplats lite senare i höst, brorsan flyttar in som inneboende för ett tag (men jag är hemma själv med full tillgänglighet i min lilla "ugglelya" när jag väl är hemma).
Jag är en sådan person som verkligen behöver min egentid.
Det är även dags att hämta ut mediciner igen och så väntar (ännu) en lugn helg med jag antar inte något särskilt inplanerat än i alla fall.
Varför känner jag mig som värsta pensionären ?

Vad är era planer i veckan ?

Likes

Comments

Vad vill du dricka varje morgon ?
Te, choklad-havredryck/Oat Mocha eller Proviva
Kan förresten rekommendera den här nya produkten från OATLY!

Vilken årstid är bäst ?
Förut sa jag alltid sommaren men jag har ändrat mig och måste nu nog säga hösten! Man kan ta på sig mysiga tröjor, sjalar och gosesockar, börja tända ljus, dricka varm choklad och allt det där... Skapa mysfaktor helt enkelt.

Om du fick äta en sötsak varje dag, vad skulle det då vara ?
Behöver jag ens svara på det ? GLASS såklart!

Vad får du aldrig nog av ?
Kramar, musik, ugglor, te, choklad och åter igen- glass

Något på önskelistan
Har velat köpa det här shampoot och balsamet från LCC såå länge! Fått leva på budget shampoo ett tag men nu vill jag verkligen unna mig denna hårvård. Hoppas de kan hjälpa min torra hårbotten!

Har ni provat ?

Likes

Comments

Lyckan var total när jag hittade dessa nyheter från Barebells och NJie på Ica Maxi
ProPud Pepparkaka proteinpudding

Trodde inte denna puddingen skulle komma förrän nästa vecka men där stod den i kyldisken och väntade på mig. Förra året fick vi besök av lussekatt men detta året är det minsann pepparkaka.
Kan den bli en höjdare ?

Barebells Salty Peanut bar

Och baren, jag säger bara baren...! Jag är såå spänd på den för jag älskar Barebells andra barer. Men jag menar, kan den vara annat än gudomlig ?

Barebells Vanilla Milkshake

Sist men inte minst milkshaken. Har haft svårt för just vaniljmilkshake då jag förknippar det så mycket från alla vaniljnäringsdrycker jag drack under den svåra sjukdomstiden för att gå upp i vikt... Jag kan fortfarande känna smaken om jag skulle tänka på det...
Men jag vill ändå ge den en chans och får hålla mig till chokladsmaken annars som är mitt säkra kort.

Vad tror ni om dessa produkter ? Har ni testat och vilken är er favorit ?

Likes

Comments

Alltså gud vad jag hade längtat att sätta skeden i en B & J! Nu efter 14 dagar är äntligen glassbehovet tillfredsställt ännu en gång. Jag tänker hålla hårt i mina glass-fredagar kan jag lova och jag har ju fler på min "glassönskelista" kvar.
Ikväll blev det Cookie Dough S`wish up som jag har provat en gång innan och fullkomligt ÄLSKAR! Vi snackar kakexplosion utan dess like.

Glass och kakor är helt genialiskt!
Ben and Jerry- Två män som inte sviker

Likes

Comments