Denne uka har det vært forbredelse til utstilling som åpnet torsdag kveld. Vi var ute å hente opp plakater rundt om i Levanger og på onsdag var vi å monterte utstillinga. Vi fikk også tatt oss en liten tur ut å ta bilder.

Jeg dro hjem på torsdag etter vi var ferdige med timene, og gikk da glipp av utstillingsåpningen. Fredag dro jeg og pappa til Langedrag på Workshop! Der fikk vi teoretisk foredrag, ta bilder av fjellrev, gaupe, ulv, hunder, hester og andre gårdsdyr. Det ble ganske mange bilder og en bra helg på Langedrag!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Da var vi godt igang med 2018! Tilbake på skolen og full fart. Denne uken har vi blandt annet begynt å forbrede til en familiehelg vi skal ha i februar. Helgen skal være inspirert av vikingtiden, hvor familiene får dra til Stiklestad og vi skal gjennskape langhus og midtvintersblot her på skolen. Vi hadde derfor fellesfag om dette på fredag og i går var vi en tur på Stiklestad for å hente litt inspirasjon til forbredelsene.

I foto timene har vi jobbet med en utstilling vi skal ha på torsdag i neste uke på biblioteket i Levanger. Vi har fått valgt bilde og fått printet de. Det blir spennende å se hvordan utstillingen blir!

I går var det fin solnedgang på ettermiddagen, måtte ut å gå en tur for å ta litt bilder. I dag er været noe helt annet, kan nok si det er snøstorm ute. Det har vært greit å komme igang igjen etter juleferien. Nå er det ikke lenge til elevstyrt uke som for meg begynner på fredag! Det skal bli moro. Fram til det skal vi begynne med de nye valgfagene, gjøre klart til utstillingen og masse annet. Jeg fikk valgfagene yoga på mandager og tegning på torsdager, så det blir nok bra.

Likes

Comments

Da går 2017 mot slutten og jeg tenkte å dele mine favoritt bilder av de jeg tok i 2017!

Ulver på Langedrag i februar.

Gauper på Langedrag i mai.

Paris i november. Streetphotography og litt paparazzi ;) Bilde under er av Alexandra Park som spiller i tv-serien The Royals.

Håper alle har hatt en fin jul og får et fint nytt år!

Likes

Comments

Denne uka var den siste før juleferien! Så vi startet uka med brettspill i stedet for spinning, det var helt greit. Det ble litt mer øving til julekonserten, info om ting som skal skje etter jul, og litt forskjellig. På tirsdag hadde resten av klassen bildekritikk, det var spennende å se bildene til de andre. På kvelden hadde klassen elevkveld for skolen. Vi ordnet i stand med quiz om klassen, gløgg, kakao, peppekaker, fotografering og julequiz. Onsdag var den store vaskedagen, hele avdelingene skulle vaskes ned og gjøres klare til vi skulle komme tilbake etter jul. Det ble rundt fire timer vasking tilsammen den dagen. Så det var greit å være ferdig med den! Det ble også litt pakking samtidig som rommet ble ryddet og vasket. Og jeg fikk tilslutt med meg det viktigste hjem, til tross for liten plass.

Torsdagen begynte vi med å se Polarekspressen før vi fikk fri frem til vi skulle i kirken å ha lydprøve i tre tiden. Julekonserten begynte halv fem og holdt på litt over en time. Det ble veldig mye bra innslag! Så var det tilbake til skolen og skifte til festantrekk, det var julebord med masse god mat, taler, underholdning fra lærere og stipendiater, gåing rundt juletreet, nissebesøk og dansing. Kjempe hyggelig kveld!

Fredagen ble det bare en julequiz som ikke handlet om jul, hehe. Så var det å pakke ferdig å sette nesa hjemover. På lørdag ble det litt shopping og enda en julegave i boks, og litt kakemenn baking. I dag har det blitt en tur ned i Bingsfossen for å ta litt bilder, og en bakedag hos tante hvor det ble laget konfekt, karameller og peppekaketrøffler.

Likes

Comments

Forrige uke ble mye deler av fototimene brukt til å planlegge elevkvelden klassen skal ha for resten av skolen i morgen. På onsdag var klassen en tur i Trondheim for å ta litt bilder, det ble vel mer gåing inne på Trondheim Torg enn ute og fotografere, menmen :) Vi var også en tur hjemme hos den ene læreren våres som bor i Trondheim. Vi spilte litt spill og bare slappet av. Det var koselig.

Torsdag og fredag var det tid for juleverksted. Vi fikk sende julekort, lage kort, lage nisser, støpe lys, tove nisser, lage drops og tegne på kopper. Så mye forskjellig. Det var ganske greie dager!

Fredag kveld reiste jeg og to av jentene med toget til Tronheim for å møte tredjemann som allerede hadde dratt litt tidligere på dagen. Vi var i Trondheim hele helgen og var en del på julemarked og juleshopping. Men hovedgrunnen til at vi dro var at vi skulle på et foredrag med Balakhilya das som er en yogamester og han holdt foredraget Lost in the World. Det var ganske interessant.

Likes

Comments

Denne uken har jeg slitt med forkjølelse og har måtte droppe å være med på en del ting.. Så det ble ingen spinning på mandag. Ble med på resten den dagen da, husmøte, allmøte og foto timer, hvor vi feiret bursdagen til en av lærerne våre! Vi snakket også om elevstyrt uke som er i uke 3. På kvelden hadde Livslinja elevkveld, da det ble musikkquiz og baking av peppekaker! Etter kveldsmat ble det satt på Jul i Flåklypa og vi fikk smake på peppekakene og fikk kakao og godteri. Så det ble en koselig kveld!

På tirsdag var formen litt bedre igjen og jeg fikk vært med på hele dagen. Vi hadde foto, og først var gruppa mi i klasserommet hvor vi skanet bilder fra negativene vi tok i Paris. Det var også en veldig fin soloppgang! Så jeg og ei til løp ned trappene og opp til Haugen for å hente hver vårt kamera, for å å løpe opp igjen til klasserommet og ta bilder ut gjennom vinduet. Så det gjør ikke så mye med timer på morgenen når man har så fin utsikt ut av vinduet :) Etter lunsj var vi i mørkerommet og fikk printet ett av bildene fra Paris til A5 størrelse. Vi fikk også tatt 2 bilder med pinhole kamera eller skoesken som vi laget forrige uke.

På onsdag var jeg værre igjen men klarte likevel å bli med på hele dagen, vi så film før lunsj og forbredet oss på å ha timer med USA klassen. Så etter lunsj var halve foto sammen med halve USA klassen, og vi fortalte litt om hvordan pinhole og camera obscura fungerer, mens de hadde forskjellige leker hvor vi ble bedre kjent med hverandre. Vi skal jo tre-fire uker sammen til USA, og da er det jo greit å være litt kjent :) På kvelden var vi på Skogn Pizza og feiret bursdagen til Karoline! Det var koselig!

Torsdag var det egentlig ti på topp, men det måtte jeg droppe.. Etter lunsj var det kor, og jeg mimet meg gjennom øvelsen til julekonserten. Haha..

På fredagen var det swing i fellesfag, og jeg hadde så lyst til å være med denne gangen, men måtte stå over fordi jeg hostet så mye.. Etter lunsj fikk skolen besøk av Petter Nyquist, bedre kjent som Petter uteligger. Han snakket litt om sine erfaringer med å bo på gata og om boka hans som nettopp har kommet ut. Det var ganske spennende foredrag.

I går var det klart for dette halvårets siste fest, og det ble julefest med finstasen på og mye juledekorasjoner. Det var koselig, men jeg orket ikke være der så veldig lenge, for hostinga tok helt av.. Men fikk med meg litt da. Så denne uka har vært litt kjedelig med forkjølelse menmen, det er den tiden på året så.. Og heller nå enn i jula ;)

Likes

Comments

På mandagen hadde vi bare halv dag, siden det var hjemreise helg i helgen. Jeg var en liten tur hjemme og kom oppigjen til skolen til lunsj på mandag. Det ble kor for å øve til julekonserten vi skal ha i midten av desember, og i foto ble det en gjennomgang av sensorer.

På tirsdag var klassen igjen delt i fire, min gruppe begynnte i mørkerommet hvor vi fikk prøve å lage content sheet, få negativene over på et fotoark slik at vi kan se alle bildene riktig veg. Det var veldig spennende og gøy og se når vi la arket ned i kjemikalene og bildene plutselig dukket opp på arket! Etter lunsj laget vi vårt eget kamera av en skoeske, så da ble det klipp og lim. Onsdagen fortsatte vi med delt klasse og det var vår tur til å dra til Verdal å ta bilder, men i nesten 10 minus fristet ikke det så veldig, så vi endte til slutt opp med å gå på kafe og drikke kakao hele gjengen. Etter lunsj så vi nok en episode av The genious of Photography.

Torsdag var det nok en topp tur, denne gangen til Fjellhov. Det var ganske bratt, steinete og glatt. Noen steder så det ut som det gikk en foss midt i stien som nå var frosset. Litt vanskelig å komme seg frem noen steder, men vi kom oss både opp og ned uten skader, så da var vi fornøyde. På toppen var det en åpen hytte hvor man kan gå inn i, der var det også en annen turgåer, som fortalte oss litt om hvordan hytta var bygd og sånt. Turen var egentlig ganske fin, og hadde nok vært bedre dersom det ikke hadde vært vinterføre.

På fredag hadde vi fellesfag hvor det var tema vitenskap og religion. Det var noen spennende punkter som ble gått igjennom. Etter lunsj var det som vanlig romvask og fri. På kvelden ble det Skofo-games som denne gangen var tegnekonkurranse hvor vi skulle tegne noe Skofo relatert. Der kom jeg på en delt 3.plass!

Lørdagsseminar var om menneskets følelser og vi så filmen The Champ, som var veldig fin. Etter lørdagsgrøten ble det en shoppingtur til Magneten, så da fikk jeg kjøpt inn litt julepynt, og fikk enda en julegave i boks. På kvelden arrangerte en avdeling Braingames som var masse poster med forskjellige hjernetrim aktiviteter, det var gøy.

-Ida

Likes

Comments

Mandagen brukte vi på å komme oss tilbake fra Paris. En mye mer behagelig flytur med mindre venting enn på turen ned. Det var nok noen slitene etter turen, men den var utrolig bra tur! Vi var tilbake på skolen til kl 20.

Tirsdagen og onsdagen delte vi klassen opp i fire grupper for å jobbe i mørkerommet, jobbet litt med Photoshop, redigere alle bildene fra Paris og se en dokumentar. Vi fikk fremkalt bildene vi tok i Paris med et kamera vi fikk utdelt med film i. Var litt morsomt å få gå gjennom hele den prosessen selv. Og vi skal jobbe videre med negativene neste uke.

På torsdag var det valgfaget ti på topp, det ble ikke noe topptur denne gangen, men en tur i Falstadskogen og en tur innom gamle Falstad fangeleir. Vi fikk høre litt om hva som hadde skjedd der under krigen. Så det ble en historierik tur denne gangen.

Likes

Comments

Etter mye forsinkelser både på Værnes og Gardemoen kunne vi endelig si bonjour Paris i 15 tiden på torsdag! Vi fikk skjekket inn på hostelltet, og fikk halvannen time til å få i oss litt mat og slappe av etter flyturen før vi skulle ut å utforske byen. Det ble en tur til McDonalds fordi der kunne vi bestille på automater i stede for å måtte prate fransk, som ingen av oss er noe særlig flinke til, hehe. Etter mat fikk vi hentet kameraene og var klare for kveldens økt. Vi tok metroen og gikk til Sacre-Cæur. Før vi gikk videre til Montmartre. Vi fikk også god utsikt til Eiffeltårnet og måtte selvfølgelig stå å vente på lysshowet! Når vi fikk fritid igjen dro noen av oss ned til Eiffeltårnet for å se på lysshowet litt nærmere, men da var det tekniske problemer, så det ble ikke noe av.

På fredag var det oppmøte 9.15 utenfor hostellet hvor vi fikk baguetter. Så dro vi til Versailles og fikk oss en tur inn der for å se, det var mye fine rom og gjendstander! Det ble nok en baguett til lunsj i slottsparken. Når vi var ferdig på Versailles dro vi inn til byen igjen. Til Eiffeltårnet, vi fikk tatt gruppebilder og enkeltbilder forran tårnet. Jeg var så heldig å se tre skuespillere som jeg har vært og er stor fan av, James Lafferty og Stephen Colletti fra One Tree Hill og Alexandra Park fra The Royals! Da var jeg helt i ekstase! Fikk selfie med Alexandra Park og Stephen Colletti! :) Og fikk også lekt meg som paparazzi! Så det var stas. Vi fikk fritid i 17 tiden da tok en del av oss metroen for å finne et sted å spise, vi endte på McDonalds igjen. Så gikk vi bort til Notre Dame for å se på lysshowet som var der, det var ganske fint! Etter det ble det en rolig kveld på hostellet etter 12 timer på farten.

På lørdag dro vi til Notre Dame og var en tur inne i katedralen, før vi gikk til Shakespare & Company bookstore. Der kunne jeg antaketlig gått i flere timer, men det hadde vi dessverre ikke tid til.. Endte opp med å kjøpe en bok av Susan Cain "Quiet Power". Videre satte vi kursen mot Louvre museet. Her var målet å finne Mona Lisa maleriet. Stort mer orket vi ikke, med mye gåing og vonde rygger. Vi tok oss en tur tilbake til hostellet og slappet av litt, før vi dro på suvernir shopping ved Sacre-Cæur. Vi gikk fra butikk til butikk. Så skulle vi finne et sted å spise, som var lettere sagt en gjort. Men vi fant til slutt en resturant som hadde pizza, som var det vi lette etter. Så det var bra.

Søndagen var det egentlig oppmøte 10, men den ble nærmere 11 før vi kom oss avgårde, på grunn av mye regn, var noen skeptiske til å ha med kamera og sånt. Men vi kom oss avgårde til slutt og fikk sett Triumf buen, da kom det også litt gløtt av sol. Så gikk vi nedover Champs-Elysees og endte på Paris Photo. Det var sykt mange bilder som ble stilt ut. Etter en time ga vi opp, da hadde vi gått rundt og hadde ikke sett mer en maks 10 % av bildene, så da dro noen av oss på shopping i Champs-Elysees i stedet! Vi skulle også ta metroen til ett annet sted for å gå på Forever 21, men når vi kom fram var det stengt, så da ble det en liten tur innom en kafe for å ta med seg en kakao og en liten bolle før vi dro tilbake til hostellet. Etter en liten pust i bakken ble det enda litt mer suvernir shopping, i samme butikkene som lørdagen. Før vi prøvde å komme oss til et sted hvor vi skulle møte resten av klassen for ost og vin. Men vi klarte å ta metroen feil vei i mange stopp, når vi egentlig skulle en tilbake fra der vi var. Så vi ble nesten 30 min forsinket og måtte sitte litt unna resten av klassen.. Men det gikk da greit. Videre derfra gikk vi for å smake på Paris beste Crepé! Jeg tok med nutella, men jeg er ikke akkurat så glad i sjokoladepålegg i store mengder, så det ble litt for mye.

Har masse masse mer bilder, men innlegget begynner å bli ganske langt, så jeg tror jeg skal stoppe der. Det kommer mer bilder på instagram: https://www.instagram.com/imb98/ og https://www.instagram.com/bjerkompxcreative eller på Facebook: Bjerkomp Photography, hvis noen vil se mer!

- Ida

Likes

Comments

Siden det skjer mye denne uka, tenkte jeg å dele opp innlegget, så derfor kommer det et innlegg nå :)

Denne uka er det linjefagsuke. Vi har bare fototimer hele uken. På mandag jobbet vi litt i studio og med en oppgave som vi skulle levere til en fotograf, vi så også en film som hadde handling i Paris. På tirsdagen dro vi til Verdal og var på grottevandring. Det var utrolig gøy. Utrolig hvordan naturen former seg selv. Det var ganske trangt inne i grotta i noen partier, og vi måtte ned i mange rare stillinger for å komme oss videre, det var også et parti hvor vi måtte rappulere. Så det var gøy. Når vi ikke var i grotta tente vi bål og grillet pølser. Veldig kjekt med en hel dag ute i naturen!

Dagen ble avsluttet med et etterlengtet syn av nordlys! Ble ganske ivrig over å se nordlyset og klarte å gå på tryne på veg inn igjen for å hente kamera, skikkelig kløne, men det gikk greit, jeg fikk trossalt mye bra bilder av nordlyset!

I dag har vi bygget Camera Obscura. Det gjorde vi ved å gjøre et rom lystett, deretter å lage et hul i pappen vi tettet for vinduet med. Dermed kom lyset inn og vi fikk det som var på utsiden av vinduet oppned på motsatt vegg. Det ble ganske kult.

Nå er det bare å pakke ferdig og gjøre siste forbredelser før vi har avreise til Paris i morgen tidlig!

-Ida

Likes

Comments