Eftersom Maxi är på dagis tisdag till torsdag så blir ju helgen alltid väldigt lång hos oss, och inte mig emot egentligen. Men på något sätt tycker jag nog ändå måndagar är sköna eftersom det ändå på något sätt blir vardag då efter en lång helg och vi får mjukstarta veckan lite.

Imorse steg jag upp med två pigga barn vid 8. Vi åt gröt och tittade barnprogram. När J steg upp blev det städning, och jag förstår inte hur en familj på fyra kan grisa ner som oss. Men nu är ordningen återställt och jag kan slappna av.

Efter det gick vi till västraplan för att spela frisbeegolf och fotboll i höstvädret. Kallt som tusan men visst smakade lunchen bättre efter att ha varit ute en stund, som alltid. Nu är J och kollar träningar och vi ska också gå ut en stund ännu bara Antonio blir trött först.

Likes

Comments

Varje söndag äter vi middag hos svärföräldrarna och denna söndag var inget undantag. Men denna gång gick vi, hela familjen en skogspromenad innan maten. Det är så skönt att vara ute och röra på sig lite från morgonen och med tanke på den långa vintern man har framför sig så borde man nog dagligen vistas ute i solen för att få lite d-vitamin och energi.

Maxi cyklade och jag och Jocki gick. Imponerande hur en treåring orkar cykla ca 6 km i blandad terräng. Lillkillen sov i vagnen under hela promenaden och idag blev det nog bekräftat att bugaboon tar sig fram även i lite jobbigare terräng.

Likes

Comments

Idag började vi dagen med att baka kanelbullor dagen till ära. Det blev både traditionella kanelbullor med kanel, smör och socker i. Men också några med mandelmassa, äpple och vaniljsocker i. Goda hur som. Det blev dock lite fler bullar än tänkt så nu blir det att äta kanelbullar i några dagar.

Så sockerutmaningen gick inget vidare denna gång heller... Hehe.. Hopplöst..

Likes

Comments

I mammabarngruppen jag är med i på facebook kör några av deltagrna en utan socker utmaning. Vi är några deltagare som är med och alla gör det på det sätt som passar var och en bäst. Jag skulle i dagsläget aldrig orka leva helt utan godsaker, det finna alldeles för mycket gott för att jag ska utsätta mig för det. Men 30 dagar utan socker med undantag för en dag i veckan är en lagom utmaning för mig.

Hittills har det gått riktigt bra. Visst har jag varit sugen på allt möjligt men har ändå lyckats stå emot. Igår var det lite jobbigt när J och mamma mumsade på nutellakladdkaka men efteråt ångrar man ju inte sig. Njutningen är ju ganska kort när man äter gott så.

Men denna vecka kör jag fuskdag idag eftersom jag kommer få besök och då inte vill sitta oäten, och ni kan tro det smakade bra med lite kladdkaka imorse efter en dålig natt med alldeles för lite sömn 😃 Helgen kan bli tuff med b.la. kanelbullens dag på söndag. Men sånt är livet!

Likes

Comments

Egentligen gillar jag inte hösten. Hösten för mig innebär ofta skolstart, vardag, stress, minutschema och planering. Med andra ord sådant som gör att jag får en klump i magen bara av att tänka på.

Denna höst är dock annorlunda och betydligt lugnare än det brukar vara eftersom jag är mammaledig. Och nu ikväll, när jag gick en kvällspromenad helt ensam med musik i öronen tyckte jag nästan det kändes lite mysigt. Staden sov och det var svalt och skönt.

Likes

Comments

För en vecka sedan snubblade jag över en helt fantastisk matblogg som jag och min sambo verkligen fastnade för. Efter att ha bläddrat bland recepten en bra stund bestämde vi oss för att från och med nu börja prova på två nya recept per vecka.

Jag tror de flesta barnfamiljerna (inklusive oss) ofta har som vana att göra ungefär samma maträtter varje vecka. Det är lätt, bekvämt och man vet vad barnen äter och inte. Men på samma gång är det ju fruktansvärt tråkigt, och tänk så mycket maträtter man går miste om.

Handla och koka ska man ju ändå, så varför inte göra det lite mer spännande genom att prova på lite nytt ibland.

Dagens mat blev en form av köttfärsgratäng, och alla åt upp sin mat! Toppen!

Likes

Comments

Ikväll gick jag en promenad med kidsen så länge Jocki städade lite här hemma. Det blev en sväng till posten för att hämta ut ett paket och via butiken för att köpa lite smått.

Maxi är så otroligt duktig att cykla med tanke på sin ålder och cyklade redan när han var 2,5 år utan stödhjul. Då var man ju som förälder livrädd att röra sig i trafiken eftersom han var så liten, men ju äldre han blir destu tryggare känns det även för oss (framförallt mig, hönsmamman).

Ikväll blir det tyska kurs för mig och J.

Likes

Comments

​Välkomna till min nystartade blogg!

Har periodvis bloggat sedan jag var ca 15 år. Men senaste år har det bara blivit mindre och mindre, för att slutligen upphöra helt. Nu är jag än en gång mammaledig och känner att det kanske skulle finnas lite tid över för att dokumentera det vi sysslar med för tillfället. Så vi gör ett nytt försök, än en gång. Likes

Comments