Jahapp så var 2015 slut och jag har hunnit jobba på och avsluta 2 heltidsjobb, ta studenten, vara kär lite hit och dit, träffa första tjejen, köpa smink för tusentals kronor, ha jättekul, vara jättefull, vara superambitiös, superstressad, rik, fattig, älskad. Och allt där imellan förstås.

Jag ska börja plugga i vår. Jag är antagen till juristprogrammet i Uppsala och står på reservplats 1 i Lund. Flyttar alltså "primärt" till Uppsala men ändå helhjärtat. Ska det va så ska det vara, alltid så med mig!

Ikväll har jag gjort något jag ALDRIG gör och överkommit en rädsla jag haft länge. Jag har legat på soffan. Själv. Degat. Inte käkat massa skit eller tittat på film eller smsat med någon. Bara hängt med moi. Resulterade tillslut i att jag provade lite (TOTALT MISSLYCKADE) sminkningar och gick omkring i trosor och rosa pälsjacka.

Hej 2016! Hejdå rädslor!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Varje dag lägger jag otroligt mycket tankekraft och energi på en specifik person. Det är inte den typen av situation när personen i fråga ger tillbaka lika mycket, man bara förlorar energin. Jag känner att det här börjar gå för långt och att jag har hamnat i en ond cirkel. Mitt fokus ligger nästan enbart vid denna person och det försvårar min vardag. 

Har ni varit med om något som helt fångat upp era tankar och er energi? Hur gjorde ni för att komma till baka till en "vanlig" vardag igen? Fokuserade ni på annat?

Vad kan man fokusera på istället då?

Jag försöker lägga min själ i träning och kost. Det har alltid varit enkelt för mig att slukas upp av den världen. Denna gång tycks det inte gå lika lätt men jag ska inte ge upp. Det här håller inte, det bryter ned mig!

Likes

Comments

Ja det är väl ungefär så jag skulle sammanfatta gårdagen. Sjukt spontant, satt på soffan och käkade choklad efter jobbet när Issa ringde! Men vad är man för vän om man inte slänger på festblåsan och hänger med?

Jag hade på mig svart spetströja som är bred över axlarna och endast är i spets längs hela ryggen och armarna. Känner mig alltid fin i den! Och svarta höga TIGHTA jeans från Acne.

Vi larvade oss mycket framför kameran. Alltid kul att ha bilder dagen efter! Oavsett hur stabila de är...

Likes

Comments

Anastasia contouring kit (färg light) har verkligen öppnat en ny värld för mig! Står och knåpar varje morgon nuförtiden, i hopp om att jag snart ska bemästra denna uppenbarligen så komplicerade konst!

Likes

Comments

Imorse åkte jag tillbaka till Åhléns för kassaintroduktion+stanna en timme efteråt och jobba! Tiden på introduktionen gick segt eftersom jag redan jobbat med Extenda, kassasystemet, och hajade rätt snabbt. Stort tack ändå till Åhléns som är så engagerade i att ge sina medarbetare en stabil grund att stå på. Det ska man inte ta för givet som anställd på ett megaföretag! Timmen när jag jobbade gick i alla fall supersnabbt. Blinkade verkligen, och så hade det gått 45 minuter!? Såå kul! Underbar känsla att jag kommer jobba och ha KUL i fortsättningen!

Efteråt blev det lunch+fika med Sofia, 100% nödvändig catch up och matvarushopping på goodstore för halva livets besparingar! (Skämt åsido, men det är dyrt att vara mjölkallergiker och chokladgalen samtidigt).


Mer om vad jag köpte får jag skriva en annan gång!

Likes

Comments

Känns som det har hänt jättemycket idag samtidigt som det känns som att det inte har hänt någonting!

Åhléns var JÄTTEHÄFTIGT! Introduktionen idag var först allmän med butikschefen (viktig, viktig man). Han såg ut som han var direkt tagen ur amerikansk TV i sin fantastiskt snygga kostym och colgate-smile. Genom en blick fick han en omedelbart att vilja jobba på Åhléns resten av livet jag kände mest -japp jag gör allt du säger oavsett alla gånger säg bara till, japp, japp. Lokalen vi var i är mitt blivande lunch/cafe/chill-rum och såå vackert inrett. Kallas "Kvarteret" och är som en liten restaurang. Efter denna viktiga, viktiga man totalinspirerat 30 newbies att prestera över öronen var det säkerhetsintroduktion med en vakt som borde extraknäcka som stand-up komiker. Garvade. Mycket.

Sedan var det kontraktskrivning på schemat med en härlig tjej och en till blivande kollega. Tog en bild till mitt nya ID, ett personalkort, och pratade mer info.

Efter Åhléns lunchade jag med Julius och handlade lite pyssel på underbara Granit.

Likes

Comments

Nu är jag på tunnelbanan på väg mot första dagen på Åhléns City. Känns pirrigt men jag är aningen för trött för att känna efter egentligen... Trodde igår att detta började kl 10 så jag var på stan en sväng med en vän. Knäppt det blev men aja, det var värt det!

Likes

Comments

Jahapp! Jag är uppsagd från ICA och börjar på Åhléns citys kosmetik/accessoar avdelningar nu i november. Mitt "startkontrakt" sträcker sig till mitten av januari. Sen får jag välja om jag vill förlänga det och jobba kvar eller om jag sticker och reser redan då. Eller pluggar kanske. Vilket som så är det spännande. Känner mig lite som Alladin på heltid! Ständigt ovanför marken och ungefär lika hal som en ål... Hehe.

Jag har känslor som fullkomligt sprutar ur öronen på mig och jag både hatar och älskar det. Jag stannar inomhus soliga höstdagar och får ryck och pushar på världens springtur när det regnar som värst.

Jag bakar brownies på pulvermix och lever på nästan ingen riktig mat. Mest gröt, chokladmjölk från Oatly, glass med bär, frukt, mackor, chips.

Jag håller det städat i mitt rum (inga kläder på golvet) i väntan på att jag ska våga riva ned alla möbler och börja om. Jag dammsuger väl inte eller så, mer bara håller reda.

Jag träffar människor jag inte känner på spontanast möjliga vis och skaffar nya vänner. Jag skrattar mycket och när jag behöver gråta ser jag till att göra det ordentligt när jag har möjlighet. MYCKET musik ingår i min vardag. För känslornas skull.

Likes

Comments

Tankarna flyger omkring i huvudet den här perioden av livet. För alla, nästan, säkert. Och vi bestämmer oss för något. Vi blir inspirerade och tränar, målar eller lyssnar på musik. Vi kanske fotar, eller köper modetidningar, eller skriver ut bilder på vacker inredning eller en strand vi gärna vill åka till.

Men vad är vi? Blondinbellas efterträdare med ambitioner bland stjärnorna, konstnärer nattetid, cast away deluxe med rufsigt hår och en ryggsäck med ombyte som ända ägodel, eller tutorial-byggande sminkproffs och hobbyfashionista?

Vi säger till alla vad vi vill, vad vi ska uppnå, göra, för att bekräfta vårt intresse för målet som ska nås. För oss själva. Jag tror inte att vi alla gånger är helt säkra på att det vi väljer är det vi vill, men tanken på förändring gör det odrägligt att inte prova. Prova allt.

Viktigt att komma ihåg, alltså summan av inlägget: det är okej att vi inte vet. Vi vet inte nu, men vi kanske aldrig vet senare heller. Vi kanske bara gör, och får ut så mycket som möjligt av det vi väljer.

Ung, fri. Vi stressar inte, nu när vi för första gången inte behöver göra det.

Likes

Comments

Inatt hände det igen. Jag flyger upp, hälften sovandes hälften vaken, svettas skakar och frustar, skriker. Skriker så lungorna nästan inte klarar mer. Sen somnar jag. Morgonen efter är minnet diffust. Hände det där verkligen?

Usch nu är jag trött på att inte känna mig okej. Sanningen är i alla fall den- jag är inte okej. Jag har ju haft problem med sånt här så himla mycket. Så nu är det dags att ta tag i det. Jag ska få hjälp och det är okej. För det är för svårt att lösa alla problem själv.

Likes

Comments