Hejjsan bloggen och de få som nu läser den.😂 Jag tänkte göra ännu ett försök att blogga och den här gången hoppas jag att det håller längre än ett inlägg. En bra andledning jag har till att blogga är ju att jag har fått SÅÅ dåligt minne. Ibland kommer jag ju inte ens ihåg vad jag åt till middag i förrgår eller vad jag gjorde förra veckan.🤔

Hur som hellst kan jag ju rabbla upp vad jag gjort under helgen, eller så mycket jag minns av den. Mina helger i Sverige är ganska likadana jag vaknar, äter frukost och sen åker jag skidor. Den här helgen har jag bara haft längre pass eftersom att jag ska åka Marcialonga i Italien om 13 dagar!!! Det ska bli så kul!😍 Ja, där har ni min helg i några ord. Eller nej, jag gjorde tacoköttbullar en dag också!😂 Det låter kanske inte som att jag har de roligaste helgerna, men själv tycker jag det ör ganska skönt att göra typ ingenting i tre dagar.😄 Men man saknar ju ändå att vara ute med vännerna.💕 Nu på fredag morgon åker jag hem, så då får jag träffa dem!

Ikväll ska jag äta pizza med Lindis, Linnéa och några andra som på skidgymnasiet.😄

Vi hörs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bloggen har stått tom ett tag nu och min anledning till det är väl att det inte har hänt så mycket eller speciellt. Men efter i torsdags fick jag nog något att skriva om. Ja... vi skulle köra ett tufft rullskidpass på rullbandet (tänk er ett stort, brett löpband) i par. Jag kände redan innan att psyket eller hjärnan var trött och då brukar jag ha svårt att pressa mig, utan att fälla en tår i alla fall. Men jag tänkte inte mer på det. När tränaren frågade oss vilken tröskel vi låg på var jag ju redan trött medan mitt par hur enkelt som hels pratade på brevid. Jag kunde inte ens se upp på tekninfilmen på skärmen. Det slutade med att jag låg på bandet hängandes i säkerhetslinan, haha. Tagga life, tänker man ju bara då. Ja hoppade nog av passet där och rullskidade hem.

Jag tar det ändå inte så hårt. Jag kan inte förvänta mig att vara proffs i uppförsbackar när jag typ aldrig sett en om man jämför hemma med här. Då man kommer hem till Jeppis tycker man ju nog at "uppförsbackarna" bara krymper. Haha.

Min helg är ännu inte över, men tror jag kan skriva om den ändå då den ser ut som alla andra just nu. Fredag: träning, soffa och film, lördag: soffan och film, söndag: cykel, soffa och film. Så ganska lonely är jag ju, och ganska simpla helgar.

Saknar mina BFFs, önskar man hade såna som ni här! <3


Likes

Comments

Ja, som rubriken lyder så har vi hemmaträningsläger som börjar i morgon. Vi kommer att ha två träningspass per dag. Jag ser fram emot lägret och tror att det kommer att bli super kul!

I morgon kommer också mammsen, Moa och Lea hit runt två tiden. Med det vill jag säga att jag ser fram emot att få maten serverad, haha! Näe, skämtosido. SKa inte heller glömma att jag fick en spontan idè igår. Jag fick för mig att klippa mig och färga håret. Och inget mer med det, jag sprang till coop och köpte hårfärg. Sen var det bara att sätta i det som shampo och så var det kökssaxen som fixade resten. :D Jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Och hår är ändå bara HÅR! Igår var jag också på gymmet med Olivia, sen har jag mest chillat i helgen.

Här är en före och efter bild på håret :)

Likes

Comments

Testveckan är här med över, och det ska bli super skönt med helg! Senast jag skrev ett inlägg var i måndags efter 3000m testet. På tisdag hade vi ett gemensamt styrkepass tillsammans med 2:orna. Det var en supertung cirkelträning med nio övningar om jag minns rätt. Det gjörde det inte lättare då man först gjorde frivändningar med 12kg ketlebells + att man också sträkte upp armen efteråt (kollla yt om du inte förstår). Sen dipps och sen pull-upps. Snacka om spagettiarmar asså, haha! Sen förtsatte man med brutalbänk, planka med fötterna hängandes i band som man drog in mot magen, kasta medicinboll i marken, armhävningar, och någon armövning och magövning. Ja... efter det var jag död! ...Då återstod bara 15 min magövningar utan paus.

På onsdagen var det tjautjasrace, 8 km klassisk rullskidning uppåt. Det tyckte jag inte gick super bra. Det kändes som att hjärnan var för trött för att orka pressa mig helt till 110%. Men jag kom igenom det i alla fall. Igår hade vi ett skate återhämtningspass, men för mig blen det ändå tungt. Skate utan stavar och med en stav i uppförsbacke is not my best side så att säga.

Idag för en stund sen sprang vi 5:an testet. Tränarna körde oss dit i deras blåa, super fancy limousiner. Det känns faktiskt så när fyra likadana bilar kommer på rad fullproppade med proffsiga skidåkare! :D Väl på plats värmer vi upp en bit på vägen vi ska sprina. Då känner jag bara hur dåligt det kommer att gå, "Du har ju typ aldrig sprungit i en uppförsbacke, hur hade du tänkt orka det här?" Tänkte jag några gånger under uppvärmningen, och ärligt talat tappade jag nog en tår också. En stund innan start tänkte jag positiva tankar och bet ihop.

Testet gick faktiskt mycket bättre än förväntat, så där har ni bevis på att man ska köra även fast det inte alltid känns kalas innan. Nu ska jag ha en chill helg, så det tycker jag ni också ska ha.

Jag bjuder på en bild från middagen också :)

Trevlig helg!

Likes

Comments

Testveckan är inledd och idag 08.00 var det samling nere i skidgymnasiets lokaler och några minuter senare var vi joggandes till platsen där vi skulle springa vårt efterlängtade 3000m test. Haha :) . Jag hade lite sämre tid än på våren. Men vi hade en annan bana som var mer kuvig, och så har jag inte heller sprungit några morgonlänkar nu, som jag gjorde på våren. Men jag är ändå nöjd för det känndes RIKTIGT BRA! :D De nästa dagarna blir också testdagar men mer uppdatering om det sen. :)

I helgen har jag varit själv i Olivias lägenhet då hon åkte hem. Jag hade en riktig filmkväll, som var saknad. Jag brukar inte ha tålamod till att titta på filmer, haha. xD

Vi hörs: ;D

Likes

Comments

Nu har jag bott här uppe i norra Sverige i drygt en vecka. Jag tycker att det har gått bra med både träningen och skolan hittils. Skoldagarna har varit väldigt korta. Men det är väl delvis på grund av att skidgymnasiet går på fyra år och som jag förstått det så får man poäng för träningen, eftersom att den också räknas som en kurs. Ändå kan jag inte förstå hur man kan gå på gymnasium och sluta 10:40, vilket jag gör på tisdagar. På tisdagar och onsdagar har vi också en kvällslektion.

Innan jag kom hit hade jag fått en lägenhet. Jag hade inte sett den i verkligheten utan bara på ritning. Vi hade köpt soffa, matbord, stolar, fotölj och allt annat man kan tänka sig. Ja, vi kommer fram och en dam visar oss till lägenheten. I trapphuset luktade det unket men jag tänkte inte mycket på det, för jag var ju bara taggad på att få se lägenheten. När vi hade gått upp för trappan och låste upp dörren så ser man att brevlådan är söndrig, precis som att någon hade sparkat eller slagit till den riktigt hårt. Väl inne i lägenheten var golvet i köket och hallen mjukt och det luktade väldigt illa. Jag märkte inte detta då jag var så glad, men resten av familjen märkte nog det. Vi packade upp ALLT och sov där. Nästa dag ringde pappa en "mögelinspektör" som kom dit och kollade. Vi fick beskedet att packa ihop våra saker.

Vi fick bo på camping i en stuga i några dagar innan jag fick flytta in hos Olivia, vilket går jätte bra. Så här bor jag nu med min säng och mina kläder i väntan på att få en egen lägenhet. Men det lär ta en stund p.g.a. bostadsbristen.

Likes

Comments

Bloggen har stått tom ett bra tag nu. En orsak jag har är ju att vi förra veckan var på "campingsemester" i Sverige. Själv skulle jag nog inte kalla det camping då vi sov i stugor 99% av tiden där. Måste också skriva att vår grill började brinna igår. Tur att inte gasflaskan sprängde i alla fall!

Hur som helst, idag tisdag har för min del varit en träningsdag. På förmiddagen blev det ett tvåtimmars rullskidpass klassiskt. (alltså parstakning i våra trakter!) Men så är det då det knappt finns någon backe. Passet gick riktigt bra och det kändes som att hjulen på skidorna nästa rullade av sig själva. Inte i motvind dock.

Nu på kvällen hade jag ett dubbelpass i Larsmo med en timmes rullskidning fristil, det kändes som att benet skulle hoppa ur höften (låter lite överdrivet) och ingen kraft kommer ut i benen, utan de bara hänger där. Jag skulle beskriva det som att man står i ett berg av kuddar och ska försöka hoppa; det går inte. Efter rullskidningen hade vi 30 minuter styrka och joggade ner​ 15 minuter. Nästan fyra timmar träning idag, nöjd och trött kan jag gå till sängs! 😀

PS. Idag är det 65 dagar till skolan börjar. Jag är så taggad!

Likes

Comments

Sommarlovet är i full gång, bara lite mera värme och brunare ben saknas ännu. Imorgon har de lovat lite varmare väder i alla fall.

I fredags var vi en sväng till Gällivare där jag bland annat sprang ett 3000m test som gick bättre än väntat! Tiden kanske inte var så mycket bättre än förut men känslan var super bra! Fötterna bara rullade fram, i början åtminstone. 😂 Där fick jag också veta att jag till hösten får bo i en helt egen lägenhet! 😍 Jag väntar så mycket på att få inreda den. Igår hade jag inget att göra på kvällen så jag och pappa for och köpte guldspray som jag sprayade bland annat min lampa och några fina glasflaskor som ska bli ljusstakar.

Sen får också alla som vill komma och hälsa på!😄

9 Sb❤️⬆️

Likes

Comments

Onsdag och sista skolveckan. Det börjar närma sig, sommarlovet. Men jag väntar nog redan till skolan! 😂 Det ska bli SÅ spännande att flytta till Sverige. 😍

Idag hade jag vilodag så jag och Jenna tog en sväng via cafét. 😋
Imorgon är jag bara en stund i skolan, sen drar vi till Gällivare för att springa 3000m test och få se var jag ska bo!😄

Likes

Comments

Ja, det kan man säga! Så otroligt kul att man för en gångs skull kan använda shorts.

I helgen var jag på stafettkarneval, för sista gången också. Det var super kul som vanligt. Och väldigt varmt. Innan vi kom fram till Esbo stannade vi på en matpaus i Toijala (tror att det hette så) och när man kom ut ur bussen fick man nog en chock av den åtminstone +25 grader stekande solen. På stafettkarnevals området var det nog närmare +30 grader på vissa ställen.

Idag blev det en tre träningspass dag med en morgonlänk, lite trail löpning inspirerad träning i fäbodaskogen på sista skoltimmen. Och ett rullskidpass ikväll. Efter kvällens rullskidpass har jag till och med fått lite brunare ben. Yess! 😂

Likes

Comments

Maj 2017, Träning, Vardag

En update till bloggen, vet inte riktigt var jag ska börja, så jag berättar baklänges. 😂

Just kom jag hem efter ett riktigt lyckat styrkepass på Fitness Club. Innan det hade jag skola och info inför stafettkarnevalen. Jag skulle egentligen haft en morgonlänk idag men det blev nog till en sovmorgon istället.
     Igår tog jag ett kort rullskidnings pass före skolan. På kvällen hade vi "sista måltiden" med klassen, då vi ändå gått i samma klass sen vi var fem år. Så nu ska vi gå skilda vägar efter alla dessa elva år😢. Vi hade en hamburger buffé på Rosenlund.
     På måndags kvällen var det lilla stafettkarnevalen där jag sprang 600m. Det var riktigt kul och gick oväntat bra då man ändå inte inte har den "ideala löparkroppen" 😂.

Imorgon har vi sista provet på nian, det ska bli så skönt efter!

Jag bjuder på en bild från förra veckans vårmiddag med niorna. 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Maj 2017, Träning, Vardag

Hejsan, ett snabbt inlägg innan jag börjar panik öva till matteprovet jag har imorgon... Jag kan liksom noll. Och målet är väl att få godkänt😂😵.

Igår var det vårmiddag. Så otroligt kul! Och lite sorgligt då man samtidigt som hela klassen satt och vek små skor av servetterna, tänkte på att vi ska splittras efter 11 år! 😢 Vi åt tre rätters, hade lite program och disco. Jag och mina vänner var DJs, kanske inte de bästa men rätt kul var det ändå. 😄

Idag började vi skolan först klockan tio så klockan åtta jag for på en 30 minuters löprunda med (10*1min / 1min vila mellan). Vi hade en lugn dag i skolan. 15:10 hade vi stafettkarnevals träningar så jag cyklade dit efter att jag bytt kläder hemma. De gick så mycket bättre än väntat! Jag cyklade hem,  åt något och tog en tupplur (Det ska man göra när man tappar mobilen i ansiktet).😂

För en stund sen var jag på vårens första rullskids pass, det blev en timme långt i GU fart. Efter for jag på en 20 minuters löprunda.

Nu ska jag öva öva å öva... 😴

Likes

Comments

Maj 2017, Vardag

Hejsan, dagarna bara flyger förbi så att jag inte hänger med längre. Känns som jag lever i mars ännu... Hur som helst. Idag var en fullspäckad dag som började klockan 05:30 med en morgonlänk, sen skolan där vi fick vara på en liten mini konsert, och de sjöng super bra!

Efter skolan for jag på en 45 min cykelrunda innan stafettkarnevals träningarna där vi tog några av 200 meters ruscher. Efter det for jag ännu och simma 45 min. När jag kom hem runt 17 tiden åt vi middag och sen klippte jag ihop en liten film till skidavslutningen som är imorgon. Nu är jag supertrött så natten kommer nog smygande så småningom.

Likes

Comments

April 2017, Vardag, Recept

Jepp, igår var det wisa-matteprov. Det gick ganska så åt skogen. Om det finns någon som inte vet vad det är för prov så är det ett matteprov med uppgifter från hela högstadiet (tror jag).

Egentligen skulle den nya träningsperioden börja den här veckan, v,17 men jag för börja min nästa vecka istället då min tränare är på resa. Den här morgonen skippade jag morgonlänken då vi hade bodyattack första lektionen på träning och idrottsutveckling. Det var super tungt! Hade en rosa niketopp på mig, den matchade med ansiktet... Ja det var ju kanske inte en riktigt fin sak men vad kan man?

Nu ligger jag i sängen och hör på musik och bara chillar. Det gäller å göra det nu för imorgon ska fackuppsatsen vara inlämnad. Jag skriver om idrott, mest om motivation, mål, idrottsidentitet och sånt. På lördag är planen att fara på light house med Ida, och kanske Frida. På söndag tänkte jag fara på bodycombat vid studio z, det är så kul!

Här får ni en bild på en fluffig äggomelett, man behöver bara vispa äggen och steka dem på en sida. Sen är det bara att vika den.

Likes

Comments

April 2017

Ja, lyxvecka kan man verkligen kalla det! Nästan alla dagar har vi haft något speciellt. På måndag var det ledigt, på tisdag hade vi ett prov, två vanliga lektioner och en chilltimme. Onsdagen var vi och fotade med Marimekko kläder i stan, då vi ska göra en video look book till niornas vårmiddag. Ganska pinsamt faktiskt att gå med klackar i handen och rött läppstift. 😂 På torsdagen sökte vi mest någon musik till videon.

Idag (fredag) var både jag och Ida på skol badminton... Det var ju inte riktigt min grej så att säga😂 men det var iallafall roligt och så slapp man ju skolan. 😂 Har ingen aning om vad jag ska hitta på i helgen men det lär ju nog hända något iallafall. 😂

Likes

Comments