Det blev en träningshelg i Lämpäälä från lördag till söndag med tre träningar på kommande vinterns hopeasompa bana. Det är ingen långtråkig, platt bana utan snarare en bergochdal bana😆. Alla kommer att skida runt ett 3 km spår så för min del blir det två varv. Imorgon blir det morgonträning och sen rullskidträning på kvällen. Och på torsdag bär det av mot Gällivare😍🙌🏼

En bild av alla som var med till Lempäälä och en bild på tröjan och byxorna som råkade fastna i händerna vid ideapark😅

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag känner att bloggen blivit lite halvt bortglömd😁, men vi bara låtsas som ingenting hehe😅

I fredags kom vi hem från träningslägret i Solvalla som vi varit på sen måndagen. Ja delade rum med Antonia som jag också hade delat rum med förra året då vi var där. Lägret bestod av ca två träningar per dag, och där emellan sov man eller tittade på film.

Ett träningsläger består nog mest av att träna, äta, sova, och repetera dem om och om. På lägret hade vi också styrketester, 3000m löptest och en klassisk rullskidtävling på blöt asfvalt men löv som ett hösttäcke på. Jag är nöjd med mina resultat även om vissa kanske blev sämre och vissa förbättrade, jag gjorde mitt bästa.😊

När man är på träningsläger, och halva lägret har gått. Om jag ska vara riktigt ärlig så är man lagom trött å vill hem redan då. Men efter halva lägret så går det så snabbt att man på en sekund sitter i bussen påväg hem. När man är hemma och det har gått några dagar så vill man tillbaka på läger igen😃. Något av det bästa med lägren är nog att man får så många nya vänner som man sen kan skida och prata med före och efter skidtävlingarna. Sen är det också ganska kul att ta ner skidbrillorna och sätta hörlurarna i öronen och plötsligt vara motståndare med de man just babblat med.😂😎

Ikväll hade vi gemensam träning i Larsmo. Vi skulle ha men en hel del saker, skidor, cykel, löpskor och allt tillbehör till det. Vi cyklade först en sträcka två varv. Redan då vi startade kände jag hur musklerna bara rann ut benen😂, de ville bara inte frammåt. Efter skulle jag skida 20 varv uppför "mördabacka" men jag orkade bara 15😁 och ett bonus tror jag👏🏼. Sen lite löpning eter det och så cyklade jag hem. Super fin var det vi varenda bro så jag fick dra fram telefonen några gånger!😂

Likes

Comments

Finns det något värre än då det inte finns tillräckligt med utrymme på telefonen? Ibland slipper jag inte ens in på whatsApp😤, vilket är väldigt frustrerande när man inte kan radera bilder heller😑. Men hursomhellst igår var jag på ett skate rullskidpass med Annika. Vi skulle ha 8*5min drag, men jag gjorde bara två, mina armar och ben var som spagetti. Det for bara inte frammåt. Men såna dagar kommer också ibland. I söndags var jag på crossfit första gången efter skadan i höfter, och hade glömt att det var såå kul!😍 På fredagen var vi vid villan i spa med kompisarna🤗

Likes

Comments

I torsdags hade vi träning på skidor i larsmo, det tränungspasset var jobbigt nr det avslutades med 25 varv uppför mördarbacken.😅 På fredag hade vi cooper test i skolan (så långt man kan springa på 12 minuter), det gick bättre än förväntat med tanke på träningen jag hade dagen före. Jag förbättrade!💪🏼 På lördagen for jag på ett en timmes rullskidpass och var och gick en halv timme.

På söndagen var det rullskidtävling, 21 km! Det var super kul! Det känndes som att jag skulle ha kunnat fara ett varv till när jag kom i mål😂. Jag kom på en 3:de plats efter Eerika och Hanna. Det hade regnat på natten till söndagen så asfvalten var blöt och jag hade inga stänkskydd på mina rullskidor så benen var ju lagom gråa och skorna var som en simbassäng för fötterna.

Idag (tisdag), var jag, Annika och Robin på maxtest till kuortane. Där både jag och Annika förbättrade våra tider, jag förbättrade med två minuter. Robin var första gången på testet.

Imorgon blir det vila med träningen och på eftermiddagen ska vi och fota min gammelmormors barnbarnsbarn.😂

Suddig bild, jag vet😂

Likes

Comments

Idag började vi skolan tio men hade en skriv uppgift att lämna in som vi fick att göra eftersom läraren var borta. Så första timmen hade vi gympa då jag for på en löprunda, andra timmen engelska och tredje timmen huslig ekonomi. 😋

Efter skolan for jag till en privattandläkare för att sätta fast mitt tandsmycke igen. Gjorde också ett till hål i vänstra örat (sorry mamm😂).

Klockan sex hade vi träning med norra ligan då Eric Storvall hade träning åt oss, vi körde olika parstakningstekniker och balansövningar. "Vinkkade" nog en gång då man skulle ner på huk, och jag skulle förståss lägga fram etta benet, så jag tappade balansen och rev halvt upp mina tights😭. Well, well bättre lycka nästa gång😂

Likes

Comments

Vi kom till Stockholm på fredagskvällen, då vi kom till hotellet med taxi från arlanda for vi och köpe något att äta till kvällsmål.

Igår sprang jag och kusinerna Jenna och Johanne med några andra tjejmilen, och det var nog något av det roligaste gjort på länge! När man kom imål känndes det mer som att man sprungit 3km än 10km😂.
Idag ska vi shoppa på mall of scandinavia!😍

Likes

Comments

Igår på förmiddagen körde jag och pappa hemmåt från Vuokatti efter ett grunduthålligetspass i skidtunneln.

När jag kom hem for jag med tjejkompisarna på mat till korvgörans. Sen för vi snabbt till halpa halli efter något gott till kvällen som vi spenderade vid Alexanders. Där sköt vi bla. raketer och tittade en stund på skräckfilm å det var lungt bästa kvällen på länge!❤️

Likes

Comments

På onsdagseftermiddagen körde vi upp mot vuokatti för att fara på träningsläger med ski team Mäenpää. Redan på kvällen for vi på stavgång upp för Vuokattibacken, det blev en ca 1,5 timmes träningspass.

Idag som morgonpass tog vi skidning, skate med 5*5min utan stavar, det brände nog i benen till en början och så kände man ju sig som en gammal 80-åring på skidor de första tagen😂. Men stilen blev nog bättre när man vänjde sig efter några minuter. Totalt blev det ett 75minuters skidpass med träningsvärk i låren efteråt.

På kvällen for jag och pappa på en 75minuters löplänk med 3 serier 10*10sek med 3 min mellan serierna. Det var förvånansvärt lätt och roligt att springa, fastän jag haft mina höftproblem och aldrig riktigt tyckt att löpning är kul. Men idag känndes det som att jag skulle ha kunnat fortsätta en stund till!

Vi har rummet på 3:e våningen så man får vardaglig motion när man tar trapporna, det finns ju nog en hiss, men det tar ju bara längre och vem vill inte springa trappan. Man hinner ju ändå pusta ut sålänge man väntar på att pappa kommer upp.😂

Likes

Comments

Nu är sommarlovet redan över och skolan har börjat, och det känns som om jag är en av de få som faktiskt var taggad!😂 Men helgens planer har varit möte i kållby.

Söndagens träning blev ett närmare tre timmars cykelpass på 72 km. På måndagskvällen for jag till roskgrävabacken med Annika där Åsa hade en tuff träning åt oss med skidor. Kvällens träningsprogram erbjöd rullskidsträning med norra ligan.

Imorgon ska jag äntligen limma fast mitt tandsmycke!😍 Och på kvällen blir det styrketräning med Åsa vid cronizparken, senare kl åtta blir det personalmiddag vid fäboda.

Likes

Comments

Igår for jag och min bror Robin på en cykeltur... Trodde vi tills han efter ca en halv timme " har mammas cykel så här bra bakdämppare?" Vi kollade på bakhjulet å de va såklart punkka, så han fick gå en bit tillbaka. Typiskt att det händer när man tänker att man inte behöver ta med telefonen eftersom att det ändå "inte" kommer hända något.

Sen idag skulle vi rullskida i grunduthållighet i två timmar jag tog denna gång med telefonen och sa till Robin "Man vet ju aldrig vad som kan hända". Det lite roliga i detta fall är att jag efter en halv timme lyckas bryta av ändan på min stav, men jag ringde ändå inte till mamma utan tänkte att Gud kanske tycker att jag nehöver träna mer utan stavar. Så jag skidade ca en timme utan stavar for hem efter nya och sen rullskidade vi en halv timme till.

På torsdag- fredag har vi beställt städning till hemma så vi kan flytta hem till skolstarten som är om sex dagar! Jag är faktiskt taggad till skolan och att få se allihop.

Likes

Comments