Detta är bara en liten del och en slags summering av det jag har gjort här i London senast jag bloggade. Jag har jobbat, umgåtts mycket med mina vänner här i London, gått på dansklasser, besökt IKEA, käkat flera luncher och middagar på shoppingcentret Westfield i Shephards Bush, kollat på bio - Bad Moms 2 och Kingsman 2., varit ute på partaj i Shoreditch, sovit över hos Hanna, planerat inför kommande julmarknader som jag, Anna och Josefina ska gå på, och mycket mer....


See you later,
Love, Ida


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hello everybody!
Nu är jag här igen, igår kväll när Olivia kom hem vid 7 så gick jag direkt till Ruislip Manor station för att åka iväg till Camden Town för att möta upp andra svenska au pairer på ett starbucks café för att starta en bokklubb. Jag har aldrig varit med i en bokklubb tidigare men tänkte att det är spännande att testa på och även ett bra sätt att träffa nya vänner på!
Det vi gjorde på gårdagens möte var att lära känna varandra och att bestämma en bok som vi ska ha försökt läst ut till nästa möte den 16:e november. Boken som vi valde heter The Hate You Give vilket vi tyckte verkar vara en spännande bok och jag kommer att läsa den på engelska då det är ett bra sätt att förbättra mina engelskakunskaper på.

Och idag, tisdag, började jag dagen med att göra mina vanliga morgonsysslor och sedan gick jag direkt till stationen i närheten för att åka till Clapham Junction vilket ligger strax sydväst om centrala London, så det tog strax över en timme för mig att ta mig dit. Väl framme så mötte jag upp flera andra svenska au pairer genom Swedish Connection för att fira Ida (GRATTIS IGEN!) på hennes 19 årsdag. Vi firade henne genom att äta en brunch på ett mysigt café, och jag åt smarriga pankakor som kom med turkisk youghurt, nötter och kolasås.

Klockan 16.15 hämtade jag Megan från hennes gymnastik och nu under eftermiddagen/kvällen har jag gjort iordning middag till mig och flickorna, vi har gjort läxor tillsammans och jag har även nattat Megan ikväll eftersom att mamman är iväg ikväll med sitt jobb och kommer hem runt 22-23.


See you later
Love, Ida

Likes

Comments

Gårdagen bestod av att träffa Ida och Hanna vilket var jätteroligt! Vi möttes på Leicester Square och käkade en lunch-middag som för mig bestod av en smarrig ceasarsallad. Därefter gick vi direkt till Cineworld som var biografen där vi såg American Assassin. Biografen var väldigt stor och filmen kan jag varmt rekommendera till er som söker en spännande actionfilm!

Idag började jag dagen med att göra mina vanliga morgonsysslor som au pair, vilket bestod av att ställa fram och göra i ordning frukost, göra i ordning efter frukost, plocka ur diskmaskinen, göra barnens lunchlådor, se så att Rachel och Erin (de två äldsta barnen) får med sig alla grejer till skolan och sedan följa Megan (den yngsta tjejen) till hennes skola. Och nu efter jag lämnat Megan har jag tagit en promenad i mitt område och sedan chillat och kollat lite på Grey's anatomy. Klockan 15.00 ska jag hämta Megan från skolan igen och då kanske vi går till parken där det finns en lekplats som mina au pair kompisar från mitt område också brukar gå till med sina au pair barn.

See you later
Love, Ida

Likes

Comments

Hallå allihopa!
Nu efter 17 dagar här i London har jag äntligen bestämt mig för att börja uppdatera min blogg. Planet från Landvetter till Heathrow gick alltså den förste september klockan 11.15. När jag sa hejdå till min familj på flygplatsen och satte mig på flygplanet var det många blandade känslor, lite ledsamhet för att behöva säga hejdå till alla personer, både familj, vänner och släktingar, nervositet inför vad som komma skall men mest kände jag mig exalterad och spänd över mina kommande 11 månader i London.

Väl framme på Heathrow så mötte min värdfamilj upp mig och vi åkte direkt till huset som vi bor i som ligger i Ruislip Manor, ungefär 40 min från centrala London. Min värdfamilj består av mamman Olivia och barnen Rachel 14 år, Erin 11 snart 12 år och Megan 6 snart 7 år. Familjen visade runt mig i området och vi gick också till en supermysig restaurang där jag tog en god kycklingburgare.


Och wow vad mycket jag har hunnit med under mina 17 dagar här i London! Jag har hunnit att lära känna min värdfamilj som är väldigt snälla och välkomnande! Jag har hunnit med att gå på två anordnade au pair träffar genom organisationen som jag åker med (Swedish Connection) där vi på första au pair träffen var på en guidad tour där vi bland annat såg Backingham Palace och Big Ben. Andra au pair träffen var på ett uteställe som heter Strong Rooms som ligger i centrala London och som jag verkligen kan rekommendera! Jag har även hunnit att luncha och gå på flera shoppingturer på bland annat Primark (självklart) och den stora bokhandeln Waterstones i Piccadilly med andra au pairer genom Swedish Connection. I mitt område så bor det också några andra au pairer som en är från spanien, en från frankrike, en från tyskland och en från italien som jag har umgåtts med en del, både på shoppingturer, filmmys och på en utekväll.
Så för att summera min tid som au pair än så länge så har den varit jättebra, känner mig redan hemma i både familjen, rutinerna och området! Och ikväll väntas det nya äventyr då Hanna och Ida (som också är au pairer) och jag ska gå och se American assassin på bio i Leicester square.

Jag lovar att jag ska försöka uppdatera oftare på bloggen nu fram över så att ni får följa mitt äventyr i London.
See you later!

Love, Ida

Likes

Comments