Etter å ha reist lenge i går kom jeg endelig frem til Mill City i Oregon. Jeg skal gå på skole i Stayton som er en litt større by like ved, men Linda (velkomstvertsmor og koordinator) bor her i Mill City. I dag våknet jeg klokken ti, og fikk servert toast til frokost. Like etter ble jeg plukket opp av Shy, som er barnebarnet til Linda. Hun tok meg med på en kjøretur for å vise meg litt rundt i byen. Disse bildene er fra the Santiam River som renner gjennom byen.

I dag har det også vært litt opplegg i parken like ved huset til Linda, i sammenheng med solformørkelsen som er i morgen. Jeg og Shy dro innom for å se litt i de ulike bodene som var der, før jeg og Julia (utvekslingsstudent fra Sveits) gikk til butikken for å kjøpe diverse ting som Linda sa man måtte smake når man først er i Amerika. Jeg er fortsatt ganske sliten etter reisen, og det har heller ikke gått opp for meg at jeg skal være her i Oregon i 10 måneder til. Jeg tenker at det helt sikkert kommer etter hvert.

Vel, i morgen skjer i alle fall solformørkelsen som alle her borte har forberedt seg og gledet seg til leeeenge, så det blir sikkert litt kult, hehe.

-Ida Linn

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Dette innlegget er dedikert til alle som ville jeg skulle skrive blogg for å oppdatere, selv om jeg tenker det er litt skummelt og litt teit av meg å skrive. Har bare funnet ut at dette er lettere enn å sende melding til for eksempel hvert enkelt familiemedlem (kanskje). Akkurat nå befinner jeg meg på flyplassen i Colorado, og skal snart fly videre til Oregon hvor jeg skal være resten av året. Det har ikke helt gått opp for meg hva som faktisk skjer helt enda, da det for øyeblikket føles ut som at jeg bare er på en liten ferietur. Uansett, her er en liten "recap" over hva som har skjedd de siste dagene.

16.august

Jeg og 17 andre utvekslingsstudenter fra Norge tok fly sammen fra Gardermoen til Heathrow i London, så videre til New York. På flyplassen i New York ble vi møtt av EF-ansatte, og ble kjørt i buss til EF akademiet i Thornwood. Der skulle vi bo på campus de neste dagene. Første kvelden skjedde det ikke stort mye, da vi kom frem sent og alle var trøtte etter reisen. Jeg hadde to roomies fra Østerrike og Tyskland, som jeg ble nokså godt kjent med.

17.august

Denne dagen ble vi delt inn i grupper etter hvilket område vi skal i USA. Over her er et bilde av min, gruppe 25 hehe. Alle på min gruppe skulle til Oregon, så det var veldig greit å bli kjent med andre som skal til samme stat. Denne dagen var alle gruppene på hvert sitt klasserom, for å ha kurs og "introduksjon" til både staten og utvekslingsåret generelt. Vi lærte mye om hvordan man skal takle ulike situasjoner som kan oppstå i løpet av året, og gruppelederne mine var veldig hyggelige!

18.August

Dette var nok den beste dagen så langt, og det jeg hadde gledet meg mest til av alt. Vi reiste med gule skolebusser til New York City, og var innom både 5th avenue og Times Square. For å være en som aldri har vært utenfor Europa var dette ganske kult å se, selv om det var litt stress å gå i store grupper på en plass hvor det er nok med folk fra før av. Kjøpte ingenting (bare for å skryte), men det var nok av ting å se! Selv om alt som har skjedd disse dagene føles veldig fjernt, vil det jo bli noe jeg kommer til å huske for resten av livet.


Likes

Comments