Header
View tracker

Min födelsedag blev bättre än jag förväntat mig. Jag fyllde i måndags vilket inte var en jättebra dag att ha en fest på, men vi firade mig lite ändå. Jag visste inte om det men vi hade en assembly i skolan på förmiddagen. Alla samlades i gympasalen och dom olika skollagen presenterades och vissa viktiga event togs upp. Vi fick även se ett bildspel och en Dance Battle. Efter det hade jag Office Aide och där bjöd dom på lyxig varm choklad. Skolsköterskan hade även lämnat en lapp om att jag skulle komma och besöka henne. Jag gick dit och hon överraskade mig med en chokladkalender. Jag blev sååå glad! Hon visste inte att det var min födelsedag. Hon ville bara ge den eftersom det är väldigt svenskt med alla dessa adventskalendrar. Hon bjöd även in mig till ett Lucia-party på söndag. Dom firar inte Lucia här och folk har ingen aning om vad det är, men hon vet ju eftersom hon kommer från Sverige.

Efter skolan var jag tvungen att gå och mäta mina mått och lite så för vi ska få våra kostymer sydda till teatern. Det gick ganska fort så jag kunde åka hem och möta Sirii som skulle komma runt 4. Vi var först hemma en stund, sen åkte Sirii, jag och min värdsyrra och värdmamma till ett ställe med olika affärer och restauranger. Först kollade vi lite i butiker och sen gick vi och åt på en italiensk restaurang. Efter det åkte vi hem och träffade resten av min värdfamilj. Dom hade gjort en chokladtårta och jag fick höra "ja må hon leva" på svenska, engelska, ryska, finska och spanska.

Ett litet "funny fact" var att affärerna och restaurangerna låg på Route 66....

Ha det kalas allihopa!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 16 readers

Likes

Comments

View tracker

Thanksgiving var uppskattat från min del. Äta, prata, vara tacksam, sova x3 typ. Definitivt något som jag tycker vi svenskar borde fira också. Maten vi åt var ganska gammaldags men väldigt gott och det var mat som jag inte provat tidigare. Jag firade med min värdfamilj, deras kusin med mamma och pappa och fyra familjekompisar.

  • 132 readers

Likes

Comments

View tracker

Nu tänkte jag berätta lite vad som händer här och vad som hänt dom senaste två veckorna. För ca två/tre veckor sen blev jag sjuk. Jag vet inte om det var ett virus eller matförgiftning, men det var inte najs iallafall och det var första gången som jag blivit sjuk här. Några dagar efter att jag blev sjuk pratade jag med min områdesrepresentant 1 om att jag inte ville stanna hos min dåvarande värdfamilj. Jag hade pratat med henne endel innan om att det inte funkade bra och vi hade även pratat med min värdfamilj. När vi pratade med dom sa dom att dom var stressade (av olika anledningar) och vi bestämde att vi skulle ha open-door-policy, vilket innebar att jag kunde umgås med min områdesrepresentants familj när jag kände för det. Jag ville dock ge min värdfamilj en chans. Jag bodde där i över tre månader men jag kände mig aldrig som en del av familjen. Så min områdesrepresentant sa att jag kunde komma och bo hos dom i några dagar och så kunde vi prata om hur jag ville göra och så. Jag bodde där i fem dagar, sen hade jag min fotbollsavslutning så jag gick på den med min värdfamilj. Dagen efter ringde min områdesrepresentant min värdpappa och sa att jag skulle flytta ut. När jag kom hem från skolan packade jag ihop allt och sen när min värdpappa kom hem från jobbet pratade jag med honom. Jag pratade även med min värdmamma och värdsyrra när dom kom hem. Det var ju inte kul, men dom var inte arga eller så så det var väl bra. På kvällen lämnade jag dom och åkte tillbaka till min områdesrepresentant 1. Jag bodde där en natt, men dagen efter flyttade jag till områdesrepresentant 2. Hon bor närmare min skola så vi såg det som smidigare att bo hos dom istället medan vi väntade på att dom skulle hitta en ny värdfamilj till mig. Bara någon dag efter att jag kom dit blev jag sjuk igen... Rejäl förkylning den här gången. Jag har nu bott hos områdesrepresentant 2 i fem dagar och igår berättade dom för mig att dom ville behålla mig. Jag blev sååååå glad!! För av alla familjer jag har bott hos här har jag känt mig mest bekväm med dom. Det är en mamma och en pappa och tre döttrar varav två bor hemma. Ena är 15 och andra 17. Dom är sååååå härliga och det känns redan som att vi kan snacka om det mesta.

Så dom senaste veckorna har varit lite röriga men nu är jag tillbaka på spåren igen och jag ser verkligen fram emot Thanks Giving! Hoppas jag blir hyfsat friskt tills dess bara...

  • 195 readers

Likes

Comments

Igår var det Megans födelsedag så det firade vi med att åka till oh ho caliente. Bilresan tog ca 2 timmar så när vi kom fram åt vi lunch på lilla restaurangen på bilden. Allt där var så ful-snyggt på nåt sätt så vi tog massa bilder.

Det var ett spa med olika hot springs. Det var så härligt och det kändes så coolt att det var värme från vulkanerna under som värmde upp poolerna. Det fanns även lera som man kunde smörja in sig med och låta torka i solen. Dock kanske det ser varmt ut på bilderna men det var ca 5 grader så vi småjoggade mellan poolerna. http://www.ojospa.com här kan du läsa mer om spaet om du vill.

  • 210 readers

Likes

Comments

Här är lite bilder från Black Light Run som jag och Julia sprang förra helgen. Loppet var 3 miles och syftet var inte att tävla riktigt, utan mer att ha kul och ta sig runt. Man kunde donera pengar till St. Jude Children's Research Hospital och Miracle Flights. Det var en superkul upplevelse och jag älskade alla färger!!

  • 209 readers

Likes

Comments

Idag skrivs historia. Fram till sju ikväll pågår röstningen i New Mexico. Det är olika mellan olika delstater vilken tid röstningen stänger, men idag är sista dagen att vara med och påverka. Jag vill verkligen rösta, men jag har varken åldern eller medborgarskapet som krävs. Dock är detta ett val som kommer ha effekt på länder utanför USA så jag känner på något sätt att min och andra utländska människors röster borde få spela någon roll i detta. Jag måste säga att när jag var i Sverige pratades det mer om valet än vad det görs här. Folk här känns lite uppgivna. De säger att de är körda hur som helst; de har väldigt lågt förtroende för båda kandidaterna.

Själv känner jag att jag har gått balansgång under de här veckorna fram till valet. Innan jag åkte hit varnade YFU oss utbytesstudenter för att vara "för" politiska och uttrycka för mycket åsikter under våra utbytesår. Inte så att de ville tysta ner oss och ändra på våra åsikter. De gav oss det rådet eftersom det kan göra vår upplevelse här sämre. Jag är uppvuxen i ett liberalt samhälle som har kommit långt när det gäller jämlikhet och acceptans av mycket som inte varit accepterat de senaste 50 åren. När jag kom hit var dit lite som att åka tillbaka i tiden. Även om de kommit en god bit på vägen här så har de en del kvar att jobba på. Det har Sverige med, men vi är ett steg före. Det känns därför som att jag har lösningar på endel av deras problem och jag vill att de ska vara mer accepterande. Men, många människors åsikter här är starkt konservativa och influerade av religioner och börjar man argumentera mot det så blir det lite krångligt. Därför har det blivit att jag känner mig fram. Vissa människor kan jag prata politik, orättvisor och världen med medan andra är det bättre att hålla sig till andra samtalsämnen med. Det kan t.ex. handla om vissa av mina kompisars föräldrar. Jag vill inte göra mig ovän med dem eftersom det kan göra så att de inte vill bjuda hem mig osv och eftersom mitt sociala nätverk började på noll när jag kom hit så tar jag gärna alla möjligheter jag får till att träffa folk. För det är intressant. Även fast jag ogillar deras synsätt så är jag ju här för att uppleva saker och ha kul, träffa vänner, ta in ny kultur och skapa nya minnen. Jag tar ingen skit, men jag ber inte om den heller. Jag har mina åsikter helt enkelt men ibland väljer jag att dra kortet "Jag är inte så insatt.".

Om några timmar är det avgjort och jag kan knappt bärga mig. Jag är väldigt nyfiken och lite nervös över det kommande resultatet. Må bästa kandidat vinna!

Likes

Comments

Nu har vi haft halloween här och det var annorlunda och kul. Här är halloween-klädseln mer som på en maskerad, så under dagen i skolan var vi 5 stycken som var utklädda efter huvudkaraktärerna i "The Breakfast Club". Alla lektioner var mycket lugnare än vanligt; på yogan körde vi limbo, på Office Aide fick vi fika, på engelskan kollade vi på film osv. Efter skolan åkte vi och kollade på halloweenkostymer, för två från breakfast-club-gänget var tvungna att hoppa över trick or treat, så då kändes det som att vi var tvungna att byta utklädnad eftersom ingen skulle fatta vad vi var annars. Vi bestämde oss för att köra på läskig utklädnad. Jag hittade dock dessa masker i halloweenbutiken...

På kvällen gick vi trick or treat. Jag kände mig lite för gammal men här går folk mellan ca 4-25 år, så det var normalt ändå. Det är galet hur mycket godis vi fick! Runt 2kg var och vi gick bara nån timme. Det var häftigt att se allas dekorationer utanför husen också. Många gick verkligen all in.

Så här såg dekorationen ut utanför min värdfamiljes hus.

Och här är min första karvade pumpa! Det var kul måste jag säga.

Efter halloween blev jag dock sjuk... Jag har nån matförgiftning/virus, jag vet faktiskt inte vad det är men jag hade hög feber och spydde osv. Vi funderade på att åka in till sjukhuset igår kväll, men avvaktade lite och det blev lite bättre så jag stannade hemma istället.

MEN... Det har hänt något positivt under dagarna jag varit sjuk. Jag kom med i teatern!! Waaaaaa är så taggad och glad!! Jag ska spela en fransk soldat, vad nu det innebär haha. Men jag ser verkligen fram emot det!!

  • 378 readers

Likes

Comments

Veckorna går så fort... Det är redan torsdag igen!

Igår och idag har jag gjort audition till en teater som dom ska sätta upp på min skola. Game of Tiaras heter den (kanske har nämnt detta förut) och är en blandning av Game of Thrones och Disney princesses. Igår var första auditionen. Det var ganska nervöst måste jag säga. Folk var såååå begåvade och talangfulla! Men det var sjukt kul, vi var ca 50 pers och det var open audition så alla som inte var på scenen kollade på. Asså jag har inte skrattat så mycket här som jag gjort dom här två dagarna. Idag var en call back så vi var kanske 30 pers där idag. Och... jag sjöng! En av rollerna är lilla sjöjungfrun, så för er som känner till låten "Part of your world", så var det den jag sjöng, fast med texten som ni kan se på bilden. Jag hade inte hört låten förut, men igår jag fick reda på att jag skulle göra audition till den idag, så det var bara att sätta låten på repeat och pränta in melodin i skallen. Det var speciellt kan man säga. Jag har ju sjungit förut men aldrig på en scen utan instrument/bakgrundsmusik plus att jag skulle agera lite.

Så, på måndag får vi reda på vilka som kommer med i uppsättningen. Jag hoppas jag kommer med men det är svårt att säga eftersom det var så många bra. Iallafall var auditionen en kul upplevelse och en bra erfarenhet så jag är nöjd ändå.

En annan sak som hände igår var att vi kunde betala en dollar för en tallrik med rosa-pyntad grädde. Grädden fick vi kasta/kleta på några lärare under lunchen. Vissa lärare var förberedda med cyklop/plastförkläde. Varför gjorde vi detta kan man ju undra? Jo, för att samla in pengar till bröstcancer-fonden. Lite udda men kul. Jag tycker att det är väldigt bra att dom uppmärksammar bröstcancer så mycket som dom gör här. Hela oktober händer det grejer. Alla sportlagen har ett bröstcancer-ställ att spela i, det kommer vara ett bröstcancer-lopp och massa andra aktiviteter som denna. Jag vet att vi också uppmärksammar bröstcancer extra i Sverige under oktober, men jag har aldrig varit med om en oktober rosa som denna.

💗Donera mera 💗💗💗 och sprid kärlek!! Puss och kram💗

  • 442 readers

Likes

Comments

Igår hade vi vår sista match... typ. Vi skulle haft vår sista match så alla från mitt lag samlades vid fotbollsplanen redo för att spela. Problemet var att våra motståndare inte dök upp. Vi fick reda på att dom valt att inte komma eftersom flera i laget är med i ett skolband och skulle ha ett uppträdande igår. Dom visste det tidigare men valde att inte meddela oss vilket jag tycker var ganska respektlöst. Hade vi vetat det hade vi ju kunnat planera in andra saker på lördagen istället. Men vi gjorde det bästa av situationen. Vi frågade om några föräldrar och syskon ville vara med och spela en match och så gjorde vi blandade lag. Alla var tvungna att spela med bara strumpor vilket var väldigt halt på konstgräs. Detta blev dock ett bra avslut på säsongen även fast vi gärna hade spelat vår sista match.

Det känns så tomt nu på något sätt. Ända sen jag kom hit har jag haft fotboll varje dag efter skolan plus minst en aktivitet/match på helgerna. Vad ska jag nu göra efter skolan?? Jag och Julia pratade om det, vi kommer ha så mycket fritid haha. Men det blir nog bra, eventuellt kommer jag hitta på något annat men vi får se! Jag kommer dock sakna mitt lag vääääldigt mycket.

Hoppas ni har det bra, kraaaaam <3

  • 484 readers

Likes

Comments

Under dom senaste två veckorna har jag umgåtts en del med min områdesrepresentant och hennes familj. Dom ser sig själva som min extra-familj här, så jag är alltid välkommen där och jag får bjuda över kompisar till deras hus om jag vill också. Dom har fyra egna barn/ungdomar på cirka 12,14,20 och 22 år, varav den äldsta nyss flyttade hemifrån och två barn som dom troligtvis ska adoptera, så det är alltid full rulle där. För en vecka sen bakade jag svenska bondkakor hemma hos dom, vilket blev en succé. I söndags åkte vi även till floden och cyklade ca en mil längs med den. Det var såååå härligt att cykla! Eftersom jag åker bil överallt kändes det så fritt att cykla runt. Efter cykelturen åkte vi hem till dom och åt middag. Jag och den yngsta tjejen som är 7 år klädde ut oss. Det var lite svårt för mig att få på mig alla små klänningar men jag lyckades ändå få till några outfits.

Kramizzzar från mig!

Likes

Comments