Header

Igår hade vi vår vinterbal på skolan. Först åkte jag till Megan för att göra mig i ordning. Vi samlades några tjejer där innan för att sedan åka och möta upp resten på en restaurang i centrum. Restaurangen vi åt på var colombiansk och låg på en gata bredvid Route 66. Vi tog massa bilder utanför och maten var rättså udda men supergod.

Efter middagen åkte vi till balen. Vi dansade en massa till ganska kass musik men hade väldigt kul. Efter dansen åkte cirka hälften av alla som var där till IHOP för att äta igen, inklusive jag och mina kompisar. IHOP är ett så mysigt ställe. Det dom är kända för och som folk oftast beställer är pannkakor, ägg, bacon och hash browns. Det är i princip frukost/kvällsmat. Några åkte hem efter vi ätit men jag, Julia, Mary Ellen och Noah åkte tillbaka till Megan. Vi satt uppe och pratade till tre på natten om allt och inget. Ett bra avslut på en lång dag.

Likes

Comments

Gårdagen var en succé. Jag började dagen med att komma försent till min första lektion, men tack och lov blev läraren inte sur. Istället gav hon mig en klubba. Under lektionen kom en kille in och sjöng en sång helt acapella till en av tjejerna i min klass - ett "singing telegram". Det gick till så att alla som ville kunde veckan innan skriva ett litet telegram till vem som helst på skolan. Man skrev då ett meddelande till personen och valde en låt som en av personerna i körklassen skulle sjunga. Så igår gick köreleverna runt och levererade dessa telegram och sjöng en bit av de valda låtarna. Superkul idé tycker jag och jag beundrar verkligen de personerna som gick runt och sjöng. Jag skickade ett singing telegram till min värdsyster med en låt från lejonkungen.

I min graphic art-class gjorde vi alla-hjärtans-dag-kort som ni kan se på bilderna. Jag blir så fascinerad varje lektion över hur mycket man kan göra med de olika programmen vi använder.

Senare på eftermiddagen hade jag friidrott och provade höjdhopp igen efter cirka tio år. Det var väldigt kul och jag kände ändå att jag var helt okej på det, så jag kanske kommer satsa på höjdhopp och stavhopp här. På tal om stavhopp så är det något som jag inte skrivit om här än men som jag håller på med. Det är såååååå kul!! Älskar det!! Jag känner att jag utvecklas för varje dag som går och kommer högre och högre upp. Känns verkligen som min typ av sport, speciellt eftersom det är utmanande och inkluderar vara uppochner i luften.

Tillbaka till alla-hjärtans-dag:
När jag kom hem på kvällen hade min värdmamma köpt hem pizza, tårta och chokladdoppade jordgubbar. Vi hade myskväll hela familjen och jag och mina värdsystrar fick varsin ask med Lindor-choklad vilket var väldigt uppskattat.

Puss och kraaaaam!!

  • 24 readers

Likes

Comments

Idag har jag varit här i exakt ett halvår, så jag tänkte göra två listor; det jag saknar och det jag uppskattar här.

Det jag saknar är:

• Min familj och vänner i Sverige
• STUDIEBIDRAG (!!!)
• Diskborstar
• Duschhandtag (en sån som man håller i och som inte sitter fast i väggen)
• Bregott
• Mina kläder som jag lämnade hemma
• DUM (min kör)
• Skola på högre nivå, speciellt samhällskunskap och psykologi
• Kollektivtrafik
• Att umgås med 99:or+ (Har vissa klasser här med 14 åringar... Inget fel på yngre människor men jag föredrar lite äldre då man oftast har mer gemensamt osv)
• Svensk choklad
• Att sjunga riktigt högljutt varje dag (jag sjunger lite då och då här men jag känner mig inte helt bekväm i att ta i från tårna...)
• Påslakan
• Att folk VET att växthuseffekten är ett existerande problem

Det jag uppskattar här:

• Att vara en utbytesstudent (du kan utnyttja det rejält hehe...)
• Skolandan!
• Min värdfamilj och vänner
• Bergen och himlen, det går inte att förklara med ord hur fint det är
• Att när jag tittar på Breaking Bad så känner jag igen mig på gator och ställen
• New-mexikansk mat
• Biosalonger
• Att prata med främlingar är normalt
• Att folk inte använder sina mobiler överdrivet mycket
• Cheetos, Fritos och Doritos
• Homecoming, Winter Bal och Prom
• Refills
• Spänningen i vardagen
• Alla coola djur; tvättbjörnar, bergslejon, skallerormar osv
• Alla aktiviteter, möten, shower m.m.
• Snödagar (jag är ledig från skolan om det snöar) 

Det här är några saker jag saknar och uppskattar, men det finns självklart mer.

Kramizzzar från mig!

  • 96 readers

Likes

Comments

Nu känner jag mig som i mitten av en tornado. I höstas gjorde jag audition till Game of Tiaras. Ett av de bästa besluten jag gjort i mitt liv. Vi började repa i november några dagar i veckan. Det var kul, men ganska mycket dötid också pga att vi var ett stort cast och alla är inte på scenen samtidigt. Vi gick på jullov i mitten av december och hade då två veckors uppehåll från teatern. I början av januari drog vi igång igen och då blev det intensivt. De senaste 10 dagarna har jag haft mellan 3-6 timmar teater varje dag, inklusive lördagar och söndagar. Det kanske låter som mycket och jobbigt, men jag har varje dag längtat efter att skoldagarna ska ta slut så att jag kan gå över till teatern. Vi var cirka 20 personer i teatern och efter att spenderat så mycket tid tillsammans så kom vi varandra mycket närmare. Den här veckan, onsdag torsdag och fredag, hade vi våra shower. Det var så kul och uppskattat av många. Game of Tiaras är en ny teater med ironi och humor så det blev mycket skratt från publiken och vi fick verkligen försöka hålla oss kvar i våra karaktärer för att inte börja skratta vi med. Efter onsdagens show åkte vi till en restaurang och åt paj, för tydligen har den restaurangen gratis paj på onsdagar. Jag kom hem runt 12 och skulle upp 5 dagen efter så jag har kanske inte sovit jättemycket de senaste dagarna, men det tog jag igen inatt. Igår kväll hade vi vår sista show. Det var den bästa av alla tre, för vi sålde slut och publiken var verkligen med i matchen. Efter showen hade vi ett afterparty hos en av tjejerna. Hon hade inomhuspool så i princip alla badade. Vi gjorde också Tie Dye t-shirts med våra namn och Game of Tiaras på. Jag känner mig så glad när jag tänker tillbaka på den här tiden, för det har verkligen varit så kul från dag 1 till slutshowen.

Men det känns jobbigt också. För idag är allt över. Jag kommer se folk i skolan men det är inte samma sak. Jag tog också ett avsked av en av mina kompisar här igår. Han har bytt skola så teatern var det sista han gjorde med oss. Hade det varit i Sverige kan man ju tänka att vi kommer springa på varandra, men här har jag bara fyra månader kvar och jag vet inte om jag någonsin kommer se honom igen.

Så jag är mitt i en tornado, men jag är otroligt tacksam att jag fick göra det här äventyret med Game of Tiaras.

Likes

Comments

Sandia High School <3

"Skolan ska vara en plats för alla” har jag många gånger fått höra. Det är såklart rätt svårt att leva upp till, men jag skulle ändå vilja påstå att Sandia High School är en plats för de flesta och en av de skolor jag trivts bäst på under mitt liv. Vi är alla människor men vi har olika personligheter, intressen, genetiska förutsättningar, svårigheter och talanger. Vissa människor är utåtriktade och älskar uppmärksamhet, andra är sportintresserade, eller musikaliska, eller introverta, eller kreativa, eller gillar att ta ansvar, eller extremt blyga, eller samhällshjältar, eller teatermänniskor, eller utbytesstudenter eller vad det nu kan vara.

Tack vare alla olika klubbar, sporter och event så blir skolan en bättre plats för alla. Vi har “Senate” för de som gillar att vara sociala, ta på sig ledarrollen och engagera sig i det mesta, lite som en elevkår. Det finns en bokklubb, trädgårdsklubb och fikagrupper för de som är mer introverta och gillar när det är lugnt. Du är heller inte alltid tvingad att hålla redovisning inför hela klassen. Ibland kan man välja eftersom lärarna vet att en del tycker att det är jobbigt. Det är klart att det är bra att utmana sig själv men för vissa är det en utmaning att redovisa bara inför läraren. Det finns minst tio olika sporter som vem som helst kan gå med i, eftersom vi har A-lag, B-lag och C-lag beroende på hur bra man är. Vi har storband på över femtio personer för de som gillar att spela instrument, sjunga i kör och dirigera. Vi har även en Acapella-kör. Detta är kanske hälften av allt som man kan engagera sig i och det är ganska mycket ändå.

Att komma som utbytesstudent till ett nytt land är en utmaning, men jag är så tacksam för all hjälp jag fått av YFU, personal på skolan, coacher och elever. Det är så mycket varma människor här och det är många som vågar vara sig själva. Jag älskar kontrasterna mellan allas personligheter, mellan kläder m.m. Och att folk är så öppna. Du har generellt inte två kompisar som du enbart är med, utan man kan byta runt lite hit och dit. Det är härligt, för jag älskar att träffa nya människor, men också behålla de diamanter jag har.

Sandia High School har gett mig mycket, men jag känner också att jag kan ge tillbaka. Sandia är inte perfekt, men jag är glad över att vara här för jag kan, utöver vara omtänksam, hjälpsam och glad, påverka de människor här som är sexistiska, rasistiska, homofobiska osv eller åtminstone få dem att tänka till. Genom min uppfostran, utbildning och egna åsikter vet jag vad som är rätt och vad som är fel. Jag vet att feminism är oerhört viktigt och att alla människor är lika mycket värda oavsett kön, sexualitet, hudfärg, ekonomisk status och ursprung. Jag vill att andra här (och på andra ställen) ska våga stå upp för jämlikhet och jämställdhet. För VI ALLA är lika mycket värda och ska bli ACCEPTERADE för den vi är.

Hur ska världen bli framgångsrik om mer än hälften av alla människor är mer eller mindre nedtryckta?

  • 303 readers

Likes

Comments

Här kommer en väldigt massa bilder från Las Vegas och Grand Canyon. Jag åkte dit med Julia och hennes värdföräldrar och vi var borta tre nätter. Kändes som minst en vecka för vi ville ta vara på tiden så mycket som möjligt så vi gjorde saker hela tiden. Det var en urkul resa och ett bra avslut på året! Tänker inte gå in på
detalj för "What happens in Vegas, stays in Vegas..."

Gott nytt år!

  • 420 readers

Likes

Comments

Kort resumé om de senaste dagarna innan jag berättar om bilderna:

• I fredags fick jag jullov så jag, Megan, Julia och Mary Ellen åkte hem till Julia en stud efter skolan. Efter det åkte jag med min värdfamilj och lyssnade på en opera. Dom var väldigt talangfulla men det var i tre timmar. Jag var rätt trött efter en vecka med "finals", vilket är slut-prov. Vi hade prov varje dag sista veckan och jag hade mitt sista prov i fredags. Så jag tog en nap lite då och då under operan, men det var en häftig upplevelse!
• I lördags kom Megan och hämtade mig vid fyra och så åkte vi till henne. Jag trodde att jag, Julia och hon skulle ha en sleepover, men det visade sig att fyra andra tjejer också kom med pizza och filmer. Det var tydligen lite för att fira min och Julias födelsedagar. Jag blev så glad och vi hade såååå kul!
• I söndags åkte alla tjejer hem på morgonen, förutom Julia, jag och Megan. Vi åkte till IHOP och åt frukost (14.00!!) och till en djuraffär och köpte saker till Megans nya fisk. Efter det åkte vi hem till Megan igen och där hittade jag ett piano som jag inte sett innan. Jag började spela lite och det slutade med att vi sjöng och spelade olika låtar i två timmar. Min värdmamma kom och hämtade mig runt 17.00 och vi åkte hem en snabbis för att sen åka och se "Moana" (den nya Disneyfilmen) för andra gången. Måste säga att den är väldigt bra och jag älskar musiken i den!

Så, tillbaka till bilderna...
Igår var jag och Julia och handlade julklappar. Vi började i ett shoppingcenter men insåg efter att ha gått i två affärer att det var för mycket folk och för många affärer. Så istället gick vi till Target och handlade resten av julklapparna där, för dom har ALLT. Det tog oss nån timme eller två, men vi lyckades få ihop en del julklappar faktiskt. Efter shoppingen kom Julias mamma och hämtade oss och så åkte vi hem till henne. Där slog vi in julklapparna, åt tacos och lärde oss dansen från Mean Girls till Jingle Bells hehe...

Jag är så glad och tacksam att jag fått lära känna Julia här. Vad vore mitt utbytesår utan henne?! Är det nån jag ska ta med mig hem i resväskan så är det hon!

•Kramizzzar från mig•

  • 531 readers

Likes

Comments

Jag fick fira Lucia, här!

Skolsköterskan bjöd in mig till ett Lucia-party i söndags och jag fick vara Lucia. Det var första gången i mitt liv som jag var Lucia själv haha... Dock efter halvtid ville småtjejerna vara Lucior, så då bytte vi. Vi gick var 15 minut en liten runda genom skolsköterskans vardagsrum och kök till låten Sankta Lucia. Hon ville att vi skulle gå långsamt så alla hennes vänner kunde inspektera den här svenska traditionen ordentligt. Dock, efter att vi bytt och dom mindre tjejerna var Lucior, så blev det fart i tåget asså! Vi svischade genom huset som fyra spöken och gästerna kunde vara glada om dom fick sig en skymt. Jag tror inte dessa amerikanska barn förstod sig på den här traditionen. Dom såg helt förvirrade ut när dom skulle ha på sig vita långa klänningar och lillkillen såg ut som en enhörning med sin förstora strut på huvudet. Men dom verkade ändå tycka att det var lite spännande och kul och vi mutade dom med pepparkakor hehe...

Vi har också fått upp granen! Titta vad fin! Känns väldigt tidigt, men jag gillar det!

Puss och kram, julgran! (Rimmar nästan...)

Likes

Comments

Min födelsedag blev bättre än jag förväntat mig. Jag fyllde i måndags vilket inte var en jättebra dag att ha en fest på, men vi firade mig lite ändå. Jag visste inte om det men vi hade en assembly i skolan på förmiddagen. Alla samlades i gympasalen och dom olika skollagen presenterades och vissa viktiga event togs upp. Vi fick även se ett bildspel och en Dance Battle. Efter det hade jag Office Aide och där bjöd dom på lyxig varm choklad. Skolsköterskan hade även lämnat en lapp om att jag skulle komma och besöka henne. Jag gick dit och hon överraskade mig med en chokladkalender. Jag blev sååå glad! Hon visste inte att det var min födelsedag. Hon ville bara ge den eftersom det är väldigt svenskt med alla dessa adventskalendrar. Hon bjöd även in mig till ett Lucia-party på söndag. Dom firar inte Lucia här och folk har ingen aning om vad det är, men hon vet ju eftersom hon kommer från Sverige.

Efter skolan var jag tvungen att gå och mäta mina mått och lite så för vi ska få våra kostymer sydda till teatern. Det gick ganska fort så jag kunde åka hem och möta Sirii som skulle komma runt 4. Vi var först hemma en stund, sen åkte Sirii, jag och min värdsyrra och värdmamma till ett ställe med olika affärer och restauranger. Först kollade vi lite i butiker och sen gick vi och åt på en italiensk restaurang. Efter det åkte vi hem och träffade resten av min värdfamilj. Dom hade gjort en chokladtårta och jag fick höra "ja må hon leva" på svenska, engelska, ryska, finska och spanska.

Ett litet "funny fact" var att affärerna och restaurangerna låg på Route 66....

Ha det kalas allihopa!

  • 634 readers

Likes

Comments

Thanksgiving var uppskattat från min del. Äta, prata, vara tacksam, sova x3 typ. Definitivt något som jag tycker vi svenskar borde fira också. Maten vi åt var ganska gammaldags men väldigt gott och det var mat som jag inte provat tidigare. Jag firade med min värdfamilj, deras kusin med mamma och pappa och fyra familjekompisar.

  • 749 readers

Likes

Comments